"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ali, malo da copy-paste:
Od 01.09.2010. godine i stupanja na snagu novog Pravilnika o uslovima i načinima organizovanja lova, došlo je do promene i u načinu rada LD "Jelen".
Novim načinom rada u L.U. i mi u LD "Jelen" smo morali promeniti svoj način rada. Sada funckionišemo na sledeći način:
Dozvole za lov se izdaju isključivo u sedištu udruženja i to tako da se dozvole za nedeljni lov zeca i fazana izdaju petkom za svako lovačko društvo posebno i to po lovnim grupama na ime vođe grupe ili pratioca. Dozvolu izdaje lovnik udruženja.
Dozvole za lov lisica, šakala, divljih svinja, divljih pataka i divljih gusaka izdaju se ponedeljkom na ime lovca koji je proglašen za pratioca i on mora lično doći u sedište udruženja i podići dozvolu za lov koja važi do 7 dana. Uz dozvolu za lov dobija i četiri izveštaja o lovu sa datumima lovnih dana (udruženje je donelo odluku da se navedena divljač može loiviti četiri dana u nedelji). Po izvršenom lovu pratilac popunjava izveštaj i vraća ga u sedište udruženja u predviđenom zakonskom roku. Posedovanje dozvole je preduslov da bi neko mogao izaći u lov u lovni revir LD "Jelen". Pored posedovanja dozvole svaki pratilac pre dolaska u lov mora da se javi lovniku ili kontroloru sa prijavom mesta gde će biti u lovu i koloko će lovaca ići sa njim.
Pošto nam se deo lovišta nalazi u pograničnom pojasu, oni lovci odnosno pratioci koji nameravaju loviti u pograničnom pojasu obavezni su da se jave jednom od dvojice lovaca koji su zaduženi za kontakt sa pograničnom policijom, da im prijave gde nameravaju da love i da prijave poimenično lovce koji idu sa pratiocem u lov. Ta dvojica naših lovaca su potom obavezna da do određenog vremena svakog lovnog dana sve prijavljene lovce za lov u pograničnom pojasu prijave pograničnoj policiji.
U slučaju da neko od lovaca ispali kalibarski hitac u lovištu obavezan je da to prijavi lovniku, koji o tome vodi posebnu evidenciju. Pucnje mora da prijavi odmah po završetku lova SMS-om ili direktnim telefonskim pozivom lovnika.
Malo da komentarišem:
1. Ne mogu sve grupovođe da dobiju dozvolu za lov, npr. Vuk71!
2. Ko je to mogao da proglašava pratioca? To je totalno nezakonito!!!
3. Pratilac, po citiranom Pravilniku, ne popunjava izveštaj o lovu, nego to treba da radi ovlašćeno lice korisnika lovišta na osnovu podataka koje mu da pratilac-još jedna nezakonitost!!!
4. Kakvo javljanje (možda da bi se izbegli neželjeni susreti u terenu i ograničio broj očiju koje mogu/ne mogu svašta da vide), kakvom lovniku (kada LD nema lovište nego samo lovni revir), kakvom kontroloru (to ne postoji ni u Statutu LU, ni u Zakonu, ni u bilo kom Pravilniku)-opet nezakonit rad!!!
5. Pratilac ne može loviti osim ako je u pitanju grupni lov, a s obzirom da se u pograničnom pojasu uglavnom lovi čekanjem DS, njima je nepoznato da se čekanjem može loviti samo u pojedinačnom lovu kada pratilac samo prati lovca koji lovi-OPET NEZAKONITO!!!
Ma katastrofa, i kada hoće da budu pametni - brljaju!
I bolje im je da ćute!!!
I ja bih tako na njihovom mestu!
Član 2. Znači lov organizuje korisnik lovišta a ne LD u sastavu LU-korisnika lovišta!
Član 5. Toliko o obuci za stručne pratioce!
Član 9. Evo ko popunjava izveštaj o izvršenom lovu.
