Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Napredna kinologija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Napredna kinologija
tulipan
 Takvih primera je na zalost jako puno,a vecina se psa seti samo toga dana kada idu u lov!

kosmajski div

Lala kaže:
Da li je neko napisao nešto korisno ili nije, da li je doprineo radu portala ili nije, kolega kosmajski, to je samo tvoje mišljenje, na koje imaš pravo, ali koristi prikladniji način da ga izneseš. Da li je Sanja sujetna ili nije, dovoljno govori činjenica, da učesnicima u diskusiju nije obrisala ni jedan post, niti jednu reč.
Ovde se neće prenositi atmosfera sa BK, budi siguran.
DakiNS ti je napisao šta je po njegovom mišljenju trebala da bude ova tema, i ja se sa njim slažem.
Za reklamu 'velikih imena kinologije' ćete morati da potražite drugo mesto. Žao mi je. Ja sam veliko ime na Srbijalov portalu, i jako sam sujetan, tako da ću sa zadovoljstvom brisati bilo kakve upise sa sličnim tonom koje budeš postavljao, kao što je onaj u kom pominješ sujetu. Ako imaš nešto lično o kinologiji sa Sanjom, rešite to telefonom, ili u ličnom susretu, ne na portalu!
JA sa doticnom gospodjom nemam nikakve licne nesporazume , ne poznajem je i nemam sta sa njom da resavam.Sta sam imao da kazem rekao sam .Sto se mojih postova tice ako su nekorisni i u nekom neprikladnom tonu , obrisite ih sve, na to imate pravo, nema ljutnje..Pozdrav .
http://www.facebook.com/kosmajskidivsopot.ivkovic

DakiNS
 JBG da li je neko pročitao šta sam pisao ,aje javi te mi da se ne trudim više kakva su vremena nesmeš ostati trudan.

kosmajski div

DakiNS kaže:
Kažu kuvarice bez jednog začina moše biti supa (ali nije istog ukusa ). Ajde kolege nemojte se duriti nego kuckajte iskustvo se ne može naučiti nego proći a dvojica kolega imaju iskustva koje mogu preneti a i sa znanjem su jači od mnogih nas, jedino mi je čudno što su se stisli kao nova mlada. Drage iskusne kolege i vrsni odgajivači ono što vi držite u glavi niko vam ne može oduzeti ali koliko god to nesebično delili nemožete podeliti a opet vam sve ostane. Smatram da se veličina jednog kinologa ne meri samo uspesima nego i učešćem u podizanju i širenju znanja ostalih kolega. Ima i slučajeva kada pomislim da je bolje da ćutim jer tada niko neće primetiti koliko neznam.
Kod vas to kolega cesto bude toplo-hladno, malo na ovu, malo na onu stranu ,duhovito pa sareno.Vi ste predlagac ove teme , a niste je podrzali u pravom smeru ,a prikljucujete se opstrukciji doduse tanano , polako i iz daljine. Medjutim ,srecom, nastavili su neke druge kolege da pisu i sada je vec sve u redu, pa da citamo dalje i da drugima nesmetamo .Pozdrav.

ohotnik
 Kolega DakiNS Citam tvoje postove i vidim da volis pse i da ulazes svoje vreme u obuku psa Ali molim te procitaj prvu stranu teme sa samog otvaranja kada je u samom zacetku presecena svaka diskusija razgovor i razmena misljenja o naprednoj kinologiji iako ni najmanjeg problema nije bilo u razmeni misljenja.Lovac sam dvadeset godina nikada nisam bio bez najmanje sedam pasa a imao sam i po 18 odraslih stence neracunam Svake godine sam imao po dva tri psa koja sam vodio na skoru svaku utakmicu tiba B i poneku C po celoj srbiji i italiji tamo sam imao u padovi i titulu Nisam trgovac da se reklamiram hvala bogu imam prihode sa druge strane Dvojica kolega su sasvim dobronamerno poceli da ucestvuju na ovoj temi i nisu dobro shvaceni svaki upis im je na neki nacin docekan na noz da li iz neznanja ili neceg drugog nebi ulazio u to Ja necuvam svoje znanje mozda ga po necjem misljenju i nemam ali nakon pocetka same teme ako pazljivo procitas uvideces u cemu je problem Ja pratim ovu temu ali ako nema otvorene drugarske diskusije i razmene saveta i misljenja sve gubi smisao.Drugarski pozdrav

