Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
Nikola Vojinovic
 Evo malo slika iz Niša
i39.tinypic.com/1sxe04.jpg
i41.tinypic.com/2qtvbr5.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Nikola Vojinovic
 Marke na jarebicu...

img215.imageshack.us/img215/5459/lima1u.jpg

img545.imageshack.us/img545/1205/lima2.jpg

img190.imageshack.us/img190/2073/lima3.jpg

img801.imageshack.us/img801/6640/lima4.jpg

Posto sam imao prilike da razmenim iskustva sa kolegom Dakijem, evo prilike da pokazem svog psa u terenu i u radu na jarebicu....
Priroda, kerovi i lov!

DakiNS
 Mogu samo da ti zavidim ja nisam poslednjih deset godina ukupno video toliko jarebica kao na onoj tvojoj slici
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Nikola Vojinovic

DakiNS kaže:
Nisam pazljivo gledao oni su mi bili zanimljiviji, imas jedan klip gde desetak odraslih bretona odjednom markiraju i sekundiraju

Evo nesto na tu temu

i41.tinypic.com/2u5dxmq.jpg
Iz svih uglova, triling cool: :wink:
i41.tinypic.com/r1jrx4.jpg
i43.tinypic.com/35k0kmb.jpg
i44.tinypic.com/2v9b4ig.jpg
i41.tinypic.com/1zph4yb.jpg
Evo mesovitog tandema
i44.tinypic.com/15dnmsy.jpg
i39.tinypic.com/11jcglw.jpg
Priroda, kerovi i lov!

DakiNS
 Sta reci Bravo 2

Sasa frrr
 Odobravam Svaka cast, prelijepo ih je vidjeti.

Milos88-Ivanjica
 Ja cu ujutru najverovatnije u Sjenicu na lov prepelica,kazu da ih ima u izobilju,pa cu videti kako ce moja bretonka raditi...Ako budem isao postavljam slike sutra vece...
LOV JE Passrbijaloviveli

duskodugousko

Sasa frrr kaže:
Daki evo nesto najvise za tebe ali i ostale bretondzije

http://www.youtub...re=related

Ostao sam bez teksta.Prelepo!Pas
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 Daki,koji je najbolji nacin odvikavanja psa od streloplasljivosti,pod uslovom da nije urodjena vec stecena mana?Da li poceti sa plasljivcem ili sa trap municijom?Da li kombinovati sa aportom ili bez?

DakiNS

duskodugusko kaže:
Daki,koji je najbolji nacin odvikavanja psa od streloplasljivosti,pod uslovom da nije urodjena vec stecena?Da li poceti sa plasljivcem ili sa trap municijom?Da li kombinovati sa aportom ili bez?
Kada odes u loviste prvo malo pusti psa dfa se istrci da mu se probude cula i da se opusti, obavezno neka je gladan a ti ponesi nesto sto on jako voli, za vreme setnje igraj se sa njim i posveti mu malo vise paznje posle pola sata sat neka tvoj pomocnik loji je udaljen nekih sto metara ispali patronu, ti mu daj znak kada jer bi pas trebao tada biti uz tebe, ako se cimne ti ga potapsi i ohrabruj ga recima umirujucim tonom, obavezno mi ponudi neku poslasticu, ako se ne cimne onda ga bodri da trazi da se priseti da je pucanj vezan za divljac , posle dve tri patrone neka pomocnik pridje dvadeset trideset metara i to samo ako pas nije pokazao znake plasljivosti , ako se uplasio ohrabruj ga i nastavi setnju pa sledeci dan ponovi i ponavljaj dok ne vidis da nema reakcije, ukoliko se nije prvi puta uplasio na nekih sedamdeset metara ponovite proces ali svaki puta ga ohrabruj i nagradjuj kada ne bude reagovao na pucanje do nekih desetak metara pripremi nesto od divljaci da mu bacis a pomocnik da puca tako da poveze pucanj sa divljaci i nece biti problema , kada je streloplasljivost urodjena tu najcesce nema leka a stecenu mozes ispraviti. Pozdrav

duskodugousko
 Daki,hvala na odgovoru.B)

duskodugousko
 A kako mladog psa nauciti da zavrsava petlje pravilno,tj. da na kraju petlje ne okrece ka lovcu vec od lovca?Mislim na malo brze pse,na tzv. takmicarske?Sigurno da pomaze teletakt,ali sta raditi u nedostatku istog?

