Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
Bigman86
 Drage kolege kupio sam 155-icu u Cetvrtak, to jest 03.01. Registrovana juce ujutru, juce predvece isprobana! srbijalov
Kupljena u Lovcu u Novom Sadu, 57500, dobio sam tri coka uz pusku, i nisam dobio reducir, koji je dolazio sa 153-om. Juce je ispalila 2 kutije na probi, i ja sam licno prezadovoljan. Puska je lagana kao igracka (Doduse to je mozda i do mene, ima opis u temi klub 100+) Produzeni amortizer na kundaku meni jako odgovara.
Ovo je moje misljenje kao potpunog lovnog amatera i pocetnika, ali meni se puska jako svidja. Ako neko ima neka pitanja u vezi puske, tu sam.

avast
 Drago mi je da si zadovoljan puskom.U zdravlju te sluzila.iveli
i50.tinypic.com/2r7ol1c.jpg

bru
 ja imam pitanje,dali si probao da pucas trap uniciju i ako jesi kako izbacuje i jos jedno pitanje dali ima veci trzaj po ramenu zbog lakoce puske jer sam je drzao u ruke u prodavnici i stvarno je lagana hvala,pozdrav
Elmerdobar pogled

Bigman86
 Trap nisam pucao, pucao sam RC 6-icu i RIO 6-icu. Sa RC municijom meni je trzaj potpuno zanemarljiv, dok sam sa RIO osetio bas lepu razliku, dosta je jaci trzaj, ali se lepo kontrolise. Opet kazem, mozda nisam merodavan za neko uporedjivanje jer imam 208cm i 142kg. A trap najverovatnije necu pucati dok se puska malo ne razradi, jer sam cuo da su 153-jke imale problem dok se ne razrade. Tako da cu joj dati malo vremena dok probam trap.

lakistrike95

Bigman86 kaže:
Trap nisam pucao, pucao sam RC 6-icu i RIO 6-icu. Sa RC municijom meni je trzaj potpuno zanemarljiv, dok sam sa RIO osetio bas lepu razliku, dosta je jaci trzaj, ali se lepo kontrolise. Opet kazem, mozda nisam merodavan za neko uporedjivanje jer imam 208cm i 142kg. A trap najverovatnije necu pucati dok se puska malo ne razradi, jer sam cuo da su 153-jke imale problem dok se ne razrade. Tako da cu joj dati malo vremena dok probam trap.

Mozes slobodno pucati trap municiju, MP 155 ima samostelujuci gasni mehanizam, radi na duzinu caure, trebalo bi da izbaci cauru bez problema.

ohotnik

lakistrike95 kaže:
Mozes slobodno pucati trap municiju, MP 155 ima samostelujuci gasni mehanizam, radi na duzinu caure, trebalo bi da izbaci cauru bez problema.
. Kolega mozes li malo detaljnije da nam objasnis sistem rada gasnog mehanizma koji kazes da radi na duzinu caure Nije mi bas najasnije.

sheytan
 ^ Evo, sad će! ROFL

Sekcija "Podmladak & omladina" nam je urnebesna... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Joe the hunter

ohotnik kaže:

lakistrike95 kaže:
. Kolega mozes li malo detaljnije da nam objasnis sistem rada gasnog mehanizma koji kazes da radi na duzinu caure Nije mi bas najasnije.

Ih bre kolega OHOTNIK lako je to, rusi su ugradili mali kompjuter u leziste metka i on salje informacije gasnom cilindru.Sta je tu nejano.Nego mene zanima kako nas drug Laki lovi zecovi i drugi zveri sa 16 godina (pogotovo sto lovi od kako zna za sebe) bar tako pise u njegovom predstavljanju.Nadam se Laki da ne krsis zakon o oruzju a i o lovu.A ako ides samo kao posmatrac u lov onda svaka cast tako se stice veliko iskustvo a pri tome nisi ni u kakvom prekrsaju.Vec sam ti i ranije pozeleo da nemas neprijatnih iskustava na pocetku lovne karijere.Dobar pogled

igorst
 Mozda je mali pobrko Mp 155 sa Remington Versa Max,kod Versaport sistema rupice za pozajmicu gasova nalaze se ispred lezista metka.Tako da za12/70 ima 7 otvora,za 12/76 ima 4 ,a 12/89 ima 3 otvora,prakticno duzina patrona diktira protok gasova.
igorstElmer

