Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?
misa 71
 Gedza66 B) Bravo 2
Ako su to tacni navodi i podaci to je prosto receno UZASSSS.
Ali ne treba se cuditi o svemu sto si napisao jer u maltene svakom LU postoji neki problem .
Kod mene mi smo krenuli sa resavanjem problema a to je bio prvi korak. Smenismo predsednika Tita , bio covek predsednik samo 22 godine .
Sta ce sve izaci na vidalo kad pocnemo knjige i racune da listamo ????itanje Lupa Confused Glavu o zid
Nego da se izborimo sa ovim podelama . Videcemo sutra sta ce se desavati u Smederevu ?
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

zoranp
 Samo se po principu ...ni po babi ni po stričevima ...može doći do nekog reda i u lovstvu i u svemu ostalom!! Za ovo oko šumadinca mi je jako žao što to čujem, ali ima priliku da se argumentovano suprostavi optužbama i dokže svoju čistotu ..u suprotnom nema druge nego Admin Power , jer treba kukolj od žita odvajati!! Besan
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo

boro ka?e:
Molio bih administratore portala da poostre kriterijume prilikom predstavljanaja novih clanova da nam se ne desava da na portalu razgovaramo sa tajanstvenim i izmisljenim ljudima. Clanovi napisu sve i svasta samo ne napisu ime i prezime. A to odmah bar meni ukazuje na potencijalne zadnje namere. Vecina clanova se predstavila punim imenom i prezimenom pa ne vidim razlog zasto ne bi i ostali koji do sada nisu. Lepo je o nekom znati koje pse voli, koji mu je broj cizama i koje puske poseduje, ali najpre ime i prezime, mada sam svestan da i tu moze biti zloupotreba i izmisljanja.

Podr?avam ovaj predlog, mada admini ne bi mo?da trebali da ga usvoje, ponekad je lepo znati da su provokatori i J.jare ovde me?u nama easnim i po?tenim lovcima, izvinjavam se slabiaima i kukavicama oni nisu krivi to im je uro?ena sklonost mo?da ih mame i tate tukli kad su bili mali. Lepo je biti heroj sa pu?kom u ruci i hvaliti se na sva usta ?ta si ubio, al svoje ime staviti na uvid javnosti ne daj bo?e, mo?e neko da ga ukrade, pa ?ta onda. Ej Srbi, Srbi pa nije Srbijalov zabranjeni forum ni spisak za odlazak na robiju.

peda
 Ma pusti J..are, ceo vek se grebu i kriju iza tuđih leđa

LU Aleksandrovo
 Jok bre ne smetaju oni meni ja ovo radim upravo zbog njih, ?isto da znaju da imaju protivte?u, slabiae i kukavice sa?aljevam nije lako biti u du?i crv, sve dok se ne doeepaju dvocevke pa poenu da biju, eik malo onda ih pipni.

djosa69
 i ja kao novi clan ovog odlicnog portala pozdravljam sve clanove a najvise bi pozdravio gedju66 sto je odgovorio stoletu jagodincu i ocekujem brzi odgovor stoleta a sto se tice teme jedinstveno lu. ili podela mislim da je u srbiji dosta vise podela.pozdravi za lalu.

Pravilo foruma je da se prvo predstavite na temi "Predstavite se"!
Srbijalov Admin Tim!*

Lala
 Djosa69, hvala na pozdravima, i hvala za komplimente portalu. Komplimenti i pozdravi te ne oslobadjaju obaveze da se prvo upišeš na temi 'Predstavite se'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Jedinstvena Srbija, ko i evropa.

LU Aleksandrovo
 Obaveštenje za društva koja planiraju izdvajanje a postojali su kao pravna lica pre zakona iz 93. usput može da pomogne kod regulisanja statusa imovine.

