Visina optike je uvek odnos izmedju centra cevi i nisanske linije, sto je u literatuuri idealno opisano kao +4 i kao takvo ne retko ispisano u balistickim podatcima kugle. Ono sto mnogi ne shvataju da balisticki podaci na pozadini kutije vaze samo za testirano oruzje sa idealnom visinom od +4 u idealnim uslovima, tj u balistickom tunelu pri testiranju. Drugim recima to su samo smernice jer svako odstupanje pocevsi od visine montaze optickog nisana ili vremenskih uslova nece imat iste trajekcione rezultate, ali to za nas lovce manje vise i nije bitno ako se uslovno receno drzimo negde oko tih idealnih+4cm i ne pucamo na preko 200m sto u stvari i nisu lovne distance. Za prave entuziaste sve gore navedeno pa i mnogo cega drugoga mora se uzeti u obzir kada se odredjuje trajekciona putanja kugle ali to vise nije lov nego neka druga disciplina.
Visina optike je uvek odnos izmedju centra cevi i nisanske linije, sto je u literatuuri idealno opisano kao +4 i kao takvo ne retko ispisano u balistickim podatcima kugle. Ono sto mnogi ne shvataju da balisticki podaci na pozadini kutije vaze samo za testirano oruzje sa idealnom visinom od +4 u idealnim uslovima, tj u balistickom tunelu pri testiranju. Drugim recima to su samo smernice jer svako odstupanje pocevsi od visine montaze optickog nisana ili vremenskih uslova nece imat iste trajekcione rezultate, ali to za nas lovce manje vise i nije bitno ako se uslovno receno drzimo negde oko tih idealnih+4cm i ne pucamo na preko 200m sto u stvari i nisu lovne distance. Za prave entuziaste sve gore navedeno pa i mnogo cega drugoga mora se uzeti u obzir kada se odredjuje trajekciona putanja kugle ali to vise nije lov nego neka druga disciplina.
I ja se slažem, samo volim da znam svašta što se tiče oružja i pričam o raznim detaljima .
Takodje mi je neobjašnjivo da neko ko koristi oružje nema želje da zna tehničke karakteristike i detalje koji omogućuju efikasnije i bezbednije korišćenje.
Detalji opreme koju koriste lovci obuhvataju mnogo širokih oblasti u kojima je more zanimljivih činjenica i tema.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Online
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6