Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Bacih malo sacme na papir da vidim kako rasipa i evo rezultata,pucao bih vise ali nisam imao papira ,kupicu ako stignem ovih dana ,pucano sa daljine od 20m municija cal 16 i 12 po 2 metka ,ja sam licno zadovoljan posipom papir je negde 1mx1m a zuti centar 10x10 cm napominjem da je ova municija punjena za prepelice i da meni odgovara ,lovim sasvim solidno sa njome
i56.tinypic.com/14bkbv5.jpg
pucane su po jedna sa korpicom i po jedna sa filcem
i53.tinypic.com/2h7pipy.jpg
iz zh 301 cal 16 i IZ -27 cal 12/76, cokovi gornji pun donji pola
i52.tinypic.com/2yzn4mv.jpg
Evo i papira (klikaj za vece 2x)
i56.tinypic.com/28s0om1.jpg

i51.tinypic.com/2zsxvlv.jpg

i55.tinypic.com/w82i6c.jpg

i51.tinypic.com/2niw8zq.jpg
Mozda je trebalo da pucam jos koji metak ali usled nedostatka papira odustao sam ,trebalo je pucati isti metak iz obe cevi ali bice drugi put[/xhide]

Podunavac
 Sniper dali se to meni čini na slikama ili iz IŽ-27 polu čok ima bolje grupisanje sačme od punog čoka? I kakve su ovo velike rupe na svakoj meti?
Tri prsta 2Kolce

DakiNS

Podunavac kaže:
Sniper dali se to meni čini na slikama ili iz IŽ-27 polu čok ima bolje grupisanje sačme od punog čoka? I kakve su ovo velike rupe na svakoj meti?
, ma to kada je prvi puta promasio metu bacio patronu rukom
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:

Ne cini ti se podunavac kao sto rekoh pucao sam razlicitu municiju iz razlicitih cevi tako da se i posipi razlikuju ,ta dva metka nisu ista, a rupe su od filcanih cepova i korpica koje dolete do mete[/xhide]

lovac74
 sto si sniperu pucao tako blizu bois se da nece da pogodis na daljeROFL
lovacPilot

Sniper Hunter
 [xhide]

lovac74 kaže:
sto si sniperu pucao tako blizu bois se da nece da pogodis na daljeROFL

Pucano je na optimalnoj daljini za pucanje prEPeLjica,a i dalje tvrdim da bezStarinema ni udarca!Grin tj.dobre patrone![/xhide]

lovac74
 ali dok nedodju 20-setice onda beste ostali kalibri ali samo punjene made in goran
Smeko
lovacPilot

Sniper Hunter
 [xhide]Sveje to slaboGrin Sto ne napuni neki za u Becej da probam , pa i ako ne pogodim bar da se potrosi!ROFL[/xhide]

DakiNS
 Gorane Gorane sto i meni ne izROFLbaci koji polomljeni da se mogu hvaliti

lovac74
 jesam sve sto sam imao municije u beceju bilo punjeno nisi pitao
lovacPilot

lovac74
 izvini daki ns nisi se javio da ti pucas pa da ti sredim kojeg
lovacPilot

Podunavac
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

Podunavac kaže:

Ne cini ti se podunavac kao sto rekoh pucao sam razlicitu municiju iz razlicitih cevi tako da se i posipi razlikuju ,ta dva metka nisu ista, a rupe su od filcanih cepova i korpica koje dolete do mete[/xhide]

Nije mi čudo što su čepovi i korpice doleteli do mete na 30m, ali mi je veoma čudno što su je i pogodili na toj daljini.[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Rodjo sta te cudi pa Sniper izleva sam i korpice i cepove nabavio je pola tone olova pa da se ne baciROFL

Sniper Hunter
 [xhide]Podunavac nije 30 nego 20miveli[/xhide]

Podunavac

DakiNS kaže:
Rodjo sta te cudi pa Sniper izleva sam i korpice i cepove nabavio je pola tone olova pa da se ne baciROFL

Rođo misliš da Sniper i korpice i čepove izleva od olova? Nije loša ideja. Može sa takvom municijom da odstreljuje i prepelice i DS.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Podunavac nije 30 nego 20miveli[/xhide]

[xhide]Izvini druže, moja graška. Mislio sam da su mete bile na 30m. Usput sredio sam facebook.[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Jucerasnje punjenje sa bakarisanom sacmom od 4,5mm municija namenjena za odstrel predatora ,caure fiocchi nove, kapisla fiocchi 615 , kapisliranje i dodavanje baruta i cepova na LEE presi a sacma se merila na vagici ,i dodavala rucno u caure,zatvaranje kruzno.
i56.tinypic.com/2yjq51f.jpg

i52.tinypic.com/260aerq.jpg

i54.tinypic.com/2mos6rm.jpg

i55.tinypic.com/fc87kg.jpg

i54.tinypic.com/2dc7aj4.jpg

i51.tinypic.com/bdrwcg.jpg[/xhide]

Lala
 Na koju foru 'bakarišeš' sačmu? Isto kao i grafitiranje? I koja je svrha bakarisanja, mslm, šta se postiže? Jel se ne nahvata bakar na cevi iznutra?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]Ne Lalo to je kupljena sacma ,17,50 za 3kg a inace je tvrdja od obicne nebakarisane i manje prlja cevi ,bakarisanje poboljsava tvrdocu sacme[/xhide]

DakiNS

Lala kaže:
Na koju foru 'bakarišeš' sačmu? Isto kao i grafitiranje? I koja je svrha bakarisanja, mslm, šta se postiže? Jel se ne nahvata bakar na cevi iznutra?
Ma fata fata onda treba da zuljas ili drnc

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,647,002 posete www.srbijalov.com