Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
zex66
 Onaj tekst ima direktne veze sa ovom temom. U jednom delu teksta stoji predlog da se zabrani posed oruzja fizickim licima a da se nelegalan posed ( u tom slucaju je svaki posed nelegalan) tretira kao planiranje ubistva ili pobuna... Opasno je sto gospodin koji izvaljuje takve stvari ima prilicnog uticaja u nasem drustvu po tom pitanju.
Druga stvar sto je za mene (siguran sam i sve Vas) uvredljivo da me smatraju manijakom ili drzavnim neprijateljem zbog ljubavi prema oruzju. Volim , pa sta, to je moja stvar. Niko od Vas i mene nije ugrozen. Kriminalci ionako ne mare za zakon, pa im je sve jedno sta trtljaju pojedinci. Dakle sankcije su predlozene za nas, porodicne ljude, lovce, sportske strelce i kolekcionare.
Eto zato sam komentarisao taj tekst i pozvao i Vas.
I jos nesto, zamislite samo koliko je opasna ideja, da vam drzavni organi natovare na vrat drzavni udar ili ubistvo u pokusaju da bi vas sankcionisali za krivicno delo, za koje (zbog evrope i sveta) ne smeju da predvide neke preterane kazne.Bolesno i opasno.

Sniper Hunter
 Ma neka se nelegalan posed sankionise ali sta cemo ako uvedu ove poreze na lovacko i streljacko oruzije e tu smo ga Naj...li ko ce to da plati i time samo otvaraju vecu mogucnost za nelegalno posedovanje sami sebi skacu u stomak asvuda u svetu je normalno da lovac poseduje onoliko koliko mu je drago pusaka i ne placas porez (bar u CH )koliko ja znam na oruzije sto ga imas kad ga kupis platis porez i to je sve

mirko knezevic
 Jel zna neko odkad postoji porez na oruzje??? Ja mislim od davne 1998 ako sam pogresio silno se izvinjavam,nek me isprave. Uveo ga je jos tada cini mi se Seselj tacno se secam da se za lovacku pusku placalo po pari cevi,jedna cev ili dve(polzare bokerice) e sad kada je ili je odmah stavljeno u zakon da su lovci oslobodjeni to ne znam. Ja iskreno nisam lud za pistoljima,i nemam a mozda nekad uzmem i ja jedan ko zna, trenutno ne razmisljam o porezu jer sve oruzje sto se na mene vodi je lovacko,tako da me ovaj porez ne kaci,a mislim da nece nikad ni da uvedu da onaj ko ide u lov ipak placa porez. E sad sto se tice pistolja posto oni ne podlezu tom zakonu stvarno nisam pametan,ima dosta njih po dva tri pa kad se skupi porez za mesec dana pa za godinu...Frown ispadne dosta...

Dare_Makedonija
 Dali i kod vas ima obavezan lekarski pregled. Interesuje me nesto u toj oblasti jer nosim mali diopter i ne znam dali cu da dobijem nabavnu ozvolu. mislim da na forumu imamo oftalmologa i hteo bih ako moze da mi on nesto vise kaze o tome.

Podunavac
 Dioptrija ne bi trebala da ima veze sa dobijanjem nabavne dozvole. Ljudi sa dioptrijom imaju vozačke dozvole i služe vojsku, što znači da mogu i da poseduju vatreno oružje.
Tri prsta 2Kolce

Bata79
 Kada je uveden porez na oruzje, znam da je za vazdusnu pusku bio veci porez nego za lovacku! Ne znam sta su hteli time da postignu. Inace se vazdusna vodi na mog oca, a na mene lovacko naoruzanje. Nego posto imam karabin i bokericu bas me zanima ovo oko poreza, jer dosad nije bilo da lovci placaju porez. A dobijam na poklon rusku petlaru u kalibru 12, pa ne znam da li da je uzmem ili ne? Zbog poreza!

