Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Cal16, vs12 ,vs20

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Cal16, vs12 ,vs20
najic
 Hm ja ne nevajim ni za koga no glasno razmisljam : Da li mi teba 50-55 grama sacme na fazana i zeca ? Svinju lovim sa 3006 srndaca sa 22-250 , dok fazana i zeca lovim sa 25grama sacme 2,9mm u kalibru 20 !!
Puska je teska 2,5kg i brzo se nanosi i nosi ... Smatram da magnum municija sluzi samo vodenim lovovima kako bi to rekli ameri ..posto lovim kosmaj i sumadiju daleko bio magnum....

aleksa
 U potpunosti se slazem,prva puska ili jedina,najbolji izbor bez premca je 12/76(70) sa promenljivim cokovima.I naravno da lepo legne u rame.A,da li ce biti bokerica,polozara ili poluautomatska,to je stvar ukusa ili trenutne situacije.Kada kazem da zavisi od situacije,mislim da je glupo propustiti dobru pusku koja ti odlicno leze u rame i odgovara cena,kvalitet i trenutno stanje samo zato sto volis neki drugi polozaj cevi.Ja sam zeleo da kupim bokericu,konkretno TOZ,noje ga bilo,za IZ-27 EM1C nisam imao novca,IZ-43 mi se nije dopala i kupio sam MP-153 i nikada se nisam pokajao.Ona mi je trenutno najbolja jer mi odgovara i naucio sam na nju.

hamerles
 Danas sam bas zagledao MP-153 i neki turski PA nisam zapamtio kako se zove i Rus je neuporedivo bolji. samo sto je Turcin bio jeftiniji za 3000 din. oba u kalibru 12/76. imam polozaru 12/70 ali najradije pucam iz IZ18 16/70 proizvedena 1965god. najdraza mi je. bar za sada za u buduce neznam...Bye

Podunavac

najic kaže:
Hm ja ne nevajim ni za koga no glasno razmisljam : Da li mi teba 50-55 grama sacme na fazana i zeca ? Svinju lovim sa 3006 srndaca sa 22-250 , dok fazana i zeca lovim sa 25grama sacme 2,9mm u kalibru 20 !!
Puska je teska 2,5kg i brzo se nanosi i nosi ... Smatram da magnum municija sluzi samo vodenim lovovima kako bi to rekli ameri ..posto lovim kosmaj i sumadiju daleko bio magnum....

Već sam puno puta napisao pa nisam hteo da se ponavljm. Kupio sam pušku 12/76 mag. ali još iz nje nisam ispalio ni jednu sačmenu patronu u kalibru 12/76 magnum, nego isključivo 12/65 i 12/70 do 36 grama sačme (i manje). I ni ne planiram. Magnum 12/76 koristim samo za kuglu na DS. Ali kad se već kupuje nova puška smatram da je bolji izbor 12/76 pa iz nje pucaj šta hoćeš, nego 12/70 pa danas sutra... A što se tiče težine puške za to ne marim. Meni ni jedna puška nije teška. I da je teža ne bi mi smetalo. Ne želim nikoga da vređam, ali kome je puška teška nek igra šah ( mislim na fizički zdrave lovce).
Tri prsta 2Kolce

Neca92

Podunavac kaže:

najic kaže:

Već sam puno puta napisao pa nisam hteo da se ponavljm. Kupio sam pušku 12/76 mag. ali još iz nje nisam ispalio ni jednu sačmenu patronu u kalibru 12/76 magnum, nego isključivo 12/65 i 12/70 do 36 grama sačme (i manje). I ni ne planiram. Magnum 12/76 koristim samo za kuglu na DS. Ali kad se već kupuje nova puška smatram da je bolji izbor 12/76 pa iz nje pucaj šta hoćeš, nego 12/70 pa danas sutra... A što se tiče težine puške za to ne marim. Meni ni jedna puška nije teška. I da je teža ne bi mi smetalo. Ne želim nikoga da vređam, ali kome je puška teška nek igra šah ( mislim na fizički zdrave lovce).

