Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Zeljko92

Podunavac kaže:

Zeljko92 kaže:

duskodugousko kaže:

-ANUBIS- kaže:

aca81 kaže:
Imao sam ranije neku municiju Krusik u kartonskim caurama pa se to vremenom nadulo od vode i vlage i jedva je ubacim u cev pa kad krenem kuci ni izvlakac ne pomaze nego je ispucam kako bi mogo da je izvadim iz cevi Smeko

Obicno kolega tako biva lakse u "svemu" kada se ispuca uvek lakse izlaziOdobrenoiveli

Vlaga je izgleda tu presudan faktor, i za ulaženje i za izlaženje. Smeko

Sto kaze moj ujak: Bilo nekad... Vadio sam ga tvrdjeg nego sto sam ga stavljao!Smeko valjda zbog vlageGrin

Momci nemojte da potsećate ove matore moderatore na prošla vremena (nepovratno), jer će sve da vas banuju.HaHaHa

Nije ni ujak u cvetu mladosti, ali je iskrenSmeko

sheytan

Zeljko92 kaže:

Scorpion Hunter kaže:

DakiNS kaže:
Nekad je na svakom lovačkom redeniku visio i izvlakač-kalibrator pored viska, jer se uglavnom pucalo kartonskim patronama, imao sam ga negde ali se tokom silih selidbi zagubio , sad ne mogu na netu ni sliku da nađem. Jednostavno zaboravljena nekad obavezna alatka.

Za Dakija:
www.dodaj.rs/f/3M/4R/16xu6aD0/photo0019.jpg
www.dodaj.rs/f/X/11T/3o0rova2/photo0020.jpg

Odavno ga ne nosim, ali ga i dalje cuvam kao uspomenu...

Dugo vec vidjam tu alatku na redenicima kod par starijih lovaca, znam da je izvlakac ali nisam znao da su se sa njim i kalibrisale caure.

Da pojasnim LEVU stranu, veruem da vetjina ne znadu:

To su neki "zupchanici", tj. nazubljene plochice, excentrichne, i sluzidu za IZLVACHENJE OSTATAKA POKIDANE KARTONSKE CHAURE IZ CEVQ! Smile

Inache, pored zive plastike, kartonsq dzebanu nachelno PREZIREM i izbegavam! Kada bude OBAVEZAN karton, ondak OK, do tada... Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Zeljko92
 Mnogo sexy bre ta kartonska municija samo greota sto je za 16 vise nema. Ima S&B Red & Black ali 65-70 din komad pa ko da je i nema.Shock

pavlepavlaka
 Proizvodi i Rottweil i Fetro ali se to ne uvozi kod nas bar ja nisam vido Fetro je Ruska municija ona se uopste ne uvozi u Srbiju. http://rws-muniti...onen.html#!1/156/51 ov je Rottweil
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Zeljko92

pavlepavlaka kaže:
Proizvodi i Rottweil i Fetro ali se to ne uvozi kod nas bar ja nisam vido Fetro je Ruska municija ona se uopste ne uvozi u Srbiju. http://rws-muniti...onen.html#!1/156/51 ov je Rottweil

Ma pravi i RC ali nasi uvoznici se ne trude nesto da zadovolje svaciji ukus.

Podunavac
 Mislim da svi proizvođači imaju u svom proizvodnom programu i patrone sa kartonskom čaurom, pošto ima dosta lovaca tradicionalista koji vole starinske puške i municiju. Samo je izbor ograničen. Ni ja lično nemam ništa protiv kartonskih patrona. Potsećaju me na detinjstvo i neka prošla vremena. A dok god se dobro vodi računa o njima neće nikome praviti probleme.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 ssekir, eto napisao je covek da u uputstvu za upotrebu 153-jke pa i 155-ice pise da nije pozeljno koristiti kartonsku municiju... tako nesto sam i ja mislio ali nisam hteo da lupam jer nisam bio siguran, a uputstvo tj garancija i ostalo sto sam dobio mi je kuci, ja sam daleko od kuce...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

AcaNik
 У мом упутсвту за ИЖ-155 то упозорење није писало. Нешто нисам приметио да су јој сметали ти папирићи.

