Pozdrav Srbijalov Admin Tim, odlično je da radite ali nemojte selektivno i nakon toliko vremena. Čestitam na uloženom trudu ali brisani tekst teško da se može smatrati uvredljivim jer je vezan za školstvo, osnovno, srednje, visoko... razredi... molim još jednom da dodate neki voćnjak, ili držte lopova ili šaljete uru ili nešto bizarno..
Voćnjak nije uvredljiv nego istinit, ako nekog vređa istina, njegov problem!
"Drž'te lopova" je narоdna umotvorina, pa kao takva nije uvredljiva!
ura je lik iz kultnog filma, pa ni on ne može da vređa!
Dalje?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
zoranp kaže:
..ma nemojte ljudi brisati čoveku post...neka se vidi i zna sa kojom veličinom divanimo...čerčilu moj ti imaš jaku upalu..ali ne grla nego malo višlje i to baš si jako nazebo!!..sad možete i moj post da cenzurišete!!! ..i u pravi si nelaje kera radi sela nego radi sebe...samo ti laj jarane!!!
Sremac75, a ovo.. sta je ovo..
Upala, još visoko, opa.. Djuro brzo voćnjak po pušku pa u frušku i drž lopova.. Djuro nemoj... evo priznao je.. brani ga D.P.
No dobro ovo su ionako lovačke priče ili kanda(har) grešim..
Temudjin opet ovde malo Kanda Hara. Pa nemoj tako, nemoj, kolega. Pričamo o temi, odnosno, priča je krenula oko CIC i onih dokumenata koji su osvanuli na sajtu LSS, pod oznakom 'lovna tajna'. Moj savez ima tajne? Ma ne verujem, u savezu je sve javno!
Ko je postavio tu glupu oznaku, ranije, i ko je sad odlučio da dokument sa tom oznakom javno objavi? Kada je uvedena tajnost dokumenata, i kada je skinuta oznaka tajnosti?
Bojim se temudjin, da si kod Sremca dobio žuti karton. Sledeći je crveni. A znam da on pamti dobro, ima memoriju kao HAL 9000. Bolje malo uspori. Ne bih voleo da te neko od nas banuje, to se ovde jako retko dešava, a dešava se baš u drastičnim slučajevima. Pa ovo shvati kao zaista dobronameran savet.
Lala kaže:
Bojim se temudjin, da si kod Sremca dobio žuti karton. Sledeći je crveni. A znam da on pamti dobro, ima memoriju kao HAL 9000. Bolje malo uspori. Ne bih voleo da te neko od nas banuje, to se ovde jako retko dešava, a dešava se baš u drastičnim slučajevima. Pa ovo shvati kao zaista dobronameran savet.
Bojim se Lalo da je Sremac kod Temudjina na putu da dobije petu ličnu grešku (ipak je ovo basket ne fudbal) još Temudjin pamti kao Metuzalem i vidi da one dozvole što objavljuje - pogledajte donji desni ugao - prepoznajte potpis.
CIC kriterijumi su pravila za one nacionalne organizacije koje su članice CIC-a. Posebna zanimljivost je da je originalna CIC ideja - ideja srednjeevropskog lovstva koja je eto postala internacionalna a CIC ima stolicu u UN.
Vrlo značajne i priznate organizacije su RW i SCI sa odličnim i jednostavnim formulama i istom idejom - trofej u službi razvoja ruralnih područja ili kanda(har) grešim...
Ja ne znam o čijem potpisu je reč, pa ako ti znaš, onda i reci. Pretpostavljam da misliš na one blanko dozvole iz Palanke?
Sremac je administrator portala, pa može da banuje, kad proceni da je potrebno. A kad mu ti budeš sudio basket, onda mu sudi lične. Ja sam te opomenuo da ne provociraš, a ti za inat u pričaonici odmah posle opomene, 2 upisa sa dodatnim provokacijama. Pa što to radiš, čoveče? Koji ti je cilj?
Evo da ponovim i ona moja pitanja, koja sam postavio, a koja si ti proglasio neozbiljnim:
Lala kaže:
A ima li kakva bajka o komisiji za ocenjivanje trofeja?
Bajka o 'lovnoj tajni'? Jel CIC zna za postojanje lovnih tajni?
Bajka o podacima u ocenjivačkom listu?
Bajka o pravilniku o ocenjivanju trofeja, i kršenju istog?