DakiNS
 Tu ti teletakt ne moze pomoci(mozda i moze ali zakonom nije dozvoljeno ja ga nikada nisam koristio) pas to ima ili nema u sebi a mi to usmeravamo, najbolje i mislim jedino resenje je sa mladim psom kada se prvi puta izvodi u loviste dovede na povocu ili vozilu , postavlja se samo uz vetar , nikako bocno ili niz veter, normalno treba da se pronadje relativno cist teren sa divljaci i trening traje samo do kraja terena znaci nema povratka niz vetar ili ako se mora psa na povodac

duskodugousko
 Nije na odmet da se potkujem,a znacice ovi upisi valjda jos nekome..

DakiNS

duskodugusko kaže:
Nije na odmet da se potkujem,a znacice ovi upisi valjda jos nekome..
Ma i ja jos ucim a verovatno ce to biti dok sam zivSmekoNemogu nikako da se nagledam Nikolinih slika

duskodugousko
 Uvek ih je milina gledati!

Nikola Vojinovic

DakiNS kaže:
Tu ti teletakt ne moze pomoci(mozda i moze ali zakonom nije dozvoljeno ja ga nikada nisam koristio) pas to ima ili nema u sebi a mi to usmeravamo, najbolje i mislim jedino resenje je sa mladim psom kada se prvi puta izvodi u loviste dovede na povocu ili vozilu , postavlja se samo uz vetar , nikako bocno ili niz veter, normalno treba da se pronadje relativno cist teren sa divljaci i trening traje samo do kraja terena znaci nema povratka niz vetar ili ako se mora psa na povodac

Takodje nikad nisam koristio teletakt, po meni je vazno izgraditi autoritet kod psa, pa tako mozemo uticati na njegovo kretanje!
Ovo zavisi i od tipa psa, bas kao sto je dusko rekao, trenutno imam dva tipa, takmicarski, koji se dosta brzo i siroko krece (mada to i teren diktira) kada smo u gustom, ide blize, ali zato u polju ide bas siroko i pravi velike petlje, u marku ulazi visoko drzeci glavu i ima kule, kao kod setera...
Priroda, kerovi i lov!

DakiNS
 Da upravo tako ima jos jedna stvar koju zaboravih napomenuti pre prvog izlaska u loviste sa psom odraditi pokazivanje prevca kretanja rukom, ja to radim ovako , u prvim setnjama cim kuce istrci malo dalje ispred mene ili cekam da se osvrne ili zviznem da me pogleda i podignem ruku pravo gore i kao saobracajac pokazem rukom recimo u desnu stranu i naglo promenim pravac kretanja u desno pod uglom od 90 stepeni, kuce upamti taj pokret tako da je kasnije kada shvati da u kojem pravcu pokazujem rukom da cu se dalje i kretati pa samo isto pocne trcati na tu stranu, posle nije potrebno da sam idem na tu stranu ali pas istrcava tamo gde mu pokazujem. Ta komanda umnogome moze pomoci pri radu u polju da se koriguje kretanje psa

duskodugousko
 Tako sam i ja radio sa mojim i taj nacin se pokazao delotvornim.

duskodugousko
 Daki,evo jednog zanimljivog snimka.Nema galopa i visokog nosenja glave jer sam ganjao psa ceo dan pa je jedva trcao a ovo je snimljeno pri povratku kuci.U pozadani moj drugar,koji je slucajno naisao i ja.
http://www.youtub...rG3n6xYfZU

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,749,511 posete www.srbijalov.com