Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?
misa 71

Sremac75 kaže:

misa 71 kaže:
Nego drustvo da vas pitam da li je i kod vas za solista iznosena ona so koja sluzi za posipanje puteva(so uzeta iz sekcije sa puteve) i da li je to normalno ?ConfusedGlavu o zid
znam da mozda nije ovde mesto za ovo pitanje ali sta da radim zivo me interesuje vase misljenje da li je takva so uopste dobra za solista ?

Ja mislim da je to štetno za divljač, ali o teme će verovatno neko ko se više razume!

Pa naravno da je stetno Shock Da je takva so dobra lovili bi mi srnecu divljac i svinje pored magistrale a ne u sumi ! A ovog mog bivseg bi trebalo malo Palica pa da se nauci pameti da je pokusao mozda da izvrsi trovanje divljaci sa takvom solju.Preki Sud
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

paninm

Neće biti manje.
Od 4000 je za LU bilo mislim 2.400.
Sada bi bilo 2 lovočuvara više (1.000.000) znači oko 1100 više po lovcu.
Ja mislim da sa naknadom za odstrel ne bi smelo da bude više od 6-7.000 (LU, LSS, lovna karta, naknada za odstrel).

6000 hiljada po clanu
ako je 2,500 za lovocuvara i lovnika, za cega je onda onih 3500 hiljade.
Mislim ako se racuna naknada na nivou celog udruzenja,to nece da stima, jer ako mi budemo imali 100-150 zeceva za odstrel(kakva je godina katastrofa bila,nemozes ocekivati da lovis 300-350 zeceva),to izadje 200-300 evra, a ako podelis na nase drustvo to dodje ne vise od 3 evra po clanu-na fazane se neplaca naknada.
Tih 3500 mi neide u glavu, necemo mi valjda da pokrivamo drugima naknadu za divljac,kad kod nas nema ni diljih svinja,i odstel srnece divljaci je jako mali .
2,500- 1 lovnik-2 lovocuvara
1000-lovna karta
1000-clanarina
500-naknada za odstrel
---------------------------------vise od 5000 nesme biti-e to je moja racunica-ako neko ima svinje i jelene za odstrel onda on mora i da plati naknadu.
No videcemo koliko ce biti .

temudjin
 Postovani clanovi i posetici upravo zato je Evropa izmislila kategoriju lovnog dana. kada se placa clanarina recimo 7000 preko toga ide lovni dan na zeca, lovni dan na fazana, lovni dan na migratorne vrste i lovni dan na guske i plovke.
Niko ne obecava, jer je to lovacka sreca, da ce u lovnom danu svi odstreliti i to je dobro jer bi se u suprotnom lovac zvao nosac..

charuga
 ovo sto je pisao misa 71 je za novu temu..
daj da se skupi sve na jednom mestu i eto pisma za nadlezne..
tema bi bila muljanja po LU ili dozivotni predsednici LU..
ima jos materijala,javljace se lovci,samo otvarajte temu i bez komentara na upise.samo primeri,jedan za drugim..
..............

paninm

paninm kaže:

Neće biti manje.
Od 4000 je za LU bilo mislim 2.400.
Sada bi bilo 2 lovočuvara više (1.000.000) znači oko 1100 više po lovcu.
Ja mislim da sa naknadom za odstrel ne bi smelo da bude više od 6-7.000 (LU, LSS, lovna karta, naknada za odstrel).

6000 hiljada po clanu
ako je 2,500 za lovocuvara i lovnika, za cega je onda onih 3500 hiljade.
Mislim ako se racuna naknada na nivou celog udruzenja,to nece da stima, jer ako mi budemo imali 100-150 zeceva za odstrel(kakva je godina katastrofa bila,nemozes ocekivati da lovis 300-350 zeceva),to izadje 200-300 evra, a ako podelis na nase drustvo to dodje ne vise od 3 evra po clanu-na fazane se neplaca naknada.
Tih 3500 mi neide u glavu, necemo mi valjda da pokrivamo drugima naknadu za divljac,kad kod nas nema ni diljih svinja,i odstel srnece divljaci je jako mali .
2,500- 1 lovnik-2 lovocuvara
1000-lovna karta
1000-clanarina
500-naknada za odstrel
---------------------------------vise od 5000 nesme biti-e to je moja racunica-ako neko ima svinje i jelene za odstrel onda on mora i da plati naknadu.
No videcemo koliko ce biti .

