Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šumska šljuka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šumska šljuka
darkon
 Ove lovne nedelje, koja je za nama, mladi NKD Aga staje u prelepu marku, ja prilazim, a iz te prelepe marke poleće još lepša ptica, na koju nisam ni podigao pušku.
Malo ih ima...
Radi se o terenu pored Morave, koji je kompletno urastao i jedva prohodan.

Na terenu gde lovim visoku divljač, brdski kraj, svako veče u povratku, po mraku, sa baterijskom lampom, viđam po par komada. Izlaze na čistine, koje se nalaze pored šume, verovatno zbog hrane.

dr NM
 Pozdrav za Urosa i Zorana!Bye

Milos88-Ivanjica
 I kod mene ima sumskih sljuka,ali u malom broju...U mom selu pored kuce 50 metara protice mali potok,obrastao u kupine...Vec trecu godinu tu nalazim sljuku,skoro u 20metara znam gde se skriva ali mi je zao da je odstrelim jer ih ima u veoma malom broju...
LOV JE Passrbijaloviveli

Migo
 Ovo su danas moje kolege odstrijelile, 5 od 6 (ja sam lovio fazane). Stiže pomalo,stiže Grin

img510.imageshack.us/img510/8234/dsc00200px.jpg

Pozdrav!
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!

darkon
 Ima ih sve više, kao nijedne godine ranije.
U jučerašnjem lovu sam ih se nagledao, a rad pasa...
PRELEPO Veselo

Evo jedne slikane, ali ne u nedelje, već 2-3 dana ranije.

img707.imageshack.us/img707/728/agarmpp6.jpg

img577.imageshack.us/img577/3742/agarmpp5.jpg

Sasa frrr
 bravo darkon za sliku iako je losijeg kvaliteta, znam koliko je tesko uslikati sljuku. Meni se cini da ih ove godine u srbiji cesce vidjate nego prije..

Sremac75
 Da, da, i ja to mogu da potvrdim...ima je više nego ranije!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

duskov

Cvele kaže:
Sad je pravo vreme lova na ovu vrstu divljaci, sve dok ne pocnu mrazevi, e tada se sele u primorje, 'de ce ih Crnogorci potamaniti Frown, jel se neko mozda sprema za lov na sumsku sljuku ? Grin

Sigle su šljuke.
Gomile lovaca se sa ptičarima pretražuju terene oko Podgorice, Skadarskog jezera, Danilovgrada i stižu izvještaji. Šljuke ima više nego ikada ranije. Oni koji vole taj lov uživaju. I neka. Ono što ne valja jeste da lov na šljuku često preraste na nešto drugo, zeca na primjer iako je počeo lopvostaj na zeca....

duskov
 Po priči onih koji "profesionalno" bave šljukom, šumskom, gađa se sa veoma sitnom sačmom. Ona je veoma brza ptica i samo dobri strelci sa dobrim refleksom postižu dobre rezultate.

dalibor

duskov kaže:
Po priči onih koji "profesionalno" bave šljukom, šumskom, gađa se sa veoma sitnom sačmom. Ona je veoma brza ptica i samo dobri strelci sa dobrim refleksom postižu dobre rezultate.

Odprilike sa dispersantom, jedan od najjaci letaca sto se tice pernate divljaci, takodje jako lep lov. Pozdrav Pas
Hunting is a passion! Pas

duskov
 Ovaj lov je u potpunosti komercijalizovan jer se ulovljene šljuke odmah prodaju kupcu iz Italije. Tako da je lov na šljuku postao unosan posao i izvor solidne zarade. Svaka šljuka se otkupljuje za 15-20-30 evra. Ima lovaca koji danas odstrijeli i po dvadesetak ptica onda je zarada baš dobra.
Ja sam ulovio dvadesetak komada slučajno ali ih nijesam prodavao već sam uz pomoć jednog druga pravio lovački ručak. Izvrsno meso!

