Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
Podunavac
 Znam ja da šaranje ne valja, ali teško odustajem od starih navika. Naročito ako su se pokazale kao efikasne. Ali izgleda da ću ipak morati da promenim municiju. Proizvođača ne, ali seriju da. Najverovatnije za H.V. Game T3 sa 36 grama sačme. Inače između Standard Game T2 i T3 je na oko mala razlika. Kutije su iste (bile dok je bilo staro pakovanje), osim oznaka na poklopcu kutije u vidu pečata sa oznakama T2 i T3. Na samom metku je razlika što T2 ima kraći donji (metalni) deo čaure i žute je boje (mesing), sa dve zvezdice na plastičnom delu čaure, dok T3 ima duži donji deo bele boje (nikl), sa tri zvezdice na čauri. Međutim T3 ima bolji efekat na divljač po niskim temperaturama. Ova mala razlika buni i trgovce, pa često nude T2 umesto T3. Jedan me čak ubeđivao da ni ne postoji Standard Game T3.
Evo i slike.

i59.tinypic.com/11j1x7b.jpg

i59.tinypic.com/2hyjhqc.jpg
Tri prsta 2Kolce

mb-bb
 Tako sam i ja prošle dve sezone sarao sa municijom, b&p, nsi, belot, rc, svašta nesto. Ove sezone sam odlučio da pucam samo M90, počeo sam sa prepelicama 1.7 i kupio za početak sezone pataka i fazana po dve kutije 3.1 i 3.5mm sa korpicom i bez korpice. Odlučio sam se za M90 jer lovim i ovdje u Srbiji i u HR a ima ga u radnjama pa da ne miješam municiju. Imam jos nesto b&p od prosle sezone ali brzo će to otići na patkama samo da malo stegne zima... Kalanjikov
Ne kažu za džabe ko mjenja taj ke..a i to je tako...
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

klaja
 Ja pucao stalno Nobel ali posto ga u NS nije bilo moguce naci vec samo kod Grofa ,polako sam poceo da šaram.Prepelice tornado 1.7mm itd itd.Za ovu sezonu jos nisam nista kupio jer mi preostalo od lane B&P..
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

krilas
 Pa kolega Podunavac, ako ti je bas stalo da kupis bas tu municiju, onda blago meni moraces da zapucas do Jagodine ! Koliko vidim oni imaju tu municiju koju ti trazis! "Magnum doo " i videces!Bye
Siroma

mrwa22250

mb-bb kaže:
Tako sam i ja prošle dve sezone sarao sa municijom, b&p, nsi, belot, rc, svašta nesto. Ove sezone sam odlučio da pucam samo M90, počeo sam sa prepelicama 1.7 i kupio za početak sezone pataka i fazana po dve kutije 3.1 i 3.5mm sa korpicom i bez korpice. Odlučio sam se za M90 jer lovim i ovdje u Srbiji i u HR a ima ga u radnjama pa da ne miješam municiju. Imam jos nesto b&p od prosle sezone ali brzo će to otići na patkama samo da malo stegne zima... Kalanjikov

Odlican izbor,jeftin i ucinkovit.Kao sto rekoh vec 6-7 sezona pucam M90 i necu ga skoro menjatiOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Cvele
 Dobar je metak m90, i ja ga koristim, ali evo jedne situacije za koju nisam mogao da verujem svojim ocima. Tacnije, bio je lov na zeca, bili smo po nekim travama do kolena i terali tako blagom kosinom, ispred nas(vislje malo) neki vocnjak i cuju se kerovi odozgo, pokrecu zeca iz tog vocnjaka na oko 80-90m, koji okrece i ide pravo ka nama, ali bukvalno na nas, da nije bilo Maxa udario bi direktno ali posto je on posao ka njemu zec se malo iskosi i uhvati vislje od nas, iznad nas i trave je oranica-koja je u pravcu sa vocnjakom, zec trci oranicom i otac puca prvi metak na oko 30-35 metara dok je jos bio u maloj kosini(municija M90 3.9mm 32gr) u obe cevi, puska IZ12, prvim metkom promasuje zeca, ovaj nastavlja po oranici, i drugim metkom pogadja-tacno se vid'lo kako ga je udario snop i u tom trenutku je savio usi tj prilepio ih uz glavu, ali nastavlja da trci istom brzinom, to je bilo pre 5 godina pa nisam imao oruzje i samo sam gledao i nisam mogao da verujem. Max je otis'o tacno po trag zeca i zadrzao se dugo-ispao iz vid'okruga, posle 5-6 minuta se vratio ali bez zeca... sta se tu desilo vrag ce ga znati, a municija nije stara i stajala je u metalnom ormaru za oruzje...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