nesto me izbaciva,moram sam sebe da citira,jer nece dugme da radi za izmenu.
2,500- 1 lovnik-3 lovocuvara-tu sam pogresio treba da pise 3

LU Aleksandrovo
 Pa evropa je izmislila vea sve, samo nije ono ?to smo izmislili mi, nije i ne bi trebao da iznos elanarine bude nikakav problem, zna se ?ta se mora platiti i finansirati i tu nema pogovora i ceo problem ne le?i u tome, vea je pitanje kome i ?ta mi ovde plaaamo preko toga i zbog eega to plaaamo. Novac je sredstvo za koje se ne?to kupuje a ne dobija, kad nisi zadovoljan neeijom robom ili uslugom ti mu ne daje? novac jer smatra? da on od tebe treba da ga kupi. Svi problemi upravo najvi?e le?e u raspodeli novca zato je ova tema i nastala, Platiaemo - loviaemo bar je to jasno, onaj ko mo?e moai ae gde hoae tako i treba samo ne bi trebalo da lovi jeftinije od nas koji moramo da kljukamo i kvoeke koje bi trebalo da nas bar greju i za?tite za ono ?to im plaaamo. Veaina lovaca Srbije to otvoreno treba reai finansira dembele i nesposobnjakoviae koji bukvalno parazitiraju na nama, ?ta kukamo na dr?avu pa ona je najjeftinija od svih stavki kojima nas na?a rukovodstva pritiskaju.

Uffffffffffff....

LU Aleksandrovo
 Uffffffffff... moram da dodam,
kad su tako sposobni ?to ne podnesu zahteve za lovi?ta pa nek gazduju iz svog d?epa imaae svu divljae uz odlienu pamet i znajne to je sigurna dobit, ?ta ae mo im mi elanovi i na?a elanarina, iz ljubavi il iz razloga da nas ?tite, pa nisu lovci neza?tiaena divljae.

boro

charuga kaže:
ovo sto je pisao misa 71 je za novu temu..
daj da se skupi sve na jednom mestu i eto pisma za nadlezne..
tema bi bila muljanja po LU ili dozivotni predsednici LU..
ima jos materijala,javljace se lovci,samo otvarajte temu i bez komentara na upise.samo primeri,jedan za drugim..

Mislim da bi pre trebalo istraziti muljanja, kako kazes, u lovackim drustvima narocito po Vojvodini. Pogotovo ona koja su zadrzala ziro racune sve do danas iako ih je bivsi zakon o lovstvu razvlastio i predvideo da postanu sekcije u okviru udruzenja. Upravo tu se nalazi najveci broj dozivotnih predsednika, koji udruzeni u zajednickom interesu menjaju predsednike udruzenja kako im se prohte samo ako ovi nisu kooperativni i poslusni. E tu se desavalo svasta i bogu hvala tome ce sada doci kraj. Takav odnos je i uzrok vecine sadasnjih nesporazuma i sukoba oko podela i razdruzivanja na teritoriji Vojvodine. Doduse ima i drugacijih primera ali oni samo potvrdjuju pravilo.
Neprimena onog vec bivseg zakona u Vojvodini je i dovela do "seoskog gazdovanja" koje je i unazadilo lovstvo Vojvodine. A za tih dvadeset i kusur godina lovstvo tzv. uze Srbije se preporodilo i taj deo Srbije ne zaostaje za Vojvodinom vec je u mnogim sredinama u mnogim segmentima gazdovanja i pretekao. Predpostavljam da ce mnogima ovo sto pisem izgledati kao jeres, ali posoje i ljudi koji su ozbiljno istrazivali ovaj fenomen, na primer prof. Ristic.