Neca92
 Cuo sam da se neko njeno ''crevo'' koje je dugo 2,3 cm koristi u medicini kod unutrasnjih usivanja jer se od njega dobija hiruski konac koji se "raspada" i samim tim nema skidanja konca... Tako sam nesto cuo, ali koliko je to tacno, stvarno ne znam! Ako neko zna nesto o tome, nebi bilo lose da napise.. Smile

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

dalibor

duskov kaže:
Ovaj lov je u potpunosti komercijalizovan jer se ulovljene šljuke odmah prodaju kupcu iz Italije. Tako da je lov na šljuku postao unosan posao i izvor solidne zarade. Svaka šljuka se otkupljuje za 15-20-30 evra. Ima lovaca koji danas odstrijeli i po dvadesetak ptica onda je zarada baš dobra.
Ja sam ulovio dvadesetak komada slučajno ali ih nijesam prodavao već sam uz pomoć jednog druga pravio lovački ručak. Izvrsno meso!

Italijani i Francuzi je smatraju za delikates, i sam nacin pripreme kod Francuza je jako interestantan jer se pravi sa utrobom. Sto se tice mesa stvarno je jeko lepo. Ali mislis da je jedan od jako lepih i zahtevniji lov na nju.

duskov
 I ja sam čuo da se od nekog dijela crijeva prave hirurški konci koji kasnije naprosto nestaju. Pitao sam i neke drugove ljekare-hirurge za to ali nijesu znali da mi precizno kažu da li je to tačno. Ono što znam i što je sto posto istina da je njihovo meso, spremljeno na srpski način-specijalitet!!!

Aca Velika Plana
 ja sam u svojoj karijeri ostrelio 13- 15 sljuke za 3 godine,vise puta mi se desavalo da je vidim na tren oka u preletu dignutu od drugog lovca, uglavnom sam je ostreljivao osmicom ili desetkom koju koristim u lovu na fazana,u brdu sam je najcesce nalazio u vrzinama gde su kupinjari ili zapusteni vinogradi tu je najcesce bila,zimi je stalno vidjam kada iznosim hranu u brdo neki put i po 5-6 komada za dan kada je veliki sneg,licno sam prve dve promasio svaka sledeca je pala,pogotovo sa marke, mada sam na neke i odustao cim sam ugledao manevrisanje,od sljuke sam jeo corbu i mogu reci da je izvrsna i ukusna ! Smile Gladan sada sam odneo jednu sljuku na prepariranje ostrelio sam je zadnje nedelje lova pa cekamo rezultate i izgled ove lepe i brze sumske lepotice Smile B)

dalibor
 evo jedna slicica od mene.

Sasa frrr
 Dalibore lijepa slika ali ovo je bekasina, mada nju je i teze pogoditi, u svakom slucaju bravo!

dalibor

Sasa frrr kaže:
Dalibore lijepa slika ali ovo je bekasina, mada nju je i teze pogoditi, u svakom slucaju bravo!

znam ali nemamo te teme, bekasina ili barska sljuka kod nas. Smile Hvala

alex
 svaka cast na odstrelu kolega
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

duskov
 Šljuka se dijeli na dvije vrste. Poznatija je Šumska šljuka (Skolopax rustikula) i druga vrsta je Velika Bekasina ili Šljuka livadarka (Gallinago media). Veličine je kao i jerebica ali je ptica selica. ljeti se nalazi u planinskim masivima sjeverne Evrope dok zimu provodu u priobalju Sredozemnog mora.
Šumska šljuka je veća i ima u prosjeku težinu i do 400 grama sa tim da su ženke po pravilu veće. Šumske šljuke su veće od Bekesine ali su ove druge strahovito brze i teške kao meta.
Kod šljuke livadarke preko leđa imaju četiri rđaste pruge i po tome se mogu lako prepoznati samo kad je ulovljena jer leti tako brzo da je to teško pratiti okom...
Ono što još niko nije pomenuo a to se zna da je njihovo meso dobar afrodizijak a ja kao stariji čojek da i to kažem i da spomenem još jednu prednost onih koji redovno idu u lov.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,757,885 posete www.srbijalov.com