Član 11. član 12. i član 13 Vidi se kako se izvodi pojedinačni lov a kako grupni lov, na krupnu i na sitnu divljač.
Ne može se loviti DS u grupnom lovu - ČEKANJEM!!!
Kada izvršite uvid u obrasce dozvola za lov koje su date u navedenom Pravilniku, videćete da pratilac u pojedinačnom lovu na krupnu divljač i predatore NE MOŽE U TOM LOVU I DA LOVI!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Alo Sremac imate li vi u Palanci pijacu , kada će te kupiti korovače pa da konačno počistite kod vas, a nadležnima svaka čast na brzini trebalo bi ih posla ti po smrt nikad ne bi stigli nazad,pa bi svi duže živeli.Čuo sam svakakvih obećanja , te krećemo te krenuli smo a ono nikad do sada stigli , interesuje me koliko su brzi kada idu po platu koju baš nešto i nisu zaslužili
Slabe su korovače za naše smeće.
Ne znam da li se negde prodaju govnjive motke....to bi bilo adekvatnije.
A što se tiče "organa" izgleda da ih boli "organ" za nas, ili možda rade tajno.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Drugovi, malo smo zaboravili na ovu temu.
Možete li da verujete da do danas, pored svega što je napisano i dokazano, još niko nije prstom mrdnuo???
$aAa$aAa$aAa
Ljudi interesuje me dali čovek u autu i pored njega puška u futroli može biti optužen za krivolov dok je čekao stručnog pratioca na mestu gde su se dogovorili da idu u lov!!
Gedžo ja neznam dali može bilo ko da dokaže da tu ima i trunka krivolova ali jako dobro znam da je dokazano da su neki od te gospode koji se sada drže nekih zakonskih regulativa nekada znali da IZBODU nekog nožem i to desetak puta pa isti TI nose oružje i pametuju po lovištu,,,pa da su neki od te gospode znali da nevrate 700 dozvola a sada su među prvim nosiocima dozvola,,,pa da su neki od te gospode bili NEIZOSTAVAN deo hronika po novinama,,onda me ni nečudi da mogu da rade šta hoće ali znam da neće moći dokle hoće
Taman kada pomislim da je konačno došao kraj ludostima "bivšeg" i trenutnog rukovodstva LD "Jelen" Bačka Palanka, oni me pogode gromom iz vedra neba.
Juče je održan Odbor lovaca LD "Jelen" Bačka Palanka, na kojem je, kako sam čuo da je rekao jedan od učesnika sastanka, za grupovođu i člana Odbora lovaca imenovan čuveni "Revolveraš"!
Ovom glupošću, ako je sve ovo istina, su odgovorni prevazišli sami sebe!
Ne znam čime je to zaslužio?
Da li mu je Piškać "do groba" zahvalan što ga nije likvidirao kada je došao da mu se požali na karabin, sve škljocajući obaračem i sa metkom u cevi?
Da li je to zaslužio poštovanjem lovačke etike, lovačkog kodeksa, i mera bezbednosti u lovu, kada je lovcima sa kojima je lovio opalio metak pod noge, da vidi da li će se uplašiti i kakvi su im refleksi?
Da li je to zaslužio boravkom u lovištu, u kombiju sa Šefom lovočuvarske službe u vreme zabrane lova, za šta još uvek nije utvrđeno da li su se ljubili, krivolovili, ili je obučavan za nove dužnosti?
Da li je to zaslužio dugogodišnjim lovačkim stažom od 2-3 godine?
Da li je to zaslužio stoičkim podnošenjem sprdnji, zajebancija, i smejanja za leđa, na svoj račun?
Ne znam šta je dovelo do toga, ali sam čuo da grupa, čiji je sada grupovođa, o tome nije konsultovana, pa su ljudi "malo" popizd@li!
A njime su zamenili čoveka koji ima oko 50 godina lovačkog staža, koji je istinski autoritet među lovcima, i koji je imao mooda da, iako u velikoj manjini, kaže svoje mišljenje i suprotstavi se Piškaćevoj autokratiji.
