Kako drugacije tumaciti pojedine drugare lovce iz mog udruzenja koji se ponekad i na stetu celog Lu povode licnim ili seoskim interesima.
Svako ima pravo na svoje misljenje ali i uz cinjenice da ga ponekad promeni.
Moe misljenje je da se lakse moze dogovoriti sa manjim brojem lovac a i ne moze se bas lako manipulisati kao sa vecom grupom ljudi. znas na sta mislim.
Odlična diskusija, kolega LU Aleksandrovo iznosi argumente za razdruživanje sadašnjeg LU. Sremac ima argumente protiv razdruživanja.
Moje LU u Baču se razdružilo, i formirana su dva nova LU, jedno sa oko 250 članova, i drugo sa, mislim, oko 160-170 članova. Ja sam bio uzdržan prilikom glasanja. Finansijska konstrukcija ovog većeg novog LU (u kojem sam ja) je prilično nategnuta, a doneta je odluka o visini članarine od 11 hiljada dinara. Videćemo kako će moći da funkcioniše.
Osnovni problem i dilema kod razdruživanja, jeste motiv za razdruživanje. Ako je motiv zdravorazumski, zasnovan na osnovu lovačkih i ekonomskih rezona, onda OK. A ako je motiv prikrivanje prethodnih malverzacija, 'nameštanje' lovišta nekom drugom, i nameštanje posla za pojedine firme i pojedince, onda od toga treba bežati.
Treba biti jako oprezan, pa pravilno oceniti motive i mogućnosti za razdruživanje. I ne može se generalizovati, svako LU ima specifičnosti. Meni malo bode oči trenutna moda cepanja postojećih LU po svaku cenu, prosto ne mogu da se otrgnem utisku, da se iz nekog centra lobira za cepanje, naročito kad se prisetim intervjua Zeremskog, datog Dnevniku.
Da podsetim, zvanična preporuka LSV, poslata LU u Vojvodini, jeste da se sa promenama u organizaciji sačeka, dok se ne završi konkurs za dodelu lovišta. Upravo iz razloga koje je Sremac naveo, vezano za pravno sledbeništvo i prednost na konkursu.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Da bude jasnije ja sam predsednik LD Fazan iz Aleksandrova (100 elanova) koje je u sastavu LU Nova Crnja (366 elanova) sa jo? 5 lovaekih dru?tava Radojevo (52), S. Crnja (61), V. Stepa (86), N. Crnja (40) i Toba (27).
U starom statutu kao i u novom koji nije i?ao na javnu raspravu i pri eemu imam informaciju da je perepisani statut udru?enja Nadalj stoji da svako dru?tvo daje 1 elana Upravnog odbora a da na svaki zapoeeti 25 elanova dru?tva dobija? delegatsko mesto u Skup?tini.
Za razdru?ivanje ili pripajanje kao i promeni statuta ili dopuni uvedena je stavka u statutu gde ti je potrebna Kfalifikaciona veaina
70% od svih elanova Skup?tine.
Pa to pravo su samo carevi uzimali.
Da ne spominjem da nam sekretar pali i ?ari po svim osnovama pri eemu su nam spalili i novu ladu nivu verovatno zadovoljne
mu?terije a izgoro mu i dvogled pa je Upravni odbor dono odluku na njegove vapaje da mu se kupi cajzov dvogled od 120,000 dinara.
30 januara je odstreljivo za moje dru?tvo srne to jest 3 srne i 2 srndaaa to verovatno ?to mu nismo kupili cajza od 160,000 dinara kako je prvo na?ao.
Ima eovek re?enje zavadi nas 6 pa vladaj i boga mi funkcioni?e to vea 20 godina.
Dokle tako.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
LU Aleksandrovo (nekad komunisticko - velike livade) samo napred , ako smatrate da ćete bolje gazovati, ušto nesumnjam napravite udruženje za primer.Smatram da možete biti primer društvima u vašoj okolini
ja radim javno da se ocepim od L.U.Pomoravlja posle vecerasnje sednice upravnog odbora definitivno vise nemamo sta da kazemo jedni drugima !!!!!!