Jank

ohotnik kaže:
Kolega DakiNS Citam tvoje postove i vidim da volis pse i da ulazes svoje vreme u obuku psa Ali molim te procitaj prvu stranu teme sa samog otvaranja kada je u samom zacetku presecena svaka diskusija razgovor i razmena misljenja o naprednoj kinologiji iako ni najmanjeg problema nije bilo u razmeni misljenja.Lovac sam dvadeset godina nikada nisam bio bez najmanje sedam pasa a imao sam i po 18 odraslih stence neracunam Svake godine sam imao po dva tri psa koja sam vodio na skoru svaku utakmicu tiba B i poneku C po celoj srbiji i italiji tamo sam imao u padovi i titulu Nisam trgovac da se reklamiram hvala bogu imam prihode sa druge strane Dvojica kolega su sasvim dobronamerno poceli da ucestvuju na ovoj temi i nisu dobro shvaceni svaki upis im je na neki nacin docekan na noz da li iz neznanja ili neceg drugog nebi ulazio u to Ja necuvam svoje znanje mozda ga po necjem misljenju i nemam ali nakon pocetka same teme ako pazljivo procitas uvideces u cemu je problem Ja pratim ovu temu ali ako nema otvorene drugarske diskusije i razmene saveta i misljenja sve gubi smisao.Drugarski pozdrav

Kolega slažem se, potpuno si u pravu....B)Bravo 2Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

kosmajski div
 Svakako, zadovoljstvo mi je kada ljudi poput kolega Ohotnika i Janka prepoznaju necije dobre namere i da svi zajedno zelimo da nastavimo temu napred i u pravom smeru.Malo iskritikovasmo kolegu DakijaNS [ mislim da se on nece ljutiti] , ali ja ovom prilikom pozivam sve ,a narocito kolegu Komtemu da nastavimo pricu u dobrom pravcu , a kolega Lala je to dozvolio kako mi se cini.Za pocetak imamo dobru prepisku izmedju kolega Rada Kamenoresca i kolege Tulipana.Treba reci i opisati taj odnos prema psima .Takodje Kolega Rade Kamenorezac bi mogao da nam opise svog psa sa toliko titula, kako je dosao do njega i kako je sve to i gde postigao bez obzira koje je rase .Kolega Ohotnik bi takodje mogao da isprica tu pricu o ucescu njegovog psa u Padovi na tom takmicenju, da opise psa ,poreklo, vreme kada je to postigao, koliko mu je trebalo vremena i na koliko je utakmica na nasim terenima taj pas ucestvovao da bi izasao na taj nivo takmicenja.To su sve dobre ideje za pocetak da bi razvili ovu izvrsnu temu.Ima ovde na ovom forumu jos kolega koji mogu izneti neku pricu iz svog ugla, da ih ne nabrajam poimence , o takmicenju gde su sami ucestvovali ili prisustvovali kao posmatraci ,postaviti dobru fotografiju ,nesto ako treba i iskritikovati, opisati nekog dobrog psa pa i dobrog odgajivaca, dresera i takmicara iz blize okoline, koji je mozda napravio neke dobre rezultate pa makar to bilo i u neko dalje vreme.Da bi smo napredovali moramo mnogo podataka koje znamo podelili jedni sa drugima da bi eto to mnogi od nas culi , nesto sto do sada nisu znali ,a interesantno je.Ako se slazete ,idemo dalje.

