Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Borba protiv KRIVOLOVA!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Borba protiv KRIVOLOVA!
kelt
 e a ovi ga jos ishvalise kako je mrak lovcina i ovo i ono... brukaFIK
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus
 "Cilan Lovac ... ce budu kobasice al cuti da me ne prijavi neko....a i ko da me prijavi kad su mi ovde ny fejsu svi prijatelji.... a prijatelj , pprijatelja valjda nece da prijavi..."

što reče ovaj što se potpisa sa Lovac ... nego, dok ne skloni sliku da se vidi o kojoj je reč i šta je na istoj!!
canis aureus priložio:
cilan_lovac.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

PEZ
 Kakva crna dozvola kolega milenko ovo je klasican krivolov, pogledaj kako se vide tragovi sacme na srndacu...
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

klaja

canis aureus kaže:
"Cilan Lovac ... ce budu kobasice al cuti da me ne prijavi neko....a i ko da me prijavi kad su mi ovde ny fejsu svi prijatelji.... a prijatelj , pprijatelja valjda nece da prijavi..."

što reče ovaj što se potpisa sa Lovac ... nego, dok ne skloni sliku da se vidi o kojoj je reč i šta je na istoj!!

Koliko mi se cini da je ovaj desni srndac ?? Tek odbacio rogove...
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250

milenko0609 kaže:
To je ono klasično Srpsko: počne budala da se hvali onim čime bi se pametan postideo, pa se jedan na drugog nadodaju komentarima, pa i da se nađe neki pametan i da postavi jedno prosto pitanje kakav je to lov u kom se Zec i Srna love u istom danu(kalendarski moguće) ali mislim da je nemoguće dobiti dozvolu za srnu kad ides nedeljom da loviš zeca ili obratno?
definitivno krivolov,oba grla su muska sa tek odbacenim rogovljem,jos stavio majmun da se pohvali slicnim majmunimaSudijaZatvor
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nenad_franc
 pa sad, ili je sacmom isao ne srnecu divljac, ili na zeca karabinom... ne verujem da je nosio dve puske Confused a mozda je imao kombinovanu, pa malo tamo, malo ovamo Confused a i nemojte odmah da sudite... mozda je covek u upravi, pa je zatrebalo za nesto... Yes

nenad_franc

mrwa22250 kaže:

milenko0609 kaže:
To je ono klasično Srpsko: počne budala da se hvali onim čime bi se pametan postideo, pa se jedan na drugog nadodaju komentarima, pa i da se nađe neki pametan i da postavi jedno prosto pitanje kakav je to lov u kom se Zec i Srna love u istom danu(kalendarski moguće) ali mislim da je nemoguće dobiti dozvolu za srnu kad ides nedeljom da loviš zeca ili obratno?
definitivno krivolov,oba grla su muska sa tek odbacenim rogovljem,jos stavio majmun da se pohvali slicnim majmunimaSudijaZatvor

pa mozda je u tome i bio problem... video je falericne srndace bez rogova, pa da ih izvadi iz lovista... Jaooo
vidi se da su oba srndaca... a ne znam gde se srndac lovi, kad nema rogove...

Sremac75
 TEŠKO BOGU SA NAMA KAKVI SMO!Preki Sud
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

nenadx
 n.franc srndać se lovi i bez rogovlja i u bastu i sa psima goničima...npr. u Francuskoj.
A evo jednog stručnog rada,možda nečemu doprinese :

2012. Orginalni naučni rad UDK:639.1.058
KRIVOLOV U SRBIJI: ANALIZA FAKTOR
Lavadinović, V.,1 Ranković, N.,1 Petrović, N.,1 Radosavljević, A.,2

Sažetak: Republika Srbija ima pogodna staništa za većinu evropskih vrsta divljači. Gazdovanje
divljači i lovstvo u Srbiji imaju dugu tradiciju koja je dosegala svoj vrhunac za vreme Socijalističke
Federativne Republike Jugoslavije. Međutim, tokom 1990 -tih godina zbog ekonomske i političke krize u zemlji, sektor lovstva je bio zapostavljen. To je rezultiralo smanjenjem broja divljači i kvaliteta trofeja. Danas je većina krupnih zveri ugrožena, dok je brojnost pojedinih vrsta divljih papkara smanjena. Jedan od razloga za ovakvo stanje je krivolov. Zbog toga smo u ovom radu analizirali nivo i faktore koji utiču na obim krivolova u centralnoj Srbiji. Svim lovištima koja su analizirana u ovom radu gazduju četiri korisnika Javno preduzeće "Srbijašume ", Javno preduzeće Borjak, Nacionalni park "Tara" i Lovački savez Srbije (LSS).