Toliko neznanja i povsnostina jednom mestu gde me upravnik lovista ubedjuje da netrebam da od 1 marta imam ispunjene uslove iz pravilnika o Veterinarsko-sanitarnim uslovima i da se to odnosi na udruzenja koja trguju mesom a NE NA NAS,da predsednik trazi da se uslovna kazna od strane Trgovinskog suda za propratnice tj.za neizdavanje istih NERACUNA i da taj deo netreba pominjati u novom statutu kako bi ostao predsednik !Da sam JA citiram jednog pred.sekcije koji je clan upravnog odbora "DA SAM ZLO KOJE OD KAD SAM USAO U UPRAVNI ODBOR KOJE SAMO NASTO TRAZI POMINJE ZAKON ITD"
U mom udruzenju se radilo kako su to pojedinci hteli godinama !Od kad sam ja clan upravnog odbora nedozvoljavam da se pravilnici a i zakoni tumace kako ko hoce !To smeta mnogima jer je KOLUBARA mala maca sta se sve radi u LOSTVU po udruzenjima i u savezu takodje !!!Tu temu treba pod hitno pokrenuti"Zakonitost rada udruzenja i Saveza".
Slavo, ne treba da gubiš živce. Propisi su takvi, spremiš lepo zakon odštampan, pravilnike odštampane, sve piše. Hoće da te iznerviraju i isprovociraju. Ti si u pravu, teraj ono što radiš, i za šta imaš osnov po svim propisima, ne mogu ti ništa, osim da pokušavaju da te ućutkaju. Prošli smo tu školu, da na svaku dreku reagujemo povlačenjem. Dogorelo do nokata, nema više povlačenja.
Piše isto tako, da neko ko je pravosnažno osudjivan za prekršaje zakona iz oblasti lovstva, ne može da bude biran na funkcije u lovstvu. To važi i za tvog predsednika, a i za sve ostale (čujem da se u Sremu dešava nešto slično, ali mnogo ozbiljnije, u jednom LD i LU). Priča o nepominjanji presuda, je toliko neozbiljna, da je ne vredi ni komentarsati.
Kreativni tumači propisa uvek gledaju da propise prilagode sebi, umesto da rade obrnuto!
A verujem, Slavo, da te zaista doživljavaju kao ZLO, tu su iskreni, ZLO si za takve, jer im remetiš njihove ušuškane pozicije, a i stalno pominješ neke zakone, i hoćeš red, a usput nemaš putera na glavi! Kakav si ti to bre čovek? Sram te bilo! Šta si se dohvatio zakona i reda, uzmi bre pušku i idi u lov, ko te pita za zakon! Kladim se da su ti nešto slično govorili!
Imaš moju punu podršku, za to što radiš! Bezrezervnu!
Ne zelim da mi slobodno vreme trose bezveze pojedinci koji veze nemeju sa lovstvom i sa radom udruzenja .A kad dodju kazne i kad podneses prijavu ispektoru onda si ti ......!
Sada samo podnosim prijave nadleznim organima pa neka odgovarju za svoje greske koje nisu sami uvideli .Smesno mi je i ne nerviram se. Kazna sledi!
Pricao sam na upravnim odborima niko nije izgleda cuo, pocela je praksa da ono sto kazem neudje u zapisnik tako da cu morati pismeno da ih obavestavam kako sutra nebi dosli u situaciju da nema tragova o tome! Samo zvanicno!!!!
He,he Slavo, ista prica svuda, i ja odkad sam ukljucen u rad Udruzenja, isto kukaju da samo smisljam ??? neka nova pravila, i samo ja pratim Zakon, a kako drugi u okruzenju, pa kod nas nemoze a oni love tako i tako, pa kako Zakon za njih nije isti... Da nepricam dalje, verujem da je u 99 % Udruženja ista prica, ali dok ima nas entuzijasta ima nade, u suprotnom dno...
I ja sam jedan od takvih aktivnih volontera u LU!
Danas su me ponovo ubeđivali da će LSV crtati granice, a da će država formirati na novim lovištima nova LU!
Imaju takve informacije koje su dobili od onih čuvenih ocenjivača "svetskog prvaka"!
Glava me zabolela!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?