Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: GONIČI - naše blago ili ....

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
GONIČI - naše blago ili ....
Milos88-Ivanjica
 Slazem se sa svim kolegama osim sa Neca90.Kolega neco,koliko vidim ovo je tema Gonici nase blago....a ti ih toliko unizi i oblati da mi nikako ne ide u glavu zbog cega.To sto kazes da gonici svojim lavezom rasteruju divljac kojoj nisu na tragu i ne gone je,to je apsolutno netacno...U mojoj porodici su se uvek drzali gonici,ne postoji rasa iz bivse YU koju nisam imao,u lov idem vec 14 godina,zadnjih pet sam clan i redovno lovim,a ranije sam isao kao pripravnik,bez puske.... i nikada nisam video da je druga divljac ustala sa loge dok je pas gonio prvu divljac.I sam si rekao da nikada nisi lovio u brdsko planinskim predelima pa mi nije jasno kako mozes da komentarises ono sto nisi video i doziveo...Ne zelim da te uvredim,samo mislim da ne treba komentarisati stvari koje ne znas iz prve ruke,kao sto ja ne komentarisem npr. o obuci pticara,jer sam nov u tome...A sto se tice srnece divljaci i toga da je gonic stigne je smesno osim ako je bolesna ili ranjena a da je stigne zdravu nema teorije,milion puta je veca sansa da srna nastrada u krivolovu npr. ispod 500m NV od strane lovokradice gde su gonici zabranjeni nego da je stigne gonic u planini.Cvrsto stojim iza toga da treba sacuvati gonice koji su nase najvece Blago.....Pas
LOV JE Passrbijaloviveli

lovdzij@
 Neco90 u pravu si sve sto si rekao o gonicimaFrownI treba jedan tako "dobar" lovac sa "dugim" lovackim stazom da nam "objasni" neke stvari oko lovaNjanjanja2Hvala ti kolega puno,ako si nesto izostavio molim te dopuni postove,da ne budemo slepi kod ocijuFrownZahvaljujuci tebi sutra cu pokloniti drugarima iz grupe moje gonice,jer me je strah da ih i dalje drzim u dvoristu,mogli bi me pojesti,jer vidim da su mnogo opasniGrinClAQue
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

neca90

lovdzij@ kaže:
Neco90 u pravu si sve sto si rekao o gonicimaFrownI treba jedan tako "dobar" lovac sa "dugim" lovackim stazom da nam "objasni" neke stvari oko lovaNjanjanja2Hvala ti kolega puno,ako si nesto izostavio molim te dopuni postove,da ne budemo slepi kod ocijuFrownZahvaljujuci tebi sutra cu pokloniti drugarima iz grupe moje gonice,jer me je strah da ih i dalje drzim u dvoristu,mogli bi me pojesti,jer vidim da su mnogo opasniGrinClAQue

Evo ovako.Ovaj zlonamerni komentar,bas necu da kazem bezobrazni,mada ne bih pogresio ni kad bih to rekao,necu da komentarisem!!!Koliko sam ja shvatio,ovaj sajt je namenjen razmeni iskustva i misljenja,a ne samo iskustva!!!A ako neko misli da je posisao sva vesla i da sve zna,a svoje neistomisljenike omalovazava i to pomocu ironije,onda taj pokazuje koliko ne zna,nebitno da li pricamo o gonicima ili teoriji relativiteta ili o necemu drugom!!!A sistem "JA PA JA" je nesto na sta ne treba obracati paznju!
Lovdzija,mozda ja nisam "dobar"lovac,kako ti napisa,ja ti zelim da ti budes bolji od mene,pametniji!Ali nauci da ne postoji samo tvoje misljenje,vec i necije tudje,da neko ima prava da misli o necemu sto nije probao i da to kaze!A ti me doceka na krv i noz zato sto ne mislim kao ti,i sto,objektivno gledano,nemam iskustva sa gonicima,i sto sam lovac odnedavno!Ali to ne znaci da ne treba da izgradim svoj stav o necemu,recimo o gonicima!!!
Ni u kakvu raspravu ne zelim da ulazim,samo cu da kazem ono sto sam rekao vec na ovoj temi,GONIC ZA PLANINU UVEK,A ZA RAVNICU I BLAGO POBRDJE NIKAD!!!A ti me zbog toga mrzi kolko' 'oces!!!Ziveli gonici-blago nasih PLANINA!!!!!!!!!!!!!!Pas 2KucaSmile

