Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Napredna kinologija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Napredna kinologija
kosmajski div

huntinggirl1 kaže:
da li smatrate da je ovo mesto za reklamu privatnog lovačkog doma, ili reklamu neke utakmice, koje vas očigledno oduševljavaju, ili mislite da ste vi ti koji trba da svima držite slovo,

o čemu vi to govorite,
ko će dati o očemu sud, to ostavite njima ili to rešavajte na drugom forumu,
ovde je tema napredna kinologija, pa je se i pridržavajte.
.Ja se uvek pridrzavam teme i mislim da su mi postovi bili primereni , edukativni i zanimljivi.To sto mene odusevljava to vi nemozete znati ali mislim da smo bez obzira na vasa administratorska prava, ovde bar do sada svi bili podjednaki.
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

kosmajski div

DakiNS kaže:
Mislim da je lepo što su dvojica kolega razmenili mišljenje a i mi smo po nešto saznali o istoriji što ima dodirnih tačaka sa kinologijom . I uvek ima ono ALI ( na ali .valim ti .ali) mala šala stvarno svrha ove teme je kako obučiti psa za sve vrste utakmica od via via do LK kupova ili ne samo obučiti nego to je po meni više usmeravanje pasa sa izuzetnim urođenim osobinama a i da dobijemo informaciju šta se u stvari traži od pasa a i vodiča na pojedinim vrstama utakmica. Pa mi lepo da se vratimo sa izleta na temu . Hvala kolege
Kolega Daki NS ovde nije tema ni obuka ni ishrana pasa vec napredna kinologija.Te teme imate u drugim odeljcima.Da bi napredovali u kinologiji i kao kinolog, morate sto sta znati ako za to imate zelje.

Lala

kosmajski div kaže:
Nikada nisam mnogo razmisljao sta se recimo desava u jednoj solo bateriji na terenu , ali zadnjih nekoliko godina to mi je pocelo da smeta.Ko nezna sta je solo baterija , to je kada neki vodic [obicno stranac , a ima i nasih] sa recimo 10 pasa stavi sudiju u kombi i eto ga kasnije u barazu ,za titulu, sa jednim od tih pasa.Ja sam svojevremeno na jednoj nasoj posecenijoj utakmica, tipa B, predlozio organizatoru da izmedju tih deset pasa stave po jednog ,od nekog drugog vodica, da bi igra bila prava ,da taj i tih nekoliko vodica prvo tu nadigra, da bude pred vise ociju najbolji pa neka ide u baraz ,ali to nikada ,bar do sada nije bilo.Ako ikada kao dobar [pohvalise vas] organizator dodjete u situaciju da imate predlog solo baterije, pomesajte je i videce te zadovoljstvo vodica sa jednim - dva ili tri psa.

Od ovog dela upisa je počela rasprava. Ti si, kosmajski div, prvi rekao da imaš saznanja ko radi i gde radi te solo baterije, a nisi naveo imena, a kažeš da si intervenisao da se ispravi. Ne pravim se ja englez, nego čitam i mislim se dokle imaš nameru da ideš, a da cvikaš da kažeš konkretno?
Sve ostalo u drugim komentarima je nastavak priče na priču.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

od komtema
 Ja se svima izvinjavam zato sto mozda nisam razumeo temu napredna kinologija.Ja sam tu temu shvatio onako kako i sam naziv kaze i da treba da govori o naprednim psima i o njihovim vlasnicima i nacinima obuke i rada sa tim psima..Za mene su napredni psi oni kiji pokazuju vece i bolje radne osobine koji se konkretno kod pasa pticara manifestuju na utakmicama raznih tipova i lovacko kinoloskim kupovima.I smatrao sam da nije greska pricati ili postaviti slicicu od nekag naprednog psa i njegovog vodica, objaviti neki rezultat u radu tog psa a i njegovog vodica.Confused

Lala
 Napredna kinologija je trebalo da bude tema koja će ovaj deo kinologije približiti običnim lovcima, vlasnicima pasa, a ne kao deo koji ekskluzivno pripada takmičarima i odgajivačima takmičarskih pasa. Ako si shvatio da ova tema treba da se bavi pojedinim uzgajivačima i pojedinim psima, onda si totalno pogrešio. Za hvaljenje i kudjenje pojedinih odgajivača možete koristiti neki drugi forum (BK recimo, gde su se pošteno posvadjali svi redom). Ovde ne govorimo o imenima i uzgajivačnicama, nego o načinu organizacije utakmica nekog tipa, načinu sudjenja i sl. Evo, ja pojma nemam šta znači utakmica tipa B ili C, ne znam kakva su pravila, nemam predstavu šta se očekuje od dobrog psa u takvoj utakmici, a šta je minus, prvi put ovde čujem za 'solo bateriju', 'via via' i neke druge izraze. I ne zanima me da li je pas odgajivača Pere pobedo psa odgajivača Djure, i da li su psi odgajivačnice 'Marko', bolji po nečijem mišljenju, od pasa iz odgajivačnice 'Janko'. To su već lične procene u pitanju i nemaju veze sa naprednom kinologijom, nego imaju veze sa nečim drugim.

