Obično svaki ciga hvali svoga konja. Iz iskustav znam da svaka puška pa makar iz iste fabrike i isti model ima priču za sebe (svoje mane i svoje vrline)
Svašta je ispričano o MP 153 bajkal-u ali se niko nije pozabavio dužinom cevi i šta to znači. Neko je samo spomenuo u kontekstu da bi mu za visinu njegovog tela odgovarala 66cm cev. Znamo da postoje cevi od 61, 66, 71 i 75cm ali se niko nije pozabavio balističkim karakteristikama tih cevi. Sigurno je da različite dužine cevi imaju i različite balističke karakteristike. O tome bi bilo lepo da napiše neko ko zna o tome više npr. Nenadex ili Canesarius da bi ljudi znali šta da nabavljaju i za koju vrstu lova.
Mislim da problematika dužine cevi kod sačmarica zaslužuje novu temu, pa otvorite je, i tamo pišite o tome. U svakom slučaju, dosta interesantno za diskusiju.
brzi kaže:
Obično svaki ciga hvali svoga konja. Iz iskustav znam da svaka puška pa makar iz iste fabrike i isti model ima priču za sebe (svoje mane i svoje vrline)
e ja sam ciga kontraš. puška ko puška pored to 34 p ne može ni da primiriše a posedujem i jednu i drugu IŽMP153 je obična metla (da je izdržljiva to jeste)
nisam, ali kazem koliko i sta ova puska moze da izdrzi, da su drugi poluavtomati za nju kesa. dobro znam da joj je zavrsna obrada najgora od svih PA, i da je malo teza od drugih. ali Rus sta napravi to je to.B)
pricate...tvrdnje nasih ljudi su samo kupujte Rusko,Rusko,Rusko...zasto je to tako??Zato sto nasi lovci nisu nikad probali drugo oruzije osim Ruskog,CZ i Ceskog...Kupite Berettu pa cete da vidite sta je masina...Istina treba para za takvo nesto ali kad kupujes kupi da valja i imas pravu stvar...Ja znam gazdu streljane Kovilovo u Beogradu..Zdravko Sotra on kaze ja sam sine probao oruzija koliko niko nije u Srbiji...Od berette nema boljeg zapamti..i ja mu verujem 100% Kolega obrati paznju na tvoj recnik ovde i bez vredjanja ima i drugih reci da izrazis tvoje neslaganje sa drugima i tvoj post ce biti izmenjen u cilju nastavka diskusije u mirnom tonu bez vredjanja ujedno vas zadnji put upozoravam da se predstavite u temi za to "Predstavite se ",ukoliko to ne ucinite sledi banovanje
1. josh se nisi predstavio, pa molim nadlezne da reaguju
2. Zdravko Shotra se zvao rahmetli reziser
3. chime puca taj tvoj "Zdravko", znash li mozda?
Zabrane u lovu
Član 76.
Zabranjeno je loviti lovostajem zaštićenu divljač:
1) ako je ugrožena požarom, poplavom, snežnim nanosima, poledicom i drugim elementarnim nepogodama;
2) krupne divljači prigonom, pogonom ili psima, osim divlje svinje, vuka, šakala i lisice;
3) upotrebom reflektora (farova), baklji i drugih veštačkih svetlosnih izvora (osim u lovu na divlju svinju, vuka, šakala i lisicu), aeronautičkih mašina, ogledala, elektronskih uređaja, audio uređaja i živih mamaca, kao i upotrebom hrane sa omamljujućim sredstvima;
4) upotrebom pasa koji nisu lovački rasni psi, pasa koji nisu vakcinisani i obeleženi u skladu sa propisima kojima se uređuje veterinarstvo i pasa onih rasa čija upotreba nije predviđena lovnom osnovom;
5) upotrebom sokola i drugih ptica grabljivica u lovištima u kojima takav način lova nije predviđen lovnom osnovom;
6) upotrebom luka i strele i samostrela u otvorenim lovištima, kao i u ograđenim lovištima u kojima takav način lova na krupnu divljač nije predviđen lovnom osnovom;
7) zamkama ili klopkama, a ptice pomoću lepkova, mreža i kućica sa mrežom ili pomoću drugih sredstava za masovno hvatanje, odnosno uništavanje ptica;
8) gađanjem iz motornog vozila i gaženjem motornim vozilom;
9) vojničkim oružjem i vojničkom municijom; 10) sitnu divljač puškom sa olučenim cevima, puškom sa neolučenim cevima koja prima više od dva metka, kao i poluautomatskom puškom sa neolučenim cevima koja nije reducirana na dva metka;
11) krupnu divljač puškom sa neolučenim cevima, osim divlje svinje;
12) ostalim nehumanim metodama i sredstvima koja mogu da izazovu lokalni nestanak ili ozbiljan poremećaj u populaciji divljači
znam dragane ali pod 1.kada kupis neku skupu pusku ides snjom u lov ogrebes je o bagrem dok se provlacis ogrebes cev negde ili brunir odma mozes ili da se ubijes ili places.2rusko je jeftino i izdrzljivo zato lovci uzimaju rusko ko ce sad u ovoj krizi da daje velike pare za pusku plus ako nema sta da radi snjom tj .lovi i nemoj da podcenjujes rusa.napominjem da nemam nista protiv tebe ili drugih proizvodjaca pusaka.hvala i pozdrav Mala ispravka
Srbijalov Admin Tim!
Drugari ne ubija puska nego lovac,svaka puska je ubojita samo covek treba da zna da je koristi!Licno sam ne posedujem ruski poluautomat ali imam visoko misljenje o njemu!
Ja licno lovim sa ruskom bokericom.Ne znam koliko je stara,ali mi odlicno odradjuje posao.U pocetku sam razmisljao o kupovini neke druge marke,ali su se neke kockice sklopile tako da sam uzeo ovu pusku,odlicno mi je legla i za sada ne razmisljam o njenoj zameni.
To sto ona mene dobro sluzi,ne daje mi za pravo da kazem da su u odnosu na nju sve ostale bokerice obicna boranija,posto to jednostavno nije tako.
Isto tako ne mogu da se slozim,da su u odnosu na ruski poluautomat MP153,svi ostali poluautomati inferiorni.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?