Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 Moje vidjenje snimka. Prvo pas ti radi sasvim zadovoljavajuce, po meni nema mnogo iskustva u lovu pa jos ne razlikuje svezinu traga,i stalno vuce kule, dosledan je na tragu sto je dobro, nemoj na takvom terenu ocekivati neki galop jer je teren mali a prosaran svezim mirisima, Nemoj ga terati napred on mnogo bolje od tebe zna sta se nalazi pred njim, i na kraju ne teraj psa da digne divljac nego ga obuzdavaj da ostane miran na poletanje, a lovac je taj koji treba da podigne divljac posebno ako je pas mlad kao tvoj , moze se desiti da je divljac ranjena pa ce je pas uhvatiti zivu i poceti kasnije da izbija marku misleci da moze svaku uhvatiti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

duskodugousko
 Sve sto si rekao stoji,a teren je ako si primetio natopljen vodom,pa je i kretanje teze.Snimak nije skorasnji,vidi se i po vegetaciji.Posle ove suse ne znam ni da li je jedna travka ostala na toj poljani.Nisam prisao psu da bih snimio sve,a i on i ja imamo jos mnogo toga da naucimo.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

ultras035
 Moja bretonka sada ima 4 meseca, poceli smo kroz igru da radimo aport,sasvim spontano, ali sa rezultatom, vezbali smo zecijom nogicom na stapu , sve to igrajuci se...Krenuli smo u setnje van dvorista i bez povodnika, ulazila je u vodu i sad joj se reka posebno dopada...Sve u svemu kao neko kome je ovo prvi pas ja sam sasvim zadovoljan...
Posto su to bile uglavnom setnje radi naseg druzenja, po terenu gde i nisam ocekivao neku divljac, danas imam nameru da je vodim na prave terene...posto je mlada interesuje me kako se treba ponasati sa njom i sta moze da se ocekuje od nje, posto nije htela preterano da se odvaja od mene prilikom setnje poljskim putevima...
takodje, zanima me da li je treba voditi ove jeseni-zime u lov (naravno kada se spremi na pucanj) ili je suvise mlada (imace 6 meseci tada)...ja sam mislio da sada inteziviram setnje po terenu i da je kasnije povedem u lov...mada ne ocekujem neki rezultat ove godine, interesuje me da li nije rano za lov i kako je najbolje aktivirati da radi????
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

duskodugousko
 Slobodno je izvodi na teren,neka upoznaje mirise i okolinu.Ne bi bilo lose i da je kada se malo udalji pozoves odgovarajucom komandom da se vrati,na taj nacin vezbate poslusnost.Pusti je da istrazuje sada kada je jos stene a kasnije pocni da je "obuzdavas" kada pocne sve dalje da ide od tebe.Moj ti je savet da preskocis ovu sezonu,mozda poslednje nedelje da oseti cari lova,ali postoji ta mogucnost da se malo uplasi od silne grupe lovaca,drugih pasa i ne daj Boze pucnja.Ako vec resis da je povedes u lov,gledaj da se izdvojis od drugih kako bi sve zavisilo od tebe i nje,mada bih ja,da sam na tvom mestu, preskocio ovu sezonu.Pozdrav

DakiNS
 Ja ipak ne bi mnogo zurio prvo u dvoristu uradi osnovnu dresuru kao sto je apel , sedi , lezi , k nozi , hodanje na povocu, i sto vec radis a to je aport, nije lose ni pecaljka, samo da se ne pretera , tek kada te radnje budu ok onda lagane setnje po gradu da se upozna maksimalno sa okolinom zatim druzenje sa ostalim psima za koje si siguran da nece nauditi kucetu neka upozna sto vise pasa da se maksimalno socijalizuje , zatim u setnjama birati mesta gde ce moci bez opasnosti slobodno trcati i tek posle toga poceti polako izvoditi u loviste i to uvek uz vetar da bi se sto pre lovno probudila,normalno da na terenu bude nesto divljaci, kada joj mirisi udju u glavu nece se vise bojati nego ce nagon proraditi i pocece pretrazivati kasnije u setnjama obavezno traziti teske terene gde ce se morati za tobom probijati kroz parlog jos ako ima i divljaci nece ti skidati cizme nego ce samo ici napred vodjen njuhom a busarenje kroz parlog ce joj biti normalno pa nece zazirati od gustisa

duskodugousko
 Uspeo sam da "iskopam" jednu staru fotku od pre godinu i po,iz Valjeva..

duskodugousko
 Evo jos jedne iz naftalina;)

milosla
 Pozdrav narode! Nisam skoro pisao na ovom forumu, ali sada imam jedan problem sa psom, pa mi treba savet. Naime, imam bretonku od devet i po meseci. Aportira predmete, čak je jednom prilikom aportirala prepelicu. Mislio sam da je to naučila. Međutim, nabavim fazana od drugara, i pokušam, ali kad ono međutim. Njega neće da donese, već ga čupa. Šta da radim? Da li se to može popraviti?

