|
Uprava za šume
|
| slavaplana |
Objavljen 24.03.2014. 16:57
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Sve Vas voli cika Slava......................
kad L.U.dobiju novac nemam zaista nista protiv i misljenja sam da samo ona i trebaju ista srestva da dobijaju ali ove druge firme..........Savezi ...............mi idu na zivce...................!!!!
Pojedinim privatnim firmama ove pare ce biti jedini prihod u ovoj godini jer su sa tom namerom i osnovane da se preko njih pare iz drzavnih fondova slivaju na privatne racune ljudi koji taj novac posredno ili neposredno dele u istim Ministarstvima..........
Unapredili li su svoj budzet................
svaka cast......................
zato smo tu gde jesmo ali jos nismo dosli do dna...............
treba odplatiti lizing za auto...................kredit za stan..........vratiti pare..................voditi familiju na more...............pa ne mogu svi kao Saric da zive posteno????????????????? |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 24.03.2014. 18:02
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Bratislav Cirkovic kaže:
Da ne dodje do nesporazuma, monitoring znaci pracenje, da bismo bilo sta konkretno preduzeli po pitanju zastite, ocuvanja i unapredjenja brojnosti jarebice, moramo prvo da saznamo sto vise o njoj. Kako do sada u nasoj zemlji NIKADA nije radjeno proucavanje poljske jarebice, sto nas je dovelo do ove situacije, cilj projekta je sto preciznije utvrdjivanje brojnosti ove ptice, njenih navika, sta je to sto joj pogoduje ili smeta, kako bi dalje preduzeli odgovarajuce mere... Pored brojanja, hvatanja i prstenovanja, radi se proucavanje stanista, analize zagadjenosti zemljista i klimatskih promena..
Аман Браца....све је то ОК, али 1,8 МИЛИОНА за "brojanjе, hvatanjе i prstenovanjе, proucavanje stanista, analizе zagadjenosti zemljista i klimatskih promena"...
Коме ћете поверити реализацију пројекта?
Хоће ли то радити нека референтна установа која ће стајати из разултата пројекта?
Или ће пројекат спроводити ловци, чланови вашег ЛУ?
Колико дуго ће се вршити мониторинг и када ћете изаћи са конкретним предлогом мера за повећање популације, или то није предмет овог пројекта?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 24.03.2014. 21:57
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Bratislav Cirkovic kaže:
Da ne dodje do nesporazuma, monitoring znaci pracenje, da bismo bilo sta konkretno preduzeli po pitanju zastite, ocuvanja i unapredjenja brojnosti jarebice, moramo prvo da saznamo sto vise o njoj. Kako do sada u nasoj zemlji NIKADA nije radjeno proucavanje poljske jarebice, sto nas je dovelo do ove situacije, cilj projekta je sto preciznije utvrdjivanje brojnosti ove ptice, njenih navika, sta je to sto joj pogoduje ili smeta, kako bi dalje preduzeli odgovarajuce mere... Pored brojanja, hvatanja i prstenovanja, radi se proucavanje stanista, analize zagadjenosti zemljista i klimatskih promena..
Braca, jesi li siguran u ovu tvrdnju koju si izneo (ovo što sam istakao boldovanim slovima)?
Mislim da si prilično hrabru tvrdnju izneo, čisto radi istine da te dematnujem: na Novosadskom sajmu LORIST pre neku godinu držao sam u rukama knjigu koja je tamo promovisana, posvećenu baš poljskoj jarebici, ali ne mogu da se setim ko je autor.
Pretpostavljam i smeo bih da se kladim da je jarebica itekako proučavana i u nekim drugim prilikama, i da postoje radovi posvećeni proučavanju jarebice. Ne počinje svet lovstva i izučavanja lovnih vrsta divljači od 2013. godine.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 24.03.2014. 22:09
|