krilas kaže:
Pa kolega Podunavac, ako ti je bas stalo da kupis bas tu municiju, onda blago meni moraces da zapucas do Jagodine ! Koliko vidim oni imaju tu municiju koju ti trazis! "Magnum doo " i videces!Bye

Mnogo mi je Jagodina daleko. Putni trošak veći od cene municije. Onda mi je isplativije da pazarim B&P 4 MG 2 Flash 37 grama, pa bar znam da imam vrhunsku municiju.
Najverovatnije da prelazim na Mirage H.V. Game ili B&P 3 MB Extra. Cena je još uvek podnošljiva a municija odlična.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

mb-bb kaže:

Jel to kolega iz patriotskih razloga?ROFL
Šalim se. I ja koristim M90 za prepelice i stvarno sam zadovoljan. A i za trap.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Podunavac jesi li razmisljao da pocnes sam da punis municiju, neces morati vise da juris po radnjama

mb-bb

Podunavac kaže:

Kolega iz nostalgicnih razloga ROFL
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

mrwa22250

Podunavac kaže:

Pa ne vidim,dobri moj zemo zasto i jesen ne lovis sa Vusirom.Em je konstantno dobar,em ga uvek ima po prodavnicama i u Srbiji,a tamo mogu i da zamislim.

Podunavac

mrwa22250 kaže:

Podunavac kaže:

Pa ne vidim,dobri moj zemo zasto i jesen ne lovis sa Vusirom.Em je konstantno dobar,em ga uvek ima po prodavnicama i u Srbiji,a tamo mogu i da zamislim.

Zemara emotivno sam vezan za italijane.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

vlada lovac kaže:
Podunavac jesi li razmisljao da pocnes sam da punis municiju, neces morati vise da juris po radnjama

Razmišljao sam Vlado i o tome. Sniper Hunter je bio zarazio i mene sa punjenjem. Ali ovde ne može da se kupi barut kao da tražiš ptičije mleko. A prošle godine zabranili i punjenje. Nisam siguran dali samo municije za olučene cevi ili i za glatke, ali čini mi se sve u kompletu. Komponenti više nikakvih nema na HR tržištu.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250

Podunavac kaže:

mrwa22250 kaže:

Podunavac kaže:

Zemara emotivno sam vezan za italijane.Grin

U tom slucaju potpuno te razumem.

Predator
 Uh, i ja volim taj RC! Stidljiv

Sasvim prirodno

krilas
 Kolega Podunavac, u MP Tropic Novi Banovci, municija koju trazis je 44 RSD
Siroma

Predator

krilas kaže:
Kolega Podunavac, u MP Tropic Novi Banovci, municija koju trazis je 44 RSD

http://pirotehnika-mptropic.rs/conten...prodavnice

Sasvim prirodno

Podunavac
 Kolega Krilaš hvala na obaveštenju. A i tebi zemo na linku.Odobreno
Ako je slika u redu, to je ta municija, Standard Game T3.
http://pirotehnik...0-standard
Tri prsta 2Kolce

The-Dog
 Drusto,
posto planiram uskoro kupovinu prve puske imam dilemu oko cal. Da li uzeti 12 ili 20? znam da je snop isti ali sa manjim brojem sacme kod 20.

prvenstveno planiram lov na sitniju divljac zec i fazan, kao i ptice (prepelice, golubovi, guske i patke)

Dogy

darkolovac
 Nemam neko iskustvo ali mislim da bi bolje bilo 12 zbog lova na patke i guske.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,862 posete www.srbijalov.com