Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
sheytan
 Ko je zadužen za sankcionisanje Admina, kada ne pratU temu i time postavljaju dupla neprimerena pitanja??? Pravilo Palica

Smeko iveli 3

novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Lala
 PA eto, ti si zadužen! Super Admin Sheytan Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sheytan
 Aaa, ondak piće za sve forumaše! Veselo 2

(virtuelno, naravno! Smeko)

A sad ćete videti šta je Super Admin Power!!! Palica

Grin iveli

novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 E sa ovim se i ja slažem, da kolega Sheytan radi cenzuru admina. Po mom skromnom mišljenju potpuno je adekvatan za takve radnje.
Što se tiče bakrenisane sačme povoljnija je i po pitanju unutrašnje i vanjske balistike. Manje poolovljava cev i ima veću tvrdoću. Što znači manju deformaciju, samim tim pravilniji posip (pogotovo perifernih kuglica koje su najsklonije deformaciji i odstupanju) i dublju penetraciju. Što se tiče bakrenisanja sačme, ta operacija nije izvodljiva u kućnoj radinosti. Ja iz moje MK puške i pištolja (22 LR) koristim isključivo bakrenisana zrna (pošto dosta pucam), lakše se održava cev i manje deformiše zrno prilikom uvođenja u cev.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Poceo sam pripreme za novo livenje ,nabavljena sirovina 40 kg olova iz Srbije ,kupio sam danas jos 36 kg i imalo je jos oko 20 kg u garazi ostatak neki od zadnjeg livenja i sto su mi doneli neki drugari .
Ali resih da upotrebim sredstvo za prociscavanje legure olova koje sam koristio pre 2-e godine kada sam izlio neke LEE kugle inace se koristi pri livenju zrna za olucene cevi , i u americi zrna za kremenjace ,sa njim se postize prociscavanje od nezeljenih elemenata kao cink ,kalaj pesak, prasina ....itd ,posto planiram da lijem kroz najmanje dizne sacmu od 2mm i manju da se ne bi cepile
i56.tinypic.com/1zykem8.jpg
i54.tinypic.com/a1u6m8.jpg
i52.tinypic.com/2moo6dt.jpg
Za jednu moju serpu dovoljno je da se sipa 1/3 kafene kasike posto u olovu ima primesa svega (vodovodne cevi,lim sa krovova ,tegovi za balansiranje)
i54.tinypic.com/fz7yc2.jpg
Posle reakcije oko 1 min to je ova siva pena na povrsini se skupe grudvice od necistoce ,a to se sve radi posle ciscenja sa kasikom kada se sve pokupi sto se moze pokupiti ,mislis cisto a ono bude jos svacega ,efikasno sredstvo!
i53.tinypic.com/2vmad8y.jpg
nesto od toga i sagori
i53.tinypic.com/30tge1s.jpg
i sto ostane pokupi se sa kasikom i bude cisto olovo
i55.tinypic.com/23vgnbp.jpg
tako da mislim da sa ovim nema problema prilikom livenja kroz najmanje dizne .[/xhide]

alex
 Kolega svaka cast
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

stevin
 Ja sam lio cisto stamparsko olovo sa vise procenta antimona,nisam imao pola kile skarta na 2o kg.lakse je odrzavati konstantnu temperaturu,nema prljavstine,ujednaceno kaplje,milina naspram kojekakvih olovnih cevi i vulkanizerskog olova.sta mislite o dodavanju antimona,ako moze da se nabavi?[mail][/mail]
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]O nabavci antimona nemam ni ideju a mojim olovom zadovoljan sam kakvo takvo je ,ne ostaje puno na cevima (municija sa filcanim cepom),voleo bih da probam da lijem to stamparsko ,ali ovako sa cevima raznim otpadom i tegovima nasao sam dobru kombinaciju sa preciscavanjem i nemam problema,tegici su malo tvrdji pomesam ih sa ostalim koje je mekse bude neka zlatna sredina i radi sto je i najbitnije![/xhide]

stevin
 Slazem se sa tobom sniper,ja sam se bojao za tu sacmu od raznog olova da nebude meka,da nema snage za penetraciju,na grlicama i prepelicama se pokazala ok.a za patke cu proveriti za koji dan,ipak je sigurnije kada je tvrdja sacma!
Lisica

