Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
kelt
 [xhide]inace masinu sam isprobao i daje vrlo dobre rezultate. sa diznom od 0.7 mm dobio sam sacmu precnika 2.2-2.5mm pokusacu jos sitnije da izbusim matice nabavio sam i burgije od 0.5 za prepelicarku 1.8-2.0mm. masina je imala jednu malu greskicu u izradi. pomalko mi je kapalo olovo izmedju tela tiganja i rampe kroz neku sitnu pukotinu ali sam ga popravio pa cu snimiti jos jedan filmcic cim budem izlivao sa ovom novom masinom [/xhide]
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 [xhide]ovo je probni proizvod oko 4kg sacme 2.2-2.4mm[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 [xhide]inace ovaj tiganj u kojem je sacma, sprema se za jos jednuGrin izradu masine ovoga puta bice na struju i sve ce biti od aluminijuma Frownosim dizni koje ce biti od celika[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Ideje su ti za svaku pohvalu kelt,B)po meni najbolji materijal za posudu je aluminijum isto takodje i za rampu , ja sam upravo zavrsio izradu sita od 2mm i prosejao sam sacmu za prepelice koju sam ranije izlio na 56 kg sacme prosejane bilo je oko 1kg sitne koja je prosla kroz sito od 2mm preporucio bih svima koji liju da izrade sita za prosejavanje jer se poboljsava ujednacenost kalibra sacme , samo napred momciB)[/xhide]

kelt
 [xhide]uspeo sam sniper da stavim slike ali sam opet zaboravio da sakrijem upise. prijatelju ajde u akciju da blokiramo ove na balkonu bioskopa, samo parter dolazi u obzirGrin[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

micko79

kelt kaže:
[xhide]uspeo sam sniper da stavim slike ali sam opet zaboravio da sakrijem upise. prijatelju ajde u akciju da blokiramo ove na balkonu bioskopa, samo parter dolazi u obzirGrin[/xhide]

bravo,sve pohvale,imas dobre ideje i dobro ih sprovodis u delo ... Bravo 2
slazem se cak i za sakrivanje upisa.
Providne poklopcice imas isto i snajperu cena je 1 dinar/komad.Po tvojoj preporuci sam napravio zumbu i zumbao kartonske poklopcice i oni su mi drazi zato sto ih sam pravim, a podsecaju me i na stare patrone koje su punili nasi pretci

stevin
 Kolega kelt kakvu si sacmu dobijao sa diznom od 1mm i 1,2mm.kolika ti je bila visina rampe od rupice dizne?
Lisica

kelt
 dizna max 1mm i to pocne da curi ako samo malo bude veci nivo u posudi ili veca temp. najbolja dizna o,7 i to bude sacma 2.2-2.4od rampe do dizne oko 6-7mm. bitan je i ugao rampe. moras sve stelovati dok ne nadjes pravu kombinaciju.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Sa diznom od 0,7 mozes da lijes i krupniju uz regulisanje nivoa olova u posudi i temperature ,moras eksperimentisati sto vise ,ima vise faktora ako su ti spljostena razredi antifriz ili spusti rampu blize posudi,ispod 6mm od nivoa tecnosti i poliraj rampu i to je jedan od uzroka olovo se lepi za rampu ne kotrljase pa se izduzi umesto da bude okruglo ,ne kazem da uradi sam makine ne rade ali treba maximalno da se ispostuju odredjeni parametri kao na originalu![/xhide]

stevin
 Hvala kolege na uputstvima,juce sam probao sa 1mm diznom i islo je super,nije bilo problema ali je krupnija sacma!
Lisica

stevin
 Koju kolicinu baruta za punjenje od 28gr.sacme,barut je zlatiborski a na njemu pise za zvezdasto zatvaranje 1.55-1.60 na 32-34 gr.sacme a za kruzno zatvaranje 1.70-1.75gr.!ako moze neki recept!konacno je stigao barut,pa da krenem i sa punjenjem!dobar pogled!
Lisica

stevin
 ???
Lisica

Sniper Hunter

stevin kaže:
Koju kolicinu baruta za punjenje od 28gr.sacme,barut je zlatiborski a na njemu pise za zvezdasto zatvaranje 1.55-1.60 na 32-34 gr.sacme a za kruzno zatvaranje 1.70-1.75gr.!ako moze neki recept!konacno je stigao barut,pa da krenem i sa punjenjem!dobar pogled!

[xhide]
Taj barut nece da radi kako treba za 28g sacme nece sagoreti pravilno , ostace dosta u cevi i prljace ti pusku ,ulazice u kljuceve i glavu,nije za laksa punjenja od 30 g, najbolje je da sa njim punis 32g po specifikaciji ,tada lepo zvezdu na patroni po mogucnosti dotegnes na stubnoj busilici krimperom i onda je dobar.[/xhide]

stevin
 Nisu imali drugi barut,bice malo puno sacme za prepelicu,raznece je!hvala kolega sniper!uzgred dolazis za becej?
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]Dolazim kolega za Becej Bozije zdravlje!U petak krecem na put,moraces da punis teze probaj sa 30g i jace pertlanje ,da poboljsas sagorevanje i pusti neki metar dalje ili puni bez korpice inace posle 10-ak patrona moraces da rasklapas i cistis pusku ako punis 28g,i ja imam isti problem samo sto je meni ostalo jos oko 7kg takvog baruta a nikako da nadjem za laksa punjenja , prevrnuo sam i nebo i zemlju po prodavnicama u Srbiji!Ali za fazana , patke punim teze tako da ce da se utrosi.
A ti jer dolazis u Becej?[/xhide]

stevin
 Kada kod nas nema biranja,jako smo uskraceni za to pravo,probacu sa 30gr.!ja sam iz beceja,to je moj teren!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]Znaci Domacin ! Svaka castB) , probaj ali stegni lepo maximalno [/xhide]

stevin
 Ok.pozdrav pa se vidimo i ispricamo!
Lisica

Sniper Hunter
 Dokopah se najzad moje barutane pa se malo punilo juce i danas za prepelice
cal 16 bez koncentratora 29-30 g sacme
i56.tinypic.com/xkrh37.jpg
i54.tinypic.com/bev805.jpg
i52.tinypic.com/10r8y0n.jpg
i u cal 12
i52.tinypic.com/mb4tpt.jpg

Podunavac
 Znači krenula radnja.B)
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,644,618 posete www.srbijalov.com