sumadinac kaže:
Limune druze steta sto i mi nemamo Lalu kao oni coveka koji zna i razume se u problematiku lovstva svaka mu cast.
Lala nije vojvodjanski, on je Lala nacionale.
A sto mi u Vojvodini imamo vise problema je posledica toga sto ni stari zakon o lovstvu nismo primenili do kraja, pa smo u lovstvu Srbije imali dva paralelna sistema. E sad, Vojvodina placa veci ceh.
U mom predhodnom postu sam pohvalio samo Sremca, a zaboravio sam ne namerno Lalu. Evo Lalu gledam ko mog mentora! Lalo hvala! Hvala svim ljudima koji su osmislili ovaj sajt!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Limun kaže:
Sremac kako mogu da se naljutim na tebe kad mi neki tvoji postovi dodju ko bukvar djaku prvaku, čini mi se da još mnogo toga moram da naučim,a kad sam pronasao ovaj forum učinilo mi se da je svanulo i da sam sve ove godine živeo u mraku što se lova tiče! Tek ovde sam našao ljude koji imaju neka slična shvatanja kao ja. PRAVE LOVCE
Zato smo tu, brate Limune!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Hajd ljudi ne preterujte, nisam ja ništa pametniji nego što je prosečan normalan čovek, samo malo više pratim, i više informacija dobijam sa strane i preko PP, pa možda izgleda kao da sam bog zna kako sposoban.
Mada, razmišljam da se malo manje eksponiram, i da se ne trpam, da u svakoj čorbi budem mirodjija. Što više šištim na lopovluk, zloupotrebe, kršenje zakona, što više hoću da bude bolje, to više dosadjujem ljudima, pa mogu da izazovem kontra efekat - da me ljudi počnu shvatati neozbiljno.
Dosta toga sam napisao, uglavnom sam nekako pogadjao u srž, neki put sam malo lupetao, ali imam dobar prosek
U situaciji kada se donose novi zakoni o divljaci i lovstvu, zakon o udruzenjima gradjana bilo je prilicno nepromisljeno krenuti u restruktuiranje dosadasnjih udruzenja. Bilo je pogresno ohrabrivati razne sumnjive lovne radnike na tom putu. Tu su savezi pali na ispitu i svojim aktivnostima ili u nekim slucajevima pasivnim odnosom prema toj problematici dali legitimitet desavanjima koja su nas dovela do blagog haosa u kome se sada nalazimo. Neko bi za to trebao da preuzme odgovornost, a oni sada kao da nista nije bilo salju instrukciju koja je u suprotnosti sa politikom koju evo vec godinu dana vode.
Lepo nema sta.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pre par meseci, na sajmu Lorist, sam pitao jednog od rukovodećih ljudi iz Uprave za šume min. poljoprivrede, da li znaju kakvu su papazjaniju napravili istovremenim donošenjem dva ključna zakona - Zakon o lovstvu (min. poljoprivrede) i Zakon o udruženjima (min. za upravu). Dobio sam odgovor da nije bilo nikakve koordinacije izmedju ta dva ministarstva, da nije sagledano baš najbolje kako će to ići u praksi, i da je i njima jasno da će biti velikih problema, ali, 'šta da radimo, zakoni su doneti, mora tako!'.
Pomenuo sam da će biti i velikih problema oko imovine dosadašnjih LD i LU, sleganje ramenima, i odgovor da to nije u nadležnosti min. poljoprivrede.
Moram da kažem, da je razgovor bio neformalan, pa ime sagovornika neću navesti.
Eto...
Problem je u tome što su ti "istaknuti lovni radnici" stvorili "zlu krv" među lovcima, obećavajuči pojedinim predsednicima LD sve i svašta, i doveli do toga da se mnogi članovi različitih LD zameraju i svađaju, a sada im "toplo preporučuju" da se pomire i rade kao i do sada.
Ne znam da li je to uopšte i moguće, a ako jeste biće jako teško!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Zašto je uopšte bilo potrebe da se ponovo ustanovljavaju i usitnjavaju lovišta???
Zašto lovišta nisu ostala ista, a postojeća LU se usaglašavala sa novim Zakonima???
Kome su smetala velika lovišta i zašto???
Ništa mi nije jasno!!!
Da, da.
Videćemo kako će taj Statut proći prvo na UO, pa onda na Skupštini.
Ali, ako ništa drugo, uspeo sam u tome da smo na Komisiji za organizaciona i pravna pitanja zauzeli jedinstven stav da odluku o budućem ustrojstvu LU mora da donese Skupština LU, a ne lovačka društva.
Tako da su magistar i tamburaš, za sada, "džaba krečili"!
Znači, sad ide lobiranje i objašnjavanje po LD, šta i kako, da se taj Statut novi usvoji? Kanda će sada da bude rastrčavanje po LD, telefoniranje, obećavanje, ubedjivanje... Nadam se da ima razumnih ljudi u rukovodstvima LD, pa da sednu, uzmu digitron, papir i olovku, pa će im se 'kas'ti samo'.
I da ne nasedaju na obećanja, nego da veruju matematici.
Ova tema je nekako zamrla, u zadnjih mese dana, a rokovi ističu. Nekoliko članova mi je slalo PP sa pitanjima o uskladjivanju statuta sa novim propisima.
Hajde malo da pokrenemo opet priču, ako ima nejasnoća, da pomognemo ako možemo, ili da uputimo ljude gde da traže pomoć oko konkretnih pitanja.
U B. Palanci ništa novo!
Komisija je napravila nacrt Statuta 05.01.2011. godine, 10.01.2011. godine je UO LU ostavio rok da se LD o njemu izjasne, pa da se utvrdi konačna verzija Statuta koja će biti izneta na Skupštinu!
UO LU se posle toga nije sastajao, nacrt Statuta još nije konačan, a Skupština je zakazana za kraj februara!
U Baču je usvojen statut, i završena je podela starog LU, koje je ranije imalo 6 LD u svom sastavu, sada se staro LU podelilo na 2 nova. Predati papiri u APR, sve u svemu, dobar deo posla odradjen. A kako će nam biti, videćemo. Članarina je odredjena na 11 hiljada. Nisam siguran da li sa tim parama, i sa postojećim brojem lovaca (računam na izvestan gubitak članova) moći da izguramo godinu. Treba puno para, članstvo je uglavnom slabo stojeće, a divljači nema, komercijalni lov je skoro simboličan.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.