Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: INFORMACIJE O RADU LSS!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
INFORMACIJE O RADU LSS!
Lala
 Pa šta sad, Sremac, ti troškovi, to je svega 700.000 evra, koje su lovci platili. Nije ni milion evra.Oi
Ivca, kontrolu poslovanja tokom godine treba da vrši Nadzorni odbor, a konačnu ocenu rada daje Skupština LSS i njene komisije (materijalno finansijska). Ovo sa kvartalnim izveštajima mi liči na dobru ideju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mihailo
 finansisku inspekciju treba slati kvartalno pa neka kontroliše a nadzorni odbor samo kontrolu namene trošenja uz izveštaj finansiske inspekcije tj policije.

Lala
 Pa ne može to, mihailo Smile ima toliko privrednih subjekata u državi, toliko udruženja raznih, ne može da se stigne. Nije rešenje to, rešenje je da se unutar LSS omogući efikasna kontrola.

Ivca
 Bolja kontrola i jos bolji pregled. Ja LSS vidim kao jedni firmu pa tako bi trebalo da se i ponasa. A njena likvidnost cesce kontrolisati. Ovako je to parazoitska istitucija koja se jos uvek nije probudila iz pionirskog doba. To je moje vidjenje.

Ivca
 Unapred se izvinjavam ako sam nekog ovim uvredio, ali to je samo moje misljenje.

Lala
 Pravo na svoje mišljenje imamo svi. Nemoj se izvinjavati, zbog svog mišljenja. Onaj kome smeta to mišljenje, uvek može da te pita, zašto tako misliš, pa mu ti onda objasniš.

paninm
 Cas matematike( upozoravam da sam imao slabe ocene iz matematike,jedino geometrija mi isla dobro)
Da vidimo finansijski plan za 2011 za LSS.
Prihod
46 miliona clanarina (dali 85000 lovaca)
Prihod od polaganje lovackog ispita i ocenjivanje trofeja 3 miliona (dali opet lovci)

