Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srpski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srpski gonič
nidzamotocross
 Hehe, hvala druže! Trudimo se! iveli 3

Uz pomoć Predatora, SG-Bog-a, PEZ-a,Duleta, a i ostalih sav trud prolazi lakše uz njihove savete. Oni su zaduženi za dublju psihologiju, dok mi mlađi smo tu sa svojom voljom i snagom da gazimo planinom zajedno sa našim pomoćnicima. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

nidzamotocross
 Jedna lepa fotografija koja će se svideti kolegi Predatoru. Odobreno
To je jedna veza koja ne postoji nigde drugde, veza između goniča i lovca i sreća kada se pas živ i zdrav vrati posle gona. Pas

www.picuga-lov.com/Knjigaposjetilaca/public/img-1413739210.jpg

Predator
 Evo jedne slične napravljene u vrijeme novogodišnjih praznika. Dan skoro proljetni, prilično loš što se akcije tiče, ali odličan da se malo odmori duša i razbistre misli. Sunce ih je brzo opilo ...
www.dodaj.rs/f/E/Wu/1yAqDc9p/0101-i-0201-2014-011.jpg
www.dodaj.rs/f/1l/oI/3t0JtFEs/0101-i-0201-2014-012.jpg

Sasvim prirodno

nidzamotocross
 Lepota je svaki dan u prirodi sa njima. Odobreno

Evo par svežih sličica dva vrlo perspektivna grla.

Draganov Zagor sa 2 i po godine.
www.dodaj.rs/f/2d/dy/ndIocUp/179826679478055724938542.jpg

Nešin Lom sa 14 meseci.
www.dodaj.rs/f/2B/eM/3zUilUy1/107103067947835639157518.jpg

Predator, slikaću ti ovih dana jednu Nešinu kujicu koja je strašno krenula na teren, Lomova rođena sestra, Tilina ćerka. Malo svetlijeg je oka, ali zato sve ostalo toliko pleni da je to jedno prelepo biće. U nedelju je ostavila jak utisak na mene i mislim da će moje sledeće štene biti od nje. Odobreno

sg-bog26

nidzamotocross kaže:

Nešin Lom sa 14 meseci.

Predator, slikaću ti ovih dana jednu Nešinu kujicu koja je strašno krenula na teren, Lomova rođena sestra, Tilina ćerka. Malo svetlijeg je oka, ali zato sve ostalo toliko pleni da je to jedno prelepo biće. U nedelju je ostavila jak utisak na mene i mislim da će moje sledeće štene biti od nje. Odobreno

Ovako, na prvu, sviđaju mi se oba ova psa, mada bih blagu prednost dao Zagoru, što ne znači da ne bih promijenio mišljenje kada bih posmatrao ova dva psa uživo. Kako su se do sada pokazali na terenu?

Često se lovac vrati iz lova praznog ranca, ali punog srca, jer se naslušao pjesme goniča! Veselo

nidzamotocross
 Ja bih veću prednost dao Lomu, zbog samo jedne stvari, a to je odlakanost, da mu je boja malo više prema žutoj nijansi, bio bi savršeno obojen i odlakan. Na terenu su solidni, Lom je bolji po meni, dobri su sa njegovom sestrom Larom u paru, mada je ona za klasu bolja od njega. On se ne snalazi sa podizanjem kao i Zagor, mada je Zagor imao i podizanja. U gonu su kvalitetni i istrajni i jedan i drugi. Znači ništa specijalno, ali korektni i lovno upotrebljivi psi. Odobreno

Predator
 Gledao sam Zagora uživo u Vitkovcu. Pas ima "nešto" i stvarno plijeni izgledom, ali mi se njegova glava nije previše svidjela. Neko iz publike je rekao "poenterska", mada se ni sa tim nikako ne bih složio. Definitivno najljepši balkanac na izložbi. Beba mi se još više svidjela, samo da joj je pigmentacija noktiju bolja, bila bi to odlična kuja.
Sa ovih fotografija, što se bar glave tiče, više mi se sviđa Lomova. Djeluje mi plemenitije. U svakom slučaju, oba psa su u tipu rase, što je (što se eksterijera tiče) najvažnije. Odobreno