Sremac75
 Pa "naš bivši" predsednik nije ni Nadzornom odboru hteo da da izvod iz banke za 2009. godinu!!!!!!!!!!
Besan
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

misa 71
 Drustvo citam ove forume i svako vidim ima svojih problema u LU . Nego nije mi bas jasno kome bre to odjedanput neodgovaraju stara lovacka udruzenja i nacin na koji su funkcionisali ?Confused Videli pojedinci da mogu da se ovajde i da jos vise globe nas obicne smrtnike Palica
Da li je malo bilo LSS sto je godisnje dobijala od clanarine lovaca Srbije oko 500.000 EVRA ? a sta smo mi dobili ? A sta smo mi finansirali ? A sta cemo dobiti - pa naravno podelu lovista.BRUKA Glavu o zid
Videcemo sta ce biti u Smederevu u cetvrtak.
Ma treba da se digne kuka i motika pa sa usr.... motkom po naucnicima i pametnjakovicima sto nas upropastise m... im m... j..... Palica

Sta ce reci clanovi LU u Zagubici pa tek oni su ga naj...... ali. Njihovo loviste po novoj podeli delilo bi se delilo na 4 dela.Confused Glavu o zid
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

LU Aleksandrovo
 Tmurno ljudi, veeeras bio sastanak UO udru?enja malo razglabali o protekloj skup?tini i na?em zahtevu za sporazumnim izdvajanjem, sad svi krenuli za nama , kako izgleda mi ae mo jedini da ostanemo u udru?enju, ne mo? eovek da veruje eak ni u ono ?to vidi i euje.

paninm
 a sta kazes-svi ce da izadju a vi cete sami ostati u udruzenju-e to bi bio totalni preokret.
Podseti me na onaj vic o ulasku Srbije u EU, a posle 10 godina sve zemlje izasle iz EU,samo srbija ostala sama.

