Ima jedna interesantna stvar kod moje Ake , a to je da kada ih redovno izvodim u šetnju pokazuje sve odlike rasnog takmičara ili kako mi lovci kažemo trkača, znači istrčava barem stotinak metara , ovisno o terenu toliko su široke i petlje ali u lovu kreće se do trideset metara ispred i otprilike pedeset metara, širina pretraživanja, opet ovisno o terenu s tim da na moj relativno tih zvižduk okreće ili menja smer pod ručnom, danas je na svaki zvižduk ulazila u trsku bez pokazivanja rukom ili naredbe glasom. Iako sam je maksimalno zapustio što se tiče lova , ovo joj je otprilike dvadeset i neki lov za četiri godine života, krv nije voda ,tako da sada tek otkrivam njene prave kvalitete koje me svaki puta sve više oduševljavaju, naročito sam ponosan na to što je nisam morao ni jednom pozvati po imenu niti drugačije opomenuti osim tihog zviždanja. I što me je kod nje oduvek oduševljavalo, a to je aport još se nije vratila bez aporta a ako više pasa krene da aportira najčešće prva pronalazi divljač, što je po meni dokaz za izuzetan kvalitet nosa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ma ima gomila ali na ovoj poslednjoj iako je malo mutna najviše dolazi do izražaja građa i stav koji je prirodan i nimalo namešten , ali postaću dosadan pa neka malo prođe vremena inače nju ću voditi još jedan ili dva lova jer se nadam da je suštena pa da ne krene nešto po zlu, a onda dolazi ponovo moj Zik na red a od iduće sezone lova na prepelice nadam se neki novi Mrvan
Daki imas stvarno prelepe pse i veoma lepo odnegovane svaka cast.
Zelim vam sve najbolje sa njima i sa mladim generacijama koje ce poteci od njih.
alex kaže:
Zelim vam sve najbolje sa njima i sa mladim generacijama koje ce poteci od njih.
Nije to baš uvek ovako dešava se da u lovu naročito u Baču kerovi zaglibe u uskisle repine rezance pa bazde kilometrima, da ne bi bilo u dvorištu toga smrada a obično dođem kasno kući iz lova moram ih okupati .Pošto je zimsko vreme nema se vremena za reku i šamponiranje i još posebno istrčavanje onda ih okupam u kadi i tu noć carski provedu u kući a pošto znaju da koriste situaciju uvuku se i u krevet , ali bar su čisti
alex kaže:
Nije to baš uvek ovako dešava se da u lovu naročito u Baču kerovi zaglibe u uskisle repine rezance pa bazde kilometrima, da ne bi bilo u dvorištu toga smrada a obično dođem kasno kući iz lova moram ih okupati .Pošto je zimsko vreme nema se vremena za reku i šamponiranje i još posebno istrčavanje onda ih okupam u kadi i tu noć carski provedu u kući a pošto znaju da koriste situaciju uvuku se i u krevet , ali bar su čisti
A kako da ih nepustite ovako lepe u kucu pogledajte ih samo ko ljudi su toliko lepi i nezni jedni prema drugim.
E kolega ipak vi imate najbolju rasu i najlespu rasu pasa
Daki, lepe su ti kere nema sta, voleo bih da ih vidim uzivo, a i pazis ih maksimalno, iz aviona se vidi da si zaljubljen u bretone.
A jel mogu i ja da stanem u red za neko stene boze zdravlja.
Koliko bi me to stajalo vremena?
Za koju godinu mozda cak sledece ili one tamo nadam se da cu uzeti malo bretonce za mene za lov jer toliko su me ocarali da je to neverovatno.
Jedva cekam moje malo bretonce zvacu ga Lord.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