Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Acke
 Da, da, prva je najlepša! Smile

Sremac75

Acke kaže:
Super su slike, Nidžo.

Fantazija...
Još jedan od talenata mog mlađanog kolege!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Acke

Sremac75 kaže:

Acke kaže:
Super su slike, Nidžo.

Fantazija...

Umetnik...

Da ga ne hvalimo više, da se ne uobrazi. Smile

Lala
 Jučerašnji lov na fazana je bio jedan od boljih, uprkos povremenoj kišici koja je više smetala lovcima nego psima - naprotiv, skoro svi psi su radili vrlo dobro, zahvaljujući vlagi koja je širila mirise. Malo se i temepratura vazduha spustila, pa je lakše bilo gaziti i loviti, a ne kao u nekim prethodnim novembarskim lovovima kad smo mogli loviti maltene u majci kratkih rukava. Ovaj put moja grupa nije bila u punom sastavu, izašlo nas polovina, svi smo bili namireni, a i preteklo je fazana.
Malo i o municiji: ranijih godina u lovu fazana sam uglavnom koristio italijansku municiju, uglavnom Nobel sport razne laboracije. Ove godine je siromašna ponuda te municije, a i cene su otišle u nebo, pa sam na savet brata Rančera prešao na Krušik specijal BK, 3,5 mm, 34 grama. Posle 5 lovova mogu samo da kažem da sam prijatno iznenadjen ovom municijom, i da po mom utisku ova Krušikova laboracija vrlo malo zaostaje za izvikanom italijanskom, čini mi se da jeste malo sporija džebana, ali zato uz malu korekciju preticanja obara uredno sa pola čoka cevi. Probaću u nekom od narednih lovova da uzmem drugu pušku koja ima extra pun čok, pa da vidim kako to radi. Primer: od svih odstrela koje sam imao od početka sezone, samo tri odstrela su pala drugim metkom, a imao sam svega dva promašaja (jedan promašaj je bio praćen oblakom sitnog perja iz dupeta fazana, ali je odleteo i nije pronadjen).

Moj Kastor je opet imao glavnu ulogu, radio je za tri lovca, našao i podigao 8 fazana, a odstreljeno 6, od toga moja malenkost 4 odstrela, šta mogu kad retko promašujem! Grin
Evo kako izgleda jedna marka, i podizanje petla na komandu; kolega koji je pucao se ne vidi na snimku, promašio je, ali su zato meni uši zujale jer je pucao dosta blizu mojih ušiju, dok sam ja snimao, pa od stresa nisam snimio celu akciju. Dovoljno je i ovo što se vidi. Obratite pažnju na snimku kako se Kastoru tresu mišići na butinama od uzbudjenja - on to tako stalno u marki, kad je napet trese se kao da ga drma 220 V struja! Pas

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Za divno čudo, počeli su da se pojavljuju i matori fazani reponje, pa sam posle dužeg vremena kući doneo jednog pravog.
Kao pravi lovac došao sam kući malo blatnjav, što je posledica mog pozdravljanja na rastanku sa Kastorom (on ima boravište kod Rančera na salašu). Smile
Ova dva petla i jednu koku sam ja doneo kući, jer su drugi lovci iz grupe uglavnom imali divljač, a neki nisu hteli da nose kući, kažu ne treba im. Da ne ispadne da sam mesar ili štogod slično...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ssekir75
 ајде, бре, лало, требаће. супа, пуњени фазан, динстани фазан... ;)

успут, "дис видео из прајват"
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Tomash
 Lalo, kaze YouTube:
"This video is Privatan". Otkljucaj ga da vidimo Kastera Smile

Otključan je snimak, moj propust. Može se gledati sada.
Lala

darkon
 Malo snimaka iz prethodnih lovova.

https://www.youtu...t6asH2Bcrw

https://www.youtu...t6asH2Bcrw

nidzamotocross

Sremac75 kaže:

Acke kaže:
Super su slike, Nidžo.

Fantazija...

Hvala drugari!
Taman posla da se uobrazim, mogu samo još više da se trudim da pravim dobre sličice. Uskoro planiram i bolji digitalac da uzmem pa će biti još bolje. iveli

Darkon, Lalo, čestitke!
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mrwa22250

Lala kaže:
Za divno čudo, počeli su da se pojavljuju i matori fazani reponje, pa sam posle dužeg vremena kući doneo jednog pravog.
Kao pravi lovac došao sam kući malo blatnjav, što je posledica mog pozdravljanja na rastanku sa Kastorom (on ima boravište kod Rančera na salašu). Smile
Ova dva petla i jednu koku sam ja doneo kući, jer su drugi lovci iz grupe uglavnom imali divljač, a neki nisu hteli da nose kući, kažu ne treba im. Da ne ispadne da sam mesar ili štogod slično...

