Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Neca92

mrwa22250 kaže:
Po meni mnogo veci problem od navlazenih patrona predstavlja nacin zatvaranja kartonaca,gde postoji realna opasnost da se neki od tih cepova ili deo istih zaglavi u cevi,a zbog konstrukcije samog PA nemamo mogucnost vizuelnog pregleda cevi.Iz tog razloga svi proizvodjaci PA sacmarica ne preporucuju upotrebu kartonske municije. Znaci nije zabranjeno ali nije preporucljivo,bez obzira na konstrukciju zatvaracaStari.

Znaci razumeli smo se. Odobreno
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Ghost Hunter
 Neznam stvarno otkuda vam to da se iz polu-automata ne sme pucati kartonska municija.Posedujem MP 153 i iz njega sam ispucao oko 100-tinjak kartonaca(belot,trepca) i nikada nije bilo nikakvih problema.

Scorpion Hunter

DakiNS kaže:
Nekad je na svakom lovačkom redeniku visio i izvlakač-kalibrator pored viska, jer se uglavnom pucalo kartonskim patronama, imao sam ga negde ali se tokom silih selidbi zagubio , sad ne mogu na netu ni sliku da nađem. Jednostavno zaboravljena nekad obavezna alatka.

Za Dakija:
www.dodaj.rs/f/3M/4R/16xu6aD0/photo0019.jpg
www.dodaj.rs/f/X/11T/3o0rova2/photo0020.jpg

Odavno ga ne nosim, ali ga i dalje cuvam kao uspomenu...

Zeljko92

Scorpion Hunter kaže:

DakiNS kaže:
Nekad je na svakom lovačkom redeniku visio i izvlakač-kalibrator pored viska, jer se uglavnom pucalo kartonskim patronama, imao sam ga negde ali se tokom silih selidbi zagubio , sad ne mogu na netu ni sliku da nađem. Jednostavno zaboravljena nekad obavezna alatka.

Za Dakija:
www.dodaj.rs/f/3M/4R/16xu6aD0/photo0019.jpg
www.dodaj.rs/f/X/11T/3o0rova2/photo0020.jpg

Odavno ga ne nosim, ali ga i dalje cuvam kao uspomenu...

Dugo vec vidjam tu alatku na redenicima kod par starijih lovaca, znam da je izvlakac ali nisam znao da su se sa njim i kalibrisale caure.

AcaNik
 Нема то можда негде да се купи?

Neca92

Ghost Hunter kaže:
Neznam stvarno otkuda vam to da se iz polu-automata ne sme pucati kartonska municija.Posedujem MP 153 i iz njega sam ispucao oko 100-tinjak kartonaca(belot,trepca) i nikada nije bilo nikakvih problema.

Ako ponovo procitas diskusiju iz pocetka i malo razmislis o tome... Confused

Neca92

AcaNik kaže:

Skoro sam na nekim sajtovima za prodaju naleteo na jednu zanimljivu stvarčicu. Sa jedne strane je izvlakač za patrone, a sa druge pištaljka za pse. Sad sam trazio da ti okačim link, ali nisam uspeo da nadjem, verovatno je prodato...

aca81
 Imao sam ranije neku municiju Krusik u kartonskim caurama pa se to vremenom nadulo od vode i vlage i jedva je ubacim u cev pa kad krenem kuci ni izvlakac ne pomaze nego je ispucam kako bi mogo da je izvadim iz cevi Smeko
DOBAR POGLED

-ANUBIS-

aca81 kaže:
Imao sam ranije neku municiju Krusik u kartonskim caurama pa se to vremenom nadulo od vode i vlage i jedva je ubacim u cev pa kad krenem kuci ni izvlakac ne pomaze nego je ispucam kako bi mogo da je izvadim iz cevi Smeko

Obicno kolega tako biva lakse u "svemu" kada se ispuca uvek lakse izlaziOdobrenoiveli

duskodugousko

-ANUBIS- kaže:

aca81 kaže:

Obicno kolega tako biva lakse u "svemu" kada se ispuca uvek lakse izlaziOdobrenoiveli

Vlaga je izgleda tu presudan faktor, i za ulaženje i za izlaženje. Smeko
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

Zeljko92

Neca92 kaže:

AcaNik kaže:

Skoro sam na nekim sajtovima za prodaju naleteo na jednu zanimljivu stvarčicu. Sa jedne strane je izvlakač za patrone, a sa druge pištaljka za pse. Sad sam trazio da ti okačim link, ali nisam uspeo da nadjem, verovatno je prodato...

Jel ova http://www.kupuje..._id=309774 ? Srean

Zeljko92

duskodugousko kaže:

-ANUBIS- kaže:

aca81 kaže:

Sto kaze moj ujak: Bilo nekad... Vadio sam ga tvrdjeg nego sto sam ga stavljao!Smeko valjda zbog vlageGrin

Neca92
 E, dobri ste! HaHaHa

Željko, na cenu tada nisam obraćao toliko paznje pa sam zbog toga mislio da je prodato, ali po svemu sudeći, neće ovo biti prodato nikad! Grin

p.s. Izvin' te za Van teme , nećemo više! Nazad na temu

Podunavac

AcaNik kaže:

Možda ima negde, ali ne u kalibrima koje ti poseduješ. Za vađenje tih čaura treba pinceta. I to ona fina, hirurška.ROFL
Izvini druže, nisam mogao da odolim. Pozdrav
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Zeljko92 kaže:

Neca92 kaže:

AcaNik kaže:

Jel ova http://www.kupuje..._id=309774 ? Srean

Sva sreća što nije skupa. Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Zeljko92 kaže:

duskodugousko kaže:

-ANUBIS- kaže:

aca81 kaže:

Sto kaze moj ujak: Bilo nekad... Vadio sam ga tvrdjeg nego sto sam ga stavljao!Smeko valjda zbog vlageGrin

Momci nemojte da potsećate ove matore moderatore na prošla vremena (nepovratno), jer će sve da vas banuju.HaHaHa
Tri prsta 2Kolce

AcaNik

Podunavac kaže:

AcaNik kaže:

Možda ima negde, ali ne u kalibrima koje ti poseduješ. Za vađenje tih čaura treba pinceta. I to ona fina, hirurška.ROFL
Izvini druže, nisam mogao da odolim. Pozdrav

Чуди ме само како те неко није предухитрио Smile

Podunavac
 Pa i mene čudi. Da nije čovek bolestan? Ili mu pao sistem? Inače brzo reaguje.Grin
Tri prsta 2Kolce

AcaNik
 да га није онај немац нашао?

sheytan
 Bio chovek odsootan... Inache je pravi vrag... A eto i rime! Smean
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,630,220 posete www.srbijalov.com