od komtema
 Izvini Lalo nisi u pravu,od takmicara sam momentalno ovde samo ja prisutan i komunicirao sam sa lovcima koji nisu takmicari i mislim da sam im i pomogao nekim mojim savetima koji se ticu obuke pasa.Mislim da najvise mogu da nauce sto se tice obuke pasa od nekog takmicara .Uvek cu da pohvalim svacijeg tudjeg dobrog radnog psa.Nikad necu kuditi niti nesto lose pricati ni o najlosijem i nalruznijem psu na svetu zato sto znam i cenim da i za tog psa stoji neki odredjeni rad makar i onaj najminimalniji koji se odnosi na ciscenje i hranjenje.Meni je svaki pas lep na naki nacin,cenim kod psa na prvom mestu rad,eksterijer mi nije mnogo bitan.Meni je lepsi radan a eksterijerno ruzan pas,od eksterijerno lepog a neradnog.Ja nisam profesionalac sto znaci da ja od pasa ne zivim,meni su psi samo hobi i nervira me ovo prepucavanje.Sta got da kazem dobronamerno uvek se nadje neko da blokira ili negira moja izlaganja.Zbog toga sam odlucio da svoja znanja i neznanja, zadrzim za sebe i da vise neucestvujem u bilo kakvim diskusijama.ByeDobar pogled.

kosmajski div
 Ma gresite kolega Lalo.Branite nesto nebranjeno, pomalo uvijate pomalo i izvrcete , ali to je vase i mi obicni clanovi tu izgleda ne mozemo nista.Ni ja sada u ovom trenutku ne razumem temu.Tesko je onda pisati po nekom sablonu, kao ono poznato koje nista ne kazuje ali ne iritira - lepa vam je kuca, samo malo vise da je istrcavate i bice jos bolja, stavim kucetu naocare i kapu i masnu i svi smo srecni.Cini mi se da je bolje bilo ,pre nego sto nas prekorevate ,da ste postavili pitanje sta su to solo baterije ili utakmice tog i tog tipa.Puno bi bilo zainteresovanih i puno bi bilo pitanja, a i odgovora na tu temu, a to je priznacete za mnoge ljude pa i za vas napredak.Mozda je to administratorka trebala da pokrene, ali molim vas ,samo da ne presnimi pravilnik o strucnom radu i onako pobednicki kaze ----TRAZILI STE GLEDAJTE--- Nemojte kolega Laki zbog straha ili uskih pogleda da uprskate temu, nikome ovde ni na kraj pameti nije da bilo sta kome ruzno kaze, a ako dozvolite da nastavimo, vas sajt ce biti onaj pravi za prave lovce i kinologe i verujem da od nas poznavalaca mnogo sto sta ce te saznati,onako ,opisano nasim lepim recnikom i slobodnom voljom.Samo da znate iza pojedinaca koji ovde pisu je ogromno iskustvo o kome vi ni ne sanjate.

Lala
 Ma nastavite, ljudi, ko vam brani. Ne izvrćem ja ništa, ali ako govorite o nekim lošim stvarima, budite konkretni. Ako želite da nešto loše prestane da se dešava, onda budite direktni, sigurno će vas podržati pošteni odgajivači.
Ja lično smatram da Srbijalov treba da bude mesto za obične lovce; napredna kinologija je specijalizacija jednog dela kinologije. Nisam bio oduševljen kada ste predlagali ovu temu, ali dobro, možda i upali. Mislio sam da će diskusija ići u nekom drugom smeru. Siguran sam da Huntinggirl1 može da priča i visokostručnom nivou, ali i na mnogo nižem nivou, razumljivom prosečnom lovcu. Pa hajde da tema ne bude interesantna samo onima koji su se specijalizovali za takmičenja, nego da bude interesantna širem krugu. Ne znam, kosmajski, na koji strah si mislio, od čega? Nije ni bitno. Svako neka misli šta hoće.
Komtem se odlučio da napusti diskusiju, u redu, njegovo pravo. A lepo sam rekao, odakle je počelo, od onog dela upisa Kosmajskog diva, o nepravilnostima i nefer (?) solo baterijama. Pa posle krenule reakcije, i sve ostalo.
DOBAR POGLED, i Kosmajskom divu i Komtemu.

