Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
alex
 img836.imageshack.us/img836/8251/dsc00936yu.jpg

img40.imageshack.us/img40/6229/dsc00937qr.jpg
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

alex
 img703.imageshack.us/img703/3751/dsc00939bk.jpg

img254.imageshack.us/img254/2963/dsc00942t.jpg

huntinggirl1
 sve čestitke za slike, a kadašnje su, da li znaš možda, čini mi se da imaju podosta
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

alex
 img341.imageshack.us/img341/3141/dsc00945cs.jpg

alex
 TO su samo neke od slika.
Pricao sam dugo Ljubicom unukom Vlaje Bogicevica i oni bi voleli jako kada bi imali jednog bretona koji bi ih podsecao na prosla lepa vremena.
Pa molio bih vas kolege ako je neku u mogucnosti da izdvoji jedn stene od svoji pasa da pokloni porodici Bogicevic bili bi mu veoma zahvalni i ja bih mu takodje bio puno puno zahvalan pa vas molim kolege ako neko moze da odvoji stene bio bih mu veoma zahvalan unapred hvala[/quote]

alex
 1784 mislim da su od tada bilo je zamazano pozadi sta pise.
A nisam mogao da slikam jos jednu zenku koju je imao u opsedu samo znam da se zvala EDA

arnotije

DakiNS kaže:
Izvini verovatno sam te zamenio sa nekim od kolega moram pregledati postoveStidljiv

Neje problem ;)
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Limun

alex kaže:
1784 mislim da su od tada bilo je zamazano pozadi sta pise.
A nisam mogao da slikam jos jednu zenku koju je imao u opsedu samo znam da se zvala EDA
1784 Zbunjen Bice da je 1984. alex verovatno si se zeznuo pri pisanju
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

HANTER
 Kolega ako je tema zaključana onda je to tako. Imaš temu izložbe i utakmice pasa

Srbijalov Admin Tim

MIHAJLO

lakistrike95

HANTER kaže:
Kolega ako je tema zaključana onda je to tako. Imaš temu izložbe i utakice pasa

Srbijalov Admin Tim

Ovaj admin bas bio ljut kada je kucao Grin Pola slova omasio Grin Sala mala, opustite se bre, cemu rasprava. Ne razumem EDIT: A posto se admin ispravio, dodao slovo ''n'' na rec Admin, nek doda i slovo '''m'' na rec utakmice. Hvala na paznji GrinGrinBye

DakiNS
 Laki jesi li gledao film Mrtav ladan, ako jesi seti se scene kada pitaju Batu i Mandu za dedu pa izvuci poukuROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lakistrike95
 Hhahahahah, Daki secam se Grin http://www.youtub...re=related
'' Jel dobi i ti? Dobi, dobi''
Znaci ja psssst, da ne bude Admin Power

