Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
alex

DakiNS kaže:
U februaru bi trebali ovako da izgledaju , mama se već malo proširila u leđima samo da sve prođe dobro eto nama u kući radostiPas

barem da jedan imalo liči na Mrvana bio bih presrećan

Kolega iskreno se nadam da ce biti neki kao vas Mrvan srecno sa buducim leglom
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

cezar bretonac
 Zdravo kolege lovci. Imam stene bretonca star je malo jace od 4 meseca i razmisljam se da li da ga sad u nedelju povedem u lov? Vodjen je u prirodu, lepo pretrazuje teren, na zalost tu gde ga vodim nema nesto preterano divljaci tako da ne moze da se pokaze kakav je i iz tog razloga bih ga i poveo u lov. Donosio sam iz lovova fazane i otisao sa njim u te njive provukao sam fazana po travi i odmah je sve onako skolski po tragu isao nasao ga i normalno poceo da ga gricka Smile. Da ja sad ne bih duzio treba mi jednostavan odgovor da li da ga vodim ili ne ?

DakiNS

cezar bretonac kaže:
Zdravo kolege lovci. Imam stene bretonca star je malo jace od 4 meseca i razmisljam se da li da ga sad u nedelju povedem u lov? Vodjen je u prirodu, lepo pretrazuje teren, na zalost tu gde ga vodim nema nesto preterano divljaci tako da ne moze da se pokaze kakav je i iz tog razloga bih ga i poveo u lov. Donosio sam iz lovova fazane i otisao sa njim u te njive provukao sam fazana po travi i odmah je sve onako skolski po tragu isao nasao ga i normalno poceo da ga gricka Smile. Da ja sad ne bih duzio treba mi jednostavan odgovor da li da ga vodim ili ne ?

Kolega nešto ti je tanko predstavljanje, ajde malo to proširi a što se tiče psa napiši kada si ga nabavio , da li si do sada šta radio sa njim,koliko imaš iskustva u dresuri, koje si rase do sada držao, kakvo je lovište u tvojoj blizini i slično, to je mnogo podataka koje bi trebalo da nam kažeš , prvo da se upoznamo a drugo da ti neko može dati pravi savet, inače dobrodošao na forum i na ovu temu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

cezar bretonac
 A ja jos reko pretera ga Grin. Nabavio sam ga kada je imao nepuna 2 meseca, pokusavam da ubacim sliku ali su mi malo vece slike pa moram sad da ih smanjujem. Pre njega sam imao zenkicu nlt-a, koja je na zalost uginula, posto idem dosta u lovove na krupnu divljac. Dosta sam mlad lovac ali sam video da na ovu sitniju divljac nema sanse da se lovi ako nemas kraj sebe pomocnika (psa) tako da sam nabavio ovog malog i sad pokusavam da ga uvedem u lov. Sa dresurom i imam i nemam iskustva, koliko god da ucis nikada sve ne mozes da naucis. Neke od osnovnih komandi sam ga vec naucio. Kod mene su njive ali su skoro sve obradjene tako da nema trave i tako nekog gustog terena gde bi moglo da bude fazana, prepelice i sl. zato hocu da ga vodim u lov gde znam da ima divljaci, da se malo upozna sa drugim psima i da se polako navikava na pucanj. Vec sam rekao da sam mu donosio odstreljenu divljac i da po tragu nalazi ali nije stajao u marku, kuci sam ostavio jedno krilo i stavio na stap i stane u marku ali onda uhvati i pocne da mi trci po dvoristu i da se igra sa njim, onda ga ja nmamim kroketima pa mi donese i pusti, aport nam je jos uvek u fazi ucenja Smile. Ako vam trebaju jos neki podatci samo kazite Smile

alex
 Kolega za savet pitaj kolegu Dakija on ce ti sve najbolje objasniti ili mu pusti poruku na pp veruje m da ce odgovoriti na sva tvoja pitanja

lakistrike95
 E evo opet ja, sada sam u potpunoj dilemi, da li probati opet sa bretonom, posto sam ja izgleda bas naleteo na nekog koji je ''izrod''. Ili uzeti neko drugo kuce, nikako ne mogu da odlucim, uzeo bih madjarsku vizlu, ali u mom kraju je nigde nema, a uzeo bih ja i u Vojvodini, ali imam jedan problem, zeza me transport, to je problem, ali posto je tema breton, da se vratim na temu, opet bih uzeo bretona, ali me strah da ne uradi istu stvar kao i prethodni, to me strah, a opet bih ga uzeo da ispravim greske koje su napravljene, jer sam vidjao mnogo dobre bretone, ovaj moj nije bio ni upola od njih, a slabije su sa njima radili, a posto vidim da ovde ima puno ljudi koji imaju bretone, dobijao bih i neke savete sta i kako, posebno od Dakija, Daki hvala na dosadasnjim odgovorima, breton, svi kazu super pas, poslusan, radan i sl. E jeste da sam imao bretona, i na ovom primeru se uverio da su temperamentni i da treba dosta muke oko obuke, da li je i kod ostalih tako ili ne? Posto sam svuda citao da su zivahni, to sam se i uverio, ispod kucice mi je napravio rupu dubine 50cm, hahahaah, ali nije bitno. E sada da li ste vi imali problema tokom obuke i sl. ? Da ako uzmem opet bretona, da znam na sta da obratim paznju. Pomozite mi da se odlucim... Grin