Milos88-Ivanjica
 Ovde se slazem sa Necom sto se tice ravnica,ne zbog toga sto bi rasterali divljac vec zato sto po meni nije neko uzivanje loviti sa gonicima po ravnici ali je zato po brdima i planinama najvece zadovoljstvo lov sa njima....
LOV JE Passrbijaloviveli

Milorad
 Kako god sad mozemo i u ravnicu na fazana, zeca i lisicu pored Morave Smile

duskodugousko

Milorad kaže:
Kako god sad mozemo i u ravnicu na fazana, zeca i lisicu pored Morave Smile

Da,ali nije to onaj isti lov kao u planini,niti je tako efikasan,osim ako nemas obucenog gonica koji ide na 60-70metara od tebe,a to nijedan goniclija ne voli.Zamisli situaciju u kojoj pustis gonica u sumi,na planini a on trazi do 60metara od tebe.Ima pasa koji kad si u pokretu traze nedaleko od tebe,a cim sednes ili stanes pocinju sa udaljavanjem,ali je pticar ipak u ravnicama nenadmasan a gonic caruje sumom,planinom.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

aca ribarac
 dusko svaka cast,apsolutno se slazem sa tobom!!!! B)

aca81
 Evo I ja da se ukljucim malo bez vredjanja I pretpostavki a o gonicima mogu da govorim s punim pravom jer od kako znam za sebe znam I za gonice,otac je prohodao uz gonice,deda je nasledio od mog pradedu srpskog gonica a pradeda je jednostavno odrastao I nezna kako I odakle gonici u nasoj porodici ali je ih jednostavno imao I lovio sa njimaono sto hocu reci je da gonici imaju daleko vecu tradiciju I istoriju od pretpostavki pojedinaca I da su oni jednostavno nase blago,nasledje,istorija pa ljudi oni su rasli,razvijali se I usavrsavali sa nasim pradedovima pa nijedna divljac nije istrebljena zbog njih ili da su ikada bili okrivljeni za smanjenu populaciju neke divljaci a sad sto se tice dresure I lovackog vaspitanja gonica tj. Kad ce u loviste I kako ce da se ponasa u mnogome zavisi vise od vlasnika nego gonica,sta zna pas kad ga pustis on radio no za sta je stvoren I ucen pa mislim I ako ima krivca onda je vlasnik a ne pas ma koje rase bio a zlatno je pravilo da kakav je lovac takav je I gonic ili sta puca vlasnik to pas I goni!!! U prilog tome ide I slika koju cu priloziti,ustvari to je isecak iz novina gde se vidi ljubav moje dece prema gonicima I pitomost gonica koji mogu biti inzvaredni kucni ljubimci ..pa ako ovo nije tradicija I nasledje ja onda neznam sta jeste.poz.
DOBAR POGLED

aca81
 slika
DOBAR POGLED

aca81
 nece slika pa moram preko imageshack
img221.imageshack.us/img221/4117/47573998as.jpg
DOBAR POGLED

Boban
 Raspravi nikad kraja,svako ima pravo na svoje misljenje svaka cast e sad ko je manje ili vise u pravu procenice sami.
Desi bre Aco,nema te nesto Bye

suvodolac71
 Goniči su već više decenija unazad sistematično uništavani , o kakvog li apsurda pogrešnim tumačenjem zakonske regulative koja je važila do skora. Mentalne opservacije lovnih inspektora, raznoraznih kvazi lovnih stručnjaka zaposlenih u L.U. i da ne nabrajam više uzrokovali su stradanja ovih plemenitih pasa. Danas je od goniča ostalo to što je ostalo. Zakon je izmenjen, zahvaljujući grupi tvrdih ljubitelja lovačkih pasa koji su pokazali želju i spremnost da uključe u izradu zakonskih akata kojima se ova oblast reguliše. S druge strane i ljudi iz ministarstva poljoprivrede su pokazali želju da sarađuju po ovom pitanju. S te strane goniči su danas svoj na svome više nego ikad. Ono što je mnogo veći realni problem jesu u prvom redu vukovi koji godišnje pokolju više stotina lovačkih pasa po planinama. Samo u Homolju su zaklali između 120 i 130 goniča. Drugi problem jesu krađe pasa i to isto veliki.
Ne bih da polemišem na temu gonič u ravnici i pobrđu , želim da kažem samo jedno, kao klinac obučio sam jednu balkanku da kada je vodim u polje u lov aportira fazana , zeca, jarebicu. Znači sve se može samo treba malo dobre volje. Slažem se da postoje mnogo pogodnije rase pasa za takav lov. Ali goniči su visoko inteligentni psi sa kojima se može što šta samo ako se to želi napraviti. Pozdrav!
Suvodolac dok je sveta i veka!