peda
 Hahaha, pa brod kad tone, pacovi obićno beže ,xaxaxa

Gedza66
 Pozdrav svim članovima ovog izvanrednog portala. Toliko ste zarazni da sam morao da vam se priključim. Drago mi je da lovačka Srbija u svojim redovima ima ovakve ljude, koji volonterski i iz ljubavi prema lovu i lovstvu, čine da većina lovaca Srbije bude upoznata sa bivšim, trenutnim i budućim problemima. Ljude za koje se slobodno može reći da predstavljaju glas razuma i kamo sreće da su se takvi nalazili i u našoj krovnoj organizaciji, koji su nam mnogo para uzeli a ništa nam nisu odsvirali i odpevali. A kažu naši stari kol ko para, toliko muzike (možda smo ih malo plaćali?)
U svom prvom upisu hteo bih da se zahvalim Šumadincu, odnosno Stoletu Jagodincu na dosadašnjim iscrpnim i argumentovanim obaveštenjima o problemima u radu lovačkog udruženja iz Vlasotinca, čiji sam i ja član. Obzirom da je očigledno detaljno upoznat sa radom ovog udruženja zamolio bih ga da nas javno na ovom portalu obavesti :
- da li u opštini Vlasotince, nakon ove Uredbe o ustanovljavanju lovnih područja, postoje želje za podelom dosadašnjeg jedinstvenog lovišta, odnosno, osnivanja više lovačkih udruženja, ko stoji iza tih želja i dali su podele u interesu lovstva u opštini Vlasotince;
- u kojoj je fazi krivični postupak ( k.br. 1652/10) koji se vodi kod Osnovnog suda u Leskovcu protiv Stošić Slavoljuba, zvanog Stole Jagodinac, (jmbg 3006966722214, iz Vlasotinca, vlasnik bifea Lovac), bivšeg sekretara (2002-2004), predsednika Nadzornog odbora (2004-2008) i predsednika Upravnog odbora (2008-2009), LU Bogiša Popović Giša iz Vlasotinca, koji je optužen da je u lovnim 2007/08 u 2008/09 godinama, protivpravno vršio naplatu godišnjih članarina u gotovom novcu od članova udruženja, kojima je kao dokaz o uplati, izdavao falsifikovane uplatnice o navodnoj uplati članarine u Inteza banci (štampa i pečati su bili slični onima u Inteza banci, za koje su veštaci utvrdili da su falsifikat i da su radjene na kućnom računaru, štampane na matričnom štampaču) a te uplate nisu evidentirane na Izvodima banke. Da li je prema navedenom izrečena disciplinska mera trajnog isključenja iz udruženja i da li protiv istog treba podneti predlog SUP-u za privremeno oduzimanje lovačkog i dr. oružja do okončanja postupka;
- da li se na slici (lovačka sekcija Jastreb Jakovljevo) koju si objavio na tvom postu od 20.04.2010.- u (13,13 časova), na temi: Lovačke sekcije, nalazi napred navedeni Stošić Slavoljub, zvani Stole Jagodinac (u donjem levom uglu), da li su slikane divlje svinje odstreljene na osnovu dozvole ( valjda imaš broj) i da li je za iste plaćena naknada za odstrel i korišćenje mesa (valja imaš broj izvoda banke na kojem je evidentirana uplata) i ako se isti nalazi na toj slici, kako si došao do ove slike;
- kako je bilo moguće da navedeni Stole Jagodinac bude biran za mnoge funkcije u udruženju, kada on nije bio član udruženja, jer nije ispunio osnovni uslov,uplatu članarine, a nema ga ni u odlukama o privilegovanom ili počasnom članu udruženja u poslednjih deset godina ( što se može utvrditi pregledom izvoda banaka i pregledom Knjige zapisnika sa sastanaka Upravnog odbora i Skupštine udruženja). Izgleda da je štampač radio i pre 2007. godine mnogo godina.
- govoriš o nepravilnostima, nezakonitostima u radu LU iz Vlasotinca.Da li se to odnosi na period do sredine 2009. godine ili nakon tog vremena (period promena u udruženju) i zbog čega su tokom 2009 godine, pozivani na informativni razgovor u Sup-u, Stanković Goran (lovočuvar), Cakić Miloš (lovočuvar) i Zoran Mladenović (upravnik lovišta), odnosno zašto je u pritvoru bio upravnik lovišta Zoran Mladenović , i zašto tog čoveka više nema u udruženju;
- zbog čega je LU Bogiša Popović Giša, Zapisnikom lovnog inspektora (br.271-324-2/2001-04) od 25.01.2011. godine, izrečena mera zabranjuje se korisniku lovišta Lužnica da poslove čuvanja lovišta, zaštite i uredjivanja lovišta, kao i gajenje i zaštita divljači u lovištu vrši preko lica koja ne ispunjavaju sve zakonom propisane uslove. Koji to lovočuvar, upravnik lovišta, lovni inspektor u Srbiji ima licencu da bi ispunjavao uslove predvidjene Zakonom o divljači i lovstvu? Do kog roka i kada su lovačka udruženja dužna da svoje poslovanje usklade sa Zakonom o divljači i lovstu? Zašto nadležna lovna inspekcija svoje odluke ne donosi u formi Rešenja (čl. 99. Zakona o divljači i lovstvu)? Ko sada vrši poslove čuvanja zaštite i uredjivanja lovišta Lužnica, i da li je napred navedenim Zapisnikom lovnog inspektora to zabranjeno postojećim radnicima udruženja. Slažeš li se da su ovim merama zadovoljni jedino krivolovci ( kojima ti sigurno ne pripadaš), jer je lovište merama lovne inspekcije sada nezaštićeno i bez kontole jer su svi oni dobili (na koji način?) fotokopiju Zapisnika o izrečenim merama, kojim mašu lovočuvarima ispred nosa, govoreći im da ne ispunjavaju uslove za lovčuvara. Ima li ovakvog primera u Srbiji i zašto o tome ćutiš. O tome treba obavestiti sve članove ovog portala a na taj način i širu javnost u Srbiji (nadam se i šefa lovne inspekije u Nišu);
- kada pišeš o ljudima koji sada vode ovo udruženje kažeš da su nestručni, neinformisani, nezainteresovani a pritom ne iznosiš njihova imena ili funkcije koji su to pojedinci, pa bih te zamolio da argumentovano izneseš sva tvoja saznanja o njima, kako bi isti bili smenjeni na narednoj sednici Skupštine udruženja a mogao bi na ovom portalu da pokreneš temu: Nepravilnosti i nezakonitosti u radu LU Bogiša Popović Giša iz Vlasotinca.
Šumadinac nadam se da ćeš nas u što kraćem roku infomisati o svemu napred navedenom.
Veruj da ćeš razočarati sve lovce na jugu Srbije ukoliko to ne učiniš, jer si ti do sada bio naš glas razuma a verujem da ćeš razočarati i administratore i ostale članove ovog portala.
Pozdrav
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Gedža66, ovo što si izneo, su vrlo teške optužbe na račun našeg člana koji je koristio nick 'sumadinac' i ranije, 'Stole'. Ostaviću priliku Stoletu/sumadincu, da ti odgovori na pitanja koja si postavio. Ako odgovora ne bude, u razumnom roku, smatraću da je ćutanje znak odobravanja, i lično ću banovati Stoleta/sumadinca, jer, ako je tačno to što si napisao (ne verujem da si izmislio br. krivične postupka, i ono za šta je optužen), onda takvom čoveku zaista nema mesta ovde na portalu. I da ne pokušava da uspostavi kontakt sa portalom ili sa administratorima, na bilo koji način.
Moram da kažem, da sam pre 2 dana kontaktiran od tog člana, sa molbom da učinim nešto, jer je, navodno, došlo do kradje njegove pristupne šifre za portal, za člana 'sumadinac', koji je ranije takodje koristio i nick 'stole', a čija je e-mail adresa koju je naveo u svom profilu stolejagodinac@......., i da su neki upisi u zadnja dva meseca navodno pisani od strane NN lica, a ne od vlasnika članskog naloga, i da on sad ima problema nekih u vezi tih upisa. Tu administratori ne mogu ništa da urade, ako se neko uloguje sa ispravnom šifrom, mi ne možemo znati ko piše za kompjuterom. Jedino sam mogao da promenim pristupnu šifru, onako kako je član zahtevao. Čuvanje pristupne šifre je stvar svakog člana posebno. Da li je ili nije šifra ukradena, administratori ne mogu znati.
Stole/sumadinac, na tebe je red, da odgovoriš: lično si prozvan za vrlo teške stvari (falsifikat, prevara, kradja), zatim si prozvan da nisi član LU, pa si prozvan za još ponešto. Imaš priliku za odgovor, ili si završio karijeru na Srbijalov portalu. Ne zanima me da li će se cepati vaše LU, Gedžo, to je stvar odluke članova-lovaca. Ali me jako zanima sve ostalo, što si postavio u formi pitanja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Cepanje udru?enja, to mu do?e kao podela ili deljenje, e ako je tako mi onda nismo iz ove priee kad malo bolje razmislim a mislim da to va?i za celu Vojvodinu, jer nas je nesreani Zakon iz 93. na silu udru?io i onda se u ovakvim slueajevima treba govoriti kao o razdru?ivanju a ne cepanju ili podeli, to ka?em jer mi sad do?e da mi je sinoa neko dobacio ,,?ta je ti stalno ne?to izmi?lja? i oae? cepa?,, .
Podr?avam Lalu i mislim da je sasvim za oeekivati da stole/sumadinac odgovori ili ode sa ovog foruma.

