Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: .270Winchester vs. .30-06Springfield

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
.270Winchester vs. .30-06Springfield
sheytan
 U BiH NOSIDU kashikare! Ajd shto nosidu, al i bacadu! Shock

Lepo ti je chika-tebra-Podunavatz rekao - IZ18 -> 7.62x54r, Zabarijana i sl. -> 7x65r, i dalje ne bih pametovao ich, na tvome mestu! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

I Jevtic
 onda kupis jedan 8x57 i kasikaru i bog da te vidiGrin
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

slavko75

srpko1 kaže:

270 kaže:

slavko75 kaže:
posedujem 308, 7X57R,8X57,243,30-06,7.62X54R a koristio sam malo i 303 british , kako mislim da je i koj je kalibar dobar za koju divljac tako ga i koristim,i sa svakim sam zadovoljan i nikada ni za jedan nebi rekao da je ZLATNA SREDINA NICEGA
Zadnjih nekoliko meseci koristim 30-06 i stvarno nevidim nista lose u njemu

Vidiš Slavko da ja u kolekciji imam 308, 7X57R,8X57,30-06,7.62X54R 303 British i 243 ako izuzmemo da su to puške različite konstrukcije (obrtno čepni, PA, Kombinirke) spakovao bi ih tako u kasu da bi jedino malo izdvojio sa strane 243 a kad pođem na DS ili srndaća pružio bih ruku i bilo bi mi sve jedno koju od navedenih 6 uhvatim!!! Baš me zanima koje prednosti daješ ovim navedenim tako bliskim kalibrima (bez 243) prilikom izbora za određenu divljač ako ne računamo konstrukcijske razlike oružija jer reče da ih biraš "kako mislim da je i koj je kalibar dobar za koju divljac" !!!

U rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojitaStariSve su to nijanse i kako ti rece kolega 270 kako sta kome legne . A naj bitnije je da ima u sta da se puca i da lovac ima mirnu ruku i bistro oko.iveli 3

kako kaze kolega srpko U rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita,najdraza mije cehinja 7X57R to mi je prva puska i nasledio sam je od dede,a biram tako sto taj dan kako mi se cefne sa kojom da lovim,velika vecina divljaci mije pala bez makca koju sam ranio i nju sam nasao,sve su to male nijanse ,ja sam (mlad i neiskusan ) slusajuci druge ovaj dobar ovaj los ovaj ovakav onaj onakav kupovao razne,sad placam porez.
Kolce
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Podunavac
 Slavko pa zar se u Bosni plaća porez i na lovačko oružje?
Tri prsta 2Kolce

slavko75
 najvecu razliku sam video na strelistu,tezina zrna ,tvrdoca zrna, brzina ,koji je proizvodjac itd dal to bio 30-06 ili 270w dobar pogodak i DS nece znati sta je snaslo,to je moje vidjenje i Confused

slavko75

Podunavac kaže:

placa kako neplaca ,samo na dve cevi si oslobodjen (sacmaru i karabin) ostalo placam

nidzamotocross

I Jevtic kaže:

Ne znam ima li kasikara u kalibru 30-06 Spr ili .270 ? AL sa oboD? Grin
Ali postujem ja etiku, bacam samo po jednu. ika Grin
Efikasan domet: Zavisi kolko si krompiri pojeo za dorucak i kolko ce gu jako zaFrljačiš. Pa veselo. Smile

Slavko75, moj cale od osamdesete lovi sa brno zh 301 u kalibru 7x57R, veoma uspesno. Secam se odstrela vepra sa "brda na brdo", nekih 150 metara sa mehanickim nisanom, pogodak u plecku i pad u vatri, ne znam koje je zrno bilo u pitanju. Jeste sreca ali ipak... B)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 Podunavac kaže:

placa kako neplaca ,samo na dve cevi si oslobodjen (sacmaru i karabin) ostalo placam

Pa to gore nego u Srbiji.Shock
Tri prsta 2Kolce

slavko75
 cuti sta da ti pricam,jedan kalibar zakon hahahahahaSmeko

slavko75

nidzamotocross kaže:

I Jevtic kaže:

Ne znam ima li kasikara u kalibru 30-06 Spr ili .270 ? AL sa oboD? Grin
Ali postujem ja etiku, bacam samo po jednu. ika Grin
Efikasan domet: Zavisi kolko si krompiri pojeo za dorucak i kolko ce gu jako zaFrljačiš. Pa veselo. Smile

Slavko75, moj cale od osamdesete lovi sa brno zh 301 u kalibru 7x57R, veoma uspesno. Secam se odstrela vepra sa "brda na brdo", nekih 150 metara sa mehanickim nisanom, pogodak u plecku i pad u vatri, ne znam koje je zrno bilo u pitanju. Jeste sreca ali ipak... B)

da da druze samo da pogodak legne gde treba i DS ode Sv.Jevstatiji na ispovestBravo 2

srpko1

Podunavac kaže:
Italijanski u kalibru 7X65R. Municiju bez oboda čaure za kiplauf nemoj ni da gledaš. Švapski teško da ćeš naći za manje pare.