Lala
 Mislim da se opet nismo razumeli: tema 'napredna kinologija' nije namenjena za pisanje o pojedinim psima i o pojedinim takmičenjima. Pišite kako se priprema pas, kakve tehnike koristite u obuci, pišite o načinu i sistemu takmičenja, koji detalji se gledaju prilikom ocenjivanja, i sl., a ne o pojedinačnim slučajevima. Ako krenete priču o pojedinim psima, za čas će tema otići u OFF, jer će krenuti rasprava čiji je pas bolji, koji odgajivač je veće ili manje ime, čiji psi su privilegovani na takmičenjima, a čiji nisu... Približite naprednu kinologiju običnim lovcima, manite se priča 'kako je bilo tamo' i 'onaj se dogovorio sa organizatorom onamo', 'sudije su forsirale ovog ili onog'... To nikud ne vodi.
Nadam se da sam bio jasniji, u kom pravcu bi trebalo 'voziti' priču?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kosmajski div
 Ma ne verujem kolega Lalo da smo svi tako mali i sujetni da ce doci do bilo kakve raspravke oko tako beznacajnih stvari ciji je pas bolji ili ko je veci vodic.Nama kinolozima je poznato mesto gde se najbolji dokazuju i ne verujem da bi se neko ljutio ako kazemo da smo imali dva ili tri svetska sampiona na kupu Sv. hubert ,pa pomenemo i te ljude, a to je bilo pre dvadeset i vise godina, sto znaci da tih pasa nema nigde ,ali bi mogla da se nastavi prica sta je sa potomcima tih pasa , da li su ostavili priplodnog traga iza sebe i tako.Da li bi nekome smetalo da kazemo da smo na takmicenju tipa B, takodje imali dva sampiona sveta sa tim i tim psima ,a da smo jedne godine postali i ekipni sampioni sveta na takmicenju tipa B pod pokroviteljstvom Svetskog kluba za Nemacke kratkodlake pticare,pa navedemo imena reprezentativaca, pa ime selektora , pa stavimo rezultate , mesto dogadjaja ,drzavu i sve sto ide uz to .Imale su jos neke kolege uspeha na svetskim izlozbama i to mozda treba pomenuti i to je napredno, ali ako vi mislite da to ne treba, da nije tema i da to moze biti neka nedozvoljena reklama ,onda u redu, razumem vas potpuno.Ovo sto vi predlazete ima na portalu Srbija lov vec otvorenih tema, dresura , priprema , utakmice i izlozbe, ishrana ,podizanje stenadi i tako dalje i vi to najbolje znate.Dobro ja sam sada ponovo izneo svoje misljenje i za mene nema problema mogu se vratiti temi o Nkd i E. Bretonu i to ce za moju malenkost biti sasvim dovoljno.

Lala
 Ma pišite šta hoćete, ali bez pominjanja ljudi i uzgajivačnica koje i dan danas rade, pa da ih tako reklamirate. Nisam siguran da će tema biti jako interesantna većem broju članova, kako ste počeli.
Barem toliko znam o lovnoj kinologiji, da sam svestan da pominjanje pojedinih uzgajivača diže cenu psima iz njihove odgajivačnice, pa se 'na mala vrata' reklamiraju. Uz puno poštovanje svih, to nije fer, i nije pošteno prema portalu, gde se reklame plaćaju.
Slična stvar se dešava sa temom lovački sajmovi, gde se pod okriljem pisanja o nekom sajmu ili izložbi, provlače agencije koje organizuju posetu (i naplaćuju organizaciju). Takodje, u temi novine i časopisi, ista stvar, reklama 'na mala vrata'.
Zbog toga ne želim da se pominju pojedinci, ma koliko bili zaslužni za kinologiju. TO se moglo raditi ranije, dok nije prešlo sve granice, pa smo izmedju ostalog i zato ograničili članovima otvaranje novih tema.
Pa jel Sanja ikad pomenula svoju uzgajivačnicu vižli? Nije. Pa onda nemojte ni vi pominjati ovde druge odgajivačnice, pse i vodiče.
Igramo fer i pošteno, jel u redu?

kosmajski div
 U redu je kolega Lalo,posteno objasnjenje , pozdravljam vas.

