Iž-43
|
nidzamotocross |
Objavljen 12.11.2013. 20:51
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Epa brate, sad ga stvarno pretera. Ali stvarno.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 12.11.2013. 20:55
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
brate zanimame jos uvek neznam sve edukujem se volim nesto novo da naucim jer ovde ima dosta ljudi koji znaju
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 12.11.2013. 21:11
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pavle iako ti kalibar 12/76 Magnum apsolutno nije potreban za lov ipak je bolji izbor prilikom kupovine. Možeš da pucaš svu municiju kalibra 12/70 bez obzira na pritiske koje postiže, a ako loviš DS jedinačnom kuglom nije loše koristiti kalibar 12/76 Magnum zbog veće kinetičke energije (i brzine) projektila. Razlika u ceni nije preterana, a razlika u težini od par stotina grama ne treba da te brine u tvojim godinama.
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 12.11.2013. 21:22
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ U njegovim godinama se nose PLASTICHNE pushke, tako da mu tek tu nije bitna njina masa!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 12.11.2013. 22:04
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
nije bre. she, preraso je to. sad je vreme za vazdusare u mesnoj zajednici i skolskoj sekciji.
salu na stranu. pavle, ako mene secanje ne vara, ti rece da ti deda ostavlja toz bm (ili 63, ne secam se, uglavnom petlarku 16). dakle, druga ti za pocetak NE TREBA. tvoj drug ne moze da odluci sta zeli jer on i NE ZNA sta zeli. zato u nedelju put pod noge, pa sa lovcima. isprobajte puske koje vam drugari nose, vidite sta vam odgovara, i onda se usmerite na to. ne znam da li tvoj drug ima polozeno za rukovanje oruzjem (ne rece ni kolko godina ima), da li je izvadio nabavku, da li polozio lovacki ispit... ako sve to nije, ima jos puno vremena da stekuje cvonjak po cvonjak. a za to vreme nek dodje lepo kod tebe posto nema net i nek . bar vam je sad sve dostupno na izvolte.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 12.11.2013. 22:07
|

Lovčina

|
^ Drugar mu je dve godine mladji! 
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 12.11.2013. 22:09
|

Lovčina

|

pa za 5 godina moze da skupi pare za prosecnu beretu, a ne polovnu rusku pusku
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 12.11.2013. 22:34
|

Stari član

|
ne on je 4 godina stariji sve ima zavrseno pre nedelju dana je dobio nabavnu dozvolu a za ovo ste potpuno upravu jeste deda je ostavio ali ja bih to cuvao za uspomenu a otac mi je obecao jednu moju po mom izboru pa mi najlepse dodje ova iz43 samo moram da vidim onako koja je cena da li u opste ima 12/76 prosta verzija ili mislim da se uvozi samo sa promenljivim cokovima jednim obaracem ali to mi ne pasuje videcemo neki kazu da nisu dobre losa zavrsna obrada iskreno nisam je drzao u rukama ali videcemo jos dve godine su predamnom hvala svima na savetu
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 12.11.2013. 22:50
|

Lovčina

|
pavlepavlaka kaže:
ne on je 4 godina stariji sve ima zavrseno pre nedelju dana je dobio nabavnu dozvolu a za ovo ste potpuno upravu jeste deda je ostavio ali ja bih to cuvao za uspomenu a otac mi je obecao jednu moju po mom izboru pa mi najlepse dodje ova iz43 samo moram da vidim onako koja je cena da li u opste ima 12/76 prosta verzija ili mislim da se uvozi samo sa promenljivim cokovima jednim obaracem ali to mi ne pasuje videcemo neki kazu da nisu dobre losa zavrsna obrada iskreno nisam je drzao u rukama ali videcemo jos dve godine su predamnom hvala svima na savetu 
Urgh, netje ti/nam biti lahko... 
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.11.2013. 23:11
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
sheytan kaže:
pavlepavlaka kaže:

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 12.11.2013. 23:17
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
DakiNS kaže:
sheytan kaže:
pavlepavlaka kaže:

P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 13.11.2013. 10:24
|

Lovčina

|
pavlepavlaka kaže:
dobro, što se njega tiče ima još par meseci da šteka pare. nemojte da se zalećete ko bucov na varalicu!!! puška se ne kupuje svaki dan. ostajem pri svome, neka dodje kod tebe kad već nema net, pa se zajedno bacite na čitanje foruma. da se neko ne nadje uvredjen, uopšte nemojte da gubite vreme sa drugim forumima. ovde vam je sve najbolje opisano i odlično grupisano u podforume i teme. bitna su vam tri podforuma, lovci početnici, lovačke puške glatkih cevi i municija za neolučene cevi. kad sve to pročešljate, onda LEPO nek sedne i nek razmisli, prebroji pare i u napad, da ne kažem trgovinu. PONAVLJAM, novo je novo al DVAPUT JE DVAPUT! za pare koje bi dao za novu rusku TARABU (preko 50000din), može da kupi i polovnu rusku PUŠKU i zastavin karabin u ODLIČNOM stanju. odluka je njegova.
što se tiče tebe, važi isto. slučajno sam i ja gledao te iž43 u kanoni. prelomio, povuko obarač i umalo mi prst na njemu ne ostade!! pijani baćuška nije obradio obarač, ivica oštra ko žilet. da se odma razumemo, ja sam rusofil i mnogo volem natpis "sdelano v SSSR", ali kad nešto "made in russia" ne valja onda brate ne valja. priča sa mp 153 i 155 je drugačija. puno su bolje obradjeni od dvocevki. verovatno da su im to izvozni aduti pa malo više obraćaju pažnju na njih. sa druge strane, stare ruske puške su ipak puuuno bolje odradjene, i jednina im je "mana" što nisu magnum (čitaj moraš da paziš na pritisak, mada je i to upitno zbog "ruskog faktora 3"). pored svega toga, ti ćeš da imaš oružje sa kojim ćeš moći u lov (dedina petlara), pa ti i nije hitno da pošto-poto kupuješ prvo što ti naleti. i na kraju, imaš i više nego dovoljno vremena da uštekaš pare i kupiš ono što ti se svidja. ajd odo u školu...
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 13.11.2013. 13:53
|

Veteran

Upisa: 538
Pristupio: 27.07.2012. 10:56
|
pavlepavlaka kaže:
da vas pitam nesto volim da odem u lovacku radnju da razgledam i ponekad nesto pazarim jer tu se osecam prijatno elem danas sam gledao iz 43 bela glava ejektori dva obaraca kalibar 12/70 40000 a sa magnum lezistem 12/76 47000 i oseca se promena tezine sta je po vama bolje od ova dva da li je uopste potreban magnum 
pa jesi li drzao ovu pusku ili nisi O.o malo pre si rekao da nisi
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 13.11.2013. 14:22
|

Lovčina

|
Pa i jeste i nije, sta diras decka. ;)
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 13.11.2013. 14:28
|

Stari član

|
tu sam hte da napisem da li se oseca promena tezine nisam ali ovih dana cu pogledati i moj otac je zva u snajperu ali kazu da se uvoze samo 12/76 sa promenljivim cokovima tako ako nekad budem uzimao to ce mozda biti 12/70
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 13.11.2013. 14:45
|

Veteran

|
hahahahaha izvinjenje cenjenom kolegi ali mislim da i on ne zna sta vise pise 
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 13.11.2013. 14:49
|

Stari član

|
svakom se greske desavaju
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 13.11.2013. 15:21
|

Lovčina

|
Pavle zna, Pavletov drugar ne zna. Nemoj tako. ;)
|
|
|
|
lovac junior |
Objavljen 13.11.2013. 17:20
|

Veteran

|
da,da upravu si
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.11.2013. 18:31
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
ssekir75 kaže:
pavlepavlaka kaže:
dobro, što se njega tiče ima još par meseci da šteka pare. nemojte da se zalećete ko bucov na varalicu!!! puška se ne kupuje svaki dan. ostajem pri svome, neka dodje kod tebe kad već nema net, pa se zajedno bacite na čitanje foruma. da se neko ne nadje uvredjen, uopšte nemojte da gubite vreme sa drugim forumima. ovde vam je sve najbolje opisano i odlično grupisano u podforume i teme. bitna su vam tri podforuma, lovci početnici, lovačke puške glatkih cevi i municija za neolučene cevi. kad sve to pročešljate, onda LEPO nek sedne i nek razmisli, prebroji pare i u napad, da ne kažem trgovinu. PONAVLJAM, novo je novo al DVAPUT JE DVAPUT! za pare koje bi dao za novu rusku TARABU (preko 50000din), može da kupi i polovnu rusku PUŠKU i zastavin karabin u ODLIČNOM stanju. odluka je njegova.
što se tiče tebe, važi isto. slučajno sam i ja gledao te iž43 u kanoni. prelomio, povuko obarač i umalo mi prst na njemu ne ostade!!  pijani baćuška nije obradio obarač, ivica oštra ko žilet. da se odma razumemo, ja sam rusofil i mnogo volem natpis "sdelano v SSSR", ali kad nešto "made in russia" ne valja onda brate ne valja. priča sa mp 153 i 155 je drugačija. puno su bolje obradjeni od dvocevki. verovatno da su im to izvozni aduti pa malo više obraćaju pažnju na njih. sa druge strane, stare ruske puške su ipak puuuno bolje odradjene, i jednina im je "mana" što nisu magnum (čitaj moraš da paziš na pritisak, mada je i to upitno zbog "ruskog faktora 3"). pored svega toga, ti ćeš da imaš oružje sa kojim ćeš moći u lov (dedina petlara), pa ti i nije hitno da pošto-poto kupuješ prvo što ti naleti. i na kraju, imaš i više nego dovoljno vremena da uštekaš pare i kupiš ono što ti se svidja. ajd odo u školu... 
Pa ti kolega nisi rusofil. Ti si komunjara. Sada će Zoranp iliti Beybe da te gotivi kad si razotkrio svoju političku pozadinu.

|
|
|