Moderator

|
Šta god i kako god, Uprava za šume, odnosno Komisija za sprovodjenje konkursa je napravila lepo veselje izgleda!
Čisto još jedno zgodno pitanjce za odgovorne: otkud to da se na ovom konkursu dele pare i subjektima koji su iz Vojvodine, zar vojvodjanska LU i ostale organizacije ne dobijaju pare iz pokrajinskog fonda?!?
A da li je neki subjekat iz centralne Srbije dobio pare iz pokrajinskog fonda? NIJE!
Pa otkud sad ovo da se desi? Ili se novci delili možda i po nekim kriterijumima koji se ponegde nazivaju 'burazerskim', ili po ličnim simpatijama, poznanstvima, ili šta? Šta će LSV/Vojvodjanski lovac na konkursu za sredstva namenjena centralnoj Srbiji? Šta ima da traži Jeremijina agencija Lorist ou Petrovaradina pare od Ministarstva - malo li se para deli jednim te istim iz pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva, pa još treba da štrpnu malo i iz republičkog i time direktno smanje kolač koji bi trebao da se deli lovcima iz centralne Srbije?? Principijelno, svaka čast, kad je dobrobit u pitanju, samo se postavlja pitanje ČIJA?
Ovde se neko debelo zaigrao, a repovi ovog konkursa će se dugo vući! Autoritet Uprave za šume je ovakvim potezima, koliko ja mogu da vidim, dobrano uzdrman.
DOKLE VIŠE DA SE LOVAČKE PARE IZ FONDA ZA LOVSTVO RAZVLAČE NA SVE I SVAŠTA, UMESTO DA SE VRATE LOVCIMA I LOVAČKIM ORGANIZACIJAMA KOJI PUNE FOND?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 24.03.2014. 22:21
|

Moderator

|
Koliko para je dato za nešto što se zove metodologija bonitiranja lovišta i unapredjenja razvoja populacije? Da li to neko ponovo izmišlja mlaku vodu, ili rupu na saksiji?
Koliko puta treba da da se prežvakava jedna te ista tema, i da se pare možda daju za vežbanje 'resavske škole' - šta tu kod metodologije ima tako epohalno novo da se izmisli, kad je to izmišljeno davnih dana? Ili se samo radi o preusmeravanju sredstava na unapred birane subjekte koji će manje više izbacivati samo nove kompilacije starih saznanja, uz dobro finansijsko pokriće od lovačkih para!?
Nije ovo dobro, nikako nije dobro - jedna dobra ideja kao što je Fond za razvoj lovstva je izgleda debelo kompromitovana!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 25.03.2014. 14:09
|

Lovčina

|
Posto su sva udruzenja bili u obavezi da Upravi za sume dostave podatke o korisniku lovista na obrazcu uprava za sume sada na osnovu tih podataka salje udruzenjima ili ista zovu kako bi povsinu kojom gazduju prilagodili i broj lovocuvara na osnovu vazecih propisa..............
do 20.000h.......jedan lovocuvar
do 60.000h.....jedan upravnik
desava se da L.U. koja imaju nesto preko 40.000h imaju 2 zaposlena lovocuvara i to nije u skladu sa zakonom............???
Finasiski planovi su davno gotovi,clanarina se uveliko prikuplja a UDRUZENJA MORAJU DA AGAZUJU DODATNI BROJ RADNIKA KAKO NE BI BILI U PROBLEMU???
Udruzenja su mislila da ovo nikada nece zaziveti kao ni LOVNA PODRUCJA I BUDUCA DODELA LOVISTA??????????
STA SAD?????
Jutros sam u razgovoru sa Miodragom Strnadom dobio potvrdnu informaciju da se za sada radi samo o ukupnoj povrsini i predvidjenih kvota za lovocuvara i upravnika da se ovo od udruzenja trazi ali da se nece jos primenjivati uredba koja regulise broj zaposlenih po lovnim podrucjima u Srbiji jer lovista jos uvek nisu dodeljena????????
Nisam ga pitao KAKO U VOJVODINI UDRUZENJA NEMAJU LOVNE OSNOVE I KAKO SU ISTA DODELJENA NA NEZAKONIT NACIN I DA LI TO NEKO MISLI DA DIRA ILI SU ONI DRZAVA U DRZAVI???To ga nisam pitao ali po Srbiji zakoni moraju da se postuju???
Kome se zaliti i kako isplivati finasiski iz problema nepodizuci clanarine????To je u ovom slucaju nemoguca misija!!!!!!!!! |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 25.03.2014. 16:21
|

