Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Uh! tu bih birao i probirao najbolje caure Grin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]I kao sto rekoh juce sam lio sacmu od 2mm ,novo livenje novo iskustvo !
Poucen ranijim iskustvom ,gde je livenje islo brzo ,olovo isticalo iz masine a da nisam imao vremena ni da jedem ,zauzet dodavanjem olova u posudu odrzavanjem nivoa ,temperature rashladne tecnosti ,kada sam lio od 3mm nisam mogao da nahranim masinu koliko je gutala ,ovo danas sasvim suprotna stvar !
Ubacio u masinu 5 poluga kao uobicajeno da bi postigao neki nivo rastopljenog olova po nekom mom misljenju ,istopilo se to ali ni makac ni da krene a dizne su najmanjeg precnika rupe 0.27mm,vidim odokativno i olovo je pozutelo na povrsini znaci viiisssoookaa temperatura ,ni kap da kapne ,rekoh sebi Zbunjennazdravlje bice veselo ko na groblju danas Shock tapkaj ,kuckaj da krene tek po koja kap ,povecam nivo skoro da se preliva iz posude Smile i to je bilo to krene da curi ,ide fino i onda ponovo ni makac Shock temperatura je bila visoka presla 700F postavim termometar iskljucim grejace padne na 650-660F i krene ponovo ,znaci dobitna kombinacija je bila puna posuda i temperatura izmedju 650 -660F i onda je livenje postalo pravo zadovoljstvo,mada je islo sporo nekih 10 kg na sat poceo oko 11,30h da bih zavrsio jutros oko 00,30 sa praznjenjem posude ,sve u svemu zadovoljan ,po prvi put da sam sedecki radio oko masine i mogao cak i pivo da popijem ,laganica bez zamaranja ,a sto je najbitnije sacma je gotovo bez otpada nesto malo u pocetku,bilo je krupnije i kokica zbog vislje temperature .
Novo livenje novo iskustvo sredstvo za prociscavanje koje sam dodao u leguru je bilo efikasno nije bilo prljavstine i otpada u posudi za livenje ni za 100g ,nije bilo cepljenja dizni niti repatih olova ,jedina mana je "sporost"e sada koliko je to sporo 10 kg na sat i to je relativno!

i52.tinypic.com/spyheg.jpg
nivo na max
i52.tinypic.com/2h6vlg4.jpg
uz Jelen ide bolje ako ne brzeGrin
i55.tinypic.com/vywg94.jpg
i55.tinypic.com/2u7x407.jpg
Ujednacena i pravilna
i55.tinypic.com/b51ywx.jpg
A bilo je i pomocnika inace od livenja nistaGrin
islo je fino tako da cak je i moja supruga resila da pomogne dok sam ja skoknuo na ...p..auzuGrin
PS. Bice i vidoje snimak ![/xhide]

stevin
 i54.tinypic.com/35mi5iw.jpg
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:

Oho koje fino iznenadjenje bravo kolega ! Cestitke hajde malo teksta opis ,sta kako koliko Grin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Ovo je bila idealna temperatura
i54.tinypic.com/6poifc.jpg
odmah po izlasku iz masine
i56.tinypic.com/slmtjm.jpg[/xhide]

stevin
 Ovo je stamparsko olovo,od 20kg.,pola kile skarsta,2kg od 2mm,2k 3,5mm,a ostalo je negde oko 3mm,o sa ovim olovom je milina raditi,ja radim sa jednom diznom i trebalo mi je oko 3sata da iscuri,a sacma je super,sjajna kao da je srebrna,uopste nije oksidirala,zadrzala je sjaj i tako je punim!
Lisica

stevin
 Ljudi nemojte se susdrzavati,probajte sa livenjem,nije neka nauka,treba provaliti par caka i to je to!
Lisica

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

stevin kaže:

Oho koje fino iznenadjenje bravo kolega ! Cestitke hajde malo teksta opis ,sta kako koliko Grin[/xhide]
hvala kolega sniper,ti si mi bio od velike pomoci!jos jednom puno hvala!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:
Ljudi nemojte se susdrzavati,probajte sa livenjem,nije neka nauka,treba provaliti par caka i to je to!

Cuti! Posle kad svi pocnu neces imati olova ni za lek!ROFLROFL[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Nema na cemu kolega stevin tu smo da se pomazemo ,razmenjujemo iskustva ,lepo je sto pises o tvojim iskustvima ,nesto nam se kelt ucutao !
tako da mozemo da prosirimo krug samostalnih livaca i punilaca ,u vezi tvoje sacme , ja bih je ipak grafitirao jer moze da oksidira i u patronu pogotovu jesenji lov vlazno vreme i eto oksidacije .
moja sacma izneta na suncanje
i53.tinypic.com/241l11k.jpg[/xhide]

lovac74
 nemoj na sunce da je nosis izgubice u kilaziROFL moram da kazem da je odlicna za pucanje.
lovacPilot

stevin
 Kelt je na godisnjem do septembra,ili lije tonu olova pa nema vremena,hehe!nadam se da ce nas biti vise u buducnosti!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

lovac74 kaže:
nemoj na sunce da je nosis izgubice u kilaziROFL moram da kazem da je odlicna za pucanje.

Oznojice se Grin nego kada ti pocinjes sa livenjem?[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Livenje sacme od 2,0mm
[movie=youtube]iwb84EL8bQY[/movie][/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Sacma 2mm II deo
[movie=youtube]PZCSZy3jLpY[/movie][/xhide]

arnotije
 Svaka cast Bravo 2Bravo 2Bravo 2
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

lovac74

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

lovac74 kaže:

Oznojice se Grin nego kada ti pocinjes sa livenjem?[/xhide]

gotovo je sve smo kad stignem ponovo dole pocinjem
lovacPilot

Sniper Hunter
 [xhide]Dimiveli 4Tri prsta 2 bice skorog livenja dobio sam danas 4 olovne ploce na poklon od kuma 70 kg materijalaDasaOdobravam priblizavam se toni !polako ali sigurnoStari
i53.tinypic.com/5wz0pe.jpg[/xhide]

Lala
 Ne smem da kažem rezultat poredjenja u praksi Sniperove 'Fukushime', i patrona dva renomirana proizvodjača - u istom lovu, na istom terenu, sa istom puškom... Da probam ovako: 'Fukušima' je barem 30% bolja i ubojitija.
Ne pitam šta košta, Sniper, puni i doturaj na položaj kako god znaš! I pripremaj 3 mm za fazana, ne tiče me se kako! Ja više ne kupujem u radnji, ako ne moram!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank
 SNIPERE, GDE BRE SE UDRUŽI SA OVIM MANGUPIMA U BEČEJU, potrošiće ti svu džebanu.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,649,015 posete www.srbijalov.com