Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
vlada lovac

aca kaže:
nema problema daki ns nisam ljut.vlada lovac odkud znas da sam maloletanSmile

Eh...namirišem ja to, meni dok lovim ne treba ker, vodim ga samo da bih imao društvo;)

aca
 moj cale pita sa kojim proizvodjacem i precnikom olova u lov na guske i patke.dvoumimo se nikako da nadjemo nesto sto je dobro pa sam mislio da mozede da nam pomognete.poz

Cvele
 Sve zavisi od vremena po kojem se lovi, daljini na kojoj se puca i kalibra oruzja Smile. Precnik sacme po toplijem vremenu za patku je dovoljna 10(3.00m), i 8(3.5mm), takodje i guska u toplijem vremenu se moze pucati sa 8 i 6(4.00mm). Kada zahladni uzimaju se patrone sa jacim punjenjem i krupnijom sacmom, za patku 8 i 6, a za gusku 6 i 4 Smile od prilike tako nekako Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

aca
 hvala cvele ali meni treba neko ko ima iskustva sa nekim patronima i proizvodjacem municije za lov na guske.ipak hvala jos jednom na odgovoru

dusanandra
 Sto kaze kolega Cvele,zavisi od vremene,daljine i kalibra puske.Moje iskustvo je u svim vremenskim uslovima,na raznim daljinama (nikad ispod 25m-30m) i sva tri najvise zastupljena kalibra tj. 20/70,16/70,12/70.Ali trenutno lovim sa 12/70 i to prepelice 2.5mm,fazan i golub grivas 3.0mm,zec i patka 3.5mm a lisica i jazavac 4.0mm.Imao sam odstrel kune sa 4.0mm bez znatnog ostecenja krzna ali mislim da je i 3.0mm dovoljno a mozda i 2.5mm.Vuka i sakala nisam imao prilike ni da vidim ali za njih bi verovatno 4.5mm bilo OK.Municija je iskljucivo Krusikova ili rucno punjena,iskljucivo bez korpice i tezine 30g kad je lepo vreme i 34g kad je vetrovito i hladno.A da,za svilje u pogonu za moju pusku (Merkel 47e) ekstra se pokazao Krusikova izvedba Breneke od 28g jer je dobro nose obe cevi do 45m-50m.Inace kao sto rekoh iz vise razloga daljine na kojim pucam su od 25m do 50m i to je to.Dobar pogled

tulipan
 Za lov sitne divljaci ( zec,fazan ) iskljucivo koristim municiju RC 2 -Withe paper 34 gr. 5 ( 2,9mm) i rc-ov JK 6 T2 36 gr. 2 ( 3,5mm ), dok za lov predatora ( lisica,sakal..) i div. gusaka najcesce koristim municiju B&P big game 36 gr 0 i 3\0 ( 4,00 i 4,50 mm ) kao i rottweil- ov specijal 36

veskokv
 Pozdrav kolege! Pitao bih vas da mi neko objasni gramazu patrona kolko ima uticaj na odstrel i kako! Dali je isti broj kuglica ili pojacano ? Ili su kuglice nekako presovane pa teze? Ako moze neki odgovor a da nebude zajebancija! Pozdrav Bye
Jednom poenter,zauvek poenter!!!Kucasrbijalov

ohotnik

veskokv kaže:
Pozdrav kolege! Pitao bih vas da mi neko objasni gramazu patrona kolko ima uticaj na odstrel i kako! Dali je isti broj kuglica ili pojacano ? Ili su kuglice nekako presovane pa teze? Ako moze neki odgovor a da nebude zajebancija! Pozdrav Bye
Neznam sta ti znaci pojacano a i nema presovanih kuglica Ima cetvrtastih kockastih koji se koriste za disperzante patrone za sljuku.Gramaza patrona zavisi isljucivo od kolicine kuglica istog promera spakovanih u cauru Ako u patronu od 34 grama imas recimo 120 zrna sacme precnika 3mm U drugom patronu od isto 34 gr a precnik sacme 4mm ces imati recimo 85.Sto teza gramaza a manji precnik sacme imas vise kuglica U lovu sto je veca gramaza imas vecu verovatnocu da odstrelis divljac Ali sa tezim punjem dobijas manje brzine Ali to je vec druga prica Koristi patrone od 32 -36 gr za petla i zeca i ne brini.

veskokv
 Hvala kolega znaci i municija od 29 grama za 16 kalib je sasvim okej posto za sesnajesticu je dosta tesko naci vecu gramazu! Malo sam se dvoumio mada sam ot prilike znao to ali bolje je kad ti neko potvrdi!

veskokv
 Mislio sam pojacano broj kuglica kao sto si ti i potvrdio! A presovano mislio sam pot pritiskom da se prave sta znam pa ispadnu teze nekako kuglice istog promera u odnosu na standardnu kuglicu

Jank

veskokv kaže:
Mislio sam pojacano broj kuglica kao sto si ti i potvrdio! A presovano mislio sam pot pritiskom da se prave sta znam pa ispadnu teze nekako kuglice istog promera u odnosu na standardnu kuglicu

veskokv oko punjenja patrona i svega ostalog najviše zna Sniper Hunter ima i tema mislim da se zove Punjenje sačmene municije tamo je čivek sve to lepo objasnio pa ako voliš sam da puniš ima sve objašnjeno i kako se liju kuglice mislim sačma i sve ostalo veoma zanimljivo...potraži na forumu tu temu ako voliš takve stvari...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac

veskokv kaže:

Kolega Ohotnik ti je dao dobro objašnjenje. Evo ovde imaš jednu tablicu iz koje možeš da vidiš sve podatke za različite kalibre, težine i krupnoću sačme. Klikni na sliku za uvećanje.
Tri prsta 2Kolce

veskokv
 Punio sam ja nekad uz dedu patrone a nebezim od kupovine istih! Posto lovim sa 16com bunila me samo gramaza patrona posto za istu vecinom ima u prodaji 29g! 

cokoladni
 Kao i uvek podunavac uvek dobro opremljen.itanje
Ja koristim RC i B&P najbolje su mi se pokazali,najvise koristim b&p ali mislim da je RC ipak malo bolji.ConfusedZbunjen
priroda i drustvo

Cvele
 cokoladni, jel' si probao M90 ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

veskokv
 Podunavac hvala na tablici! Ja sam je imao nekad ali nisam lovio jedno vreme pa se sagubilo!Bye

Sredjeni upisi ne brini kolega samo diskutujte Grin
Admin Tim radi posao!Grin
Srbijalov Admin Tim!

Podunavac
 Nema na čemu kolega.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Podunavac cim zatreba tablica odmah dolazi... Podunavac druze alal vera!B) Zar nema sada patroni za 16 semi magnum Krusik ih proizvodi 33g im je valjda tezina...ili sam se zajebao...Frown Grin
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

vlada lovac
 Ima

Nenad000
 Slazem se u potpunosti ako govorimo za 12/70 nema tu velike filozofije ,mozda bih samo ja dodao moje neko vidjenje stvari recimo:zec 6-8 sa tim 6 u donju osmica u gornju,pa posto se puca u isto vreme bila bi potpuno ista sacma i za fazana ,plovke i guske u preletu laksa sacma na zemlji(vodi)jaca recimo 4 -6,lisica 4,neko bi rekao mozda je ovo previse ali???Naravno po hladnijem vremenu jaca sacma .
Kolce,S R B I J A

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,755 posete www.srbijalov.com