Tomash
 Pa moze decko da se bavi lovom ceo zivot, nije lov samo pucanje i ubijanje (iznosenje hrane, pravljenje hranilica i ceka, nosenje ranca, vodjenje kerova...kliktanje Smile )
Podmlatkari obicno budu najbolji lovci

DakiNS
 Momci hajde da se malo uozbiljimo jer mi se neda da neke upise prebacujem u svaštaru u Lovačke pričeGrin I to ne samo sa ove teme.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

270

igorst kaže:
Mozda je mali pobrko Mp 155 sa Remington Versa Max,kod Versaport sistema rupice za pozajmicu gasova nalaze se ispred lezista metka.Tako da za12/70 ima 7 otvora,za 12/76 ima 4 ,a 12/89 ima 3 otvora,prakticno duzina patrona diktira protok gasova.

Ala ih je pobrkao svaka čast, ima li neki prodavac da tako pobrka i meni proda Remington Versa Max po ceni MP 155!
Inače vidim kolika se prašina digla oko pouzdanosti i mogućnosti pojedinih sistema, inercioni, gasni, trzaj cevi! U suštini svi su jednako pouzdani i istih mogućnosti ako su kvalitetno izrađeni!
Inače imao sam MC 21(sistem trzaja cevi) koju sam kupio malte ne novu od čoveka koji nije lovac i iz nje opalio samo 5 patrona na nekoj svadbi! Odmah je testiram na trap 24g i ona ni da pisne umesto poluautomata, repetirka, sa municijom veće gramaže radila kao singerica i za 3 godine koliko sam je isključivo sa ovom lovačkom municijom koristio ni jednog zastoja.
Kada sam je prodavao kupcu pošteno kažem da ne stavlja trap patrone 24g i krušikov Howk a za sve teže od 28g da ne bere brigu!
Posle par meseci kupac me zove i pita "što ga zajeba"!!! ja u čudu pitam zašto? a on mi reče da bez problema guta i gold howk od 14gr a da zbog moje preporuke umesto jeftinog trapa van lova ispuca gomilu skupljih patrona! Sledeći vikend odem do njega baš da proverim i ponesem raznu trap municiju i puška ispuca sve bez zastoja, bilo je znači potrebno samo malo razrađivanje!!!
Sličnu situaciju imao i moj drugar sa ES 100!
Lična preporuka: svaki PA bez obzira na sistem izvesno vreme koristite sa normalnim lovačkim punjenjima bar 500-1000 patrona ako je dobro urađen gutaće posle svu municiju! Znam gomilu lovaca koji su ovako razradili svoje MP 153 čak i u ležištu 12/89 i dan danas im bez ikakvog podešavanja gasnog cilindra puška guta sve od 24g do 50+g i u svim vremenskim uslovima! A neki nestrpljivi koji su udmah probali i štelovali cilindar ni posle par godina ne mogu da se sastave i ako svaki čas podešavaju!!!

mrwa22250
 270Bravo 2 I sa 153 je ista stvar.Ja sam posle ispucanih 50 metaka 36g bez problema pucao trap(24g).Treba malo vremena da se sazvace (razradi) opruga.Vaistinu

lakistrike95
 U jednom tekstu sam procitao ovo "Naravno sistem prelivnog ventila usavrsen je da puska pouzdano funkcionise i sa municijom krace caure.Zavisno da li se radi o duzini cevi od 610,660,710 ili 750mm i kalibru 12/76 ili 12/89 masa puske varira od 3.1-3.5kg.Ovo je postignuto razlicitim duzinama dur-aluminijumskog sanduka za magnum ili ulti magnum 12 kalibar." Ja sam to tako shvatio, a to sto neki imaju problema sa samim sobom to ja nisam kriv! A to od kad lovim to je posebna prica, za mene nije lov samo da uzmem pusku i da rokam, i da se pravim da sam najpametniji, postujem da ima svako svoje misljenje ali u poslednje vreme neke informacije primam selektivno... Mogu se kladiti da sam uradio mnogo vise od nekih koji su nazovimo lovci, redovan sam uvek kad je u pitanju akcija poceci od iznosenja hrane po snegu, pravljenje ceka i mnogih akcija koje su bile... Tako da mogu za sebe reci da lovim od kad znam za sebe, nije mi potrebna puska da bih bio lovac, mada to neki ne razumeju Glavu o zid

