|
Lov na Fazana
|
| mrwa22250 |
Objavljen 12.10.2014. 21:34
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Tomash kaže:
Mrwo...sta reci....Uzivajte, to je lov. 70 komada jbt...Auuuu!
Ko na prepelice da ste isli. Svaka cast za gazdovanje.
Pravo da ti kazem,malo sam puta lovio prepelice a da bude podignuto toliko ptica.Ovo je danas bilo nestvarno jos uvek sam pod utiskom kao neki klinac posle prvog lova.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
| |
|
|
| nidzamotocross |
Objavljen 12.10.2014. 21:58
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Čestitke drugari!
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
| |
|
|
| golf071 |
Objavljen 12.10.2014. 22:19
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
mrwa22250 kaže:
Tomash kaže:
Mrwo...sta reci....Uzivajte, to je lov. 70 komada jbt...Auuuu!
Ko na prepelice da ste isli. Svaka cast za gazdovanje.
Pravo da ti kazem,malo sam puta lovio prepelice a da bude podignuto toliko ptica.Ovo je danas bilo nestvarno jos uvek sam pod utiskom kao neki klinac posle prvog lova. Svaka cast mrwo,da konacno cujemo dobre vesti. To je pravi lov.
|
| |
|
|
| Lovac-80 |
Objavljen 15.10.2014. 13:25
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 12.10.2013. 10:29
|
Evo da malo ozivm ovu temu.
Za meine najlepsi lov i glavni lov u sezoni je lov Fazana.
Kod nas u sekciji pocinje 26.10.14 i jedva cekam dani nekako sve sporije prolaze a srce mi tuce ko ludo kad pomislim da krecemo za 10tak dana.
Po imformacijama sa terena(inace LU Trest Petrovac na Mlavi) kod nas se ocekuje bas dobra zezona jer se do skoro jata sa po 20tak mladih vidjala a ima i dosta starih divljaka inace 95% posto sto odstrelimo svake godine i jesu divljaci.
Lepo je biti lovac i osetiti tu lovacku pozitivnu strast.
Svim kolegama zelim uspesnu i pre svega bezbednu lovnu sezonu. |
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 18.10.2014. 22:56
|

Lovčina

|
Puska-tu,municija-tu,pistaljka-tu,fluo marker-tu,noz-tu,dokumenta-tu,cizme-napolju na terasi,dorucak-u frizideru,pas-u boksu,laje ko lud,ko da zna da je sutra lov,fotoaparat-tu.Posto je sve spremno i pod uslovom da ne zaboravim psa ceka me sutra jos jedan praznik,lov na njegovo velicanstvo-fazanskog petla.
Ako bude upola dobro ko prosle nedelje moracu opet da vas davim ovde na temi pa se unapred izvinjavam
|
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 19.10.2014. 00:08
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Samo napred! Dobar pogled i mirna ruka! I
zveštaj propraćen slikama, naravno, jedva čekamo, pogotovo mi koji to zadovoljstvo moramo da pričekamo još koju nedelju!

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
| |
|
|
| mb-bb |
Objavljen 19.10.2014. 01:24
|

Stari član

Upisa: 306
Pristupio: 21.08.2012. 15:22
|
Stigao sam malo prije u moje rodno selo, ujutro otvaranje na fazana.... Jedva cekam da lovim sa svojim kerom, sve je spremno kao kod kolege mrwe....
Dobar pogled kolegama koji ustaju ujutro u lov
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
|
| |
|
|
| MMilos |
Objavljen 19.10.2014. 06:13
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Ja se probudio u 5...kao vampir.
I dzaba...ne vredi, ne nogu da zaspim.
A legao sam kasno da bih nekako zaspao. :-)
Groznica je u jeku...za manje od sat krecemo i mi na fazana.
Dobar pogled svima! |
| |
|
|
| AcaNik |
Objavljen 19.10.2014. 15:42
|

Lovčina

Upisa: 2430
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Иако магловито јутро није обећавало, испао је одличан лов. Пси су били феноменални. Дивно је видети како лепо сарађују оштродлаки и бретонац.
 |
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 19.10.2014. 16:50
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Danas otvaranje lova na fazane.Ispostavilo se da ima malo prirodnog legla fazana.Nas sedmorica iz moje grupe veoma loš skor 1 petao i 1 divlja patka.Digli 3 petla i 20 divljih pataka.Teren jako loš vlažna trava do 11 sati i podvodne vode u celom ritu-katastrofa voda ko zna kada će da se povuče ida se zemlja osuši.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| darkolovac |
Objavljen 19.10.2014. 17:16
|

Član

Upisa: 178
Pristupio: 26.12.2011. 19:03
|
Otovr lova, srednje zalosno Grupa 9 lovaca 7 pasa za koje se ne moze reci da ne znaju sta treba i kako treba da rade, podignuto oko 10 petlova, 1 ranjen i zbog katastrofalnih uslova na terenu ne pronadjen (posle vise od pola sata potrage za njim), na jos 2 pucano ali bez pogotka. Jedino na sta sam zadovoljan je rad pasa, svi psi su radili odlicno, uprkos velikoj vodi i previse obraslom terenu. Kerusa starija imala 5,6 odlicnih marki sa realizacijom (na zalost aparat ostao kod kuce) i imala je jedini ulov danas, pokupila ranjenog fazana koji je ostao od juce, a stene promarkiralo Tako da je dan bio uspesan A posebno me iznanadio broj podignutih koka, nikad vise ih nije bilo iz prirodne reprodukcije. (Svi fazani su prirodni, ove godine ih nisu isputili iz nama lovcima nepoznatih razloga (macke/tvor pojeo oko 1000+ fazana odraslih) |
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.10.2014. 19:23
|