Eto kako završe takvi lovci u LD "Jelen" Bačka Palanka, i to nije prvi put!
Ako je sve ovo istina onda su dotakli dno!
A ako nije izvinjavam se "Revolverašu" što sam izneo ono što mu njegovi "prijatelji" i svi ostali, pričaju iza leđa!
Štampaj!
E JEB.GA taman sam se ponadao da se vi palančani nemate više čime da se hvalite to jest hvalite se sa neverovatnom količinom gluposti u vašem okruženju kad izbaciste neverovatan adut. Kako vam onda može neko parirati u hvalama kada su vaši RUKOVODIOCI nenadmašni. Blago vama
Sremac75 kaže:
Taman kada pomislim da je konačno došao kraj ludostima "bivšeg" i trenutnog rukovodstva LD "Jelen" Bačka Palanka, oni me pogode gromom iz vedra neba.
Juče je održan Odbor lovaca LD "Jelen" Bačka Palanka, na kojem je, kako sam čuo da je rekao jedan od učesnika sastanka, za grupovođu i člana Odbora lovaca imenovan čuveni "Revolveraš"!
Ovom glupošću, ako je sve ovo istina, su odgovorni prevazišli sami sebe!
Ne znam čime je to zaslužio?
Da li mu je Piškać "do groba" zahvalan što ga nije likvidirao kada je došao da mu se požali na karabin, sve škljocajući obaračem i sa metkom u cevi?
Da li je to zaslužio poštovanjem lovačke etike, lovačkog kodeksa, i mera bezbednosti u lovu, kada je lovcima sa kojima je lovio opalio metak pod noge, da vidi da li će se uplašiti i kakvi su im refleksi?
Da li je to zaslužio boravkom u lovištu, u kombiju sa Šefom lovočuvarske službe u vreme zabrane lova, za šta još uvek nije utvrđeno da li su se ljubili, krivolovili, ili je obučavan za nove dužnosti?
Da li je to zaslužio dugogodišnjim lovačkim stažom od 2-3 godine?
Da li je to zaslužio stoičkim podnošenjem sprdnji, zajebancija, i smejanja za leđa, na svoj račun?
Ne znam šta je dovelo do toga, ali sam čuo da grupa, čiji je sada grupovođa, o tome nije konsultovana, pa su ljudi "malo" popizd@li!
A njime su zamenili čoveka koji ima oko 50 godina lovačkog staža, koji je istinski autoritet među lovcima, i koji je imao mooda da, iako u velikoj manjini, kaže svoje mišljenje i suprotstavi se Piškaćevoj autokratiji.
Eto kako završe takvi lovci u LD "Jelen" Bačka Palanka, i to nije prvi put!
Ako je sve ovo istina onda su dotakli dno!
A ako nije izvinjavam se "Revolverašu" što sam izneo ono što mu njegovi "prijatelji" i svi ostali, pričaju iza leđa!
Štampaj!
Nemoj tako sremac pa vrlo dobro znaš da su ti teletabisi pričali pred mnogo ljudi da je dečko RETARDIRAN,KO GA PRIMI U LD?,SAMO ČEKAMO DA NAM NEKO JAVI DA JE UBIO NEKOGA U LOVU,TO TREBA IZBACITI IZ LD.Rekli ljudi pa pogrešili i to je u redu pa svaka RA pozna svoje gvozđe,trAziš sebi sličnog da bi se druzio sa istim!!!!!!!!!!!!!A biće i da smo za te priče mi krivi al diktafon je diktafon ,,PRCCCCCCC
Aaaaa to je onaj što je pričao gluposti, a nije znao pred kim priča! Dečko sa kreativnim tumačenjem zakona. Nije bitno ko je i šta je, bitno je da zna gde treba da ode po svoje mišljenje
Bogami, nisam siguran da bih sa njim bio u grupi u lovu!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?