Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Uredba o ustanovljavanju lovnih područja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Uredba o ustanovljavanju lovnih područja
Lala
 Čekaj, polako: odakle te informacije o 500 dinara za LSV, i o besplatnoj izradi lovne osnove i GPG? Ili se radi o puštanju probnog balona, da se vidi kakva je reakcija? Kakva je uloga u toj priči VOjvodjanskog lovca, od oca LSV (majka nepoznata)? Dajte mi malo više informacija, ovo je očigledno neko pustio priču, bez svih detalja, da se lovci upecaju. Mora da postoji neka kvaka 22 u toj priči. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Šuška se o tome!
Da osete puls lovaca!

Nema kvake!
Moje pitanje je samo da li će i ona novonastala LU sa 50ak članova za članarinu od 500din po lovcu dobiti gratis LO i GPG?
Trt Milojka
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

peda
 Šuškalo, ne šuškalo, možda će tako biti. Mada je planske dokumente do sada radio moj Upravnik lovišta, naravno uz određenu nadohnadu, a isto smo plaćali LSS članarinu.... Nego što bi Lala reko, da se vratimo na temu.
Pogledajte link pa nastavljamo priču (sa dodatnim informacijama), naravno ako niko dosada sa foruma ovo nije video
http://www.minpol...ucjima.pdf

Banatski Fazan
 I ja sam to cuo, da ce LSV, ili LSS, da ne brljam, za svoje clanove uraditi planska dokumenta. To sam cuo kada sam bio na hajku u Uzdinu, nekoliko Lovaca je o tome pricalo.

Lala
 Pa nema ni jedne odluke koja to pokazuje. Ipak mislim da je opipavanje pulsa, mada, voleo bih da je tačna informacija. Treba sačekati i videti, dok ne stigne zvanično. Ako stigne.
Sladak je to kolač bio, izrada planskih dokumenata, da bi ga se neko tek tako odrekao. Čemu onda priča o licencama lovnih radnika i komori? 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

peda
 Kao što lepo piše, LU nije u obavezi da bude član LSS, već odluka samog LU, pored ocenjivanja trofeja i polaganja lovačkih ispita, za članarinu MORAJU da ponude i još nešto kako bi LU plaćala i bili članovi, u suprotnom, pitanje glasi :koliko bi imali članova ???

ohotnik
 Lss Srbije preko presednika udruzenja kojima verovatno nekim pricama i obecanjima zadnjih dana vode veoma intezivnu kampanju da obezbede neku nadoknadu od lovaca da bi imali cime da se finansiraju Prvo pre par dana nam je presednik dao prelog da savezu damo 600 dinara po lovcu a mi imamo 1200 lovaca Na burno reagovanje i da to nece proci na skupstini lovackog udruzenja posle par dana izlazi sa cenom od 500 din nakon istog rezultata ponovo posle par dana predlaze 300 I to je ostalo da se iznese na skupstini Ja cu se na skupstini zalagati da se i to neda. LSS Zadnjih dana trguje daj sto das kao na pijaci

slavaplana
 Pedo slazem se sa tobom da treba da ponude vise da bi neko bio u buduce clan LSS!

Banatski Fazan
 Slavo, bas tako, malo moraju nesto da ponude, a ako bi bila tacna info da za svoje clanove rade sva planska dokumenta besplatno, to bi bio znacajan korak napred....

slavaplana
 Daj boze ali dok to nevidim negde napismeno nista vise neverujem ni sam sebi!!!!!Kad to bude zvanicno objavljeno Razmislicu da li cu preko svog udruzenja biti clan LSS jer do sada nismo ,kao njegovi clanovi nista dobili!!!

270
 Besplatna planska dokumenta za 300din. članarine po lovcu!
Ma daj molim te, na to se ni mali Perica ne bi upecao! Čak i ako to bude obavezaće nas da ako iskoristimo tu pogodnost neke druge stvari moramo da uradimo preko njih a onda će cenom lepo da nas nategnu!
Kako su dosad radili i dokle su nas doveli ne zaslužuju da postoje a mi lovci ne treba još u opstanku da im pomažemo nego sad kad su se zaglibili da ih još dublje gurnemo!!!

slavaplana
 Ocekujem izvestaj sa danasnje pres-koferencije o lovnim podrucjima koju su drzali Ceranic i Zeremsi!!!!treba da zvanicno bude objavljena na sajtu LSS pa ce mo videti sta kazu Ova gospoda na ovu temu a i malo sire od nje!!!!!Plasim se da ce samo da kritikuju i da pricaju basne a da se problem nece resiti na taj nacin vec da SVI zasucu rukave i da se pokrene Srpsko lovstvo iz BLATA u kome se nalazi vec duze vreme!!!!!!
Kukanjem nedobijamo nista!!!!!