Lovčina

|
Udruzenja koja nemaju poteban broj lovocuvara neka razmisljaju kako ce izaci iz problema?????????? |
| |
|
|
| Bratislav Cirkovic |
Objavljen 25.03.2014. 16:44
|

Pripravnik

Upisa: 5
Pristupio: 15.01.2014. 12:56
|
Postovani,
Vidim da ova diskusija ide u nekom drugom smeru i da cim si uspesan mnogima pocinjes da bodes oci. Radio korektno, nekorektno, ispravno ili neispravno najbolje je da si neaktivan, neuspesan ali da sve vreme kritikujes nekog drugog za svoje neuspehe. Voleo bih da svi kriticari na ovom forumu napisu koji projekti stoje iza njih, koji doprinosi u svojim udruzenjima ili uopste za poboljsanje stanja u lovstvu.
Sto se tice naseg projekta ponavljama da se radi o izuzetno ozbiljnim ljudima a pre svega nosioc projekta je najbolji strucnjak iz oblasti lovstva ne samo u Srbiji vec i u svetu Prof.Dr. Svetlana Zlatanovic Milosevic sa PMF u Kragujevcu, pored nje na projektu su ukljucena i dva doktoranta sa PMF u Kragujevcu, jedan veterinar, dipl.inz.stocarstva Miodrag Djordjevic upravnik lovista u Nisu, dr. Nenad Radojicic medjunarodni orintoloski sudija itd. pored njih naravno da je ukljuceno i rukovodstvo LU Nis. Projekat ce trajati najmanje jos jednu godinu a tek nakon sveobuhvatnih analiza i proucavanja mozemo da izadjemo sa konkretnim merama.
Sto se tice toga dali sam siguran da nikada dosad nije radjeno proucavanje poljske jarebice moj odgovor je DA SIGURAN SAM, poslednji prstenovani primerak jarebice bio je 1909 godine, postojali su pokusaji proucavanja ali ne ozbiljni a dokaz je da nema konkretnih rezulata, dosad je radjeno prepisivanje iz razlicitih knjiga , brosura itd. fotokopiranje razlicitih fotografija i pokusavanje da se sve to lepo spakuje u jednu knjigu koja bi se lepo prodavala.
Sad kolege Vi lepo nastavite da kritikujete a ja vise necu pisati na ovom forumu jer je izgubilo smisao.
Hvala Vam na saradnji! |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 25.03.2014. 19:37
|