Prihod od kamata 500,000 (verovatno su dali nase novce na stednju,da ne leze djabe)
Prihod od prodaje obrazaca 2 miliona (nisam siguran obrazci za sta? )
Prihod od donacija 100000( da zive od donacija vec bi se ugasili,ili bi ostali da rade samo volonteri)
Prihod od zakupa 2 miliona( ajde da im to priznamo da su oni zaradili)
Preneta nerasporedjena dobit iz 2010 godine 15 miliona ( da pogadjam od koga su dobili novce)
-------Dakle da remiziram :
-novci od lovaca 66,5 miliona
- novci od drugih 2.1 milion
------------------------------
rashodi
Troskovi informisanja lovaca 2.5 miliona (lepo nas informisu)
Troskovi clanarine za Cic I Face 2 miliona (recimo da je to obavezno)
Fond solidarnosti za LU 6,2 miliona ( sta reci, mislim da bi bolje bilo da svako LU ima svoj Fond solidarnosti i da LSS odbije 100 dinara i da stavi u svoj fond solidarnoisti-verujem da bi bio mnogo efikasniji)
Troskovi osiguranja imovine 600000-( lepa cifra)
Vracanje uplacenih sredstava LSv 7,8 miliona (presipanje is jednog u drugo)
Vracanje uplacenih sredstava i pomoc LSKIM( neko ko razmislja,bi rekao zasto im ne ukinu clanarine,ovako das pare LSS,oni kad obrnu na stednji vrate nazad LSKiM- totalno nelogicno)
Porezi i doprinosi i porez na imovinu LSS 8 miliona (a koliko zaposlenih ima LSS?)
Provizija banke 500000 (wow, koliko to ima transakcija kada je tolika provizija?)
Kancelarijski i ostali potrosni materijal 1,5 miliona ( to mora da je hrpa papira ko avalski toranj-znaci svaki mesec 125000 za kancelarijski i potrosni materijal- da nije to puno?)
Elektricna energija 1,2 miliona(100000 za mesec dana, nema stednje za njih, samo neka sija)
Troskovi za benzin 1,5 miliona (vozi misko,ima goriva ko u Persijskom zalivu)
Ptt troskovi i telefon 1 milion ( ko kaze da se nemoze potrositi telefona za 80000 dinara mesecno- sve se moze kad se oce)
Komunalne usluge 1 milion (grejanje voda,cistoca) (cekaj malo ja sam mislio da se oni greju na struju??)
Amortizacija 1 milion ( lepo su se amortizovali,dobro bi doslo i nama da se malo amortizujemo)
Odrzavanje sednice Skupstine i 115 god LSS 800000 ( ovo je rekord-jedan dan 800 hiljada, ajmo zivo ,veselo, na ovu teskocu,treba se razveseliti)
Strucne publikacije i casopisi,SL glasnik 500000 ( 4 meseci traje zima,treba nesto i procitati,kad se nemoze napolje izaci)
Propagadne aktivnosati i materijal 300000 ( e misim da ovo nije puno, jel kako kazu propagadna je nekad jace oruzije od pravog oruzija,i moze da digne mase, tako i ja mislim da im treba vise novca da propagiraju pozitivno rad LSS,a sa 300000 to ce im ici tesko)
Ugovori o delu-bruto 1 milion ( nemam pojma sta je ovo?)
Investicije 7 miliona (interesantna stavka, malko se bave biznisom, a mi od toga nemamo nista,iako smo im dali 60 milki)
Usluge knjigovodstva,advokata i prevoda 800000 (pa jel oni nemaju placenog knjigovodju?)
Manifestacije,savetovanja,seminari,plakete,pehari i dr 1 milion (sve ovo su strpali u jednu stavku,neznas sta koliko kosta)
ostali troskovi 1 milion (mnogo se ponavljaju,opet 1 milion)
Sredstva za rad sluzbe i troskovi izrade GPGL 14 miliona (koliko kosta jedan GPGL?)
Strucno naucno istrazivacki rad 500000 ( eh,u nekim drzavama to je najvazniji deo,ali kod nas izgleda da nije nesto vazno mnogo- na zapadu nekom naucniku je to mesecna plata, a sa ovim novcima za 1 godinu,stvarno ne znam sta oni mogu da istraze)
Lovna kinologija 500000 ( ti platis sve za tvog psa)
Lovno streljastvo 500000 ( jako mali broj ljudi tu ima koristi od ovoga)
Lovacki podmladak 500000 ( na koji nacin oni to trose?)
Izdavacka delatnost za lovacka udruzenja 500000 ( sta se to dobije?)
Naknada troskova dolaska na sednice UO 800000 ( naspram svih ovih troskova,to i nije puno)
Naknada troskova dolaska na sednice NO,Komisije i ostali saradnici 1 milion ( dobro)
Troskovi odrzavanja sastanaka van beograda,saveti lovnih regiona-i troskovi odr.sastanaka u beogradu 1,9 miliona,i troskovi reprezentacije 800000( bogami,malo po malo,kad se sastanci,i naknade sbroje onda se dobije prilicno velika suma 4,5 miliona-to izadje 375000 mesecno! )
Troskovi stampe,obrazci dozvola,prirucnici i dr 1,2 miliona( ja znam da je moje drustvo,moralo da plati prirucnik za polaganje,kada ga je narucivalo od LSS,davno vec bese,mozda sad daju djabe?
-----------------------------
Sve u svemu, matematika je prosta,ovo je rupa bez dna, samo dajes a nista ti se nevraca.
Lako je staviti novce na stedju,kada ti neko drugi da,lako je davati plate,kada ti neko drugi da,lako je praviti svecanosti,kada te neko drugi sponzorira,lako je trositi struju,vodu,gorivo, telefon, bez ikakve stednje,kada sve to neko drugi placa. Taj ko placa,on gleda da ustedi na svim stavkama, a kad neko drugi placa,onda bas te briga.
Iz svega ovoga, nisam video sta ide lovcima,sve savez trosi na sebe,i svoje potrebe.
Da ja mogu da odlucim, ja ne bi platio clanarinu LSS,
Ja bi njima dao 100 dinara,pa da imaju za ono sto je najosnovnije- nek plate clanarinu medjunarodnim organizacijam, nek sve smanje, a LU ce vec sebi da plate advokata, GPGL, Pse, i sve ostale stvari.
Vreme je da se slavina zavrne.

Ivca
 Kao firma ili istitucija ima jedan pocetni kapital a to u ovom slucaju su nase clanarine. A za ostale troskove trbalo bi sama da se potrudi prodavajuci svoje usluge. E takva institucija je za mene rentabilna,stabilna i likvidna. Koliko sam ja dosad video bili su truoskovi i samo troskovi. A GDE JE OVDE PLAN PSLOVANJA ZA NAREDNU GODINU. Takozvani biznis plan poslovanja i planiranja.
To jos uvek nisam ni na jednom sajtu naso a mislim da je to jako vazno da bi se poslovalo i opstalo.

paninm

Kao firma ili istitucija ima jedan pocetni kapital a to u ovom slucaju su nase clanarine. A za ostale troskove trbalo bi sama da se potrudi prodavajuci svoje usluge. E takva institucija je za mene rentabilna,stabilna i likvidna. Koliko sam ja dosad video bili su truoskovi i samo troskovi. A GDE JE OVDE PLAN PSLOVANJA ZA NAREDNU GODINU. Takozvani biznis plan poslovanja i planiranja.
To jos uvek nisam ni na jednom sajtu naso a mislim da je to jako vazno da bi se poslovalo i opstalo.