aleksa
 Vec sam se pohvalio na ovoj temi da sam ovog leta nabavio psa za lov rase Epanjel Breton.Bivsi vlasnik je jedan relativno poznat odgajivac iz cije price se moglo zakljuciti da je pas kompletno obucen u pravom smislu tih reci za lov i upravo onakav kakvog sam trazio.Cale,koji je dosta iskusniji i po pitanju lova ali i pasa pa i ja smo u razgovoru nakon sto smo culi izlaganje odgajivaca konstatovali da ako je 60 % iz te price tacno,mi cemo imati fantasticnog psa.Ocekivanja su bila velika,a kako je vreme odmicalo poceo sam da uvidjam kako stvari nisu bas sjajne ali sam imao dovoljno tolerancije da ih istrpim i da kucnem u drvo pas je iz nedelje u nedelju sve bolji i bolji na samom terenu ali i u boksu,a u autu je od starta bio predobar.Medjutim,pored sve tolerancije i strpljenja,postoji problem koji je jasan i realan i za koji je verovatno najoodgovorniji bivsi vlasnik,a to je da pas nema aport fazana i zeca.
Na moju konstataciju da pas ne aportira fazana,bivsi vlasnik se nasao u cudu,pokusao da prebaci krivicu na mene,izrazio je zaljenje sto nismo probali aport onog dana kada sam otisao da vidim psa i predlozio da probam aport sa golubom sto sam i uradio.
Ta proba aporta sa golubom izaziva cudjenje ali i nadu da ce ovaj pas imati aport u buducnosti i ja se nadam da ce mi Vasi predlozi pomoci da resim problem.
Naime,kada sam psu bacio goluba,otrcao je po njega,malo se zadrzao(stosovao) i doneo ga ali i ispustio na metar ispred mene i sklonio se u stranu i tako 4-5 puta.
Izvukao sam zakljucak da je sa psom radjen aport ali je napravljena neka greska i da pas verovatno nema dovoljno iskustva i lovova na fazana i zeca pa mu je taj predmet aporta stran.Razmisljam da opet ulovim nekog goluba i da mu bacim tog goluba 1-2 puta a odmah zatim fazana,da probam.Zeleo bih da cujem Vase predloge.DakiNS mi je dao uputstvo za prinudni aport ali pre nego sto sam probao aport sa golubom.
Inace,pas ima 3 godine i 3 meseca i ovo mu je treca sezone lova.Ono sto je sigurno je da kod mene lovi 7 nedelja fazana i jednu zeca za sada,a koliko i sta je lovio kod bivseg vlasnika,ne mogu sa sigurnoscu da kazem.Samo znam da je spreman i ucestvovao je na takmicenjima ali posto je malo sporiji nije se proslavio.Verovatno je i to razlog zbog kojeg nije kompletno obucen,treba imati vremena za tolike pse i njihovu obuku,a cilj je pre svega da se pas dopadne Italijanu i proda za lepe pare.
Pas je i ovako i te kako upotrebljiv u lovu,veliki radnik,uglavnom markira,nepogresivo pronalazi svakog pogodjenog fazana bez obzira gde upadne a juce je pronasao jednog petla koji je ranjen u krilo i bukvalno 300 metara otisao nogama.
Kad se uzme u obzir da se moje druzenje sa njim svodi na odlazak u lov,pas vise nego dobro saradjuje sa mnom i sto je jos bitnije,mislim da ima prostor za napredak a ako proaportira svu divljac koju lovim,a to je redje prepelica i divlja patka,fazan,zec i eventualno sljuka,onda ce to biti jedan od boljih pasa koje sam imao prilike da gledam.I ovako,do sada nisam imao boljeg i korisnijeg.
Unapred hvala svima koji budu raspolozeni da daju neki detaljan i kvalitetan predlog!

aleksa

aleksa kaže:
Medjutim,pored sve tolerancije i strpljenja,postoji problem koji je jasan i realan i za koji je verovatno najoodgovorniji bivsi vlasnik,a to je da pas nema aport fazana i zeca.
Na moju konstataciju da pas ne aportira fazana,bivsi vlasnik se nasao u cudu,pokusao da prebaci krivicu na mene,izrazio je zaljenje sto nismo probali aport onog dana kada sam otisao da vidim psa i predlozio da probam aport sa golubom sto sam i uradio.
Ta proba aporta sa golubom izaziva cudjenje ali i nadu da ce ovaj pas imati aport u buducnosti i ja se nadam da ce mi Vasi predlozi pomoci da resim problem.
Naime,kada sam psu bacio goluba,otrcao je po njega,malo se zadrzao(stosovao) i doneo ga ali i ispustio na metar ispred mene i sklonio se u stranu i tako 4-5 puta.
Izvukao sam zakljucak da je sa psom radjen aport ali je napravljena neka greska i da pas verovatno nema dovoljno iskustva i lovova na fazana i zeca pa mu je taj predmet aporta stran.Razmisljam da opet ulovim nekog goluba i da mu bacim tog goluba 1-2 puta a odmah zatim fazana,da probam.Zeleo bih da cujem Vase savete kako da resim problem ako uopste postoji resenje!
Inace,pas ima 3 godine i 3 meseca i ovo mu je treca sezone lova.Ono sto je sigurno je da kod mene lovi 7 nedelja fazana i jednu zeca za sada,a koliko i sta je lovio kod bivseg vlasnika,ne mogu sa sigurnoscu da kazem.
Unapred hvala svima koji budu raspolozeni da daju neki detaljan i kvalitetan savet!