kosmajski div
 Kolega Lalo tvoj strah je taj da se ovde ne desi svadja kao na nekim drugim forumima, nista drugo.Nesto lose ce da prestane ako se o tome prica, ali ovo nije javno tuzilastvo da se iznose bila cija imena u losem kontekstu ili da se isturaju bilo kakvi dokazi i da se ljudi povlace po blatu .Dovoljno je ako neko nesto kaze opise i iznese ovde , da druga strana koja misli drugacije to demantuje i sve je u redu ,idemo dalje jer ovo je samo forum.Kolega Lalo nije to odatle pocelo.Pocelo je to jos od mog pisanja o teletaktu kada sam pomenuo jednog naseg doajena kinologije a i tada ste se umesali.Tada je to ovoj sujetnoj gospodji zasmetalo , i od tada uvek nekakve njene neprimerne upadice sa strane, pogotovo ako se pomene neko veliko ime nase kinologije.To ponekada smeta mnogima pa i meni.To da li ona moze ili ne moze da se upusti u ovakve razgovore nije moje da cenim, ali ocigledno sem price koju je ispricao gospodin Doroslovacki, a koleginica prenela nista ni jednom znacajno na ovoj temi nije napisala niti je sta pokrenula.Pozdravljam vas.

Koleginica je administrator portala za kinologiju. O sujeti nema priče. Ako ništa drugo, budi bar džentlmen.
Srbijalov Admin Tim

DakiNS

kosmajski div kaže:

DakiNS kaže:
Mislim da je lepo što su dvojica kolega razmenili mišljenje a i mi smo po nešto saznali o istoriji što ima dodirnih tačaka sa kinologijom . I uvek ima ono ALI ( na ali .valim ti .ali) mala šala stvarno svrha ove teme je kako obučiti psa za sve vrste utakmica od via via do LK kupova ili ne samo obučiti nego to je po meni više usmeravanje pasa sa izuzetnim urođenim osobinama a i da dobijemo informaciju šta se u stvari traži od pasa a i vodiča na pojedinim vrstama utakmica. Pa mi lepo da se vratimo sa izleta na temu . Hvala kolege
Kolega Daki NS ovde nije tema ni obuka ni ishrana pasa vec napredna kinologija.Te teme imate u drugim odeljcima.Da bi napredovali u kinologiji i kao kinolog, morate sto sta znati ako za to imate zelje.
Poštovane kolege morao sam izdvojiti ovaj citat jer sam nešto oćoravio pa ne mogu da pronađem nigde da sam pomenuo ishranu pasa, A da li sam shvatio temu neka ostali prosude pošto sam zamolio kolege da nam objasne šta se traži na pojedinim utakmicama i kako psa pripremiti za te utakmice za mene je to napredna kinologija a ne - Jaa sam ovaj uradio sam to: ma u redu uradio si to ali pitanje kako kako si došao do toga to nam objasni to nije obuka psa osnovnim stvarima to je ipak nešto naprednije. Hvala kolege.

kosmajski div
 Kolega DakiNS niste pomenuli stvarno ishranu pasa, ali to je bio kontekst i vama upustvo, da za te pocetnicke korake u kinologiji ,objasnjenje trazite na drugim temama prevashodno odredjenim za to .Ovde se radi o necemu drugom - ozbiljnijem, ali neka se svi malo odmorimo pa kad se digne magla sa ove teme nastavimo pricu po mnogim pitanjima.Hvala i vama.

Lala
 Da li je neko napisao nešto korisno ili nije, da li je doprineo radu portala ili nije, kolega kosmajski, to je samo tvoje mišljenje, na koje imaš pravo, ali koristi prikladniji način da ga izneseš. Da li je Sanja sujetna ili nije, dovoljno govori činjenica, da učesnicima u diskusiju nije obrisala ni jedan post, niti jednu reč.
Ovde se neće prenositi atmosfera sa BK, budi siguran.
DakiNS ti je napisao šta je po njegovom mišljenju trebala da bude ova tema, i ja se sa njim slažem.
Za reklamu 'velikih imena kinologije' ćete morati da potražite drugo mesto. Žao mi je. Ja sam veliko ime na Srbijalov portalu, i jako sam sujetan, tako da ću sa zadovoljstvom brisati bilo kakve upise sa sličnim tonom koje budeš postavljao, kao što je onaj u kom pominješ sujetu. Ako imaš nešto lično o kinologiji sa Sanjom, rešite to telefonom, ili u ličnom susretu, ne na portalu!