Većina lovačkih društava je bila registrovana u Sekretarijatu unutrašnjih poslova na teritoriji svoje opštine.
Sekretarijat ih u većini slučajeva nije brisao iz registra, tako da oni na papiru još postoje,
Postoji mogućnost da se takva društva ponovo aktiviraju, posebno uzimajući u vidu nov zakon o udruženjima građana i još uvek trajući rok za preregistraciju udruženja.
Učlanjenjem u udruženja 93. godine, skoro niko nije izvršio brisanje iz registra a da bi proverili evo vam link prema agenciji za privredne registre gde to možete prvo proveriti a dalje se preciznije informisati.

http://pretraga.apr.gov.rs/udruzenjar...fault.aspx probajte razne kombinacije ako ne znate pravi naziv starog društva jer su vađne i zapete ja sam moje pronašao kada sam ukucao velike livade, tako nam se selo zvalo dok ga pre 10 godina nismo prekrstili u Aleksandrovo.
Vodite računa da je zadnji rok za preregistraciju 20. april 2011. godine, preregistracija je besplatna i dovoljno je predati u APR zahtev, uz dva primerka statuta, odluku o izboru zastupnika i overenu fotokopiju lične karte zastupnika, i eto vam za pet minuta gotovo lovačko udruženje.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Evo par reči iz "Lovačkih novina" oko ove teme :

1. LUO Bačka Palanka ostaje jedinstveno sa 13 LD.
2. LU "Bečejski salaši" Bečej, ostaje jedinstveno.
3. LU "Zapadna Bačka" Sombor, ostaje jedinstveno.
4. LU "Vrbas" Vrbas, ostaje jedinstveno.
5. LU "Mostonga" Odžaci, ostaje jedinstveno.
6. LU "Novi Sad" Novi Sad, ostaje jedinstveno.
6. LU "Pančevo" Pančevo, ostaje jedinstveno.
7. LU "Kikinda" Kikinda, ostaje jedinstveno.
8. LU "Lovac" Bela Crkva, ostaje jedinstveno.
9. LU "Obedska bara" Pećinci, ostaje jedinstveno.
10. LU "Sremska Mitrovica" SM, ostaje jedinstveno.
11. LU "Zrenjanin" ostaje jedinstveno.
12. LU "Sremac" Ruma, ostaje jedinstveno.
13. LU "Srem" Šid, ostaje jedinstveno.

14. LU "Vršačka kula" Vršac, ide u podelu.
15. LU "Panonija" Bačka Topola, ide u podelu. 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

savo bp
 Ne znam otkud taj podatak u lovačkim novinama (L U bačka Palanka ostaje jedinstveno) kada smo se na U O udruženja i na Skupštini udruženja dogovorili da ćemo naše predloge oko formiranja novih udruženja dostaviti L S V.

paninm

"U Vojvodini danas ima 57 lovačkih udruženja, 394 lovačka društva i više od 24000 lovaca"

Ovo sam pronasao, tako da neznam koliko je validno to sto pise u lovackim novinama.
Treba imati kompletan spisak, i to na pravom mestu-a gde je to pravo mesto-sajt LSV ili sajt PSSIV odeljak lovstvo?

Lala
 Sekretar LSV Zeremski je nedavno u intervjuu Dnevniku rekao da očekuje da će ove godine biti oko 100 LU u Vojvodini, kad se završi proces osamostaljivanja nekih dosadašnjih LD i deljenja nekih LU. Za ovu godinu, LSV predvidja oko 20 hiljada lovaca.

Lala
 Na jednom drugom lovačkom sajtu sam naišao na interesantan tekst, sa sastanka rukovodstva LSV i vodećih ljudi sekretarijata PSPŠV.
Evo link, nije loše da se pročita:
http://www.lovcisrbije.com/index.php/...ovita.html

LU Aleksandrovo
 Da to je upravo izveštaj sa sastanka od predprošle srede, što su pozvani predsednici trebali preneti svom članstvu, moj meni jeste, delimično kad sam ga ja zvao. Ostali verovatno nisu ni toliko, izgleda da informisanje nigde ne štima, što se manje zna stim bolje, mnogi će se naći zatečeno a onda će se krivac tražiti ko zna gde, a izgleda ni u našoj bazi ne štimaju mnoge stvari.