Joe the hunter

lakistrike95 kaže:
U jednom tekstu sam procitao ovo "Naravno sistem prelivnog ventila usavrsen je da puska pouzdano funkcionise i sa municijom krace caure.Zavisno da li se radi o duzini cevi od 610,660,710 ili 750mm i kalibru 12/76 ili 12/89 masa puske varira od 3.1-3.5kg.Ovo je postignuto razlicitim duzinama dur-aluminijumskog sanduka za magnum ili ulti magnum 12 kalibar." Ja sam to tako shvatio, a to sto neki imaju problema sa samim sobom to ja nisam kriv! A to od kad lovim to je posebna prica, za mene nije lov samo da uzmem pusku i da rokam, i da se pravim da sam najpametniji, postujem da ima svako svoje misljenje ali u poslednje vreme neke informacije primam selektivno... Mogu se kladiti da sam uradio mnogo vise od nekih koji su nazovimo lovci, redovan sam uvek kad je u pitanju akcija poceci od iznosenja hrane po snegu, pravljenje ceka i mnogih akcija koje su bile... Tako da mogu za sebe reci da lovim od kad znam za sebe, nije mi potrebna puska da bih bio lovac, mada to neki ne razumeju Glavu o zid

Svaka cast kolega na radu u lovistu ali u Srpskom jeziku rec LOVIM znaci idem u lov i odstreljujem divljac(lovinu) ali ja ipak mislim da ti opalis po nekad i neki mecic Odobreno cisto sticanja prakse radi.Nije to lose samo tako nastavi i nemoj da padas u vatru niko ti ovde nemisli nista lose.Naprotiv.iveli 3

mrwa22250
 Nemoj da se jedis,starije kolege znaju ponekad da pecnu ali ne verujem da tu ima zle namere.Shvati to kao jednu vrstu edukacije,a sto se tice prelivnog ventila na PA on radi na principu propustanja(prelivanja) gasova u kolicini potrebnoj za rad zatvaraca i nema veze sa duzinom caure.Odobreno

lakistrike95
 Ne mora da znaci samo odstreljivanje, jednim delom ucestvujem u lovu sto znaci da lovim, kada npr. vabim lisice, dovabim lisicu i neko ko ima oruzje je odstreli to znaci da sam jednim delom ucestvovao u tome i doprineo da lisica dodje, zato kazem lovim, ne ljutim se ja, ali kod mene sala ide do odredjene granice. No no no

Joe the hunter

lakistrike95 kaže:
Ne mora da znaci samo odstreljivanje, jednim delom ucestvujem u lovu sto znaci da lovim, kada npr. vabim lisice, dovabim lisicu i neko ko ima oruzje je odstreli to znaci da sam jednim delom ucestvovao u tome i doprineo da lisica dodje, zato kazem lovim, ne ljutim se ja, ali kod mene sala ide do odredjene granice. No no no

O sory kolega nismo znali da ti je kratak fitilj ,necemo vise nikad majke mi.U sali nema granice pod uslovom da nikoga ne vredja a koliko mogu da vidim iz postova niko ti nije uputio nikakvu uvredu a to sto si brzopleto nesto napisao pa kolege kao i ja malo to uzeli da elaboriraju ne znaci da ti nama nisi drag vec naprotiv smatramo te ravnim sebi.Eto i jos jedna osobina lovca je da podnese salu na svoj racun(i na tudj) naravno. Samo opusteno i sve ce bitiiveli 3Raanj

Sniper Hunter
 Mali oglasGrin punim gramaže po izboru,prednost oni koji razrađuju!Grin
I moja mp 153 nije htela sve ,sada hoće ,kada sam povećao dozu zlatiborca!Grin

lakistrike95
 Nemam kratak fitilj, nego nije u redu da neko odmah pocinje da podcenjuje necije znanje, vec da uljudno kaze gde je pogresio, ok pogresio sam, zelim da ispravim to, a kako da ispravim kad odmah dodje do carki i nekog prozivanja, za mene je sala nesto drugo, ovo ocigledno ne, jer ovde sam se uclanio da bih saznao nesto novo, a ne da bi me neko podcenjivao vec normalno ukazao na gresku, sala je sala, ali za mene ovo nije sala....

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,082 posete www.srbijalov.com