Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
AcaNik
 hvala. napokon krecemSmile
deluje lepo sacma. cestitam.
znaci ima da presrecemo cigane i otimamo olovoPalica
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 Nece cigani imati vise poslaSmeko

Sniper Hunter
 [xhide][movie=youtube]a9pZDsvK0D0&feature=player_embedded[/movie]

Evo ovako ja punim u mojoj produkcijiGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]i52.tinypic.com/2mewk83.jpg

Najnoviji oblik celicne sacme od Whinchester-a[/xhide]

AcaNik
 aa dobar ti snimakika
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala ja to onako a kcerka snimala malo sam neozbiljanGrin

Aco jesi li poceo punjenje sa tvojom novom makinom LEE?Bye[/xhide]

AcaNik
 ceka se na Jastreba da napravi onaj roler i onda krece makinaSmile

Sniper Hunter
 [xhide]Ja sam danas izlio jos 28 kg sacme i mnogo bolja i ujednacenija nego prosli put .
Aco zar nemas staru masinicu za pertlanje?Inace na SIARM-u roler je 6[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]i54.tinypic.com/294gop5.jpg

ovo je odmah po izlivanju aposle prosejavanja je ovako malo jos mokra
i54.tinypic.com/30m3c6u.jpg
i53.tinypic.com/35iq8te.jpg
ostaje da se grafitira i da se izmesa u mesalici da bi dobila jos bolji oblik prilikom kotrljanja[/xhide]

AcaNik
 ovo sve bolje izgledaB)
ali siarm ne salje za Srbiju. jbg kad se nisam setio da uzmem i roler kad sam uzimao presu.

lovac74
 bravo druze jos koju kilu i ti ides kao profesionalac i onda otvaramo poligon za trosenje sacme i olova streliste.bravo druze.
lovacPilot

Sniper Hunter
 [xhide]To je najmanji problem ti imas masinu za bacanje golubova kupio si masinu za punjenje patrona ja pravim sacmu a ciglana kod tebe je idealna samo da iselimo okolno stanovnistvo ili jos bolje da ih angazujemo da skupljaju staro olovoSmeko[/xhide]

lovac74
 to je vec aktivirano za skupljanje olova komsije su angazovane cigljana ce ustupiti teren i nebojse samo malo para treba ali pare nisu problem para nema
lovacPilot

Sniper Hunter
 [xhide]Para ce uvek biti ali mi nestajemoGrin topimo se kao olovoGrin[/xhide]

lesa_vs
 Dejane, video sam snimke tvoje na You Tube-u. Moram da priznam da su sasvim ok, skoro profesionalni. Mislim da tu ima potencijala sto se tice ljudi ovog govornog podrucja i edukacije koja se tice municije, komponenata, procedura i sigurnosti kod prepunjavanja municije. Trebao bi da postavis bar jos nekoliko snimaka , konkretno punjenje sacme sa koncentratorom, punjenje pojedninacnih zrna, PP-a i sl. Moras da postavis isto kada masina bude masimalno razradjena i bude proizvodila punom parom pa ceo postupak da vidimo. Veruj mi ovo do sada niko nije imao. Molim te mi reci samo onaj smedji stap koji si koristio da ispeglas caure, jel to nesto rucno pravljeno ili doslo uz masinicu?

B)Bravo 2

Sniper Hunter
 [xhide]To je bila drska od rucne mutilice koja se polomila pa sam je ja skratio na duzinu gde je precnik odgovarao za cal 16 i tako sam iskoristio posto je blago konusna i radi kao da je kupovna i sto je najinteresantnije imam je vise od 20godina Grin nesto moze i iz domace radinosti a snimaka ce biti po cim odem u Srbiju u januaru isprobavam olovo i nove caure i cepove i korpice pa cu postaviti ,Hvala za pohvaleB)[/xhide]

AcaNik
 samo da napomenem da sam citajuci i gledajuci Snipera se i ja primio na punjenj i nabavio veci deo opreme uz njegovu svesrdnu pomocika
retko se srecu tako spremni ljudi da pomognu i objasne kao on.
sto jes jeste.

Sniper Hunter
 [xhide]Ima nas dosta ja sam na primer od kolege Jastreba uz njegovu pomoc pokupio neke ideje jedna od njih je na primer o grafitiranju olova da se iskoristi grafit iz olovki za pisanje smatram da je forum mesto koje bi trebalo da posluzi u takvu svrhu da ljudi razmenjuju iskustva i da se medjusobno pomazu koliko je to u mogucnostima pogotovu kada se radi o zajednickom interesovanju pomocicu svakom koliko budem mogao a isto tako se ne stidim da zatrazim pomoc ako mi je potrebnaBye ps. aco hvala na komplimentu;)[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide][movie=youtube]HmL7pEEimzw&feature=player_embedded[/movie]

Jucerasnje livenje sacmeSmile[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Evo slike kapaljki za livenje sacme izradjene od nerdjajuceg celika
i51.tinypic.com/14w7nes.jpg
i54.tinypic.com/wjzack.jpg
i51.tinypic.com/1583x5j.jpg
i53.tinypic.com/156vl77.jpg
i52.tinypic.com/20tgsqr.jpg
papir u pozadini na njemu su kockice 5x5mm da imate ideju o velicini
iveli[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,379,930 posete www.srbijalov.com