LU Aleksandrovo
 Političar ne bi bio političar kad ne bi umeo to da kaže na svoj način, ponekad to zvuči kao uspavanka a ponekad kao pritajena pretnja, e pa lepo Lala postavi link do komentara sa nedavno prošlog sastanka u PSPŠV na kom se okupljenim obratio i pokrajinski sekretar Danijel Petrović, vrlo kratko, korektno i na svojstveno politički način jasno, evo tog pasusa,

Sekretarijat vam stoji na raspolaganju, pomoćićemo svima koliko možemo, ali neophodno je da što pre imamo jasnu situaciju u vezi sa udruženjima u pokrajini. Zbog toga pozivam predstavnike udruženja koji se za sada nisu dogovorili kako će dalje, da se što pre dogovore, na zadovoljstvo svih strana. Ako nekim slučajem dogovor izostane, Sekretarijat će, poštujući zakone, doneti rešenja, ali plašim se da će u tom slučaju neko biti nezadovoljan. Zato, sedite za sto i dogovorite se! rekao je Petrović.

Trebamo li se posle ovoga osećati lagodno i sigurno da će i u buduće biti kao što je bilo, mnogima se može desiti da u narednom periodu, parkiraju i garažiraju svoje, pse, puške i čizme a lov prate na Diskaveri kanalu. Po običaju sad kad treba da pričamo mi će mo da ćutimo a kad sve bude gotovo onda će mo da pričamo i da menjamo vladu, po mogućnosti Evropsku.

Lala
 Pa mislim da je čovek lepo rekao: ili dogovor, ili posle nemojte da se bunite! Imate šansu da se dogovorite, iskoristite je.
Mislim da je sasvim pogodio - čujem da u dosta slučajeva ima inaćenja unutar pojedinih LU, da se nadgornjavaju i prepucavaju ljudi, pa posle kad se prelomi kako misli neko izvan LU, onda će biti drečanja tipa Kalimero 'nepravda!'.
Pamet u glavu, argumente na sto, i razgovarajte dan i noć, dok se ne dogovorite unutar LU. Pa kako god se dogovorite, bolje je tako, nego da vam se spolja 'kroji kapa'.
Nisam često čitao ili slušao, da se pokr. sekretar Petrović oglašavao javno, ali to mu je izgleda stil. Sudeći po ovom što je ovde rekao, ne priča puno, ali kad kaže, onda kaže.

LU Aleksandrovo
 Da to je suština poruke, i očigledno je da se na formiranje lovišta neće dugo čekati, nadležni su izgleda odlučni da se to što pre završi, i ponuda je korektna dogovorite se i recite, jer će mo mi podeliti po našem nahođenju, i nećemo se uopšte igrati, a pokazali su vrlo jasno da se ne igraju na podeli lovnih područja, jesmo li mi nešto na tome naučili, il se još uvek zavaravamo da će vlada ponovo krojiti neku drugu podelu. Za neverovati je kakva ravnodušnost vlada, kako među rukovodstvom udruženja tako i među članstvom. u trenucima kada nam se svima rešava ključno pitanje a to je buduće lovište, bez kojega nema ni nas kao udruženih lovaca.

Lala
 Lepo ja pisao ovde još pre godinu dana, i više.... Ko je shvatio, shvatio, ko nije, i neće.
Prošlo je vreme neozbiljnosti i razmišljanja 'ma neće to biti tako, ma mi ćemo i dalje kako mi mislimo da treba...'. Ko god je tako mislio, 'prosvirao' je u ovom izvlačenju. Pa će članstvo takvog LU biti prinudjeno ili da se učlanjuje u druga LU, ili da okači pušku o klin.

Boban
 Ko nemisli da radi ozbiljno i da se zalaze nema mu vise perspektive,ili ovako ili nikako.
Ili jesi ili nisi LavGrin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,009 posete www.srbijalov.com