Lovčina

|
Jos jedan fenomenalan lov fazana u Ridjici.Da mi je neko pricao da cu ovo doziveti dva vikenda za redom,pored toliko neobranog kukuruza,preskacuci najbolje delove lovista(idemo rubom naseg terena uz reku i kanal sa druge strane) i pored svega toga loveci sa stencom od 15 meseci,ne bih mu verovao.
Ujutro megla koja se podigla taman dok smo prosli teren koji preskacemo(silos,ribnjak) i cim smo usli u prve table vidim bice loodnice ponovo .Fazani su na nogama i tesko ih je realizovati ali ovaj moj loodak uspeva da ih markira na ohoho daljinama,zahvaljujuci vetru koji je bio onako bas taman.Krecu i prvi odstreli.Kolega Miso odstreljuje prvog,odmah u sledecoj tabli iz prelepe Aresove marke ja rusim drugog uz besprekorne aporte oba puta(vezbamo,vezbamo).Onda je usledio za mene najbitniji detalj danasnjeg lova.Fazan polece niz recicu i kolega ga rusi na obali na kojoj stojimo.Svi psi(njih 5)prilaze ali od njega ni traga ni glasa.U jednom momentu cujem buckanje vode i kolegu kako vice"daj fotoaparat,evo ovaj tvoj ludak markira iz vode".Scena je zaista bila divna i prava je steta sto nisam uspeo da ga uslikam.Stojeci u vodi do pola vrata,markirao je petla na suprotnoj obali i dok sam ja prisao da slikam fazan se pokrece i ulazi u trsku isprepletanu nekom sitnom puzavicom.Ares odlazi za njim i to traje dobrih 20-25min.Dok fazan busi kroz puzavicu kao silo,pas se na jedvite jade provlaci ali ne odustaje.Na kraju ga isteruje i hvata u nekom korovu,prelazi sa njim recicu i opet sedajuci predaje aport.Ja odusevljen,a drugari iz grupe jedan po jedan prilaze i cestitaju.To je danas ponovio jos dva puta i tako spasao tri otpisana fazana,a tereni sve gori od goreg(trska sa vodom i gustisi u kojima se ne vidi dalje od tri metra).Ako ovako nastavi ceka nas jos puno lepih lovova.Do kraja lova jos puno marki,odstrela,aporta a bilo je i promasaja uz obaveznu zayebanciju.
I na kraju dva lovca sa danasnjim ulovom(fali jos jedan koga je kolega odneo pre slikanja).
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.10.2014. 19:26
|

Lovčina

|
U ovakvim gustisima se kriju pravi divljaci,a odstreliti takvog je pravi izazov.Evo i fotke mamuza jednog starca koga sam danas odstrelio.
|
| |
|
|
| mrwa22250 |
Objavljen 19.10.2014. 19:35
|

Lovčina

|
Posto je i na SOLMS-u i kasnije na jednom ispitu na vodi bilo problema sa predajom aporta,posvetio sam tom delu obuke dosta vremena i rezultatom sam vise nego zadovoljan.
Ovde je sa petlom koga je trazio 20+min.I pored toga sto je bio umoran i mokar nije ni pomislio da ga ispusti pre komande
|
| |
|
|
| mb-bb |
Objavljen 19.10.2014. 19:42
|

Stari član

|
Kao sto sam napisao nocas, danas je kod mene u selu otvorena nova lovna sezona. Skup lovaca i gostiju je bio u 8h u lovackom domu. Kada su se lovci upisali obavljen je dorucak.Poslje pozdrava presednika, lovnik je skrenuo posebnu paznju na bezbednost u lovu i rekao da se lovi fazanski pjetao, zec i predatori. Udruzenje odgajivaca konja iz sela nam je izaslo u susret u organizaciji pa su sa svojim kolima i konjima prevezli lovce koji su isli na docek i lovce koji su isli u pogona sa kerovim do mjesta gdje se kretalo. Organizacija dobra, vrjeme je bilo odlicno sve dok nije ugrijalo sunce. Kerovi su radili dobro mada je i njima smetala visoka temperatura. Divljaci je bilo ne previse, dosta se pucalo bilo je i promasaja. Poslje lova drugo poluvrjeme uz cobanac i druzenje. Ja nisam imao prilke da da nas pucam na pjetla ali sam imao srecu da odstrelim dva zeca, posebno sam zadovoljan kako je kujica NOD radila jer nije lovila od proljetos... Neka kolega Podunavac doda jos koju a evo i par slika
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 19.10.2014. 19:43
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Cesitam klegama na odstrelima 
Kod mene danas lovili fazana i naravno stetočine.lovili jedan parlog kojeg kolege (Daki,Lala,Sremac.Mrwa,Beybe,Podunavac,Golf,Mb-bb i naravno moj preds,Apinest)dobro poznaju.Proslih godina smo slabo dizali fazansku divljač ali ove je bilo prilično dobro,to je dobar znak i nagrada za uspesne odstrele šakala i lisice prosle godine.Nadam se da ce se taj trend nastaviti;).Kerovi radili odlično ali su na kraju lipsali od vrucine i teškog terena.Bilo je i odstrela fazana dok su se stetočine ovaj put izvukle.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
| |
|
|
| mb-bb |
Objavljen 19.10.2014. 19:44
|

Stari član

|
...
|
| |
|
|
| mb-bb |
Objavljen 19.10.2014. 19:45
|

Stari član

|
...
|
| |
|
|
| mb-bb |
Objavljen 19.10.2014. 19:47
|

Stari član

|
Slika za kraj lova sa odstreljenom divljaci
|
| |
|
|
| mb-bb |
Objavljen 19.10.2014. 19:50
|

Stari član

|
Vjerni pomagaci
|
| |
|