Vabilice
|
Last Call |
Objavljen 28.01.2012. 12:11
|

Mlađi član

Upisa: 33
Pristupio: 25.09.2011. 15:49
|
Vabilica za predatora Bocote drvo (Srednja Amerika,Karibi...) Unikat!
Izrada rucnih vabilica
www.lastcall-vabilice.com
|
|
|
|
Last Call |
Objavljen 28.01.2012. 14:54
|

Mlađi član

|

Vabilica za predatore,cocobolo,oponasa zeca
Cocobolo je egzoticno drvo iz Srednje Amerike fine teksture,stabilno ,sluzi za izradu muzickih instrumenata,ekskluzivnih olovaka,ukrasnih predmeta izuzetno cenjeno kod americkih proizvodjaca vabilica....unikat!
cena 25e
Izrada rucnih vabilica
|
|
|
|
Last Call |
Objavljen 14.04.2012. 19:47
|

Mlađi član

|
Uskrsnja vabilica za predatora
Unikat,bolivisko ruzino drvo i crno-bela ebanovina
Zeka ne poklanja vec prodaje za 30 evrica
Izrada rucnih vabilica
|
|
|
|
dreger |
Objavljen 20.04.2012. 20:33
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 14.12.2010. 07:55
|
kolega mislim da je za naseg prosecnog lovca ovo preskupo,i parce obicnog lima savijenog na pola sa dve rupice radi posao veoma dobro a ne kosta nista. |
|
|
|
Last Call |
Objavljen 21.04.2012. 16:29
|

Mlađi član

|
dreger kaže:
kolega mislim da je za naseg prosecnog lovca ovo preskupo,i parce obicnog lima savijenog na pola sa dve rupice radi posao veoma dobro a ne kosta nista.
Prijatelju mislim da nije preskupa a ni skupa
Napravljena je od uvezenog drveta izuzetnog kvaliteta,i dekorativnog izgleda (u slucaju da je za kolekcionara ili poklon) i veoma upotrebljiva.
Vabilica je unikat !u inostranstvo take vabilice su 40-60 eura pa i vise.
Vabilica na istom principu ali kao obican plasticni odlivak na primer NordikPredator je 32 eura
Za 30eura mozes da kupis 2-3 kutije lovackih patrona (e sad koliko kome to traje) ovu vabilicu ako cuvas mozes da koristis do kraja lovacke karijere! i da uz pomoc nje dozivis puno lepih lovova.
Naravno je neosporavam upotrebljivost bilo koje druge vabilice za predatora (samim tim sto je vabilicu za predatora mnogo lakse napraviti od npr za patku ili gusku....) ali ovo je moj proizvod i siguran sam da toliko vredi.
Limena na temperaturi ispod nule oce i da zlepi ,sto bas i nije prijatno, no svako ima svoje misljenje
Dpbar Pogled!
Izrada rucnih vabilica
|
|
|
|
Coyot |
Objavljen 10.06.2013. 03:33
|