sheytan
 Pisalo-ne pisalo, pored 99% PVC džebane na tržištu, ne bih NI U LUDILU metnuo kartonac u svoj, a ni u bilo kaki droogi PA! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

AcaNik
 Ма волим да метнем, да пробам нешто ново ;)

Scorpion Hunter
 Sto se tice kartonske dzebane konkretno Krusikove, nekoliko kutija proturih kroz 153-jku bez ikakvog zastoja, puska radi k'I singerica.
Ne razumem kako ovlazite mundzu, to mi se nikad nije desilo, niti moze da se desi ako se bar malo vodi racuna iveli 3

ssekir75

AcaNik kaže:
Ма волим да метнем, да пробам нешто ново ;)

SmekoSmekoSmekoBravo 2

руско упутство (цело на линку) нигде не наводи изричиту забрану. једино тачка 9.8 наводи да су НАЈПОГОДНИЈЕ пластичне чауре са звездастим пертловањем. значи најпогодније, а не да су картонске забрањене. молим да се пази на прецизност изражавања кад је оружје у питању Stari

6 УКАЗАНИЯ МЕР БЕЗОПАСНОСТИ

6.1 Любое огнестрельное оружие, несмотря на наличие в нем различных предохранительных устройств, представляет собой известную опасность для жизни и здоровья людей при легкомысленном обращении с ним. Поэтому принимайте все меры предосторожности и помните, что пренебрежение правилами безопасности может привести к трагическим последствиям.

6.2 Всегда считайте ружье заряженным и готовым к выстрелу.

6.3 Не заряжайте ружье патронами с длиной гильзы более длины патронника, указанной на стволе, это может привести к разрыву ствола.

6.4 При самостоятельном снаряжении патронов строго выполняйте рекомендации по навеске пороха, содержащиеся на фабричной упаковке пороха.

Не применяйте смесь дымного и бездымного порохов!

6.5 Не стреляйте патронами и порохами, хранившимися более 4 лет.

6.6 Категорически запрещается применение любых неохотничьих порохов, т. к. это может привести к раздутиям и разрывам ствола.

6.7 Запрещается спрессовывать заряд из бездымного охотничьего пороха.

6.8 Не стреляйте пулей, диаметр тела которой больше диаметра канала ствола в зоне дульного сужения. Диаметр круглой пули должен быть на 0,2...0,3 мм меньше диаметра дульного сужения. Диаметр пули с наружными ребрами должен быть на 0,1...0,2 мм меньше диаметра канала ствола, а диаметр тела такой пули - на 0,8...1,0 мм меньше диаметра дульного сужения.

Запрещается применение патронов, снаряженных пулей, если пуля выступает над торцем закатанной гильзы, во избежание инерционного накола капсюля впереди стоящего патрона в магазине.

При самостоятельном снаряжении патронов тщательно закрепляйте пулю в патроне для предотвращения сдвига пули или выпадения ее из патрона в полость магазина при стрельбе.

6.9 Следите за качеством снаряжения патронов, чтобы избежать местных, так называемых "горохообразных" раздутии.

6.10 При сборке ружья после чистки, смазки проверяйте свободное перемещение в затворе и возврат ударника под действием пружины.

Проверку производите на затворе с собранным клином, нажимая на задний торец ударника.

6.11 ВНИМАНИЕ! При осечке производить перезаряжание ружья не ранее, чем через 30...40 сек.

6.12 Перед разборкой ружья убедитесь в том, что ружье разряжено, поставлено на предохранитель и в магазине нет патронов.

6.13 При обращении с ружьем в процессе разборки, сборки, заряжания и разряжания будьте внимательны - не подставляйте руку под движущиеся детали ружья, особенно после нажатия кнопки перехватывателя.

9 УКАЗАНИЯ ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ

9.1 Продолжительность службы и безотказность ружья в значительной степени зависят от умелого и заботливого обращения с ним.

9.2 Не стреляйте из ружья одними капсюлями без пороха, так как продукты сгорания взрывчатой смеси капсюлей портят каналы стволов.

9.3 Не применяйте патронов, туго входящих в патронники: это-может привести к отказу автоматики ружья.