Moderator

|
Pa Braca, da ne ostaneš uskraćen za odgovor: ako tebi kao čoveku demokratske orijentacije nije jasno koji je doprinos kritike loših stvari u lovstvu, koja je odavno postala imidž Srbijalov portala, onda ti ne vredi ni objašnjavati. Vrati film jedno 3-4 godine unazad pa uporedi koliko su lovci bili upoznati sa regulativom, dešavanjima, brljotinama i uopšte situacijom u lovstvu, a koliko su danas, i zapitaj se kolika je zasluga Srbijalov portala u tome. Ne sećam se da si ovako prozivao kritičare sa Srbijalov portala kad smo pisali o LSS i dešavanjima i sukobima na NO LSS? Sad smeta nešto - pa ako ništa drugo, barem smo principijelni, kritikujemo svakog za koga mislimo da zaslužuje kritiku.
Od tvog učešća u radu Srbijalov portala ostalo je ukupno 5 upisa, od kojih su barem 4 posvećena 'odbrani' tvog LU Niš od nepostojećih 'napada' forumaša, i to još na temi 'Uprava za šume'? Ko vas bre napada? Ko je rekao da vaš projekat ne valja i da nije potreban? Gde se to prepoznaješ u kritici nekih nejasnih odluka komisije za dodelu sredstava? Još samo da dodaš da smo 'žuta štampa' pa da bude kompletno ista priča kao i kod nekih drugih lovačkih funkcionera.
Bolje pogledaj spisak 'dobitnika' na konkursu Uprave za šume, pa mi reci da je sve super, i u redu,i da kritikujemo bezveze, tj. da smo kritizeri? Možda i mogu neke odluke da prodju sa stanovišta papira, ali meni je nekako uvek draži čist lovački obraz, nego papirnata pokrivenost - papirom se ne briše obraz, nego... Ovo se ne odnosi na tebe i LU Niš, nego generalno.
Ovaj forum je namenjen razmeni mišljenja, ti imaš pravo na svoje mišljenje, suprotstavi ga drugim mišljenjima ako hoćeš, i nemoj da reaguješ kao uvredjena mlada bez potrebe.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 25.03.2014. 19:39
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega , možeš i ne moraš učestvovati u radu ovog foruma , to je na dobrovoljnoj bazi. Gard koji si zauzeo po pisanju zaključujem da je već ranije formiran, ali to je tvoje pravo. Očigledno je da nemamo dovoljno informacija , kojima ti raspolažeš, pa se nagađa. Zbog kojekakvih dešavanja u lovstvu a koliko i sam vidiš i u Upravi za šume ,većina nas su skeptici. Drago mi je da si dao delimično objašnjenje o vašem projektu. Ja lično bih voleo da imamo konstantne informacije o kretanju i napredovanju radova na tom projektu. Koliko znam to je prvi do sada projekat koji je na neki način javan, za razliku od projekata koji smo plaćali a rezultati su ili nedostupni ili neupotrebljivi ili beskrupulozo bezobrazni. Nemoj biti na kraj srca, ovde ti nismo neprijatelji nego kolege koje su zainteresovane da vide dobar rezultat.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 27.03.2014. 13:51
|

Lovčina

|
za upravnike i lovocuvare se racuna UKUPNA POVSINA LOVISTA A NE LOVNA POVSINA KAKO SAM NAPISAO !!!!!Ukupna povsina lovista i to do 20.000h za lovocuvara i 60.000h za upravnika!!!
Ja sam napravio gresku !!!!!
Uprava za sume je dala tri godine da se udruzenja prilagode i pocnu da postuju ono sto je zakon propisao!!!!Oko 30 udruzenja je sada u problemu jer nemaju pripremljen broj strucnih lica koja su bili u obavezi da zaposle.............. |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 27.03.2014. 13:54
|

Lovčina

|
Ponovo postavljam javno pitanje KAKO SU U VOJVODINI DODELJENA LOVISTA BEZ LOVNIH OSNOVA I KAKO JE POKRAINSKI SEKRETARIJAT TO URADIO MIMO ZAKONSKIH PROPISA OBJAVLJUJUCI POZIV ZA DODELU LOVISTA U SLUBENOM GLASNIKU VOJVODINE A NE SRBIJE KAKO STOJI U ZAKONU O DIVLJACI I LOVSTVU???? |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 27.03.2014. 13:57
|

Lovčina

|
Posto se niko zvanicno iz Uprave za sume nije oglasio javno ili da su bar na sajtu Uprave dali bilo kakvu informaciju ovih dana cu podneti Ustavnu zalbu Ustavnom sudu na dodelu lovista u Vojvodini jer smatram da ista nije u skladu sa Zakonom o divljaci i lovstvu odradjena!!!!!!!!
Ustavni sud neka kaze da li ja gresim!!!!!!!!!!! |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 27.03.2014. 14:03
|