Sasvim prirodno

duskodugousko
 Otvorismo i mi juče sezonu na zeca. Mala ekipa ali odabrana, nas tri dobra drugara i tri srpska goniča, oprobani i dokazani dvojac Cisko i Vidra a od ove sezone i njihov potomak Astor. Raspoređujemo se tako da pokrijemo što veći deo terena, koji je izrazito brdski i raspoređujemo se na raskršća šumskih puteva. Odmah po puštanju Vidra i Astor počinju sa gonom, najverovatnije lisice, dok na drgom brdu na kome sam se ja nalazio moj Cisko počinje da prati stari trag i ubrzo počinje sa gonom ali brzo prelazi sa druge strane brda i više ga ne čujem. Dok slušam Vidru i Astora kako neumorno gone, priključuju im se još dva psa, te uživam na svojoj stoličici slušajući neopisivu pesmu pasa goniča. Nakon pola sata pojavljuje se moj Cisko i odlazi u pretragu i nedaleko od mesta na kome sam se stacionirao počinje da goni punim šteketom. Divljač je pravila petlje te se često približavala meni a zatim ponovo vraćala svojim tragom dok sam ja pokušavao da joj presečem putanju. Zbog žestine gonjenja bio sam ubeđen da pas goni srnu sve dok nije prošao 50 metara od mene kroz gusto rastinje te sam shvatio da bih čuo srnu kako beži i da pas goni najverovatnije lisicu. Od te moje pomisli nije prošlo ni 10 sekundi kad se začu jak pucanj a ubrzo nakon toga i prestanak gonjenja. Požurih na mesto događaja i tamo zatekoh kolegu iz sekcije, koji se dobro namestio i spremno dočekao lisicu te mu ovom prilikom još jednom čestitam. A što se zeca tiče juče ga ni videli nismo..
duskodugousko priložio:
20141102_081704.jpg

Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

nidzamotocross
 Čestitam na ulovu, Dule. Mi otvorismo takođe i mogu reći da je bio jedan od najgorih lovova do sada. Prvo vreme je bilo loše, ujutru mnogo slane, a u šumi ni kap vlage, ali psi su se trudili do kraja pa su podigli i gonili ukupno 4 zeca i dve lisice, odstreljen je jedan zec. Najpre nas je sve zaobilazilo... Krenuli smo od višeg terena prema nižem, prvog zeca podižu Leo i Nešina Ceca, beži im pred njušku i odustajem da pucam, zaobilazi i mog oca i još jednog kolegu i odlazi put planine... Kasnije podižu svi zajedno još dva od kojih jednog odsteljuje kolega, opet splet nekih glupih okolnosti, nikako da izađe pred pušku. Onda nastaje vrućina, po polju hiljadu ljudi po njivama, ispraznih pušku i stavih na rame, da me ne povuče želja i pucam tamo gde ima ljudi, a ne vide se po kukuruzima... Na kraju podižu opet, oko podneva, opet Ceca, u onoj žurbi gubim fotoaparat, kasnije sam ga jedva našao... Kao šlag na tortu, Leo mi se gubi i tek uveče dolazi kući sa povodnikom u vidu obične vrce za vezivanje malina.... Samo da mi je da znam ko je zaslužan za to... Valjda će neki sledeći lov biti bolji.. Bar su psi u kondiciji, što je dobro...