Baš mi se večeras čitaju bajke...
zoranp kaže:
..ma nemojte ljudi brisati čoveku post...neka se vidi i zna sa kojom veličinom divanimo...čerčilu moj ti imaš jaku upalu..ali ne grla nego malo višlje i to baš si jako nazebo!!..sad možete i moj post da cenzurišete!!! ..i u pravi si nelaje kera radi sela nego radi sebe...samo ti laj jarane!!!
Sremac75, a ovo.. sta je ovo..
Upala, još visoko, opa.. Djuro brzo voćnjak po pušku pa u frušku i drž lopova.. Djuro nemoj... evo priznao je.. brani ga D.P.
No dobro ovo su ionako lovačke priče ili kanda(har) grešim..
Stvarno si tužibaba, ali ok!
Zoranep
Dalje, mnogo si se vidim opustio, prija ti pažnja.
Izgleda da još samo ovde nalaziš sagovornike, pa uživaš, uz malu dozu mazohizma!
JBG ima i takvih ljudi, ne marim!
A što opet p(r)ozivaš uru?
Pa nije ura lovio u ograđenom lovištu kod tvog prijatelja i informatora Brace Piškaća bivšeg predsednika (možda je D.P. malo pomogao), nego je lovio g.Sekretar LSS lično!
A to je zabranjeno zakonom, čini mi se!
Pozdravio te D.P.!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
D.P.....
Samnom je radio Dule Petraković....nije on...
Dražen Petrović...nije..
Dušan Petrović...nije to je onaj žuti....nema on veze s nama...
Pa koji li je ovaj tip.....hm....mora da je nešto muljao u LS....
temudjin kaže:
Bojim se Lalo da je Sremac kod Temudjina na putu da dobije petu ličnu grešku (ipak je ovo basket ne fudbal) još Temudjin pamti kao Metuzalem i vidi da one dozvole što objavljuje - pogledajte donji desni ugao - prepoznajte potpis.
Majstore pa ti ne znaš, nije ti Braca rekao, da je Sremac stručnjak za sve sportove!
1 na 1 ni u basketu nemaš šanse, a o fudbalu da ne govorimo.
Ali nisu tema sportovi nego CiC kriterijumi!
Kada sam ja to dobio 4 lične greške?
Voćnjak nije LG nego slobodno bacanje, "svetski prvak" nije LG nego trojka, blanko dozvole (ili 700 nevraćenih dozvola) nisu LG nego obična dvojka, plate u LSS nije LG nego je skok u napadu, možda je bilo još poena, ili LG...ne znam!
Ali ako ti ipak misliš da su to lične greške, onda za 5. čuvam ZAKUCAVANJE!
A pošto sam ja NBA kalibar za 6. ide SLAM DUNK ili ALEJ UP (ako mi D.P. da dobru loptu)!
Što se tiče potpisa u desnom donjem uglu, iliti bacanje prašine u oči, to je sasvim nebitno!
Moguće je da je bilo mnogo različitih potpisa u desnom donjem uglu s obzirom da nedostaje 700 dozvola za lov!
Bitan je potpis onoga ko je takvu dozvolu izdao!
I brani ga još malo!
Upišo se čovek od sreće kako radiš prljav posao za njega!
Ili ti to nije prvi put???
Pozdravio te D.P.!
Nemoj da mu bacaš u oči prašinu
neveruje on u potpis na brzinu
budi muško nemoj biti žena
koliko je stvarno bilo CiC poena....ha ha ha...
Lala kaže:
Ja ne znam o čijem potpisu je reč, pa ako ti znaš, onda i reci. Pretpostavljam da misliš na one blanko dozvole iz Palanke?
Sremac je administrator portala, pa može da banuje, kad proceni da je potrebno. A kad mu ti budeš sudio basket, onda mu sudi lične. Ja sam te opomenuo da ne provociraš, a ti za inat u pričaonici odmah posle opomene, 2 upisa sa dodatnim provokacijama. Pa što to radiš, čoveče? Koji ti je cilj?
Evo da ponovim i ona moja pitanja, koja sam postavio, a koja si ti proglasio neozbiljnim:
Lala kaže:
A ima li kakva bajka o komisiji za ocenjivanje trofeja?
Bajka o 'lovnoj tajni'? Jel CIC zna za postojanje lovnih tajni?
Bajka o podacima u ocenjivačkom listu?