draza
 uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jbt Angry

Sremac75
 Uvek je dobro da se čuje i druga strana.
Mi u Bačkoj Palanci još uvek nismo udostojeni odgovora na brojna pitanja koja smo na ovom forumu postavili!
Valda i u našem slučaju znači da je ćutanje znak odobravanja i priznanja!
Voleo bih da vidim šta će Šumadinac na ovo odgovoriti, ali kada vidim brojeve znam da postoje papiri!

Uslovno, ako je sve gore navedeno tačno, podržavam Lalinu odluku!
Admin Power
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

boro
 Molio bih administratore portala da poostre kriterijume prilikom predstavljanaja novih clanova da nam se ne desava da na portalu razgovaramo sa tajanstvenim i izmisljenim ljudima. Clanovi napisu sve i svasta samo ne napisu ime i prezime. A to odmah bar meni ukazuje na potencijalne zadnje namere. Vecina clanova se predstavila punim imenom i prezimenom pa ne vidim razlog zasto ne bi i ostali koji do sada nisu. Lepo je o nekom znati koje pse voli, koji mu je broj cizama i koje puske poseduje, ali najpre ime i prezime, mada sam svestan da i tu moze biti zloupotreba i izmisljanja.

marcony
 podržavam admine,sankcionisati odmah

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,008 posete www.srbijalov.com