Sad je vreme matorih reponja,kukuruz odlazi sa njiva a manje je i mladih siljoqrana koji ranije polecu ostavljajuci matorima vremena da se peske izvuku(slicno je sa srndacima,vepricima itd....)Iskustvo iz prethodnih sezona im govori da sa psima i mogu da se nadmudruju ali sa sacmom tesko,narocito kad su vaki strelci u pitanjuSmeko.
Nas je u nedelju kisa tako oprala,sto bi se reklo,do gaca.Gomilu fazana smo videli ali je odstrel bio mrsav zahvaljujuci katastrofalnom zatvaranju terena svih nas zajedno.U jednom momentu mi pade na pamet kako se psi kad nesto zaseru nadobijaju baja i da je situacija obrnuta mi smo trebali u nedelju modri da se vratimo kuci.Nije cak bilo ni mnogo promasaja izuzimajuci kolegu kome je moj Ares bio namenjen,a koji se ispromasivao za dve medalje,vec jednostavno ovaj put su nas fazani,koji su u 95%slucajeva divljaci propisno izvozali.Psi su svoj deo posla odradili momacki,a mi bruka nevidjena.Interesantno je i to da smo prvi put kao grupa bili kompletni posle vise od godinu dana pa je mozda i to razlog(prica,galama).Nema veze i to je lov i ko zna zasto je to dobro.
Nego,mislio sam da ovog naseg admina pozovem u lov na fazana,ali kad videh kako se raspuco sve me nesto strah za fondove divljaci u mome malenome ataruSelja.Kastor iz lova u lov sve bolji,pa kad se ovaj dvojac sruci na nasih par iljada fazancica ima bidne masakr,a preziveli ce uginuti dan kasnije od stresaROFL.
Svaka cast za Lakija i Kastora,a naravno cestitke i za ostale kolege.Raduju lepe vesti iz mnogih lovista barem sad na polovini sezone.Dobar pogled fazandzijeOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

vlajko069
 odlicne slike Nidzo!
vlajko069 priložio:
1392879_728268733928160_8481230956758685250_n.jpg

Tri prsta 2Jelen

vlajko069
 [img][/img]
vlajko069 priložio:
10451680_728268803928153_4682357304332052468_n.jpg

Tri prsta 2Jelen

vlajko069
 Stari posle duzeg vremena podmireni,dosta marki i promasaja odlican lov.LU Bukulja sekcija Stojnik
Tri prsta 2Jelen

milosajac
 Ove nedelje u grupi smo bili cetvorica. Lovljeno na terenima plantaze prema Podrimcu, LU Leskovac. Podignuta 3 zeca, odstreljen 1, podignuta 5 fazana, odstreljena 4. Vreme idealno. Lovili smo samo mojim kerovima i odradili su vrhunski. Fazani nisu imali sanse, dok su zecevi na ovakvom terenu (zapusteni vinogradi na spaliru) u velikoj prednosti. Ja sam odstrelio zeku i fazana. Lovljeno do 12 sati, a posle toga teska terevenka u kuci mojih predaka u Podrimcu. Od sledece nedelje samo se lovi fazan. Ne znam sta da radim? Kolege iz druge grupe sa kojima lovim svinje, nisu imali nekog uspeha u lovu i zeca i fazana, od nedelje su na Suvoj planini. Meni se zbog kerova ostaje ovde, al kad se setim planine...
milosajac priložio:
10420097_752784321437552_924512519159246506_n.jpg

milosajac
 09.11.2014. prosla nedelja
milosajac priložio:
1558532_749939878388663_7148198999381465768_n.jpg

milosajac
 Ah, PLANINA
milosajac priložio:
1513701_746191575410428_1130583607_n.jpg

bogoljub

milosajac kaže:
Ove nedelje u grupi smo bili cetvorica. Lovljeno na terenima plantaze prema Podrimcu, LU Leskovac. Podignuta 3 zeca, odstreljen 1, podignuta 5 fazana, odstreljena 4. Vreme idealno. Lovili smo samo mojim kerovima i odradili su vrhunski. Fazani nisu imali sanse, dok su zecevi na ovakvom terenu (zapusteni vinogradi na spaliru) u velikoj prednosti. Ja sam odstrelio zeku i fazana. Lovljeno do 12 sati, a posle toga teska terevenka u kuci mojih predaka u Podrimcu. Od sledece nedelje samo se lovi fazan. Ne znam sta da radim? Kolege iz druge grupe sa kojima lovim svinje, nisu imali nekog uspeha u lovu i zeca i fazana, od nedelje su na Suvoj planini. Meni se zbog kerova ostaje ovde, al kad se setim planine...

Svaka čast za izuzetan rad pasa.Tako se to radi .....
iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

nidzamotocross

vlajko069 kaže:
odlicne slike Nidzo!

Hvala druže!

MMilos

nidzamotocross kaže:

Taman posla da se uobrazim, mogu samo još više da se trudim da pravim dobre sličice. Uskoro planiram i bolji digitalac da uzmem pa će biti još bolje. iveli

Darkon, Lalo, čestitke!

Digitalac NE...DSLR tebi treba ;)
Skupo jeste, ali vredi ...pogotovo ako voliš da fotkaš i imaš dara za to ;)

nidzamotocross
 Znam šta mi treba, ali nemam para za takav luksuz. Ovaj digitalac kojim fotografišem ima celih 7.2 megapiksela, star je nešto manje od 10 godima, ali vadi ga taj Carl Zeiss objektiv pa su fotografije ovakve oštrine. Planiram da uzmem neki Nikon, sa jačom pikselažom, a kada budem imao svoj posao i svoj novac, onda će mi u ruke doći nešto profesionalnije. ;)

Nego da ne idemo van teme. Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,799,719 posete www.srbijalov.com