aca81
 Pozdrav prijatelju mojBye sta da ti kazem....polako posustajemRastanakskratali mi sezonu sa osam meseci na tritU.a ceka me ne interesuje a i nemam puno vremenaConfusedmorao sam i gonice da smanjim sa devet na pet a planiram da ostavim samo tri bez kojih nemogu pa makar ih cuvao kao kucne ljubimce,mnogo mi je tesko ali osecam da se blizi kraj ovom sportu i da to postaje luksuz i cisti biznisCrypa ja nemogu ni stence da pustim u loviste a dva copora lutalica haraju i danju i nocu i niko im nista nemozeAngrystrasno,strasnoShock.....pokusavam oruzjem i pucanjem,ribolovom ,pecurkama,fotoaparatom da zamenim gonice i niihovu pesmu ali ne ide pa ne ideRastanak..........poz.
DOBAR POGLED

Milorad
 To je ono sto nas ugrozava...zelja pojedinaca za nekom lakom i brzom zaradom na stetu nas vecine

lovdzij@
 Suvodolac71,Aca81Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2Bravo 2 Kolega Neco90,ne mrzim ja nikoga pa ni tebeByeSamo sam napisao "svoje misljenje"OiPozdrav iveli 3 Voleo bih da dodje neko od ovih iz saveza sto donose svakojake zakone i pisu svakojake gluposti vezano za lov sa gonicima da mi objasni kako da ovde odstrelim zeca i lisicu bez gonica????Evo slike sa terena gde lovim,pa presudite sami?????Hmmm
lovdzij@ priložio:
dsc00809.jpg

aca81
 Na ovakvom terenu ja lovim na slici vegetacija jos nije krenula pa zamislite kako je sada....
DOBAR POGLED

aca81
 slike

img59.imageshack.us/img59/579/lovbw.th.jpg
img9.imageshack.us/img9/1232/97110813.th.jpg
img828.imageshack.us/img828/5537/55452791.th.jpg
img706.imageshack.us/img706/4658/magii.th.jpg
img197.imageshack.us/img197/2692/magdl.th.jpg
DOBAR POGLED

neca90
 [quote]lovdzij@ kaže:
Kolega Neco90,ne mrzim ja nikoga pa ni tebeByeSamo sam napisao "svoje misljenje"OiPozdrav iveli 3
Ziv bioSmilePozdrav i za tebeiveli 3Ziveli tvoji gonici i zelim ti dobar poglediveli 4

Boban
 Pozdrav goniclije,pa nemojte tako lako odustajati od gonice.
Lovdzija,na tvom terenu se i nemoze bez gonica a i planina je tu.

lovdzij@
 Daleko bilo da odustanem od gonica!!AngryAngryDo zadnje kapi krvi ima da se borim da opstane lov sa gonicimaOpameti seOpameti seAko se ne daj Boze desi da potpuno zabrane lov sa gonicima,pusku stavljam o klin i nikad vise u lov ne idemCryA ti kolega Bobane dobro poznajes teren na kom ja lovim,i znas da tamo samo mozes da sviras k.... bez dobrog gonicaAngryMada mi imamo veci problem,nego sto su zakoni????Nase loviste je bilo komplet planina Jastrebac,medjutim J.P.SrbijaSume nam je otelo 80% povrsine lovista.Sada najboljim delovima lovista,"visoku planinu" kako je mi zovemo gazduje to preduzeceAngryAngryHisterianJure nam kerove,prete,neki cak tvrde da su im kerovi pobijeni kad su otisli za svinjama u njihov deo lovistaNe-neAli ipak su to samo price,niko nesme ili nece da javno kaze da su mu sumari ubili kera???!!!Pitam se kako ja da objasnim keru gde je granica izmedju dva lovista???HmmmDa ga dovedem do puta koji je granica i da mu lepo kazem"slusaj keru,dovde smes da gonis svinje,a odavde na tamo nemoj jer ce te neki nepismeni sumar gadjati karabinom zato sto mu juris svinje koje mu je njegov deda ostavio u nasledstvo?????"Pitam se da li neko jos ima slicnih problema???????

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,471
Najnoviji član: Ivan1969

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,732,367 posete www.srbijalov.com