Svasta ivci,ti si naivan ko iz one bajke Ivica i MArica,
Pa njihov biznis plan za narednu godinu je prost-jedna stavka "Dobiti Clanarine od 85000 lovaca"
Lepse od toga nemoze biti, nista nisi posejao,briga te za vremenske nepogode, moze berza da se urusi, zemljotresi,poplave, meteori da padaju, nista nemoze da ti pokvari taj biznis plan.
Da tebi neko svake godine daje 50 miliona, pa i ti nebi imao potrebe,da radis rentabilno,jer znas da te sledece godine opet ceka 50 miliona, i tako svake godine. To je nabolji sistem koji postoji u celome svetu(za onog ko koristi ta sredstva)

Lala
 Vidim da se diskusija uozbiljila, ovih poslednjih nekoliko upisa zaista su kvalitetni. Paninm, meni se čini da si malo slagao, kad si rekao da ti je matematika slabija strana No no no Grin

paninm
 pa lalo, takve sam ocene dobijao u skoli(nije za hvaljenje),Novine

mihailo
 Jedino kontrola sa strane može uspešno odraditi posao.Efikasna kontrola unutar organizacije u našim uslovima je po narodnoj kadija tuži,kadija sudi.
Ako su nadležni sigurni da je sve kako treba onda sami pozovu finansiske inspektore i na osnovu njihovog izveštaja svima zatvore usta.
Al za neke stvari treba imati m.................da,a ne biti baba.

Sremac75
 Objavljen novi "Lovac"!

http://www.lovack...c_br_9.pdf
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

paninm
 mislim da je bolje da dam 500 dinara u moje drustvo za unapredjene lovista,nego da se pretplatim na taj casopis.
Znaci sada svako individualno odlucuje da li ce se pretplatiti ili ne?
Zbog toga je prosle godine clanarina bila veca nego ove godine.

DakiNS
 Drage moje kolege ima li neko podatak koliko je bilo sastanaka , sednica i skupština prošle godine, i koliko je ljudi u tome učestvovalo ,ja nešto razmišljam da oni za svako okupljanje od nekoliko sati uzmu moju mesečnu platu

mihailo
 nema više kolektivne pretplate koliko vidim u novom lovcu

paninm

Naknada troskova dolaska na sednice UO 800000 ( naspram svih ovih troskova,to i nije puno)
Naknada troskova dolaska na sednice NO,Komisije i ostali saradnici 1 milion ( dobro)
Troskovi odrzavanja sastanaka van beograda,saveti lovnih regiona-i troskovi odr.sastanaka u beogradu 1,9 miliona,i troskovi reprezentacije 800000( bogami,malo po malo,kad se sastanci,i naknade sbroje onda se dobije prilicno velika suma 4,5 miliona-to izadje 375000 mesecno! )
Troskovi stampe,obrazci dozvola,prirucnici i dr 1,2 miliona( ja znam da je moje drustvo,moralo da plati prirucnik za polaganje,kada ga je narucivalo od LSS,davno vec bese,mozda sad daju djabe?

moram sam sebe da citiram,
Eto daki,oni imaju u planu da u 2011 na sednice i skupstine trose oko 375000 mesecno, malo ili puno? sam zakljuci.

Izdavacka delatnost za lovacka udruzenja 500000-kao sto sam i napisao nemam pojma sta je to,samo znam da za lovacke novine treba da isdvojis ti posebno 500 dinara godisnje-da li to toliko vredi,pa opet ces morati sam da odlucis.

DakiNS
 Probaj doznati koliko košta štampanje lovačkog priručnika a po kojoj ceni ga prodaju našim pripravnicima

Lala

paninm kaže:

moram sam sebe da citiram,
Eto daki,oni imaju u planu da u 2011 na sednice i skupstine trose oko 375000 mesecno, malo ili puno? sam zakljuci.

Izdavacka delatnost za lovacka udruzenja 500000-kao sto sam i napisao nemam pojma sta je to,samo znam da za lovacke novine treba da isdvojis ti posebno 500 dinara godisnje-da li to toliko vredi,pa opet ces morati sam da odlucis.

Nisam video nigde podatak, koliko iznosi pojedinačna naknada za rad u UO i NO LSS? Kolika je dnevnica u LSS? Koliko se plaća za pojedinačni rad u komisijama LSS?
Da li se naknade isplaćuju samo za prisustvo, ili došao/ne došao, naknada sleduje? Opet me navlačite da komentarišem Grin

DakiNS
 Pitanje za Sremca . Da li ja kao lovac imam pravo i kakvi su izgledi ako tužim LSS ili nekoga iz LSS za nekorektno poslovanje, razbacivanje, i ne poštovanje obaveza nastalih iz radnih obaveza na radnom mestu u LSS.A posebno za radnje nečinjenja ili činjenja suprotnih interesima lovaca

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Informacije o radu LSCS LOVAČKA UDRUŽENJA 383 04.10.2022. 23:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,618,070 posete www.srbijalov.com