|
Prepelica
|
| vlada lovac |
Objavljen 04.09.2012. 20:34
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Laki kakvi su ti ovo trikovi sa otvorenom flasicom, jel unutra neko omamljujuce sredstvo |
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 04.09.2012. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pošto nema vlage ovo u flašici je pojačivač njuha.
Lep odstrel i druženje.
|
| |
|
|
| PEZ |
Objavljen 04.09.2012. 22:04
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Ja sam zavrsio ovogodisnji lov na prepelicu posto je u pozaru koji bukti poslednja dva dana izgoreo i teren gde je najcesce lovimo. |
| |
|
|
| lakistrike95 |
Objavljen 04.09.2012. 23:23
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
U flasici je carobni napitak zvani mucenica, za dezinfekciju iznutra i spolja  Kolega Vlado i Podunavac ovo je cisto malo da ne drhte ruke. Red je da se malo zalije nakon lova...  |
| |
|
|
| vlada lovac |
Objavljen 05.09.2012. 08:04
|

Lovčina

|
Red je Laki, nego valja se i po gutljaj pre lova, kazu da se tako otera maler, a i pocinju hladna jutra pa je dobro zbog cirkulacije |
| |
|
|
| HANTER |
Objavljen 05.09.2012. 09:29
|

Član

Upisa: 165
Pristupio: 20.08.2009. 12:27
|
Da li neko ima saznanja da su krenuli cugovi ili cemo kao prosle godine da do kraja septembra lovimo samo ''domace'' prepelice kojih je sve manje.
MIHAJLO
|
| |
|
|
| donet |
Objavljen 05.09.2012. 13:52
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 18.01.2011. 21:16
|
Mislim da cugova ove godine nece biti... Odnosno nece ih biti u lovnoj sezoni na prepelicu, vec nakon zavrsetka lova...
Um caruje, ali snaga dobro dodje 
|
| |
|
|
| lakistrike95 |
Objavljen 05.09.2012. 16:43
|

Stari član

|
U bre cugova ljudi ima jos sad, bilo pre lova ili posle lova, haahah... U lovu je samo cug siguran, hahaha  |
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 16.09.2012. 15:23
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Danas konačno jedan lep lov na prepelicu, definitivno su krenuli cugovi. Krenuli ranom zorom na isti teren od prošle nedelje bez prevelike nade da će biti nešto puno prepelica s' obzirom da je prošlog vikenda podignuto samo 15-ak komada a otstreljeno samo 4. Ove nedelje podignuto da ne preteram sigurno 200, otstreljeno preko 50 nažalost 10-ak nije pronadjeno jer su pale u visok kukuruz.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| bogoljub |
Objavljen 16.09.2012. 15:45
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Bravo situacija se popravlja.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
| |
|
|
| lakistrike95 |
Objavljen 16.09.2012. 20:13
|