Član

Upisa: 153
Pristupio: 08.04.2010. 04:56
|
Last Call kaže:
dreger kaže:
kolega mislim da je za naseg prosecnog lovca ovo preskupo,i parce obicnog lima savijenog na pola sa dve rupice radi posao veoma dobro a ne kosta nista.
Prijatelju mislim da nije preskupa a ni skupa
Napravljena je od uvezenog drveta izuzetnog kvaliteta,i dekorativnog izgleda (u slucaju da je za kolekcionara ili poklon) i veoma upotrebljiva.
Vabilica je unikat !u inostranstvo take vabilice su 40-60 eura pa i vise.
Vabilica na istom principu ali kao obican plasticni odlivak na primer NordikPredator je 32 eura
Za 30eura mozes da kupis 2-3 kutije lovackih patrona (e sad koliko kome to traje) ovu vabilicu ako cuvas mozes da koristis do kraja lovacke karijere! i da uz pomoc nje dozivis puno lepih lovova.
Naravno je neosporavam upotrebljivost bilo koje druge vabilice za predatora (samim tim sto je vabilicu za predatora mnogo lakse napraviti od npr za patku ili gusku....) ali ovo je moj proizvod i siguran sam da toliko vredi.
Limena na temperaturi ispod nule oce i da zlepi ,sto bas i nije prijatno, no svako ima svoje misljenje
Dpbar Pogled!
Slazem se da vabilice izgledaju odlicno,ali sta je prvenstvena namena jedne vabilice!?Razumem ja da je to tebi biznis i u cilju ti je da prodas,ali malo si pretero sa drvima ovakvim,onakvim,pa unikat,pa ovo pa ono.....Ima tema "Prodajem" pa tamo razapni do mile volje ! Koga briga odakle je drvo,najbitnije je kako radi! Ja koristim 10-ak plasticnih vabilica sto otvorenih sto zatvorenih,nekoliko gumenih i nevidim da i jednoj od njih fali nekog tropskog materijala a i predatori takodje nemaju problema sa plastikom!Bas me interesuje koliko se to kolekcionara pobilo oko tih vabilica??Jel imas neki snimak od vabilice za predatore kojoj je cena 6000din i koji je glavni razlog za tih 6000 ?Ja ti garantujem da ce i tvoja vabilica zalepiti na -30,-40 i plasticne zalepe ako ne pripazim.Pa mislim da ce sve duze trajati ako pazis na njega a ne samo tvoje vabilice. To sto je trziste u Srbiji lose snabdeveno sa vabilicama ne zanaci da treba ljudima skidati skalp !Opet ponavljam vabilice izgledaju jako lepo,ali to im nije prvenstvena namena ! Nista licno samo mislim da nisi objektivan.Evo i mojih plastikanera Pozdrav.

|
|
|
|
Coyot |
Objavljen 10.06.2013. 03:43
|

Član

Upisa: 153
Pristupio: 08.04.2010. 04:56
|
Zaboravih plastikanere
|
|
|
|
dreger |
Objavljen 10.06.2013. 22:42
|

Stari član

|
tako je Coyot,to je u sustini to,boli lisicu uvo od kog je materijala napravljena .ili radi(vabi)ili ne. |
|
|
|
kmkole |
Objavljen 14.06.2013. 04:38
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 19.05.2011. 20:20
|
ja nisam neke srece imao sa vabilicama, mada iskreno nisam ni imao priliku da vidim lisicu daleko npr i da onda vabim da vidim od cega bezi a od cega ne. a mozda je i zbog vremena uglavnom sam ih nosio kad je toplije kad predatori imaju hrane itd, nisam ih toliko koristio zimi. a i iskreno mi i nemamo toliko predatora da bi merodovno bilo kad odes na cekanje da li si rasterao ili vabio predatore vabilicom. mislim na lisice divlje macke itd sakala imamo na pretek al nece on na vabilicu tenterfield sam napravio, i to iz sedmog osmog puta, sve pre toga sam bacio dok nisam pogodio jednu sa lepim zvukom, a pre toga polomio jezik dok nisam skapirao kako se uopste duva u vabilicu na drugo izlazenje sa njom, pre nekih dve nedelje sam odstrelio divlju macku. dal je zbog vabilice ili sreca nznm, uglavnom dosla je pet minuta posle prvog vabljenja. koroz rajkovu vabilicu su prosli kubici i kubici vazduha ali dzaba. kad vabim njom psi polude, nadlecu me sove itd ali od predatora nista. posle sam gledao neki klip neki englez prica o vabilicama i bas pominje tu i kaze da je lisica dosta poistovecuje sa zvukom sove, i da i kad dodje na nju to je doba kad bas nema hrane i vise iz radoznalosti nego li zbog imitiranja kmecenja zeca. za patke jos nisam imao priliku da probam vabilicu.
 |
|
|
|
dreger |
Objavljen 02.03.2015. 14:46
|