Tako je druze Podunavac! Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

hamerles
 Pa sto je teza puska bolja je... ima bolji balans pri pucanju i manji trzaj. tako da je ta tezina puske korisna. Bye

canis aureus
 ^
http://www.youtub...re=related
... ma ću da naručim jednu u kalibrA 32 al od 8,5 kilEYes pa ću je teglit jer ne znam ti igrat' šahaConfused a mogu volu repa ...
Grin

hamerles
 Da iz krajnosti u krajnost kao i uvek B) nisam mislio na pusku od 10kg lakom puskom smatram oko 3kg tezom 3,7kg-3,8kg do 4 maksimum. tako da canis nisam bas uspeo da svaku misao donesem na pravi nacin u upisu Srean

Podunavac

canis aureus kaže:
^
http://www.youtub...re=related
... ma ću da naručim jednu u kalibrA 32 al od 8,5 kilEYes pa ću je teglit jer ne znam ti igrat' šahaConfused a mogu volu repa ...
Grin

Pa što da naručuješ tešku pušku? Obesi lepo na nju gevikte. A kad ti dosadi nauči šah. Ili ne ljuti se čoveče, jednostavniji je.ROFL
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 Pa ne narucujem tesku pusku moja 16tica ima 2,8kg a 12tica 3,2kg nemam teske puske sto kaze canis... prica mi covek zimus na patke iz nekog turskog pa od oko 3kg kad je opalio metak 12/89 samo sto nije seo na dupe i zalio mi se da mu je puska mnogo laka za tu municiju i puca samo 12/70 iz tog PA. Samo sto za 20ticu kod mene jos nema municije pa se zato slabo i koristi...

Scorpion Hunter
 Tek sad videh ovu temu pa da reKnem nesto na njoj... Ostale kalibre hvali a 12 nosi
Stara poslovica...

vlada lovac
 Malo zanimljivosti za ljubitelje cal.16
http://www.16ga.com/
http://www.calibr...

kempi
 [quote]najic kaže:
Puska je teska 2,5kg i brzo se nanosi i nosi ... Smatram da magnum municija sluzi samo vodenim lovovima kako bi to rekli ameri ..posto lovim kosmaj i sumadiju daleko bio magnum....[/quote

Kolega koja ti je to dvadesetica od dve i po kile ako nije tajna i ako moze jedna slicica. Unapred hvala

PEZ

kempi kaže:
[quote]najic kaže:
Puska je teska 2,5kg i brzo se nanosi i nosi ... Smatram da magnum municija sluzi samo vodenim lovovima kako bi to rekli ameri ..posto lovim kosmaj i sumadiju daleko bio magnum....[/quote

Kolega koja ti je to dvadesetica od dve i po kile ako nije tajna i ako moze jedna slicica. Unapred hvala

Kolega kempi, moŽ da bidne da je Franchi Falconet, recimo...
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

canis aureus

kempi kaže:
[quote]najic kaže:

Brat naja sa dvana'jsticom upariJo dva'jesticu Yes
Beretta S55 x 2
i45.tinypic.com/231qol.jpg

http://www.srbija...owstart=40

iveli
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Kako mi se svidža ova vitka dvadeseticaLupaOdobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hercegovac

canis aureus kaže:

kempi kaže:
[quote]najic kaže:

Brat naja sa dvana'jsticom upariJo dva'jesticu Yes
Beretta S55 x 2
i45.tinypic.com/231qol.jpg

http://www.srbija...owstart=40

iveli

Par je za 10-ku!

najic
 Pa Canise sta bi ja bez tebe druze ! Veliki pozdrav i jeli pao jos neki sakal ??? Obaveze jbg pa me nema ...

a puska nije moja ceka ovog kurajbera da poraste

i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/IMG_0949.jpg
22-250, 30-06, 12, 20

najic
 Hvala hercegovac aj da se malo urcim.. a stvarno je 2,5 kg
i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/DSC_0111.jpg
i914.photobucket.com/albums/ac343/najicigor/DSC_0109.jpg
22-250, 30-06, 12, 20

Cvele
 Svaka cast.. obe kao nove... jel' se razlikuje tezina? I koliko posto se verovatno razlikuje Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,462 posete www.srbijalov.com