Dare_Makedonija
 Hvala podunavac. Ali ovde kod mene gledaju da nadju nacin da te odbiju sa svim mogucim sredstvima.

kelt

Bata79 kaže:
Kada je uveden porez na oruzje, znam da je za vazdusnu pusku bio veci porez nego za lovacku! Ne znam sta su hteli time da postignu. Inace se vazdusna vodi na mog oca, a na mene lovacko naoruzanje. Nego posto imam karabin i bokericu bas me zanima ovo oko poreza, jer dosad nije bilo da lovci placaju porez. A dobijam na poklon rusku petlaru u kalibru 12, pa ne znam da li da je uzmem ili ne? Zbog poreza!

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 u svakom slucaju je uzmi pa ako je neces ti je pokloni meni nemam nista protiv Smeko
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt

mirko knezevic kaže:
Jel zna neko odkad postoji porez na oruzje??? Ja mislim od davne 1998 ako sam pogresio silno se izvinjavam,nek me isprave. Uveo ga je jos tada cini mi se Seselj tacno se secam da se za lovacku pusku placalo po pari cevi,jedna cev ili dve(polzare bokerice) e sad kada je ili je odmah stavljeno u zakon da su lovci oslobodjeni to ne znam. Ja iskreno nisam lud za pistoljima,i nemam a mozda nekad uzmem i ja jedan ko zna, trenutno ne razmisljam o porezu jer sve oruzje sto se na mene vodi je lovacko,tako da me ovaj porez ne kaci,a mislim da nece nikad ni da uvedu da onaj ko ide u lov ipak placa porez. E sad sto se tice pistolja posto oni ne podlezu tom zakonu stvarno nisam pametan,ima dosta njih po dva tri pa kad se skupi porez za mesec dana pa za godinu...Frown ispadne dosta...
porez na oruzje je uveo boza derikoza negde 2001za vreme djindjiceve vlade a seselj je bio jedan od protivnika tog zakona kao i poreza na camce, uvodjenja pdv,itd
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 porez na lovacko oruzje je ukinuo Kostunica negde 2005- 06 nisam sig.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

mirko knezevic
 Ja mislim,a i iz prica starijih ljudi mislim da je porez na oruzje uveo seselj...tad je u paketu cini mi se bilo i ono cuveno uvodjenje poreza na kuku za automobile ko je imao...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

mihailo
 Sve preko jedne lovačke puške i jednog lovačkog karabina je oporezivo.Ko ima više oružija a neplaća porez treba u poreskoj upravi da pita što su ga zaboravili.

mirko knezevic

mihailo kaže:
Sve preko jedne lovačke puške i jednog lovačkog karabina je oporezivo.Ko ima više oružija a neplaća porez treba u poreskoj upravi da pita što su ga zaboravili.

Pa zar nisu lovci oslobodjeni placanja poreza na lovacko oruzje???
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Jank

mirko knezevic kaže:

mihailo kaže:

Ma kakvi oslobođeni ...jesu oslobođeni za po jednu cev oločenu i neolučenu sve ostalo se plaća a ako ne platiš do kraja tekuće godine najebo si posle stiže i zatezna kamata....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavko75

Jank kaže:

mirko knezevic kaže:

mihailo kaže:

Ma kakvi oslobođeni ...jesu oslobođeni za po jednu cev oločenu i neolučenu sve ostalo se plaća a ako ne platiš do kraja tekuće godine najebo si posle stiže i zatezna kamata....Bye

sve ostalo se placa pitaj mene brate sto imam petnaest cevi xaxaxa kad dodje da se place m..a mi do patosa
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Jank
 Zato Slavko kad pođe u lov nezna šta da ponese ...kada ja gostujem kod njih u Republiku Srpsku ne nosim ništa samo u Slavkovu puškarnicu i biraj bato samo tenk još nije nabavio ha ha ha...Smeko
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

mirko knezevic
 Auuu pa ja to nisam znao niti mi nekad stiglo da platim nesto,a imam tri puske sa neolucenim cevima na moje ime...Nervozan Grin Ja cu da cutim i da se ne javljam mozda me nemaju u evidenciji...jos uvek....Grin 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Bata79
 Ne znam ali ako se nastavi sa ovakvim zakonima, sigurno cemo placati porez i na vise od jednog psa ili auta, vise pari cizama.........Shock

DakiNS
 Znate li ko će plaćati na kraju najveći porez? Kada uvedu porez na glupost najveći porez će plaćati zakonodavac
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,148 posete www.srbijalov.com