Limun
 Laki nemoj da si nervozan ce da nadjemo dobrog breta samo bez sekiracije.B) 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

DakiNS
 Upravo sam Cezaru odgovorio sa jednim duuugačkim tekstom i računar pojede upisZbunjen Tako da moram ispočetka. Prvo kolega Cezare opet si preskočio predstavljanje, ali ajde ksnije ćeš. Drugo pas ti je premlad da ga uopšte izvodiš možda čak i na ulicu a kamoli u lovište . Nego lepo ga revakciniši ako nisi jer mu je vreme, drugo do proleća lepo u dvorištu odradi onu osnovnu ili kućnu obuku da utvrdi gradivo ,na ovoj temi i na temi o dresuri pasa imaš jako lepih saveta i iskustava nemoj da ti bude leno da pročitaš, pa ako se slučajno desi da nešto nije napisanoili iskrsne specifičan problem slobodno pitaj uvek se nađe neko ko zna odgovor ili ima savet. Često sam govorio da je breton pričar sa terijerskim srcem i ponašanjem.Mnoge rase sam držao ali više neću menjati. Vrlo je važno kod nabavke kučeta znati koju će ono imati namenu. Ako mu je namena lov tu smo .Sledeća vrlo bitna stvar je poreklo psa, kakvi su mu roditelji kakve su im lovne osobine, kojeg je pola jer su kuje lakše za obuku ali dva puta godišnje su u teranju pa po skoro meec dana nisu za lov.Mužjaci su tvrdoglaviji ali izdržljiviji iako je to pitanje jedinke. U svakom slučaju dobro došao

cezar bretonac
 Vec sam zavrsio sa svim potrebnim stvarima oko vakcine, revakcine, bas sam ga pre neki dan vodio i na vakcinu protiv besnila i cipovanje. ima sve papire od extra je roditelja, i majka i otac su lovni psi, tako da se nadam da ce i on biti, samo da dobro odradim dresuru sa njim. neki me savetuju od mojih kolega, da kazem starijih i iskusnijih lovaca da sa bretonom slobodno mogu da idem u lov sa 5-6 meseci starosti. Zato sam se i registrovao na ovaj forum da se jos vise informisem o svemu tome.

DakiNS
 Kolega ne žuri , kuče je takvog uzrasta da će ti za prepelice biti idealan.Može se desiti neki peh da ga stariji pas ujede ako priđe divljači , ili da se uplaši pucnja što može biti stečena mana , ali da ne malerišem ja ga na tvom mestu ne bih vodio,a ti uradi kako misliš da je najbolje

vladant

DakiNS kaže:
Kada bude vreme znaćeš pa se lepo dogovoriš sa Arnotijem i dođete zajedno

Znaci i kolega sa severa hoce bretona, bas lepo.
Sveta Srpska zemlja!

Browningbar
 Grin
Pravo u centar!
srbijalov

arnotije

vladant kaže:

DakiNS kaže:

Zbunjen
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

vladant

arnotije kaže:

vladant kaže:

DakiNS kaže:

Zbunjen

Sto li si se zbunio?
Sveta Srpska zemlja!

arnotije

vladant kaže:

arnotije kaže:

vladant kaže:

DakiNS kaže:

Zbunjen

Sto li si se zbunio?

Pa ja nisam pominjao da hocu bretona, ali ako se pravi neka akcija za NS uvek sam raspolozen.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

DakiNS
 Izvini verovatno sam te zamenio sa nekim od kolega moram pregledati postoveStidljiv

alex
 Danas sam bio u kuci mog pokojnog pradede Vlaje Bogicevica i njegova unuka Ljubica mi je nasla neke stare slike od deda Vlaje i Kana i Meteka pa evo da podelim sa vama

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/401/dsc00936o.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc00937rt.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/193/dsc00939a.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/825/dsc00942d.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc00938lz.jpg/[/img]

TO su samo neke od slika.
Pricao sam dugo Ljubicom unukom Vlaje Bogicevica i oni bi voleli jako kada bi imali jednog bretona koji bi ih podsecao na prosla lepa vremena.
Pa molio bih vas kolege ako je neku u mogucnosti da izdvoji jedn stene od svoji pasa da pokloni porodici Bogicevic bili bi mu veoma zahvalni i ja bih mu takodje bio puno puno zahvalan pa vas molim kolege ako neko moze da odvoji stene bio bih mu veoma zahvalan unapred hvala

alex
 Danas sam bio u kuci mog pokojnog pradede Vlaje Bogicevica i njegova unuka Ljubica mi je nasla neke stare slike od deda Vlaje i Kana i Meteka pa evo da podelim sa vama

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/401/dsc00936o.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc00937rt.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/193/dsc00939a.jpg/[/img]

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/825/dsc00942d.jpg/[/img]

TO su samo neke od slika.
Pricao sam dugo Ljubicom unukom Vlaje Bogicevica i oni bi voleli jako kada bi imali jednog bretona koji bi ih podsecao na prosla lepa vremena.
Pa molio bih vas kolege ako je neku u mogucnosti da izdvoji jedn stene od svoji pasa da pokloni porodici Bogicevic bili bi mu veoma zahvalni i ja bih mu takodje bio puno puno zahvalan pa vas molim kolege ako neko moze da odvoji stene bio bih mu veoma zahvalan unapred hvala

alex

alex
 img708.imageshack.us/img708/539/dsc00938lz.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,547,570 posete www.srbijalov.com