Rade kamenorezac

kosmajski div kaže:
Svakako, zadovoljstvo mi je kada ljudi poput kolega Ohotnika i Janka prepoznaju necije dobre namere i da svi zajedno zelimo da nastavimo temu napred i u pravom smeru.Malo iskritikovasmo kolegu DakijaNS [ mislim da se on nece ljutiti] , ali ja ovom prilikom pozivam sve ,a narocito kolegu Komtemu da nastavimo pricu u dobrom pravcu , a kolega Lala je to dozvolio kako mi se cini.Za pocetak imamo dobru prepisku izmedju kolega Rada Kamenoresca i kolege Tulipana.Treba reci i opisati taj odnos prema psima .Takodje Kolega Rade Kamenorezac bi mogao da nam opise svog psa sa toliko titula, kako je dosao do njega i kako je sve to i gde postigao bez obzira koje je rase .Kolega Ohotnik bi takodje mogao da isprica tu pricu o ucescu njegovog psa u Padovi na tom takmicenju, da opise psa ,poreklo, vreme kada je to postigao, koliko mu je trebalo vremena i na koliko je utakmica na nasim terenima taj pas ucestvovao da bi izasao na taj nivo takmicenja.To su sve dobre ideje za pocetak da bi razvili ovu izvrsnu temu.Ima ovde na ovom forumu jos kolega koji mogu izneti neku pricu iz svog ugla, da ih ne nabrajam poimence , o takmicenju gde su sami ucestvovali ili prisustvovali kao posmatraci ,postaviti dobru fotografiju ,nesto ako treba i iskritikovati, opisati nekog dobrog psa pa i dobrog odgajivaca, dresera i takmicara iz blize okoline, koji je mozda napravio neke dobre rezultate pa makar to bilo i u neko dalje vreme.Da bi smo napredovali moramo mnogo podataka koje znamo podelili jedni sa drugima da bi eto to mnogi od nas culi , nesto sto do sada nisu znali ,a interesantno je.Ako se slazete ,idemo dalje.
KOLEGA MOJ PAS JE NLT od titula ima 9 caciba 3 caca i 3 puta prm inace nabavio sam je u SUBOTICI odPanic Obrada otac moje kuje je Kan prosle god prvak sveta u Bratislavi a majka Monja.
SAMO TERIJERPas

Rade kamenorezac
 A umalo da zaboravim kolega kosmajski div ja provokacije napodnosim a provokatore nepodnosim.Drzite se teme i neunosite u ovu temu negativnu energiju.
SAMO TERIJERPas

Rade kamenorezac

Lala kaže:
Ma pišite šta hoćete, ali bez pominjanja ljudi i uzgajivačnica koje i dan danas rade, pa da ih tako reklamirate. Nisam siguran da će tema biti jako interesantna većem broju članova, kako ste počeli.
Barem toliko znam o lovnoj kinologiji, da sam svestan da pominjanje pojedinih uzgajivača diže cenu psima iz njihove odgajivačnice, pa se 'na mala vrata' reklamiraju. Uz puno poštovanje svih, to nije fer, i nije pošteno prema portalu, gde se reklame plaćaju.
Slična stvar se dešava sa temom lovački sajmovi, gde se pod okriljem pisanja o nekom sajmu ili izložbi, provlače agencije koje organizuju posetu (i naplaćuju organizaciju). Takodje, u temi novine i časopisi, ista stvar, reklama 'na mala vrata'.
Zbog toga ne želim da se pominju pojedinci, ma koliko bili zaslužni za kinologiju. TO se moglo raditi ranije, dok nije prešlo sve granice, pa smo izmedju ostalog i zato ograničili članovima otvaranje novih tema.
Pa jel Sanja ikad pomenula svoju uzgajivačnicu vižli? Nije. Pa onda nemojte ni vi pominjati ovde druge odgajivačnice, pse i vodiče.
Igramo fer i pošteno, jel u redu?
IZVINJAVAM SE ALI MORAO SAM DA ODGOVORIM.Moj savet za nepostovanje pravila foruma je kaznjavanje,tako ce se uspostaviti neki red.
SAMO TERIJERPas

huntinggirl1
 Rade kamenorezac, izgleda da nas je ovde malo sa NLT,
pravilnik o upotrebi pasa u lovišti i njihova obuka, predviša da svako lovište koje gazduje visokom divljači, moraće da ima tragača po krvi ili da sa nekom ko ima takvog psa, sklopi ugovor,

do sada NLT je rasa koja je najviše radila ispite i utakmice na veštačkom krvnom tragu,

slede jazavičari, poneki gonič...