Dulle

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Stigao mi je i novi krimper za cal 16 sada smo kompletni
i54.tinypic.com/16aeiys.jpg
i56.tinypic.com/cri36.jpg
i53.tinypic.com/wj8m5d.jpg
ne moram vise da koristim staru masinicu za dopertlavanje
ide sve na stubnojB)[/xhide]

Sve sve al nigde u Beogradu da nađem krimper za 12cu,probao komsija strugar da mi napravi ali uzalud.Zna li neko gde mogu da nađem,ako zna neka mi javi.Poz svima a posebno Sh i Š.

stevin
 I ja bi voleo da nabavim tako nesto!pomagajte kolege!
Lisica

Podunavac
 Pa najjednostavnije je da se skine sa stare ručne mašinice. A njih može da se nađe u oglasima (ako je već ne posedujete).
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Podunavac vam je dao ideju mada onaj sa rucne nikad nece da zapertla kao ovaj i strah me je da se sa rucne jednostavno ne raspadne ,sto mi se desilo jednom ovaj original ,cak i jeftinija verzija od mesinga je 3x deblji i cvrsci nego sa rucne
i54.tinypic.com/246t5i0.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:
Slazem se sa tobom sniper,ja sam se bojao za tu sacmu od raznog olova da nebude meka,da nema snage za penetraciju,na grlicama i prepelicama se pokazala ok.a za patke cu proveriti za koji dan,ipak je sigurnije kada je tvrdja sacma!

U pravu si spiki , treba proveriti ,ja sam zimus pucao fazana i nije bilo problema ,na prepelicama isto tako cak sta vise imale su prostrelne rane ,one sto sam spremio za jelo nisu imale sacmu u sebi ,sacma 2,3-2,4mm prosvira ih i zato volim malo krupniju sacmu za njih ,makar i 2 zrna da je pogode ostaje mrtva[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Danas zavrsih sa preciscavanjem i izlivanjem u poluge 116 kg poluga ,sutra Bozije zdravlje lijem
i54.tinypic.com/2naqrzq.jpg

A ovo je danas bilo uz poseban "aditiv" liveno
i54.tinypic.com/i3f4tx.jpg[/xhide]

DakiNS
 Da ti posaljem Zika u pomoc on je uzeo 4 puta vecu dozu aditivaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Danas zavrsih sa preciscavanjem i izlivanjem u poluge 116 kg poluga ,sutra Bozije zdravlje lijem
i54.tinypic.com/2naqrzq.jpg

A ovo je danas bilo uz poseban "aditiv" liveno
i54.tinypic.com/i3f4tx.jpg[/xhide]

Ovo je sredstvo za hlađenje, ali ne sačme nego majstora. Preporučena doza 5% od telesne mase. Čisti mokraćne kanale i razbistrava um (svakakve se ideje javljaju posle konzumacije).Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Podunavac vam je dao ideju mada onaj sa rucne nikad nece da zapertla kao ovaj i strah me je da se sa rucne jednostavno ne raspadne ,sto mi se desilo jednom ovaj original ,cak i jeftinija verzija od mesinga je 3x deblji i cvrsci nego sa rucne
i54.tinypic.com/246t5i0.jpg[/xhide]

Moja stara ručna mašinica je prilično robustna. Smatram da kada bi je rastavio i postavio krimper u stupnu bušilicu da bi sasvim solidno odradila posao.
i54.tinypic.com/eur9xw.jpg
i51.tinypic.com/2v8fss8.jpg

Ali ne mogu da garantujem. U svakom slučaju vredi probati.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Ne sumnjam Podunavac ,ali sam mislio na debljinu zidova kod krimpera ,ipak su na ovom sto sam narucio sa Siarm-a zidovi skoro trostruko deblji nego na ovima sto imam za rucno ,te za rucno su bile namenjene za kartonske caure ,dok je plastika teza za krimpovanje ,tako da sam sa plasticnima polomio jedan ,jednostavno se raspao i ako sam podmazivao balistolom ,na stubnoj busilici brzina je veca i pritisak tako da se haba brze krimper pogotovu mesingani.[/xhide]

Dulle
 Koje brdo patrona.http://www.youtube.com/watch?v=i55hsM...grec_index

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,647,052 posete www.srbijalov.com