Lala
 Može se popraviti: ošuri i očerupaj fazana pre vežbe aporta, neće imati šta da čupa! Grin
Šalim se, na tudju muku, a to nije lepo.
Mislim da će ti Daki reći pravi savet.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

milosla kaže:
Pozdrav narode! Nisam skoro pisao na ovom forumu, ali sada imam jedan problem sa psom, pa mi treba savet. Naime, imam bretonku od devet i po meseci. Aportira predmete, čak je jednom prilikom aportirala prepelicu. Mislio sam da je to naučila. Međutim, nabavim fazana od drugara, i pokušam, ali kad ono međutim. Njega neće da donese, već ga čupa. Šta da radim? Da li se to može popraviti?
U startu si pogresio odmah prekidaj inace ces upropastiti psa, pogledaj molim te kujicu kolika joj je glava pa pogledaj koliki je fazan pa brate nemoze da ga uzme u usta ona hoce ali mala usta pa jos perje klizi i onda se pametnica dosetila da ocerupa . Znas malo sam ljut na tebe pa nije ti nemac ,poenter ili vizlan pa velik pas pa velika usta, prepelicu je aportirala bez problema , dobro da nisi trazio da aportira pazinskog curanaSad. Dozvoli joj da odraste s vremenom ce sama uhvatiti tehniku a i fazani nece imati mekano perje (sada se jos i mitare pa perje samo otpada), nego tvrdo zimsko koje nece samo otpadati pa ces da vidis kako radi

milosla
 Hvala puno za savet! Ranije nisam imao pse, ovo mi je prvi, tako da nemam iskustva u radu sa njima. Uskoro će biti i neka fotka da je vidite. ;)

duskodugousko
 http://www.youtub...AxiNNl3tbk

Ovo je Dona na delu,mlada kujica od jednog mog drugara.Mlada,neiskusna,ali ima vremena da se "obuzda".

DakiNS

duskodugusko kaže:
http://www.youtub...AxiNNl3tbk

Ovo je Dona na delu,mlada kujica od jednog mog drugara.Mlada,neiskusna,ali ima vremena da se "obuzda".
Kolege kujica je dobra malo jos mlada i neiskusna , lepo je markirala ali jos nema kule , jos ne razaznaje najsvezije mirise od malo starijih, ispratila je fazana koji se izvlacio na nogama , njoj treba samo kanap da se moze malo kociti inace temperament je super , malo je prikocite kod marke i cesce vodite da nauci raspoznavati mirise

pcelar
 nabavio sam bretonku pre 10 dana stara je 4 meseca. u subotu i nedelju sam je prvi put izvodio u prirodu. gde joj je sve to novo ne udaljava se od mene a kroz gustis me propusta da ja idem prvi. nije odreagovala na jarebice i fazane. izlasci su bili dva puta dnevno uz jak ritam po sat vremena. cenim da je u tom uzrastu ne trebam ocekivati mnogo od nje. 
nesa

DakiNS
 Rano je za neka velika ocekivanja iako ima pasa koji u tom uzrastu vec pokazuju veliko interesovanje, pokusaj prvo kod kuce da je malo zainteresujes sa recimo krilom ili kozom zeca, nemoj odmah dugacke ture vec polako postepeno pa kada se pocne radovati izlascima pocece sama istrazivati i jos nesto ona se jos nije navikla na novu kucu i novog vlasnika

milosla
 Kao što sam i obećao, evo jedne fotke moje Bete. Nismo išli na teren, ali biće uskoro i sa terena neka slika.

Boban
 Pa gde je slika MiloslaConfused

milosla

Boban kaže:
Pa gde je slika MiloslaConfused

Neće nešto da je nakači. Grin
Evo ovako.
i56.tinypic.com/2z6xqi9.jpg

DakiNS
 Jako mi se sviđa kujica posebno čistoća boja, Danas sam lovio fazana kuja me oduševila, prelepo pretraživanje lepe i čvrste marke namerno sam je puštao da duže stoji u marci jeste 3,5 godine ali sam je dosta retko vodio u lov, jedna prelepa marka na zeca u forlandu, kada je skočio, ostala mirna u mestu što me oduševilo, izvanredan aport, jednostavno nemože divljač da padne a da je ona ne pronađe i donese, ali kolege naš psi imaju malo dužu dlaku, a dok smo doručkovali gledam po njoj gmižu krpelji skinuo sam ih ukupno 11 po povratku kući i nju i mužjaka sam odmah preprskao Ektosanom za sličaj da je koji zaostao i nisam ga iščetkao

aleksa
 Sa svojim bretonom Migelom kojeg sam predstavio na temi,imao sam prvi lov i to na patke.Imao sam prilike da se uverim u njegovo ponasanje u grupi lovaca,pored drugih pasa,tj. jednog psa i sve je ok osim cinjenice da nije zeleo da aportira nijednu patku od nekoliko koje su pale u njegovoj blizini.
Njegov bivsi vlasnik me uverava da pas ima aport i iskustvo u lovu prepelice,fazana,jarebice i zeca pa se za sada tesim da je uzrok njegovo neiskustvo u lovu pataka.To cu proveriti vec sledece nedelje kada pocinje lov fazana.Zanima me da li je ovo normalna pojava ili bi trebalo da aportira svaku divljac ako je uradjen aport?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,738,812 posete www.srbijalov.com