Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
DakiNS
 Sniperu pa sta radis sa tolikom sacmom i municijom, ja za sezonu ispalim oko dve kutije sacme 3 mm, a ovu kolicinu koju si ti izlio danas ne bi ispucao do kraja zivota
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

DakiNS kaže:
Sniperu pa sta radis sa tolikom sacmom i municijom, ja za sezonu ispalim oko dve kutije sacme 3 mm, a ovu kolicinu koju si ti izlio danas ne bi ispucao do kraja zivota

Iz dosade kolega posle posla ili na pecanje ili livenje a kad sam vec ulozio lovu u kupovinu bar neka radi da ne stoji dzabe a sacma nece da se baci Grin tri lovca u porodici koliko malo da se puca ispuca se ipak po koja stotinaGrin pa idu sada prepelice , pa zimska sezona patke, malo na tacnice trening ....trosi se trosi kolega sto rece kelt sta ako zamre proizvodnja municije kako bese 90-tih ???[/xhide]

DakiNS
 S to jes, jes . Tako nam je i bivsi premjer Lilic ya vreme borbi u Vukovaru javljao za Beograd , SALJITE HITNO MUNICIJU, na pitanje koju, on rece iznenadjeno pa normalno dvanaesticu u Morovicu ima mnogo pataka

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
sniperu, sve cestitke na obavljenom jubilarnom livenju. da se ti to u stvari ne spremas za penziju polako ......leleeeROFL

Mora da se misli i na stare dane u pravu si kelt bar sacma da se ima i barut ROFL iveli 3[/xhide]

micko79

HANTER kaže:
Pre par dana sam postao vlasnik LEE prese za kalibar 12, stigla je i stubna busilica i sve ostalo pa cim budem krenuo da punim stavicu slike da vi kazete vas sud. Inace prvo cu da punim za prepelicu 28 grama 1,75 i 2 mm sačmu u ispaljene patrone od trapa i čašica za trap koju proizvodi firma NB Cuca iz Kragujevca, barut lučanski i sačma od Ševića i nešto italijanske.

bravo kolega,ti si se ozbiljno snabdeo,gde si nabavio lee i koliko kosta ?

HANTER
 Kupio sam je u srbiji. Inace presa je korišćena ali je skoro kao nova i kostala me je 80 eura
MIHAJLO

HANTER
 Uskoro ću pokusati na napravim i masinu za livenje sačme upravo analiziram vaše crteže i slike. I budite sigurni imaću dosta pitanja.
MIHAJLO

lovac74
 hanter za te pare da si dodo jos deset evra mogao si uzeti novu masinu a ne polovnu

lovacPilot

kelt

HANTER kaže:
Uskoro ću pokusati na napravim i masinu za livenje sačme upravo analiziram vaše crteže i slike. I budite sigurni imaću dosta pitanja.

kolega ja sam napravio novu masinu koja sljaka bolje od one stare koja je dosta komplikovana. ova je dosta jednostavnija uzeo sam obican gvozdeni tiganj naravno koji je bio za kontejner i malo ga sa jedne strane oblikovao cekicem da ima jednu ravnu stranu od 7/8 cm na tu ravnu stranu sam postavio parce L profila od gvozdja kojeg sam prethodno razglavio na ugao oko 110/120 stepeni i koji je rampa po kojoj se kotrljaju kapljice. samim diznama sam pritegao rampu za tiganj, a dizne su u stvari suplji brezon oko 20mm FI 8mm sa iznutrasnje strane steze matica, a sa spoljne zatvorena matica (ona sa kapicom na kojoj sam izbusio rupicu od 0,7mm(za sacmu do 2,4mm)a za vecu sacmu imam kapice od 1mm probacu da izbusim i rupicu od 0.5 ali bice gadno izbusiti tako sitno. probaj prosto je . zao mi je sto sam sjebo program za smanjivaje slika pa nemogu da postavim slike, ali probacemo srediti
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

HANTER kaže:

Tu smo kolega samo pitaj!B)[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Moje danasnje radno mesto
i55.tinypic.com/2hedmo5.jpg
kancelarija ROFL
sredivao i klasirao neka dokumenta tesko gradivo!
i55.tinypic.com/52yiqg.jpg
odvajao kukolje od zita
i55.tinypic.com/2yl5i84.jpg
ovo su kukolji 9kg a zita je bilo 70kg -3mm, 75,5-2,9mm i nesto krupnije od 3,3mm-13kg ukupno 158,5 kg dobrog zita ukupno do sada 7 livenja 631,5 kg ludo burazeru ludoROFL
i53.tinypic.com/4fzif9.jpg[/xhide]

HANTER

kelt kaže:

HANTER kaže:

kolega ja sam napravio novu masinu koja sljaka bolje od one stare koja je dosta komplikovana. ova je dosta jednostavnija uzeo sam obican gvozdeni tiganj naravno koji je bio za kontejner i malo ga sa jedne strane oblikovao cekicem da ima jednu ravnu stranu od 7/8 cm na tu ravnu stranu sam postavio parce L profila od gvozdja kojeg sam prethodno razglavio na ugao oko 110/120 stepeni i koji je rampa po kojoj se kotrljaju kapljice. samim diznama sam pritegao rampu za tiganj, a dizne su u stvari suplji brezon oko 20mm FI 8mm sa iznutrasnje strane steze matica, a sa spoljne zatvorena matica (ona sa kapicom na kojoj sam izbusio rupicu od 0,7mm(za sacmu do 2,4mm)a za vecu sacmu imam kapice od 1mm probacu da izbusim i rupicu od 0.5 ali bice gadno izbusiti tako sitno. probaj prosto je . zao mi je sto sam sjebo program za smanjivaje slika pa nemogu da postavim slike, ali probacemo srediti

Hvala na ideji i voleo bih da vidim slike
MIHAJLO

Podunavac

kelt kaže: zao mi je sto sam sjebo program za smanjivaje slika pa nemogu da postavim slike, ali probacemo srediti

Evo zemo programa i možeš da postaviš više slika od jednom preko njega. Izabereš slike koje hoćeš iz svoga kompjutera i kopiraš ih u svoj upis.
http://tinypic.com/
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Sniper Hunter ako te nanjuše švajcarci ima da ti naplate porez na 600 kg sačme. To se već ne toleriše kao količina za vlastite potrebe.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Ja imam velike vlastite potrebe za sacmom!!DimKalanjikovROFL[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Danas stize malo robe
korpice za cal 16 za 34g sacme ( klikaj 2x za vece slike)
i53.tinypic.com/2sbvi9l.jpg
i malo sacme "specijal" sakalGrin
i56.tinypic.com/qpmrtd.jpg
i56.tinypic.com/2yva32f.jpg
licice na ovako nesto
i55.tinypic.com/289eeco.jpg
Stidljiv[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]A ima malo i ovoga shekkkeee!!!Grin
i51.tinypic.com/67l6a0.jpg[/xhide]

Podunavac
 Svaka čast Sniper.Bravo 2 Kvalitet si već postigao, a sad juriš kvantitet i raznovrsnost.B) Imaš veći asortiman vlastite proizvodnje nego neke prodavnice što imaju asortiman u prodaji.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:
Svaka čast Sniper.Bravo 2 Kvalitet si već postigao, a sad juriš kvantitet i raznovrsnost.B) Imaš veći asortiman vlastite proizvodnje nego neke prodavnice što imaju asortiman u prodaji.

Hvala podunavac !mora se, modernizacija ,ne sme vreme da nas pregazi ,za korak ispred uvek!Stari
i53.tinypic.com/1zdw2zs.jpg(klikaj 2x)
Zatvaracemo sa ovim vec ispisana velicina sacme na kartoncicima ![/xhide]

DakiNS
 Vidim ja tu vec prostor za dopunsko zanimanje, u kvalitet ne sumnjam ostaje trziste a mislim da ga na forumu imaB)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,641,349 posete www.srbijalov.com