Kolega Podunavac za koliko para moze da se nadje Italijanski kip i kog proizvodjaca?

PEZ

nidzamotocross kaže:

sheytan kaže:
^ Da, ali nije bitno! Grin

Tj., mnogo je sigurniji rad prelamache, ako je kalibar sa obodom! Stari

SHeki, razumE ZivioRodjo

Znas kako je na jugu Srbistana.. Svi samo sto ne nose kasikare u lov, kiplauf je redji nego beli medved ovde. U blizoj okolini ga niko od lovaca sa kojima sam u KonakT nema, ovi moji vrsnjaci ne vide dalje od poluautomatskih qrabinJera a ja resio u inat da pazarim jedan. Trt Milojka Dim

Nidzo puska se kupuje iz meraka a ne iz inata Stari
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

stojkuki
 Nido nemoj da ti na pamet pad kasikara u nekom drugom kalibru osim u 270!
Samo taj kalibar. Sve drugo ima manu. Il joj je kratak domet, il joj balistika nije dobra ili su efekti losi, ... Ili joj ne valja djunta ....
Samo 270. Ona je tako superiorna, ona je tako dobra, ona je tako mocna, ... Ona je tako posebna ...

arnotije
 Pratim temu, ok je (uglavnom). Dajem glas za 30-06 pa bilo vam pravo il' bilo vam krivo ;) Pozdrav za Podunavca i Stojkuki oni znaju zbog cega iveli iveli 3
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

stojkuki
 Jest' Milose, znamo Smile ... Ziv bio ....

nidzamotocross

pez kaže:

nidzamotocross kaže:

sheytan kaže:
^ Da, ali nije bitno! Grin

Tj., mnogo je sigurniji rad prelamache, ako je kalibar sa obodom! Stari

SHeki, razumE ZivioRodjo

Znas kako je na jugu Srbistana.. Svi samo sto ne nose kasikare u lov, kiplauf je redji nego beli medved ovde. U blizoj okolini ga niko od lovaca sa kojima sam u KonakT nema, ovi moji vrsnjaci ne vide dalje od poluautomatskih qrabinJera a ja resio u inat da pazarim jedan. Trt Milojka Dim

Nidzo puska se kupuje iz meraka a ne iz inata Stari

Tako je, lose sam se izrazio. Bravo 2 iveli 3
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

270

stojkuki kaže:
Nido nemoj da ti na pamet pad kasikara u nekom drugom kalibru osim u 270!
Samo taj kalibar. Sve drugo ima manu. Il joj je kratak domet, il joj balistika nije dobra ili su efekti losi, ... Ili joj ne valja djunta ....
Samo 270. Ona je tako superiorna, ona je tako dobra, ona je tako mocna, ... Ona je tako posebna ...

Malo si bio škrt u hvaljenju al ovo što napisa je sve istina! Odobreno

Podunavac

srpko1 kaže:

Podunavac kaže:
Italijanski u kalibru 7X65R. Municiju bez oboda čaure za kiplauf nemoj ni da gledaš. Švapski teško da ćeš naći za manje pare.

Kolega Podunavac za koliko para moze da se nadje Italijanski kip i kog proizvodjaca?

Najjeftiniji je Sabatti SKL 98 DL, koji na zapadu košta 1500 evra. Koja mu je cana u Srbiji neznam. Međutim Meteor Stil iz Kragujevca je generalni zastupnik za Srbiju pa se sa njima čuj u vezi cene.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

arnotije kaže:
Pratim temu, ok je (uglavnom). Dajem glas za 30-06 pa bilo vam pravo il' bilo vam krivo ;) Pozdrav za Podunavca i Stojkuki oni znaju zbog cega iveli iveli 3

Pozdrav i za tebe brate napaćeni.iveli 3Tri prstaSrbija
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
7x64Brenneke vs .270Winchester MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 01.02.2013. 22:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,677 posete www.srbijalov.com