tako da je terijer u veoma velikoj prednosti što se tiče veštačkog krvnog traga,

što se tičenepoštovanja pravila foruma, ko ne poštuje temu na kojoj piše, hvala i doviđenja.

kosmajski div

Rade kamenorezac kaže:
A umalo da zaboravim kolega kosmajski div ja provokacije napodnosim a provokatore nepodnosim.Drzite se teme i neunosite u ovu temu negativnu energiju.
Nije kolega bila prvokacija i zadovpljan sam sa vasim prdhodnim odgovorom.

DakiNS
 IznenadjenLupaitanjeNe razumemEti čitao sam ponovo sve od početka i ništa verovatno sam zaglupio ne pomalo nego podosta, Nigde nisam video dve strane niti dva protivnika pa neznam nakojoj sam strani koji mi je dres verovatno ste zato mislili da igram za obe strane protiv obe strane. Niste pomislili da sam na sredini terena. Na žalost ili na moju radost nisam čovek koji se da lako naljutiti na kraju ovo je sve dobrovoljno pa ako mi se ne sviđa ja odem dalje. Kolege nemojte biti na kraj srca ako sam nešto napisao (da kažem) protiv neke strane to je zato što sam želeo da smirujem situaciju i izbegnemo sukobe pošto su nepotrebni ali vidim da se tama vratila na pravi put.Ako sam nekoga podržao to je zbog toga što se slažem sa nečijim mišljenjem pa ne očekujete li valjda da svi imamo isto mišljenje. Što se tiče vaših iskustava čitam sva i pozdravljam iznošenje.

Rade kamenorezac

huntinggirl1 kaže:
Rade kamenorezac, izgleda da nas je ovde malo sa NLT,
pravilnik o upotrebi pasa u lovišti i njihova obuka, predviša da svako lovište koje gazduje visokom divljači, moraće da ima tragača po krvi ili da sa nekom ko ima takvog psa, sklopi ugovor,

do sada NLT je rasa koja je najviše radila ispite i utakmice na veštačkom krvnom tragu,

slede jazavičari, poneki gonič...

tako da je terijer u veoma velikoj prednosti što se tiče veštačkog krvnog traga,

što se tičenepoštovanja pravila foruma, ko ne poštuje temu na kojoj piše, hvala i doviđenja.
Mi terijerdzije znamo sta ovaj div vredi!Problem je sto tesko ide da privucemo nove ljubitelje zasto??? u jednom postu sam napisao da terijer moze da bude gonic pticar krvni tragac ijamar a na to gospodin lala mi odgovara rade ti ga pretera.Hajde da se potrudimo da ubedimo ove ljude da je ovaj pas stvarno svestran i da privucemo jos nekog lovca da uzgaja ovu divnu rasu.Samo sa novim ljubiteljima moci cemo da napravimo psa po novim kriterijumima.Mi koji dugo godina cuvamo ovu rasu postali smo jaceg temperamenta nego sami psi,valjda zbog vremena u kom smo ziveli.Da se ne desava vise vidi rupara vodi na fazana ili zeca.Pozdrav i postovanje!
SAMO TERIJERPas

huntinggirl1
 najsvestranija rasa,
radi nad zemljom, pod zemljom, na površini u vodi, na tragu ranjene divljači,

na krvnom tragu radi veoma lepo i tačno,

Lala

Rade kamenorezac kaže:
u jednom postu sam napisao da terijer moze da bude gonic pticar krvni tragac ijamar a na to gospodin lala mi odgovara rade ti ga pretera.Hajde da se potrudimo da ubedimo ove ljude da je ovaj pas stvarno svestran i da privucemo jos nekog lovca da uzgaja ovu divnu rasu.

Rade, i ja sam živ čovek, koji neki put izleti sa komentarom. Tu sam baš onako, lupio malo... Pišite o terijerima.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,713,280 posete www.srbijalov.com