Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
Dare_Makedonija
 To je realna situacija kolega. Kod mene u Makedoniji ne treba ti dozvola za vazdusna puska pa svkao kupuje i desavaju se takve stvari

DESPERADOS
 Da malo osvezimo temu ,

Sta mislite o ovom cudu od puske ....

THEOBEN RAPID kal.22

http://www.youtube.com/watch?v=RaMy9t...re=related
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Dare_Makedonija
 nista ne razumem sta kaze. evo nesto koje nam je dostupnije i da malo vidimo i njegova dela
http://www.youtub...TVoWsVk5P0

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Da malo osvezimo temu ,

Sta mislite o ovom cudu od puske ....

THEOBEN RAPID kal.22

http://www.youtube.com/watch?v=RaMy9t...re=related

Osim što je malo glomazna nije loša. Puška ima rezervar za vazduh tako da ne mora da se prelama i okvir za 12 metaka. Zatvarač sličan kao na karabinima tako da joj je relativno velika kadenca. Sobzirom na kalibar .22 (5,5 mm) ima veliku početnu brzinu 870 ft/s (265 m/s). Međutim kod ovakvih pušaka je komplikovana proizvodnja pa im je i cena velika, pojedini modeli dostižu cenu dobrog karabina. A realno rečeno ne vidim ni neku upotrebnu vrednost ovakve puške za naše uslove.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
nista ne razumem sta kaze. evo nesto koje nam je dostupnije i da malo vidimo i njegova dela
http://www.youtub...TVoWsVk5P0

Hatsan 125 je prilično popularna (i zastupljena) puška na našim prostorima. Ima ogromnu početnu brzinu 1250 ft/s (380 m/s). Ostaje samo da se vidi nakon par godina eksploatacije kako će se pokazati. Sobzirom na veliku početnu brzinu svi pokretni delovi dosta trpe prilikom opaljenja, pa postoji mogućnost da dolazi do povećanog habanja. Nisam još čuo da se neko žali, ali puška je relativno nova kod nas pa se nisu još pokazale sve skrivene mane (ako ih ima).
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Podunavac, mislim da je to rezervoar sa gasom, a ne vazduhom ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

Cvele kaže:
Podunavac, mislim da je to rezervoar sa gasom, a ne vazduhom ;)

Cvele to je rezervar sa komprimovanim vazduhom, koji može da se puni ručno preko pumpe koja se dobije u komletu sa puškom ili fabrički na mompresor.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Koliko sam uspeo da vidim po raznim forumima PCP puske su veliki hit u svetu , a i Diana je lansirala jednu takvu
.
Da li je to novi trend ili su uspeli da odklone decije bolesti kod ranijih modela.?
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac
 Uspeli su da ih tehnički doteraju i usavrše. Međutim PCP puške su najpopularnije u onim državama gde je dozvoljen lov sa ovakvom vrstom oružja. Njihova je prednost velika početna brzina a samim tim i energija, čak i sa velikim i teškim projektilima, i brz sledeći hitac zbog rezervara za vazduh i sistema zatvarača. Međutim mana im je velika cena. Svaka bolja PCP puška košta koliko i dobar karabin, pa ko voli nek izvoli.
Tri prsta 2Kolce

dexilon
 Ehhh sad ovako, zeleo bih da uzmem hatsan pusku , dvoumim se izmedju hatsan 125 i 125th i dvoumim se izmedju 4,5 i 5,5 mm . Mozde li neko da mi pojasni koje su dijabole bolje za sta , koja ce pre ubiti ili probusiti recimo goluba ili sta ti ja znam (znam da je zabranjeno ali cisto onako pitam) Koja je bolja na daljinu , ima li nesto sto 5,5 moze a 4,5 ne moze ? Hvala unapred.

P.S. Da li za dozvolu za vazdusaru bas MORA da se ima 18 godina ?

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja.

Kolega vase predstavljanje u profilu je nedovoljno!
Predstavite se korektno,u profilu ili u temi "Predstavite se"
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...read_id=19
Srbijalov Admin Tim!

Hatsan 125 ili 125th , dijabole 4,5 ili 5,5 sta je bolje i za sta ?

Cvele
 Ne znam odakle si ti, ali u Srbiji ne samo da moras da imas 18 godina, vec moras imati i nabavnu dozvolu za vazdusnu puksu....

dexilon
 Ma znam to , ali reko otkud znam da se nesto nije promenilo. Brat ce uzeti pusku pa se ja raspitujem umesto njega.

