nidzamotocross kaže:
Meni vrlo draga fotografija iz lova, sa Kukavice. Posebna je jer nam je Nešina Beba, koja je na slici, tog dana priredila lep lov i mnogo pesme.
Najljepši je pas koji je spreman da nam priredi lijep doživljaj u lovu i mnogo lijepe pjesme.
Hvala na lijepim riječima za moju kerušicu. Za sada sam više nego prezadovoljan. Dosta podsjeća na majku kada je bila mala, s tim što ima šanse da bude odlično obojena. A što se tiče rada, oba roditelja su joj mnogo jaki... ;)
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča!
Već nekoliko puta u toku ove godine gledao sam na izložbama jednog, meni interesantnog, balkanca. Nije postizao neke posebne rezultate, ali je meni skrenuo pažnju izuzetno jakom dlakom i odličnom leđnom linijom.
Volio bi' da iznesete svoje mišljenje o ovom psu. Ovo se naročito odnosi na kolegu Arsića, jer ovaj pas, navodno, potiče od pasa pokojnog čika Ljube iz Dragova.
Predator kaže:
Već nekoliko puta u toku ove godine gledao sam na izložbama jednog, meni interesantnog, balkanca. Nije postizao neke posebne rezultate, ali je meni skrenuo pažnju izuzetno jakom dlakom i odličnom leđnom linijom.
Sad ćemo otvoriti polemiku što se dlake kod SG tiče.
Zar po standardu ova rasa ne treba da ima jaču dlaku.
DLAKA
Kratka, bujna sjajna, nešto deblja, dobro polegla po celom telu, sa podlakom. Na zadnjim rubovima butina i donjoj strani repa dlaka je neznatno duža.
Sa slika je teško oceniti, možda ovaj pas ima i nekih mana, ali meni se ovako "na prvu" dopada.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Meni se ovaj mužjak takođe dopada. Imao sam psa sličnog eksterijera, sa nešto premošćenijim čelom i indentične dlake. Tvrdim da mu to može biti samo plus, naročito u zimskim uslovima lova. Trenutno imam psa koji je dosta kraće dlake pa na prilično niskim temperaturama, kada nije u pokretu, pas primetno drhti što onaj "dlakavi" nikako nije činio.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
Ne može se reći da pomenuti Srpski gonič spada u tine manekene, ali moje lične kriterijume zadovoljava. Što se dlake tiče slažem se sa ''duskodugouskom'' i uvijek sam pristalica psa sa gušćom i jačom dlakom (ne pretjerano), koja će ga bolje štititi od zime i gustih kupiništa...
Od vrlina, osim dlake, ovaj pas ima jak skelet, lijepu glavu, odličan pigment...
Jedino što još nedostaje je da nas nekoliko kolega sa ove teme odemo zajedno kod domaćina - vlasnika psa i zajedno sa njim izađemo na teren, kako bi se upoznali sa njegovim radnim osobinama, tj. kako bi imali kompletan uvid u kvalitet psa.
Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča!
Imao sam jednog ovakvog do pre dve godine nije mi se svideo njegov eksterijer ali je na terenu bio odlican za svinju je bio car i to sa 2 godine ali nazalost vukovi su odradili svoje...nedostaje mi i danas...
Na današnjem CAC-u u Leskovcu u okviru dvodnevne izložbe South Winner Show, Leo i ja smo postigli do sada najveći uspeh za nas.
-CAC
-Prvak rase (BOB)
-Prvak VI FCI grupe (BOG)
-Zajedno sa Larijem i Lomom (braća iz legla) osvojili smo prvo mesto u izboru za najlepšu grupu na izložbi
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6