DakiNS

kosmajski div kaže:
Kolega DakiNS niste pomenuli stvarno ishranu pasa, ali to je bio kontekst i vama upustvo, da za te pocetnicke korake u kinologiji ,objasnjenje trazite na drugim temama prevashodno odredjenim za to .Ovde se radi o necemu drugom - ozbiljnijem, ali neka se svi malo odmorimo pa kad se digne magla sa ove teme nastavimo pricu po mnogim pitanjima.Hvala i vama.
Poštovani kolega priznajem da ču morati ozbiljno poraditi na ličnom načinu izražavanja, očigledno sam nejasan i nerazumljiv,pošto ne uspevam da doprem do vas. Ali voleo bih da se i druge kolege izjasne da li u naprednu kinologiju spadaju utakmice i kupovi i pripreme za njih,da ne nabrajam parenje odabir kompatibilnih jedinki sa poželjnim osobinama za daljnji uzgoj i sl. O osnovama konologije nisam pomenuo ni reč ali kolega morate priznati da procentualno ni 1 posto lovaca ne učestvuje niti će učestvovati na bilo kojim kinološkim ili lovnokinološkim kupovima iz prostog razloga jer nemaju ili im nisu dostupne informacije koje sam zamolio da iznesete na temi, e sad što takve stvari po vama spadaju u početničke korake to je nešto drugo pošto ste vi odmakli daleko ispred ostalih . Hvala kolega.

tulipan
 DakiNS - slazem se sa Vama,i treba da se nastavi tema u jednom sportsko-drugarskom odnosu,kako bi lovci sto vise saznali o raznoraznim takmicenjima ( utakmice,kupovi,izlozbe ) a vremenom i sami postali deo tih manifestacijaB) Dobar Pogled!

Rade kamenorezac

tulipan kaže:
DakiNS - slazem se sa Vama,i treba da se nastavi tema u jednom sportsko-drugarskom odnosu,kako bi lovci sto vise saznali o raznoraznim takmicenjima ( utakmice,kupovi,izlozbe ) a vremenom i sami postali deo tih manifestacijaB) Dobar Pogled!
Veliki broj lovaca koriste za lov pse koji su ukrsteni recimo nemac i bretonac smatraju da poreklo psa je nebitno.Neshvatljivo im je da je poreklo vrlo bitno po meni je zbog toga bitna ova tema.
SAMO TERIJERPas

tulipan
 Rade kamenorezac-ova tema je bitna po mnogo cemu,a to sto neko ukrsta pasmine,gaji i drzi pse bez rodovnika i sl. to je odraz njegove lovacke i kinoloske ( ne )kulture...

Rade kamenorezac
 Hekom je lakse ugurati metar u...nego santimetar u glavu.Bez kvalitetnog kera nema ni lova.
SAMO TERIJERPas

DakiNS
 Kažu kuvarice bez jednog začina moše biti supa (ali nije istog ukusa ). Ajde kolege nemojte se duriti nego kuckajte iskustvo se ne može naučiti nego proći a dvojica kolega imaju iskustva koje mogu preneti a i sa znanjem su jači od mnogih nas, jedino mi je čudno što su se stisli kao nova mlada. Drage iskusne kolege i vrsni odgajivači ono što vi držite u glavi niko vam ne može oduzeti ali koliko god to nesebično delili nemožete podeliti a opet vam sve ostane. Smatram da se veličina jednog kinologa ne meri samo uspesima nego i učešćem u podizanju i širenju znanja ostalih kolega. Ima i slučajeva kada pomislim da je bolje da ćutim jer tada niko neće primetiti koliko neznam.

tulipan
 Rade kamenorezac-kao odgajivac,takmicar,a pre svega lovac,trudim se da imam sto kvalitetnije radno i exterijerne pse,zbog toga i parim samo najbolje,pa evo tako i sada po drugi put svoju kuju koja ima preko 50 titula parim sa psom koji je Winner World a pre svega odlican lovni pas! Da li ce ovo da promeni svest kod mnogih lovaca oko odgoja i drzanja pasa,pa naravno da nece,jer za kinologiju treba puno vremena,ljubavi i naravno finansija kojih je danas sve manje, a sve vise je takvih koji gledaju da dobiju psa na poklon ili uz minimalnu novcanu nadoknadu!

Rade kamenorezac
 Ja sam jednom prijatelju poklonio stene odem posle mesec dana pod njega ima sta i da vidim,njemu je skupo da kupi malo granula strasno!
SAMO TERIJERPas

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,472,853 posete www.srbijalov.com