Srbija se nalazi u centralnom delu Balkanskog poluostrva, ukupne površine 88,407.00 km². Izdvajaju se tri glavne regije: nizijska, brdska i planinska. Srbija ima umereno kontinentalnu klimu sa izražena sva četiri godišnja doba [1]. Zahvaljujući povoljnim prirodnim uslovima većina evropskih vrsta divljači je autohtona u Srbiji [2].
Sektor lovstva u Srbiji ima dugu tradiciju, koji je u modernoj srpskoj istoriji ponajviše oblikovan
uticajem Austro - Ugarskog carstva [3]. Tokom druge polovine XX veka, sektor lovstva je u
Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji (SFRJ) postao jedan od najrazvijenijih u Evropi.
Parametri razvoja su visoko-kvalitetni trofeji koji su bili odstreljeni u domaćim lovištima tokom ovog perioda [4]. Kraj SFRJ, a zatim i kriza tokom 90-ih, su uticali i na sektor lovstva u Srbiji. To je rezultiralo smanjenjem brojnosti najvrednijih vrsta divljači, naročito divljih papkara poput običnog jelena (Cervus elaphus), dok su neke od vrsta krupnih zveri postale ugrožene.
Srbija je nasledila od SFRJ regalni sistem lovstva, u kojem divljač pripada državi. U takvim
okolnostima većina korisnika lovišta su predstavnici države, kao što su šumarska javna preduzeća i nacionalni parkovi. Međutim, najznačajniji korisnik je Lovački savez Srbije (LSS) koji upravlja većinom lovišta u Srbiji. Do nedavno je LSS bio jedini korisnik lovišta koji nije bio pod direktnom kontrolom države. Broj lovaca u Srbiji je tokom poslednje decenije u opadanju. Prema najnovijim podacima, Srbija ima 77.128 lovaca, od kojih su većina još uvek članovi LSS.
Jedan od trenutno ozbiljnijih problema srpskog lovnog sektora je lovokrađa. Upravo zbog toga je cilj ovog istraživanja da analizira faktore koji utiču na lovokrađu, problem koji se osim srpskog lovnog sektora [5] [6] [7] [8] [9], javlja i u zemljama u okruženju [10] [11] [12] [13] [14]. Međutim, lovokrađi se ne pridaje veliki značaj u domaćoj naučnoj zajednici jer su istraživanja na ovu temu skromnog obima. Zato je važno da se ovaj problem što bolje razume i da se identifikuju faktori koji utiču na njega. Bolje razumevanje problema može da nam pomogne u definisanju smernica za donosioce odluka, u cilju uspostavljanja instrumenta koji bi nam omogućili sputavanje te nelegalne aktivnosti. Smanjenje obima lovokrađe bi poboljšalo zaštitu divljači i povećalo njeno brojno stanje.
Materijal i metod rada
U našem istraživanju smo analizirali 95 lovišta u centralnoj Srbiji, sa obzirom da brdsko-planinski
region omogućava lovokradicama lakše kretanje kroz lovišta. Analizirana lovišta pokrivaju ukupno
2.945.400,00 ha i okupljaju oko 32.500 lovaca. Svi podaci su dobijeni iz izveštaja koje su korisnici
lovišta dostavili Upravi za šume pri Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede
Republike Srbije. Od 95 lovišta obuhvaćenih ovim istraživanjem, javna preduzeća gazduju sa 14 (14,74%), od kojih u 13 javno preduzeće "Srbijašume" a u jednom javno preduzeće "Borjak", Lovački Savez Srbije gazduje sa 80 (84,21 %) preko svojih lovačkih udruženja dok jedno lovište pripada Nacionalnom parku "Tara" (1,05 %) (Grafikon 1). Za svako lovište smo analizirali površinu, broj članova/lovaca,broj lovočuvara i stručnih lica i broj podnetih prijava. Broj podnetih prijava je analiziran za period od 5 godina, između 2006. i 2011., dok su ostali podaci samo za 2011. godinu.