Moderator

|
Uprava za šume je na vreme imala saznanja o nepravilnostima u postupku ustanovljenja i dodele lovišta u Vojvodini, isto kao što ima saznanja, makar posredna, da se u jednom broju LU u Vojvodini već nekoliko godina lov odvija bez osnovnog planskog dokumenta - lovne osnove. A imaju sigurno i neposredna saznanja, jer su sva LU prošle godine morali da popune one upitnike o lovištu za centralnu bazu podataka, gde se moralo navesti i podaci o lovnim osnovama.
Zašto nisu reagovali iz Uprave za šume, ostaje misterija.
Da li zato što nije postojala strategija razvoja lovstva, na osnovu čega se ustanovljavaju lovna područja, pa tek onda lovišta? Rokovi za izradu tih dokumenata i za donošenje su istekli, a vojvodjani su krenuli obrnutim redosledom, pa su prvo ustanovili lovišta (ostaje pitanje na osnovu čega su ustanovljavali). Kanda je svako u ovom poslu koji je predvideo ZODL grešio, pa možda nekom došla ideja da je pametnije ne čačkati?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 27.03.2014. 16:05
|

Lovčina

|
Ovo mi malo bode oci oko UKUPNE POVSINE UDRUZENJA I LOVNE POVSINE UDRUZENJA............??????????
posto mi ovo nije struka imam pravo da znam zasto se nije za lovocuvara i upravnika uzela LOVNA POVSINA kao osnova odredjivanja povsine za lovocuvare i upravnike????
evo i prostog primera ............... L.U. ima oko 46.000h .................to znaci da mora da ima 3 lovocuvara i jednog upravnika ?????????????????
Radi se o udruzenju sa teritorije Beograda recimo..............od 46.000h LOVNA POVSINA iznosi oko 18.000h???
To znaci da tri lovocuvara mora da udruzenje ima ali LOVNA POVSINA je mnogo manja nego ukupna povsina.........i sad ja sebi dajem masti na volju da li to znaci da jedan lovocuvar mora da cuva parkove i skole,groblja i da vodi evidenciju kad je koji parastos da mu neko nesto podeli ili ostavi pored krstace?????????????
Da li to znaci da u parku mora da postoji visoka ceka i hranilica??????????
Da li to znaci da u skoli mora da se radi kontrolno brojanje skolskog dvorista koje podpada pod ukupnu povsinu lovista?????????
Da li to znaci da lovci cekaju na preletu u gradu na nekom poljancetu ako je najblizi soliter preko 200m od ceke????????????
Ja sam licno misljenja da UKUPNA POVSINA LOVISTA ne bi trebala da bude reper odredjivanja povsine za lovocuvara i upravnika ali se slazem da to budu 20.000h i 60.000h ALI LOVNIH POVSINA................ovde je po meni napravljena greska koja ce kad-tad morati da se promeni u pravilniku............
mozda neko ima drugo misljenje??????????? |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 27.03.2014. 16:12
|

Lovčina

|
Takodje sam misljenja da su LOVOCUVARI NEPOTREBNI U LOVISTU SA OVIM OVLASCENJIMA i da LOVCI NAJBOLJE CUVAJU LOVISTA...............
lovocuvari su uglavnom i najvece lovokradice u vise slucajeva!!! jataci kojima se nosi ulovljena divljac su ljudi bliski lovocuvarima,ljudi koje lovocuvari svesno pustaju da vrsljaju po lovistima i ti isti treba da cuvaju loviste????????????
Od njih treba cuvati ista lovista gde god da se isti pojedinci uoce????????????
Najveci i najbolji snabdevaci restorana,budzovana i ljudi koji to rade na veliko su lovocuvari ili ljudi bliski njima............
za Veliku Planu se zna ko to radi i koje ekipe iz Kragujevca godinama u nazad zive od tih aktivnosti!!!!!!!!!
malo malo pa neko bude uhapsen.................postavlja se pitanje ko je zaglavio zatvor od tih istih.........nagode se sa tuzilastvom...plate nesto u humanitarne svhe...............ili plate neosudjujucu presudu.................svega ima..................a svi vole pljeskavice od srnetine sta se tu moze!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 28.03.2014. 12:25
|