Bajka o pravilniku o ocenjivanju trofeja, i kršenju istog?
Baš mi se večeras čitaju bajke...
Ma evo teksta tako da se prethodni moj upis briše slobodno:
"...Opet ja ostao bez bajke za laku noć!..."
Nisu prijatelju Lalo. Bajka sledi. Priča kaže ovako. Postoji jedna mala zemlja na brdovitom Balkanu, i u njoj jedan akt koji se zove Krivični zakonik. I u njemu nešto piše. Šta piše pitate se vi. Pa pišu slova. Koja nešto kažu. Kanda ovi iz našega vajnoga LSV nisu imali neke pravnike da im malkoc pojasne šta su oni to uradili pa će Čika Panišer da im da bonu i napiše.To što su oni uradili ima obeležje više krivičnih dela, i to:
Pošto su članovi na ćirilici za vaskoliku lovačku javnost "prebaciću" ih u latinicu pa objaviti da svi znaju šta im "kapitalci" rade.
E pa gospodo iz LSV, Beukoviću i Zeremski. Mislim da bi bilo časno da podnesete ostavke iz "duboko ličnih razloga" na te vaše funkcije jer ste svojim potpisima na zvaničnim dokumentima počinili više krivičnih dela za koje može da vam se dogodi i robija jednog dana jer apsolutna zastara je duga. Mislite o tome.
Falsifikovanje isprave
Clan 355.
(1) Ko napravi lažnu ili preinaci pravu ispravu u nameri da se takva
isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili neistinitu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe,
kaznice se zatvorom do tri godine.
(2) Ako je delo iz stava 1. ovog clana ucinjeno u pogledu javne
isprave, testamenta, menice, ceka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona,
ucinilac ce se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.
(3) Za pokušaj dela iz stava 1. ovog clana kaznice se.
Posebni slucajevi falsifikovanja isprave
Clan 356.
Smatrace se da cini delo falsifikovanja isprave i kaznice se po clanu 355. ovog zakonika:
1) ko hartiju, blanket ili drugi predmet na kojem je neko lice stavilo
svoj potpis neovlašceno popuni izjavom koja ima vrednost za pravne odnose;
2) ko drugog obmane o sadržaju isprave i ovaj stavi svoj potpis na tu
ispravu, smatrajuci da se potpisuje pod drugu ispravu ili pod drugi sadržaj;
3) ko ispravu izda u ime drugog lica bez njegovog ovlašcenja ili u ime
lica koje ne postoji;
4) ko kao izdavalac isprave uz svoj potpis stavi da ima položaj ili cin
ili zvanje iako nema takav položaj, cin ili zvanje, a ovo ima bitni uticaj na dokaznu snagu isprave;
5) ko ispravu nacini na taj nacin što neovlašceno upotrebi pravi pecat
ili znak.
Falsifikovanje službene isprave
Clan 357.
(1) Službeno lice koje u službenu ispravu, knjigu ili spis unese
neistinite podatke ili ne unese važan podatak ili svojim potpisom, odnosno službenimpecatom overi službenu ispravu, knjigu ili spis sa neistinitom sadržinom ili koje svojimpotpisom, odnosno službenim pecatom omoguci pravljenje službene isprave, knjigeili spisa sa neistinitom sadržinom,
kaznice se zatvorom od tri meseca do pet godina.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog clana kaznice se i službeno lice koje
neistinitu službenu ispravu, knjigu ili spis upotrebi u službi kao da su istiniti ili koje službenu ispravu, knjigu ili spis uništi, prikrije, u vecoj meri ošteti ili na drugi nacin uini neupotrebljivom.
(3) Odgovorno lice u preduzecu, ustanovi ili drugom subjektu koje
ucini delo iz st. 1. i 2. ovog clana kaznice se kaznom propisanom za to delo.
Zloupotreba službenog položaja
Clan 359.
(1) Službeno lice koje iskorišCavanjem svog službenog položaja ili ovlašcenja, prekoracenjem granice svog službenog ovlašcenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kaznice se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog clana pribavljena imovinska korist u iznosu preko cetristopedeset hiljada dinara, ucinilac ce se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, ucinilac ce se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.
(4) Odgovorno lice u preduzecu, ustanovi ili drugom subjektu koje
ucini delo iz st. 1. do 3. ovog clana kaznice se kaznom propisanom za to delo.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?