Sva lovišta su klasifikovana po veličini u 5 kategorija: do 20.000 hektara, između 20.000-40.000 ha, između 40.000-60.000 ha, između 60.000-80.000 ha i lovišta sa površinom većom od 80.000 ha. Za prikupljene podatke je primenjena metoda modelovanja u okviru koje su korišćene regresione i korelacione analize. U okviru regresione i korelacione analize, sprovedena je stepena funkcionalna forma, dok su za procenu dobijenih regresija korišćeni koeficijenti determinacije, korelacija, t -statističkih parametara i F-test za koeficijent korelacije.
Rezultati istraživanja i diskusija
Svi lovišta su klasifikovana po veličini u pet kategorija. Analiza je pokazala da kategorisanje lovišta po veličini ima normalnu raspodelu (Grafikon 2). U okviru svake kategorije je sumirana ukupna površina lovišta i broj lovočuvara u okviru njega. Obe analize imaju normalnu raspodelu
Međutim, analiza ukupnog broj prekršajnih prijava po kategorijama (Grafikon 5) nije imala normalnu raspodelu. Isto se dogodilo i sa analizom ukupnog broja prekršajnih prijava po površini od hiljadu hektara i ukupnim brojem prekršajnih prijava u odnosu na ukupan broj lovočuvara za svaku kategoriju. Zbog toga smo postavili modele regresije samo za prve tri analize, jer ostale ne ispunjavaju preduslov normalne raspodele. Rezultati naše analize su prikazani u grafikonima 6-11.
Analize su rezultirale sa četiri modela koji predviđaju broj prekršajnih prijava protiv lovokrađa u lovištima. Prvi se zasniva na jednoj promenljivoj - veličini lovišta. Formula je (t-statistika):
(3,08) (0,0001)R2 = 0,261 R = 0,511 F(2,53) = 18,35
Ovaj model pokazuje da broj prekršajnih prijava direktno zavisi od veličine lovišta. Ukoliko se veličina lovišta poveća za 1%, broj prekršajnih prijava će se takođe povećati za 0,783.
Drugi model je baziran na promenljivoj broj lovočuvara u lovištu. Formula je (t-statistika):
(9,70) (0,00) R2 = 0,255 R = 0,505 F(2,53) = 17,76
Prema ovom modelu, broj prekršajnih prijava će se povećati za 1,381 ukoliko se broj čuvara divljači poveća za1%.Treći model se zasniva na dve promenljive veličini lovišta i broju lovočuvara. Formula je (t- statistika)Sad1,78) (0,01) (0,01)R2 = 0,347 R = 0,589F(3,54) = 13,52.
Treći model pokazuje da će se broj prekršajnih prijava povećati za 1,443, ukoliko se veličina lovišta (x1) i broj lovočuvara (x2) poveća za 1%. Konačni model je baziran na tri promenljive - veličina lovišta, broj lovočuvara i broj članova lovačkog udruženja. Formula je (t-statistika):
(-2,03) (0,01) (0,06) (0,42) R2 = 0,369 R = 0,607F(4,48) = 8,76
.Prema četvrtom modelu, broj prekršajnih prijava u lovištu će se povećati za 1,73 ukoliko se promenljive (x1 -veličina lovišta, x2 - broj lovočuvara, x3 - broj lovaca u lovačkom uruženju ) povećaju za 1%.
Zaključak
Prema analiziranim podacima, dokazano je da faktori kao što su veličina lovišta, broj lovočuvara i broj članova lokalnog lovačkog udruženja imaju značajan uticaj na broj prekršajnih prijava. Prema našoj analizi najefikasnija su lovišta površine između 20.000-40.000 ha, jer broj prekršajnih prijava je upravo u ovoj kategoriji bio najviši (po površini i po 1.000 hektara). Pojedinačno, lovočuvari su najefikasniji u lovištima veličine između 60.000 i 80.000 ha. Najverovatnije stalno prisustvo članova udruženja i lovočuvara u lovištima veličine između 20.000- 40.000 ha utiče na smanjenje krivolova i povećanje broja prekršajnih prijava. Lovišta sa većom površinom treba
da imaju više čuvara ili volontera koji će da kontrolišu krivolov. Međutim, u ovoj studiji smo analizirali samo registrovane prekršajne prijave. Stoga je razumno pretpostaviti da je bilo i neregistrovanih aktivnosti krivolova tokom ovih 5 godina koje nisu uzeti u obzir. Pošto je ovo prvo istraživanje ove vrste u Srbiji, nadamo se da će dobijeni rezultati pomoći u boljem razumevanju ovog problema i da će ova studija motivisati i druge naučnike i istraživače da se fokusiraju na krivolov kao jednom od glavnih problem lovstva i gazdovanja divljači u zemlji.
Zahvalnost
Rad je finansiran od strane Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije
(evidencioni broj projekta: TR-31041).
Dobar pogodak

Gedza66
 Ovo su samo posledice uzroka koje kao ne poznajemo a svi znamo ali iz nekih, za sada neobjasnjivih razloga, ne zelimo spreciti.