Podunavac
 Razlika između Hatsan 125 i 125 TH je čisto vizuelna. Hatsan 125 TH ima rupu na kundaku za provlačenje palca prilikom hvata kundaka, a model 125 ima klasičan kundak. Znači to je čisto stvar ličnog izbora. Tehničke karakteristike su im jednake. Hatsan 125 (TH) u kalibru 4,5 mm ima početnu brzinu 380m/s a u kalibru 5,5 mm 305 m/s. Što znači ako planiraš da nešta "bušiš" sa njom bolji efekat će imati 4,5 mm. Ovakva jaka puška je ozbiljna naprava sa kojom se ne treba šaliti. Zakonom je zabranjen odstrel bilo koje vrste divljači, i ovo treba shvatiti ozbiljno. Svaka prekršajna ili krivična prijava može u budućnosti loše da se odrazi na dobijanje nabavne dozvole za vatreno oružje, ovo imajte na umu. Vazdušna puška služi isključivo za sportsko ili rekreaciono streljaštvo i nizašta drugo.
Tri prsta 2Kolce

dexilon
 E hvala ti matori, necu se baviti sa divljaci, jedino pacovima i golubovima koji mi uzasno seru po kuci ako je to dozvoljeno. Lepsa mi je obicna 125 nekako je bolji osecaj drzati je kao sto je bog rekao Smile. E da li znas koliko vremena sada treba da se dobije dozvola i sta mi treba? Ako te ne mrzi da napises.

EDIT:

Ovo matori mi je uzrecica tako da nemoj pogresno da me shvatis Grin

Cvele
 Dozvola za vazdusnu pusku se dobija maltene teze od nabavne dozvole za karabin... 

Zlatar
 i34.tinypic.com/wvda3l.jpg
i37.tinypic.com/2eyzv9i.jpg

Diana 4,5 i 125ce hatsan u kal 5.5 i 6.35mm.Sa dianom je uživanje čitav dan puckati nema umora,kvalitet vrhunski,nišani metalni,natezanje lagano,preciznost konstantna ali i cena 54000din.

Hatsan je teži i veći od m70,kvalitet je solidan ali nije na nivou Diane,nišani su plastični i posle nekog vremena ih je potrebno dotezati jer se rastresu od jakog trzaja. Natezanje je kod modela 6.35mm neprijatno,upala mišića ne gine posle 10-15 dijabola.Okidanje odlično potpuno podesivo.Probija bez problema dasku colaru,učinak strahovit nimalo bezazlena sprava sa dijabolom od 1,5grama pa je potreban oprez.Inače za 27-30000din odličan izbor

dexilon
 Da li 5.5 moze da uradi nesto sto 4.5 ne moze ( npr da li moze ovaj da ubije sto drugi ne moze? ) Jer planiram da uzmem HATSAN 125 4.5 zbog bolje probojne moci ?

I da li neko zna cenu gamo hunter extreme u srbiji ?

@admin Hvala na upozorenju , nisam to znao.

Ghost Hunter
 Planiram da kupim Baikal MP-512,pa ko mi neko moze reci nesto vise o ovoj pusci!
Ghost Hunter priložio:
baikal.png

Podunavac
 Baikal MP-512 je kao i sve drugo Rusko oružje solidna, jeftina i robustna puška. Za današnje merila ima malu početnu brzinu od 150 m/s, ali ako je nameravaš koristiti za ono za čega je i predviđena (rekreativno streljaštvo) veća brzina ti ni ne treba. Kao dete sam imao Baikalovu vazdušnu pušku Vostok IŽ-38 koja me je godinama služila bez ikakvih kvarova i problema, a odstrelila je i dosta pacova, vrana, svraka i golubova. U svako slučaju Ruske puške sigurno vrede onoliko koliko koštaju (a često puta i više).
Tri prsta 2Kolce

Scorpion Hunter

Zlatar kaže:
i34.tinypic.com/wvda3l.jpg
i37.tinypic.com/2eyzv9i.jpg

Diana 4,5 i 125ce hatsan u kal 5.5 i 6.35mm.Sa dianom je uživanje čitav dan puckati nema umora,kvalitet vrhunski,nišani metalni,natezanje lagano,preciznost konstantna ali i cena 54000din.

Hatsan je teži i veći od m70,kvalitet je solidan ali nije na nivou Diane,nišani su plastični i posle nekog vremena ih je potrebno dotezati jer se rastresu od jakog trzaja. Natezanje je kod modela 6.35mm neprijatno,upala mišića ne gine posle 10-15 dijabola.Okidanje odlično potpuno podesivo.Probija bez problema dasku colaru,učinak strahovit nimalo bezazlena sprava sa dijabolom od 1,5grama pa je potreban oprez.Inače za 27-30000din odličan izbor
Sa koliko metara razdaljine probija dasku debljine jednog cola??? I od kog drveta je ta daska? Hmmm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,607 posete www.srbijalov.com