DakiNS
 Opet ću ja da budem dosadan .Istina malo je pas prerastao neku ozbiljniju obuku ali još se može ispraviti. Imam jednu ideju i mislim da će da upali. Sada si u situaciji da uzmeš krilo od fazana. iskoristi ga tako da ga pričvrstiš na UGINULOG goluba prvo samo jedno krilo pa malo vežbaj da se pas privikne na novi miris, a kasnije sa dva krila, mislim da će uspeti.Malo je problem u tome što kuče sa pet meseci odabire gospodara ali prihvati i drugoga, neznam koliko je pas kod tebe i koliko vremena provodiš sa njim,

aleksa
 Cilj ovog je citiranja je i bio da izazov Vasu reakciju.Smile
Ne provodim mnogo vremena sa njim jer sam u toku nedelje u Bg-u a kuci odlazim uglavnom subotom uvece.Ono sto je cinjenica je da sam ga samo ja izvodio na teren i samo ja komandujem u lovu i jedino mene slusa i prati.Takodje,tokom nedelje je miran kao buba u boksu,a kada ja dodjem kuci,dovoljno je da malo glasnije govorim dok se pozdravljam sa mojima u kuci i odmah se oglasava iz boksa,znaci prepozna me po glasu iako me ne vidi i ne zna da sam stigao posto je boks sa druge strane ulaza u kucu.
Goluba bih ulovio ujutru u lovu a radio sa psom nakon lova,naravno dok je pas jos uvek odmoran i iole svez.Da li je to ok ili bi bilo bolje da golub bude duze uginuo?
A,sve to jer se vec popodne vracam u Bg.I tako svake nedelje dok traje semestar.

DakiNS

aleksa kaže:
Cilj ovog je citiranja je i bio da izazov Vasu reakciju.Smile
Ne provodim mnogo vremena sa njim jer sam u toku nedelje u Bg-u a kuci odlazim uglavnom subotom uvece.Ono sto je cinjenica je da sam ga samo ja izvodio na teren i samo ja komandujem u lovu i jedino mene slusa i prati.Takodje,tokom nedelje je miran kao buba u boksu,a kada ja dodjem kuci,dovoljno je da malo glasnije govorim dok se pozdravljam sa mojima u kuci i odmah se oglasava iz boksa,znaci prepozna me po glasu iako me ne vidi i ne zna da sam stigao posto je boks sa druge strane ulaza u kucu.
Goluba bih ulovio ujutru u lovu a radio sa psom nakon lova,naravno dok je pas jos uvek odmoran i iole svez.Da li je to ok ili bi bilo bolje da golub bude duze uginuo?
A,sve to jer se vec popodne vracam u Bg.I tako svake nedelje dok traje semestar.

Bojim se da neće valjati posle lova, ma koliko se činio svež ipak se umori pa nije raspoložen za igru ili rad, nego kada dođete iz BG kada se pas raduje što vas vidi, onda ga malo prošetajte ne mnogo i kao nagradu malo bacanja pripremljenog aporta, ne verujem da je dobro da se golub usmrdi, jer će pas da se valja po njemu a ne da ga uzme u usta

aleksa
 Mislio sam da golub ne bude previse svez pa da njegov miris dominira u odnosu na miris fazanovog krila,a u stvari je poenta da se miris fazana postepeno ukljucuje na predmetu aporta,pogresno sam shvatio u prvom momentu.
Ok,hvala na savetu,prihvaticu Vase sugestije i prvom prilikom kada budem imao vremena da ga izvedem pre lova,probacu taj metod!

DakiNS
 Imamo mi na forumu mnogo boljih poznavaoca kinologije i dresure,ali se stide ili neće da pišu.Da li se boje ili ljubomorno čuvaju tajne ne znam, na nekim forumima sam pokušao započeti konstruktivne upise oko dresure ali nisu dozvolili nego su ismejavali i forsirali upise tipa: Jao što je lep, ili čestitam(kao da mu se sin rodio, a možda i jeste;)) do svađa i pljuvanja čiji ker dalje piša ili ima duže dlake u nosuSad a osnovna stvar i najviši domet zahtevanja od psa je da trče 20 minuta utakmice. Da se razumemo ne smetaju meni ni izložbe ni utakmice samo smatram da je mnogo bolje usmeriti jednog lovca ka pravilnoj obuci nego trčanje 10 utakmica a za to vreme odbaciti nekoliko pasa

aleksa
 Samo guslanje,a verujem da o obuci pasa za lov i o samom lovu sa svojim psima nemaju pojma jer u stvari pse odgajaju samo u cilju dopadanja nekom strancu i prodaji njima.
Da se ogradim,nisu svi takvi ali vecina jeste.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,547,724 posete www.srbijalov.com