ficha007 kaže:
Lalo jel ono Beuk malo više dijagonalno od tebe?????
Sedeo si sa za istim stolom???!!!!!!
Nismo sedeli za istim stolom, sedeli smo Indjijanac, Slava i ja, a Beuković nam je povremeno prilazio - kada smo hteli da se slikamo, prvo nije hteo, ali je ipak na naše insistiranje pristao.
Sremac je sedeo u delu sale predvidjenom za delegate. Razdvojiše nas dušmani!
Nema nam više braće po oružju moj fićo!!...ovi se odma denuli u visoke klase!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
jašta kamaradu, oma sa veličinama se slikaju, zaboravili su kad su "otpisani" bili. Samo ne znam ko je od njih bio Tihi a ko Prle.
Tihi je uvek bio najopasniji
Prvo je Lala započeo, pa Slava, pa sad Sremac, i gledaj ih sada slikaju se sa ...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Da...dnevnica...
Meni je to baš bezveze....
1000 dinara za 87 delegata to je 87000 dinara...nije malo!
JBG ako je nekom stalo da učestvuje u radu Skupštine LSV zbog toga onda je taj zalutao!
Meni je bila čast da budem delegat ispred svog LU u Skupštini LSV a posebno će mi biti drago ukoliko sam dao doprinos rešenju ove teške situacije.
A da dođem na skupštinu i da niko ni ne zna da sam bio osim po potpisu za dnevnicu...NIKADA!
Ako ne budem imao šta da kažem ja neću ni ići!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jedna stvar me je zaista iznenadila: očekivao sam da će tok ove veoma važne skupštine LSV snimati moj cenjeni Oscar, Jeremija sa TV Lorista - medjutim, nije se ni pojavio!!!
Kakav faul!!
Najprvi je, iz nekih razloga meni nepoznatih, preskočio da isprati ovu, možda istorijsku sednicu.
Istorijsku zbog važnosti dogadjaja i moguće težine odluka, kao prvo, a kao drugo, ja mislim da je ovo prvi put koliko se ja sećam, da se predloženi zaključci UO LSV, na skupštini koriguju! I da takve zaključke skupština usvoji jednoglasno.
A to, mislim, pre svega zahvaljući 'čoveku sa pločicom', koliko sam ja video. Zato se i Beuković onoliko razleteo po sali, jer je situacija bila prilično napeta.
Dobar deo delegata je bio još kako naoštren - moj utisak! Popović & co izgleda nisu svesni šta su uradili i kakav revolt, rezignaciju, ljutnju i bes su izazvali svojim postupcima kod vojvodjana. Trebalo je to držati pod kontrolom, da ne krene
u pravcu kada bi svaki razvoj dogadjaja bio nepredvidiv.
Ne znam šta se desilo, ali odnos ljudi koje smo često pominjali ovde na forumu u prilično negativnom kontekstu, se debelo promenio, bar kada je Srbijalov u pitanju. Nisam naivan da poverujem, da je sve to samo plod našeg 'serendanja' ovde, jeste i to, donekle, ali nije samo to, ubedjen sam.
Pokušavam da prokljuvim šta se to i na kom nivou desilo, pa da shvatim promene. Možda su skontali da im više koristi da se ne kače, nego da energiju i potencijal pisanja Srbijalov portala lepo iskoriste?
Pre jedno mesec, mesec i po, jedan istaknuti lovni radnik u neobaveznom razgovoru prilikom slučajnog susreta, na moju opasku kako mi eto pišemo već toliko, ukazujemo na štošta, čak i dajemo neke predloge, ali izgleda ne uspevamo da utičemo na popravljanje stanja, samo me je pogledao preko naočara, i rekao 'čoveče, ti nisi ni svestan koliko utičete, ko sve čita, i razmišlja o ovom što pišete'. Nisam tada to shvatio baš bukvalno, pre sam mislio da nas čovek kurtoazno hvali.
Jučerašnja skupština LSV i odnos ljudi prema nama 'ljudima sa pločicama', me je uverila u ozbiljnost izjave tog, koji mi je rekao.