9.4 Не производите холостых спусков курков - это снижает живучесть ударников и их пружин. В случае необходимости имитировать выстрел, вставляйте в патронник гильзы с использованными капсюлями.

9.5 Не допускайте ударов по стволам ружья - это может привести к появлению вмятин.

9.6 Винт, крепящий приклад к коробке, в процессе стрельбы, особенно в начальный период эксплуатации ружья, периодически подтягивайте, чтобы не было качки приклада.

9.7 При одновременной разборке нескольких изделий не допускайте перепутывания клина и затвора - они не взаимозаменяемы.

9.8 При выборе патронов предпочтительными для применения являются патроны с пластмассовой гильзой, имеющие закатку способом "звезда".

http://akbnn.ru/m..._mp153.php
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Svaka ispravna puška može da koristim svu ispravnu municiju koja se nalazi u prodaji. Sva municija prolazi kontrolu pre izlaska iz fabrike, i jedino lovac može nestručnim rukovanjem da ošteti na neki način kartonsku čauru. Inače municiju ne treba držati godinama, nego kupovati manje količine potrebne za jednu lovnu sezonu. A što se ne ispuca u sezoni koristiti odma na početku druge sezone. Na taj način se uvek ima nova i ispravna municija za korištenje.
Tri prsta 2Kolce

lovacsajuga

Zeljko92 kaže:

pavlepavlaka kaže:

Zeljko druze,jesi li siguran da RC pravi kartonski metak u cal.16?
Dejan

Zeljko92

lovacsajuga kaže:

Zeljko92 kaže:

pavlepavlaka kaže:

Zeljko druze,jesi li siguran da RC pravi kartonski metak u cal.16?

RC White Paper je papirni ali pravo da ti kazem ne znam ima li ga u 16. Verovatno nema jer je na sajtu samo u 12.

MMilos
 I moja 153 - ojka pljeva karton pa samo pršti...
Imao sam par kutija neke stare Trepče, 6ice i 4orke...Uglavnom za šenlučenje. Nikad mi ni jedan metak nije napravio problem.

Podunavac
 Ja sam zadnjih 5-6 godina koristio isključivo municiju Mirage Clever Standard Game T3 sa 36 grama sačme i korpicom, granulacije 3 i 3,5 mm. Zadnje dve sezone ove municije nema u Srbiji a teško se nalazi i u HR. Pre dve godine na sajmu LORIST u N. Sadu sam umesto Mirage municije uzeo NSI Vectan A1. Nije loša ali nije to ono na što sam navikao. Prošle godine ista stvar. Nema Mirage T3, a ja uzmem RC 4 Cacia Oro. Rekao bi odlična municija, ali nije ono na šta sam navikao. Uzmem u HR Mirage H.V. Game za zimski period. Ove godine opet ista stvar. Na sajmu u N. Sadu nema Mirage T3, pa za probu uzmem Fiocchi PL 36. Evo već dva dana obilazim trgovine u Slavoniji i Sremu (Osijek, Županja, Vinkovci, Vukovar) i ne mogu da nađem nigde Mirage Standard Game T3. Izgleda da ću morati da se prebacim na Mirage H.V. Game koji je oko 25 % skuplji. A u stvari je najveći problem što sam na Standard Game T3 navikao i bio prezadovoljan sa njim. Dok sam njega koristio ne sećam se da sam mašio. Najgora stvar je često menjanje municije.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Napravio sam grešku na početku upisa. Radi se o municiji Mirage T3 Standard Game sa 34 grama sačme.
Tri prsta 2Kolce

Macvanski lovac
 @Podunavac,ja bih na tvom mestu odustao od "saranja" uzeo nesto sto ima u svakoj prodavnici,jednu ili dve vrste i udri dok se ne naviknes,ne vredi traziti nesto cega nema u dve drzave ;) ja sa krusikom nemam ama bas nikakvih problema,sigurno ne zato sto je najbolji,vec sam Siroma navikao na jeftinocu,valjda se i divljac sazalila pa sama pada pred mocnim krusikom Grin Smeko
Rodjen da budem lovac

DakiNS
 Macvanski lovac
@Podunavac,ja bih na tvom mestu odustao od "saranja"

To ja odavno govorimStari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,630,222 posete www.srbijalov.com