Da, verovatno ili sigurno smo zateceni sistemskim promenama, jer ocigledno nasa drustvena svest nije bila na potrebnom stepenu razvoja da bi usli u ovaj politicki sistem ali to nakon 13 godina vise ne bi trebalo da ima opravdanja.

Koji su porivi naterali autora ovog zlodela da ucini ovo sto je prikazao na fejsu a narocito, koji porivi stoje iza razloga da sve to objavi. Nemam drugog objasnjenja, do prisustva psihicke bolesti i zato o psihickim bolesnicima sve najjbolje ili autor svega ima saznanje, da mi u stvari uopste nemamo drzavu, sa svim onim obelezjima koji istu karakterisu ili saznanje iz prakse, da se sve to sitnim novcima da ispeglati.

Sigurno se po peti put ponavljam pitanjem, sta to tera Srbina da postuje zakone na zapadu a da to isto ne cini u Srbiji? Strah od kazne ili nesto drugo??? Zasto toga nema u Srbiji ili zasto pojedinci, za sadasnje prilike izvanredno dobro placeni, ne rade svoj posao na sprovodjenju zakona??? Verovatno zato sto su tu zaposleni po partijskoj liniji i sto su skontali da radili ili ne radili, primice istu platu na kraju meseca, pa logikom stvari, bolje je sedeti nego raditi za iste pare. Logicno razmisljanje zar ne???

Nenade, evo i jednog pitanja za tebe iz nase lovacke svakodnevnice. Lovocuvar zatekne naoruzno lice u lovistu sa napunjenom lovackom puskom bez ikakve dozvole korisnika lovista. Da li ovakvo ponasanje ima obelezja krivicnog dela ili prekrsaja. Ako je tvoj odgovor: prekrsaj, navedi mi molim te u kom clanu ZODiLa je to predvidjeno (samo mi nemoj spominjati Zakon o drzanju i nosenju oruzja) ili kako izgledaju presude sudova za ovakva ponasanja, ukoliko neko od nadleznih podnese krivicnu prijavu (skeniracu i objavicu ovakav slucaj)????

I posle nam krivi amerikanci i svabe koji nas mrze??? Ma sami smo sebi dovoljni i ako se uskoro ne dozovemo pameti, nestacemo sa ovih prostora!!!!Hmmm
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Gedžo, ja sam već jednom objavio izvod iz sudske prakse koji se tiče obeležja krivičnog dela 'Nezakonit lov'. Nemam sada vremena da tražim, ali znam da sam to postavio, moguće i na ovoj temi.
Koliko se sećam, sudska praksa navedeno ponašanje (puška kod lovca, napunjena, zatečen u lovištu) ima elemente krivičnog dela, ali me nemoj držati za reč - premotaj upise.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 dal treba još nešto reći osim ovih par argumenata:
1.opis ispod snimka postavljenog na Youtub-u glasi:

Published on Mar 28, 2013

ovo je snimak gde neljudi iz sela Zagradje,opstina Kursumlija takozvani (krivo)lovci Sasa Radulovic, Boban Radulovic i Zoran Jelic iz sela Dobri Do, muce jadnu zivotinju uhvacenu u zamku i pritom se hvale svojom sramotom!!!

2.link za gledanje videa: http://www.youtub...wg-E4ILv1U

3.ZODL član 76 kaže zabranjeno je loviti lovostajem zaštićenu divljač,pod tačkom 7 . ZAMKAMA ILI KLOPKAMA

znači treba samo malo dobre volje nadležnih i da vidimo kad će nekom ponovo pasti na pamet takvo neštoNo no no
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