Nije to tema, ali sam morao da napišem.
Dakle, na samoj skupštini je glavna rasprava bila izmedju pravnika/advokata. Počev od Irmenjija, pa preko Grdinića, pa Viškovića iz BPS, pa onda još nekoliko advokata čija sam imena zaboravio (jedan je delegat iz Bočara, a drugi iz Starog Slankamena). Eee da vidite kada se kolege pravnici počnu medjusobno gadjati tumačenjima - 5 advokata, 6 mišljenja! I svi su pomalo u pravu! Čudo su ti advokati!
Nisam pravnik, ali mislim da za laika solidno baratam barem lovačkim propisima, pa sam mogao da pratim šta su ovi govorili. Ne mogu da zamislim kako to prate ljudi, koji nemaju veze ili predznanja o pravu, a takvih je većina u skupštini, koliko sam video.
Desilo se upravo kako sam ranije napisao: ova zavrzlama oko odnosa u lovstvu Srbije je prešla u pravni domen, i samo vrsni pravnici mogu da razmrse ono što je jedan čovek svojom samovoljom i gaženjem preko Statuta zamrsio.
Kada je Tica-kurir Jovica/pismonoša u pitanju, i njegovo vidjenje i tumačenje, tu su izgleda čak i pravnici nemoćni, možda bi neki elektromonter, na primer, to lakše rešio? Kombinirke, FIK i gotovo!
Šalu na stranu, Tica bi morao da napravi strahovit zaokret u razmišljanju i delovanju, i da se mane lošeg društva (tako su i meni svojveremeno govorili, pa sam poslušao), da se ne bi desilo da Titel ostane upamćen kao mesto koje je delegiralo čoveka koji je pomogao sahranu LSS (sa još nekima van Vojvodine).
Jedno je jasno: Popović posle ovoga nema šta da traži više u lovstvu, po mom mišljenju. Teško mogu da zamislim da ga neki vojvodjanski lovac oslovi sa 'predsedniče'. Njegov kredibilitet je opasno blizu nule.
O šumadinicima da i ne govorim. Tek kod njih je 'ugasio'. Opravdano i zasluženo!
Ostaje jedino da se razmotri tehnika sprovodjenja odluka Skupštine LSV. Mislim da je svima jasno, ili će biti jasno, da se smene i rasčišćavanje situacije u LSS mora sprovesti kroz organe LSS, onako kako Statut predvidja. Sve drugo vodi u raspad LSS, a jedinstvena ocena svih je da LSS mora da opstane. Revolt predstavnika lovaca (prema izjavama juče prisutnih, iz više regiona) na Popovićev i Ticin rad je popriličan. Tom energijom treba pažljivo rukovati, da ne bi opekla sve oko sebe. Rukovodstvo LSV je dobilo u amanet da sprovede odluke, predsednik LSV Pažin i UO LSV je dobio sve pohvale za brzu reakciju na brljotine Popovića, i mislim da su vojvodjani preuzeli/dobili, hteli - ne hteli, ulogu perjanice u ovoj borbi protiv samovolje i nekontrolisanog ponašanja Popovića i njegovih neformalnih savetnika, ako ih ima. Namerno pišem samo Popovića, a ne LSS, jer ne poistovećujem ta dva pojma.
Neko od forumaša je napisao da ne bi bilo loše da je i Ficha bio tamo - apsolutno podržavam! Falio je, makar za našim stolom, a siguran sam da bi imao štošta pametno da kaže i za govornicom, naročito u ovoj situaciji. Kad smo kod toga, jedan od diskutanata je bio i delegat iz Šida, predsednik tamošnjeg LU (zaboravio sam ime, pa se izvinjavam), ali njegova diskusija je upala taman u jeku pravničko-advokatskog prepucavanja, tako da mi nije ostala u pamćenju - znam da mi je utisak bio da nije odmogla, ali nije nešto preterano ni pomogla radu. Pravnici uzeli štafetu, i ne puštaju!