Lovčina

|
Od jutros me zovu ljudi sa pitanjem kako da povecavaju broj zaposlenih u udruzenju ako im niko ne garantuje da ce njihova udruzenja kako sada stvari stoje dobiti ta ista lovista u istoj povsini na gazdovanje i da ih nece usitnjavati???
Ako L.U. primi u stalni radni odnos lovocuvara a pri dodeli lovista ostane bez dela lovista jer jedan deo udruzenja hoce da se ocepi i postane samostalan....sta da radi maticno udruzenje sa viskom zaposlenih???Kako istom lovocuvaru dati otkaz???
Kako znati da li ce se lovista dodeliti istom korisniku???Ili ce se mozda spajati udruzenja zbog manjka broja lovaca kakva je situacija gotovo neizbezna u Velikoj Plani gde 3 udruzenja gaduje sa 35.000h u dva lovna podrucja sa oko 500lovaca???Kako da sva tri opstanu???NIKAKO???Kako da se polovina para za funkcionisanje istih nadomesti iz lovnog turizma???Divljac je prepolovljena???Nema je vise???A troskovi sve veci???
Uprava za sume je krenula konta putem umesto da dodeli lovista prvo ona ide kontra.............
Umesto da PONISTI DOELU LOVISTA U VOJVODINI KAO NEZAKONITU svi se prave gluvi...............
sramota................. |
| |
|
|
| apinest |
Objavljen 28.03.2014. 13:29
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
slavaplana kaže:
Umesto da PONISTI DOELU LOVISTA U VOJVODINI KAO NEZAKONITU svi se prave gluvi..............

Slavo, nebrojeno puta si dokazao da si pravi i iskren borac za pravdu, prava lovaca i dobrobit divljači. Nažalost, tvoju borbu van ovoga portala izgleda neće niko da podrži, a Vojvođani (ONI Vojvođaneri i MI Sremci) nismo u stanju da konkretno potpomognemo tvoju borbu!!!
To ipak ne može da dovede u pitanje iskrene namere tvog agažovanja u lovstvu, zbog čega svi trebamo da ti iskažemo veliku zahvalnost i poštovanje! 
P.S. Pre nedelju dana sam poslao e-mail Službi za odnose sa javnošću Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede sa kratkim, jasnim i za odgovor lakim pitanjem. Do danas se nisu ni našalili da mi odgovore! Ko javnost, uskoro će leći martovska plata iz budžeta...
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 31.03.2014. 20:30
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
slavaplana kaže:
Na sastaku koji se desio u Upravi za sume na kome su prisustvovali Perica Grbic,Dragan Sormaz LSS i Tomica Radosaljevic LSCS Uprava za sume je odbila da da Savezima distribuciju lovne karte!!To je kako kazu odbio da ucini Perica Grbic i ako su se predhodna dva zaveza dogovorila sve oko distribucije preko privrednih drustava koje imaju............kome to ogovara????????
Zasto je uprava donela ovakvu odluku?????

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| papiga |
Objavljen 31.03.2014. 23:16
|

Stari član

Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Nesto nisam siguran o cemu se ovde radi pa bi zamolio kolege Slavu i Sremca da malo pomognu,sto bi se savezima vratila distribuciija LK i sta oni kao imaju da se dogovaraju oko tudjih(drzavnih preko ministarstva ) poslova i nadoknada od Lk, i ko sad koji dres nosi mozda ja slabo kapiram al zato dobro pamtim i ko koga tu sad drzi za kohones i kojom ih bojom masti pred Uskrs?
docekacu ja i taj dan da svane............
|
| |
|