Stari član

|
Vabilice za predatore,moje proizvodnje ,semu postavio kolega Kolja na facebooku ja probao mnogo komada bacio(nisu za upotrebu)al sam dosta i uspeo da napravim koje daju po meni dobar ton,zvuk(ranjenog zeca) jedino jos nisu testirane u praksi tj.jesu al iskreno nije bilo odstrela.
 |
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 02.03.2015. 18:33
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
dreger ti si najpoznatiji po odstrelu lisica, ali moje iskustvo kaze, da se llisica sve teze odaziva zvuku ranjenog zeca, misevi i pacovi ipak imaju prednost
lala, pa sta
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 02.03.2015. 19:55
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
IvicaL kaže:
dreger ti si najpoznatiji po odstrelu lisica, ali moje iskustvo kaze, da se llisica sve teze odaziva zvuku ranjenog zeca, misevi i pacovi ipak imaju prednost
Narocito u lovistima kao sto je tvoje i moje,gde lisica ima sansu jednom ili nijednom u godini da naleti na zeca,a ove mlade ga jos ni videle nisu,a kamoli cule zvuk ranjenog
Nasuprot zecu,miseva i pacova ima kao retko kad pa je dobra reakcija na zvuk ovih stetocina vise nego ocekivana
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 02.03.2015. 22:04
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Da, ljudi bez sale, ona lisica sto sam je odstrelio u petak,... vabio sam zecom pola sata, nista, predjem na pacove, nista, predjem na svadju lisica - imam taj zvuk, e onda su valda prisle, i onda voluharica poljska i kao magnet na to...
lala, pa sta
|
|
|
|
dreger |
Objavljen 03.03.2015. 09:32
|

Stari član

|
A moje iskustvo kaze da lisica nekad nece ni na jednu vabilicu a nekad krene na prvi zvuk bilo koje tako da sve zavisi od lovista do lovista i lisice do lisice.Ja sam samo pokazao kako izgledaju rucno napravljene koje mozete i vi sami da napravite i probate u vasem lovistu,a dali ce imati efekta u prakticnom lovu to ce vreme pokazati(bar kod mene). |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.03.2015. 12:43
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Dr Eger hajde postavi te šeme koje imaš. Posebno me interesuje imitacija cijukanja miša. A ni zec nije na odmet.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 03.03.2015. 13:07
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
I ja bih voleo da probam da opravim neku mišarsku...ovo što ja imam za sad ne radi ič!  |
|
|
|
dreger |
Objavljen 03.03.2015. 15:28
|

Stari član

|
Sema sutra jer trenutno nisam kod kuce.Imam semu ovakve kao na slici sto sam postavio,za cijuk misa nemam,imam jednu sto sam pravio video na nekom forumu al sam je jako slabo koristio jer su obe ruke zauzete sto bas nije zgodno kad je lisica na vidiku i treba vabiti a i nisaniti.jeste kao cijuk misa al nije nesto ni glasna sutra cu vam postaviti sliku i te pa probajte lako se pravi.Al po meni najlaksi zvuk cijuka misa se proizvodi sopstvenim ustima a i provereno radi,zato vezbajte drugari. |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 03.03.2015. 16:09
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|

Evo seme, verovatno dreger ima istu semu, pravi se od drske za metlu. Ja sam pravio dve i nisam uspeo da je napravim kako valja. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.03.2015. 16:47
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Laki upoređujući šemu i gotovu vabilicu , šema je samo pola posla , gde je ostatak šeme.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 03.03.2015. 17:33
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Hubertus kombinacija zec i miš, tata-mata. ;)
Sa njom imam preko dvadeset dovabljenih i to u planinskom lovištu, gde vabim na slepo, bez da pre toga vidim lisicu. U letnjem periodu koristim i miša, dok sa jeseni okrenem samo na zeca. Zaista veliki plus od mene za ovu vabilicu. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|