Jedan komentar je bio jako dobar, kada je 'neko iz mase' dobacio da ako Tica bude mogao da predsedava skupštini LSS, onda komotno mogu i sva isključena LU da prisustvuju, jer je i Ticino LU, koje ga je delegiralo kao SVOG predstavnika onomad (alal vam predstavnik!), isključeno!
Malo sam konfuzan u upisima, još uvek sredjujem utiske. Teška sednica, teška tema i teške odluke, u naelektrisanoj atmosferi. Popoviću, čoveče... šta ti je ovo trebalo? A ja ovde forumaše molio da te ne nazivaju ZdrP?
Lalo već sam napisao da ne mogu da poštujem Zorana DrP-a kao ni velika većina lovaca,jer on nema poštovanja prema 70-80 000 lovaca. Svi njegovi postupci a što vreme odmiče sve su konfuzniji i lošiji što po njega što po lovstvo,arogancija i bahatost a pre svega nepoznavanje materije celokupne stručne službe , posebno pravnog tima su više nego žalosni. Mislim da će svojim postupcima kako prethodnim a još više ovim poslednjim dovesti sebe u još goru situaciju jer će pokrenuti želju za odmazdom za sve loše urađeno, pa jednog dana kada ga konačno izbace iz lovstva krenu kojekakve tužbe .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lala kaže:
Eeee, ako se neko ponovo upeca na 'kooperativnog' Popovića, onda dižem ruke! Ne vidim ja više prostora za neki kompromis - sve i da se desi da neko nešto pokuša da 'istrguje', senka ovog Popovićevog poteza oko isključenja se ne može skloniti!
Uradjeno je šta je uradjeno - kažu Sremci: sve moš' da radiš, ali kada dodje do šopanja, ondak mrak na oči!
Koliko sam ja čuo, u Šumadiji slične preterane sukobe, kada se predje granica, zavadjeni rešavaju vrljikama, što ja nikako ne opravdavam!
U Bačkoj umeDu da potegnu letve iz tarabe, što opet nije dobro, mnogo nasilna metoda!
A da je Popović šopio vojvodjane, jeste! I nije samo vojvodjane, nego i šumadince, južnu prugu i ko zna koga još!
Ja bih na ovu ponudu, da sam na mestu rukovodstva LSV, odgovorio kontra ponudom: može 60 din. po lovcu (prošlogodišnji iznos), platićemo, odluke o isključenju SVIH LU da se povuku, i neopoziva ostavka. Pa da vidimo da li se radi o principijelnoj borbi za LSS, ili samo o održavanju status quo, i fotelja?
Ovo je moj upis, postavljen dan pre Skupštine LSV, a odmah posle objavljivanja Popovićevog pisma. Posebno naglašavam reči ' SVIH LU'!
Deo upisa koji sam naglasio, je u vrlo sličnoj formi, posle diskusije delegata skupštine, a naročito posle Sremčevog izlaganja, usvojen jednoglasno kao zaključak.
Pismo je vrlo lukavo plasirano u momentu kada je većina delegata i učesnika (gostiju) već imala utvrdjene stavove, kako bi možda unelo zabunu i mogući razdor. Nije naivan onaj koji je ovaj potez smislio!
Drago mi je da je skupština LSV korigovala predložene zaključke UO LSV, u sklopu novih okolnosti (Popovićevo pismo). Još mi je draže, da je skupština LSV jednoglasno usvojila da se pokrene pitanje odgovornosti Popovića. Time vojvodjani nisu izneverili šumadince, ma šta oni sumnjali, ali nisu izneverili ni sebe, što je još važnije.
Moj citiran upis je bio zbrzan, jer su se i dogadjaji brzo smenjivali, ali je pogodio suštinu.
DakiNS kaže:
Lalo već sam napisao da ne mogu da poštujem Zorana DrP-a kao ni velika većina lovaca,jer on nema poštovanja prema 70-80 000 lovaca. Svi njegovi postupci a što vreme odmiče sve su konfuzniji i lošiji što po njega što po lovstvo,arogancija i bahatost a pre svega nepoznavanje materije celokupne stručne službe , posebno pravnog tima su više nego žalosni. Mislim da će svojim postupcima kako prethodnim a još više ovim poslednjim dovesti sebe u još goru situaciju jer će pokrenuti želju za odmazdom za sve loše urađeno, pa jednog dana kada ga konačno izbace iz lovstva krenu kojekakve tužbe .