Objavljeno je na sajtu LSS! I objavljeno je još ponešto, vrlo interesantno! Vidi na temi 'CIC kriterijumi'
Srbijalov Admin Tim

LU Aleksandrovo
 Matematika je egzaktna nauka.
planska dokumenta staju oko 120.000 dinara za 10 godina plus izrada godi?njeg plana gazdovanja oko 20.000 za svaku godinu ?to za 10 godina iznosi 200.000 + 120.000 = 320.000 dinara
po elanarini od samo 500 dinara za deset godina savez ae imati od jednog minimalnog udru?enja da ka?emo od samo 100 elanova 500.000 dinara.
A da ne prieamo o ostalim beneficijama koje ae svakako imati a na koncu i sam razlog da postoje.

LU Aleksandrovo
 Da zaboravih da kažem da nam je gospodin Zeremski prošlog ponedeljka kada smo bili u LSV povodom očuvajanja našeg društva od udruženja Nova Crnja lično potvrdio da će LSV izrađivati za sve svoje članove besplatno lovnoprivredna dokumenta.

Sremac75
 Šta kaže G. Milenko- samo se vi usitnjavajte, sve će biti gratis!Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 Kako je vlada podelila regione, a kako ae nadle?ni tek da podeli lovi?ta eisto sumnjam da ae nam i ukrupljavanje pomoai.
Da nismo bili tako ukrupljeni u LSS mo?da bi nekima sada bilo mnogo bolje nego ?to ae da bude.
Vojvodina je tradicionalno imala lovaeka dru?tva uglavnom na lovi?tima koja su bila ogranieena katastarskim op?tinama, sve do onog suludog zakona iz 93. kada su nas na silu slepili u neke celine to jest udru?enja koja su isto kao i LSV i LSS uglavnom parazitirali na lovcima.
S obzirom da su nas oni idioti ujedinili i ukrupnili sasvim je razumljiv potez dana?nje vladajuae elite da nas usitne hteli to mi ili ne.
U subotu 12 u 12 easova ae se odr?ati Skup?tina udru?enja kako bi se usvojio nov statut udru?enja na kom ae mo mi tra?iti razdru?enje, koje siguran sam neaemo dobiti jer se vea poeelo sa tajnim samitima i kuanim posetama mojim elanovima kako bi se demoralisali i promenuli svoje mi?ljenje jer boga mu u udru?enju smo kao najbrojnije dru?tvo jo? od 93 a komotno mogu reai i ranije dok je bio op?tinski savez u glavnom slu?ili kao krava muzara. Imamo najveai kapital koji je idiotskom odlukom upisan kao vlasni?tvo udru?enja dali ae nam ga dati bez suda.
Nije Sremac svugde idealna situacija zato bi i na ovom forumu trebalo osnovno da bude negovanje demokratije i slobodnog odlueivanja ?ta je za koga najbolje uz trend da se bar nekom informacijom pomogne ?to nam sada upravo najvi?e i ne dostaje -informacije-
Da ne du?im napisaau kako je proteklo razdru?ivanje (ako ga bude) ako ga ne bude onda sledi normalno odcepljivanje.

Ima li neko neki savet.

zoranp
 Kolega iz Aleksandrova ima pravo u dosta stvari koje je naveo, ali u ta vremena pre tog ne baš sretnog zakona iz 93-e, lovačka društva nisu morala da ispunjavaju čitavo more stavki i pravila koja im se sada stavljaju na teret..zato je sada upitno kako ići dalje sam ili sa udruženjem???Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Izgleda da nigde nije idealna situacija!

Ja sam lično protiv usitnjavanja LU pre svega iz razloga ekonomičnosti, ali i zbog toga što kod nas u LUO Bačka Palanka pojedini zagovornici samostalnosti imaju puno putera na glavi, i to rade isključivo iz ličnih interesa (mislim da si o tome čitao).

Ali naravno da poštujem tvoje mišljenje?

Samo pazite sa odcepljenjem...to vodi do gubitka pravnog sledbeništva u odnosu na pretodnog korisnika lovišta (sadašnje LU) i gubitka prava, po zakonu, na dodelu lovišta!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Pepa 75
 Moje Lu je bilo organizovano na primcipu set LD, i doneta je odluka da svi ostanemo zajedno ( ja licno nisam bio za to ali vecina je prevagnula). Misljenja sam da ko moze finansiski da zatvori konstrukciju bez veceg podizanje clanarine treba da bude sasmostalan. Uvek je bolje biti svoj na svome.

Sremac75
 Generacijo pa ti koristiš neke floskule, tipa "svoj na svome" koje su u mom LU plasirali neki čelnici LSS i LSV pozivajuću moje LD da se osamostali!

Ja sam već pisao da sam protiv usitnjavanja, ali poštujem i svačije drugačije mišljenje!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta PROPISI O LOVU 372 27.02.2013. 18:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,523,382 posete www.srbijalov.com