Stari član

|
Limun kaže:
Danas konačno jedan lep lov na prepelicu, definitivno su krenuli cugovi. Krenuli ranom zorom na isti teren od prošle nedelje bez prevelike nade da će biti nešto puno prepelica s' obzirom da je prošlog vikenda podignuto samo 15-ak komada a otstreljeno samo 4. Ove nedelje podignuto da ne preteram sigurno 200, otstreljeno preko 50 nažalost 10-ak nije pronadjeno jer su pale u visok kukuruz.
Kuku, bravo Limune, svaka cast, eh da sam znao pa da dodjem i ja...  |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 17.09.2012. 08:44
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Zaista se čini, da je posle zatišja u lovu na prepelice, došlo do povećanog broja ovih koka u lovištima. Juče smo lovili u lovištu mog LU 'Morgaš', u Baču, kod našeg drugara Rančera, a zborno mesto je bio njegov salaš; zahvaljujući najpre Rančeru i njegovoj organizaciji, jedan zaista odličan lov.
Lovili smo na dve parcele: jedna je bila pod strnjikom, malo zatravljenom (suša čak ni korovu nije dala da izraste), i na susednoj parceli pod repom, proraslom onom travom 'muvarom' koju izgleda ove ptičice jako vole. Učinak je bio daleko bolji na repi! Razlog je, po mom mišljenju taj, što je lišće repe svojom veličinom uspelo koliko-toliko da sačuva malo vlage u zemlji. A obaška što je pre dva dana konačno palo malo kiše, tako da je bilo uživanje gledati kako psi lepo rade kada uspeju da osete miris ptičica. Ranije (u avgustu i početkom septembra) je muka bila gledati pse kako protrčavaju pored prepelica, jer nedostatak vlage znači i nestanak mirisa u vazduhu, pa pas retko uspeva da oseti divljač, i da je markira - češće je podiže u trku, dok pretražuje teren. Juče je bilo zaista lepo, bilo je i markiranja i sekundiranja na svakih par minuta, a vrlo malo odstrela nije pronadjeno, tako da smo bili prezadovoljni. Interesantno je da su se juče ove ptice podizale kao po narudžbi: retko se desilo da poleti više od 2-3 odjednom, ali su zato poletanja bila bukvalno na svakih 10 metara, tako da su psi imali vremena da aportiraju odstrel, a čim predaju aport, odmah kreću dalje, i posle minut ponovo markiraju, i tako sve vreme! Milina! Krenuli smo sa lovom oko 6:30, a završili smo nakon nepuna dva sata, iako se moglo još loviti, ali nema smisla, treba znati stati, nismo mi terminatori-ubice, ili kao neki inostrani lovci, koji jure prepelice po lovištu i podne (ja lično imao prilike da vidim)!
Lovila je grupa od 8 lovaca (forumaši: Rančer, Zoranp, Sremac, DRUGCRNI, i ja), sa još tri lovca domaćina (Vele, Pako i Žuti). Naravno da smo gostima (Zoki i Sremac) prepuštali najizglednije delove parcela, taman tako, da su ostali u zabludi kako su precizni - puno prepelica se podizalo, pa su i odstreljivali, a i promašivali! 
Sve u svemu, za mene do sada najlepši ovogodišnji lov, što zbog obilja divljači i uslova za lov, a još više zbog prave ekipe; a i ruka i oko me služilo, tako da sam većinu mojih odstrela oborio prvom patronom. Da ne lažem: imao sam jedan fenomenalan promašaj iz Kastorove marke, tako da su me Sremac i Zoki zayebavali do besvesti, a da stvar bude gora, Sremac je posle mog promašaja odstrel realizovao prvom patronom! Na pravdi Boga nadrljah, ali šta da se radi! O njihovim promašajima neka oni pričaju - Zoki je i dalje šampion, kada je prošle godine spržio 26 patrona, a oborio jednu prepelicu! Po njegovom jučerašnjem učinku, sve mi se čini da je dosta vremena proveo negde na strelištu, u vežbi!
Posle lova smo nastavili druženje kod Rančera, na njegovom ranču, naravno, ali o tome na temi 'Susreti i druženje forumaša'.
Evo slike mog bata Rančera (sa 'havanom' medju zubima), i Sremca, sa odstrelom:
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 17.09.2012. 08:49
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Evo i jedne zajedničke slike, za uspomenu, a slikao nas je Rančerov sin Minja, takodje član našeg foruma, i vrlo uspešan podmlatkar! U pozadini je deo 'hacijende' (salaša) bata Rančera, gde obično noćim pred lov - teško da se negde može tako lepo naspavati, kao tamo - takav mir i tišina (samo pod uslovom da moj Kastor ne arlauče!).
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 17.09.2012. 10:26
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Svaka čast za Lalu i drugare, Lala baš opširno opisuje lov to mi se svidja, a mene brate mrzi da pišem. Eto juče sam zaboravio da pomenem i mog naslednika koji je ujutru ustao pre mene da bi me probudio, kaže " tata ajde zakasnićemo na zborno mesto" iako smo imali još cirka pola sata vremena
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 17.09.2012. 10:52
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Lov ja stvarno bio iznenađujuće dobar. 8 lovaca i 10ak kerova je po mom ranijem viđenju zaista previše za lov prepalica, ali još jednom se pokazalo da sve zavisi od toga ko lovi!
Kada je ekipa prava, kao što je bila jučerašnja, onda sve može da bude lepo!
Lala kaže:
Da ne lažem: imao sam jedan fenomenalan promašaj iz Kastorove marke, tako da su me Sremac i Zoki zayebavali do besvesti, a da stvar bude gora, Sremac je posle mog promašaja odstrel realizovao prvom patronom!
Ta prepelica je inače, po Lalinom kazivanju, bila ranjena i nosila je u sebi nekoliko olovica posle njegovog pucanja 
Ali nije to jedini slučaj...bila je i jedna koja je od "druga glavnog" ispraćena kao vojvoda sa dva metka (ova nije bila ni ranjena), ali je naletela na bata Sremca, pa sam morao da popravim Lalin promašaj...da nam se ljudi ne smeju!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 17.09.2012. 11:04
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
za sve prepeličare! Lepo je da se brojno stanje popravlja!
Evo i ja da se učipim, da ne bidne da ne opaljujem nikako:

Sezonom sam načelno zadovoljan, nekad više, nekad manje, u proseq - SARMA(od prepelica, naravno!)...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 17.09.2012. 11:09
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Uuuuu jbt, gde ste uspeli da nađete ove "ravničarske prepeličare"?
Ja ih odavno nisam video!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 17.09.2012. 11:22
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ Ima se, može se!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 17.09.2012. 13:03
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
eee sheee, a shto nijesi zvao da ti pomognu ja malo 
leee a to je ta u rukE Buneta što si ga savetov'o ... ququ šta urade sa čoveka ... srećom što on znade pa je visak pun 
... nego, gledim ove vaše kere pa sve merkam sa terase ovu jednu što markira oko ovi' novi poNzemni ko'tajneri ... ću ga savatam da se ima... .......
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
| |
|
|
| vlada lovac |
Objavljen 17.09.2012. 13:41
|

Lovčina

|
Drago mi je da su se kod vas pocele javljati u vecem broju, verovatno pocinju cugovi. Kod nas ocaj, naj slabija nedelja od pocetka sezone iako je vreme za lov bilo idealno, kerovi nisu stali a nas petorica dodatno gazili iza njih rasporedjeni u strelce, jedva da smo digli petnaestak prepelica, od toga 12 odstreljeno, dizu se tesko i nisko lete, bas su debele. Lovili smo blizu granice sa susednim lovistem pa je vrlo moguce da ih je neka ...., neko cudo privuklo pa se preselile kod komsija. |
| |
|