Daki mislim da bi bilo logično i po zakonu da se to uradi a ne" iz želje za odmazdom" ,trebalo bi svi da odgovaraju za eventualno počinjena( ne) dela.
Indjijanac kaže:
danas sam bio šokiran jer dosad nisam video takav fenomen,mada preko 20 godina radim sa strankama i na svašta sam imao prilike da naidjem.dakle ovako MARKO TICA je po mom mišljenju čovek fenomen koji je prisustvovao skupštini gde je bilo preko 150 ljudi,predstavnici polovine lovaca iz cele Srbije koje je njegov saborac popović isključio iz LSS,a u čemu je i on učestvovao .pored diskusija i njegovog čitanja pisma i vrlo tankog objašnjenja,nije se ni jednom zacrveneo niti postideo,sedeo je medju ljudima iz Vojvodine koji su mu ukazali poverenje i delegirali ga na to mesto ,ni jednog momenta nije spomenuo pomoć u vidu sazivanja skupštine ili eventualne ostavke.
Ja sam ga gledao dok je govorio (neki ljudi su iz revolta ustajali i napuštali sednicu, da ga ne gledaju), dakle, pažljivo sam gledao - čovek je pričao to što je pričao, A NIJE NI TREPNUO!
Najstrašnije od svega je što je isključeno iz članstva i ceo LSKiM,poznajemo svi situaciju na KiM i znamo sa čim se sve braća sa Kosova susreću a sada su ih pop i tica otkačili jer nisu uplatili članarinu.
TO JE SRAMOTA ZA LOVCE KOJIMA JE JEDNA OD GLAVNIH ODLIKA HUMANOST
Očekujem da se posle sednice skupštine LSV u lovačkim časopisima i publikacijama počnu pojavljivati naslovi tipa 'Misterija blokade skupštine LSS rešena!'; 'Marko Tica razotkrio Ćeranića!'; 'Pasulj i kupus doveli do blokade LSS', i slično. Zašto?
Pa zato što je na skupštini LSV juče, pomenuti Marko Tica izjavio zvanično u svom obraćanju, da je za prekid zasedanja skupštine LSS kriv niko drugi do A. Ćeranić, sekretar LSS, koji je pominjanjem ručka pred delegatima u stvari minirao skupštinu LSS, jer su delegati pohrlili na ručak, a posle se nisu vratili!?!?
Cirkus!!!
Elem, ova izjava g.Tice me je jako zaintrigirala, pa sam malo razmišljao, i prikupio neke informacije, koje su u meni pokrenule sumnje, da možda ima nekog vraga u Ticinim tvrdnjama. Ustanovio sam da je na pomenutoj skupštini (provereno!) za ručak bio serviran pasulj, i kupus salata! Eee, tu mi je sinula lampica! Dakle, pokrenut Ticinom tvrdnjom, razmišljam da je pakleni Ćeranićev plan možda bio, da zadje medju delegate na skupštini LSS od pre par meseci, sa sve jelovnikom nepozantog sadržaja u rukama (kamufliran jelovnik, zamotan u skupštinski materijal). Pokazivanjem menija iz tog jelovnika delegatima, Ćeranić bi uspeo da bez saznanja Marka Tice o sadržaju jelovnika, izazove lučenje želudačnih kiselina kod delegata. Tako razdraženi delegati bi otišli u restoran, i tu na scenu stupa 'plan B' Ćeranića - tajno oružje u vidu pasulja i kupusa, koji iskombinovani kod većine ljudi izazivaju nadutost stomaka i gasove. Čak im je omogućeno (delegatima) da uzimaju repete!!!