Predator

duskodugousko kaže:
Otvorismo i mi juče sezonu na zeca. Mala ekipa ali odabrana, nas tri dobra drugara i tri srpska goniča, oprobani i dokazani dvojac Cisko i Vidra a od ove sezone i njihov potomak Astor. Raspoređujemo se tako da pokrijemo što veći deo terena, koji je izrazito brdski i raspoređujemo se na raskršća šumskih puteva. Odmah po puštanju Vidra i Astor počinju sa gonom, najverovatnije lisice, dok na drgom brdu na kome sam se ja nalazio moj Cisko počinje da prati stari trag i ubrzo počinje sa gonom ali brzo prelazi sa druge strane brda i više ga ne čujem. Dok slušam Vidru i Astora kako neumorno gone, priključuju im se još dva psa, te uživam na svojoj stoličici slušajući neopisivu pesmu pasa goniča. Nakon pola sata pojavljuje se moj Cisko i odlazi u pretragu i nedaleko od mesta na kome sam se stacionirao počinje da goni punim šteketom. Divljač je pravila petlje te se često približavala meni a zatim ponovo vraćala svojim tragom dok sam ja pokušavao da joj presečem putanju. Zbog žestine gonjenja bio sam ubeđen da pas goni srnu sve dok nije prošao 50 metara od mene kroz gusto rastinje te sam shvatio da bih čuo srnu kako beži i da pas goni najverovatnije lisicu. Od te moje pomisli nije prošlo ni 10 sekundi kad se začu jak pucanj a ubrzo nakon toga i prestanak gonjenja. Požurih na mesto događaja i tamo zatekoh kolegu iz sekcije, koji se dobro namestio i spremno dočekao lisicu te mu ovom prilikom još jednom čestitam. A što se zeca tiče juče ga ni videli nismo..

Čestitam ekipi na odstrijelu, a posebno Cisku koji je za to najviše zaslužan! Dok vi čestitate jedan drugom i slikate se, Cile ode da traži drugu. ;)

Sasvim prirodno

suci

nidzamotocross kaže:

Nešin Lom sa 14 meseci.

Nidzo ako se ne varam ova dva psa su bila na izlozbi u Vlasotincu. Stvarno izvanredni psi mada bih ja malu prednost dao Lomu bas zbog lepse glave kao sto rece kolega Predator,daleko od toga da drugi pas ima neku manu ali kad se uporedjuju ovakva dva psa nijanse odlucuju.

nidzamotocross
 Misliš na Zagora?

Što ne reče da ćeš u Vlasotince na izložbu, da dođem da se vidimo i upoznamo. iveli

suci
 Pa ja zivim u Vlasotincu a ne ide da jedan goniclija propusti izlozbu iako ne vodim moje pse na izlozbe. Mogli smo da se vidimo ali bice jos prilika nadam se. iveli
Video sam i Zagora i Loma izuzetni psi ali mi se Lom vise dopao.

nidzamotocross
 Da da, Predator je njemu dao prednost, a kolega Zdenko Zagoru, pa sam permutovao. Uhuu, pa ti si mi blizu, upoznaćemo se sigurno. Šteta što nisi bio u Leskovcu na izložbi... Smile

ilija 9
 Stenac ciga starosti 5m
www.dodaj.rs/f/a/C9/4uFKqXrB/novi-stenac.jpg
www.dodaj.rs/f/35/13i/3h0VGKDy/novi-stenacjpg-3.jpg

Predator
 Izgleda perspektivan štenac, kvalitetne dlake i solidne glave, ali mi se čini da ima problema sa stavovima. Ilija, kako napreduje kujica? Jesi li je počeo izvoditi na teren?

Sasvim prirodno

ilija 9
 Kujica je poceta da se vodi ali je trenutno kod druga poxklonio sam je njemu a ja sam dobio odrastog kera

nidzamotocross
 Ilija, mali je simpatičan. Fali mu još kalcijuma i vitamina. ;)
Inače, moj ti je savet, ako želiš da budeš pravi goničlija meraklija, ne dovodi odrasle pse u dvorište. Nećeš imati nikad boljeg psa od onog kog očuvaš od pola kile mesa. ;)

Predator

ilija 9 kaže:
Kujica je poceta da se vodi ali je trenutno kod druga poxklonio sam je njemu a ja sam dobio odrastog kera

Ako sam dobro shvatio, trenutno imaš odraslog psa i ovog petomjesečnog štenca? Da li ti je neko u porodici lovac?

Sasvim prirodno

ilija 9
 Pokojni cale i deda su bili lovci, da trenutno imam odraslog kera i stene.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,453 posete www.srbijalov.com