lovacsajuga
 Mnogo puta ima elemenata i krivicnog dela i prekrsajnog dela pa se nista ne uradi.Mislim da sam vise puta spominjao da nije dovoljno samo imati "materijala" za pokretanje neke prijave već je potrebno menjati i neke sistemske stvari čak i u državi , a ne samo u lovstvu. Svi kažu da se mnogo prijava "ustekuje"u fiokama sudskih organa,"otežu" se predmeti,kazne preblage i nesvrsishodne a da ne pričamo o tome koliko se pre toga prijava uopšte i ne podnese iz straha i iz ko zna kojih još razloga..
Tako da sam mišljenja da prvo na nivou države treba srediti i urediti "neke" stvari,odnosno urediti i poluge države-sudstvo,policiju .Da tu nema korupcije i u lovstvu bi se neke stvari uredile..
I uvek se vracam na to-EDUKACIJA kadrova,lovaca,dece..Podizanje sportske svesti u lovu,"vitestva" i poštovanja prema odstreljenoj divljaci..
Dejan

nenadx
 Gedžo za pravna pitanja ovde ima dosta učenijih od mene, a subjektivno mišljenje bi samo napravilo zbrku... Inače slažemo se u mnogim stavovima,posebno da smo sami sebi najveći neprijatelji...ali i da od drugih treba učiti. Svest je odličan instrument za modelovanje(sugerisanje) kolektivnog nasleđa,stanja... društva? Mišljenja sam da sluđivanje isuviše dugo traje i ima svoj cilj---po potrebi smo nebeski narod,zatim genetski otpad itd,itd... te su razlozi objašnjivi,...recimo,kada nekim grupacijama ljudi bude odgovaralo, imaćemo i rešenja za mnoge probleme koji su sada navodno vanzemaljski....
Individualno u svim narodima postoje jedinke,koje neprepoznaju vrednosti koje krase ljudsko biće, a na zajednici je da to prepozna i reaguje,osudi...kazni.
Uopšteno mišljenja sam da je potrebno stvoriti atmosferu koja će ceniti svakog građanina i pružiti osećaj pripadnosti i vrednosti, a slažem se lovcem sa juga da je edukacija (znanje i razmišljanje) najveća snaga svakog pojedinca te i društva.
Dobar pogodak

ficha007

Lala kaže:
Gedžo, ja sam već jednom objavio izvod iz sudske prakse koji se tiče obeležja krivičnog dela 'Nezakonit lov'. Nemam sada vremena da tražim, ali znam da sam to postavio, moguće i na ovoj temi.
Koliko se sećam, sudska praksa navedeno ponašanje (puška kod lovca, napunjena, zatečen u lovištu) ima elemente krivičnog dela, ali me nemoj držati za reč - premotaj upise.

Upis 130 na prethodnoj strani.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Malo sam pretraživao po internetu, i nadjem ovaj snimak spasavanja srndaća uhvaćenog u sajlu - zamku! Na žalost, nema podataka u kom lovištu je ovo snimljeno, jedino je jasno da su srndaća spasili jedan lovac i lovočuvar.
Srndać ima baš lep trofej, i na sreću, preživeo je hvatanje u zamku - koliko druge divljači nije uspelo da preživi?!?

Kako sam čuo, čak i kada se ovi majmuni koji postavljaju zamke pojave da pokupe plen, i budu uhvaćeni, po pravilu daju iskaz da su oni u stvari došli da spasu životinju, pa je onda krivično delo teško dokazivo?!
Kako im stati na put??
Evo snimka:
[movie=youtube]P2SszjnMVMw[/movie]

Lala
 Evo i jednog snimka gde genije objašnjava kako napraviti nagaznu zamku! Naravno, svoje lice je sakrio, da se ne vidi!

[movie=youtube]MLtkzjuhkwU[/movie]

Lala
 Isti stručnjak za zamke je objasnio i kako se postavlja potezna zamka!
[movie=youtube]HhD4QLoZPBU[/movie]

Limun
 Kad smo vec kod tih slika sa fejsa evo jedne interesantne
obratite paznju na komentare!!!
Covek koji je ovu sliku postavio je sin od podpredsednika LU Trstenik, a pominje se i da je imao urednu dozvolu za sve sto je na slici pa se pitam ko mu je napisao istu???!!!
https://www.faceb...mp;theater
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Limun
 Isto to samo druga slika i sasvim drgaciji komentari. Sad se vadi na to da je srndac oduzet od lovokradica???!!!
Stvarno neznam ko je ovde lud???
https://www.faceb...mp;theater
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Loviti fazanke-'za' i 'protiv' LOV NA SITNU DIVLJAČ 69 18.03.2013. 22:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,106 posete www.srbijalov.com