Naravno, kada su se delegati lepo naručkali, proces varenja je uradio svoje, želudačna kiselina bogata HCl je počela da rastvara pasulj i kupus... rezultat je bio verovatno jaka nadutost delegatskih stomaka i gromoglasno pražnjenje istih, tako da je nastavak skupštine LSS iz razumljivih razloga ostao bez kvoruma... Ne znam da li su jedinice ABHO morale da preduzimaju mere... Da ne dužim, sada mi je sve jasno - razumem zašto se skupština prekinula!!! Tica me prosvetlio!!!
Čudi me kako Marko Tica nije ranije otkrio rešenje misterije zvane 'nastavak zasedanja skupštine LSS'? Kako to da on, kao predsednik skupštine LSS, nije prozreo odmah Ćeranića i njegovu destruktivnu nameru? Dakle, ja mislim da je za pasulj i kupus odgovoran Tica, a ne Ćeranić? Tica je kao predsednik skupštine LSS morao da omogući neometan rad skupštine, a pasulj i kupus (možda i kolač?), za koje krivi Ćeranića, su verovatno servirani uz njegovo znanje - to što je on propustio da razmisli o pogubnoj kombinaciji pasulja i kupusa, to je njegov problem i njegova odgovornost! Popović o ovome naravno da ništa ne zna, on je bio zauzet drugim stvarima (možda pravio specifikaciju pehara, medalja i ordenja?), a možda je za ručak od kuće poneo sendvič i tako pukom srećom izbegao Ćeranićeve namere?
Predlažem da se u sledeći nacrt novog Statuta ubaci odredba koja bi zabranila istovremeno serviranje teških jela, kako bi Tica ili neki njegov naslednik na dužnosti imali mogućnost da nesmetano rade! Čak imam i predlog, da se uvede kao tradicija, serviranje pirinča na vodi delegatima, umesto pasulja, paprikaša, pečenja, šnicli i sličnih jela bogatih holesterolom!!!
Šta sve neće ljudima pasti na pamet, da uzimaju kao opravdanje svojih nerazumnih postupaka? Ručak minirao skupštinu LSS?!?! A jel pasulj bio tetovac, prebranac, ili onaj, valjda kineski, koji nam uvaljuju u trgovinama kao domaći?
Tica je za mene šampion u izgovorima i izbegavanju odgovornosti za sada, mada je konkurencija jaka, videćemo do kraja! Kreativnost u izmišljanju izgovora me je šokirala! Pasulj i kupus? Ćeranić zvao delegate na ručak?!? Pa ko vodi skupštinu, ko daje pauzu za ručak? Kakva je to skupština, ako ih pasulj i kupus rastave? Tica je morao, kao predsednik, da reaguje, i trebao je po mom mišljenju da odmah primeni odgovarajući postupak, tj. da deli prisutnim delegatima sodu bikarbonu o trošku LSS, kako bi onemogućio Ćeranića da sprovede pakleni plan!!! Pošto sodu bikarbonu nije delio, smatram ga odgovornim!
Ja prosto ne mogu da dodjem sebi od takve i sličnih izjava Marka Tice! A bilo je rečeno još svašta nešto!
Gde ga samo nadjoše?
P.S.
Dozvoljavam preuzimanje i objavljivanje ovog upisa na drugim mestima, bez naknade, uz pominjanje izvora - Srbijalov!
Lala kaže:
Ja prosto ne mogu da dodjem sebi od takve i sličnih izjava Marka Tice! A bilo je rečeno još svašta nešto!
Gde ga samo nadjoše?
Misliš...gde ga nađosmo?
Nisu ga oni našli...mi smo im ga poslali!
E sada, ko je takvog čovaka (bez da se iko uvredi) delegirao na jednu od najviših funkcija u LSS-a iako je znao ili je morao znati ko je i kakav je, i zašto...to je posebno pitanje??? mi je sumnjiv....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Gde ga samo nadjoše?
Misliš...gde ga nađosmo?
Nisu ga oni našli...mi smo im ga poslali!....
Ne mislim tako! Nit' sam ga ja tražio, nit' sam ga ja slao negde! Za tebe ne znam, sumnjiv si mi... Odjednom, za 2 dana, em delegat, em član radne grupe, em uobličavaš zaključke skupštine... A ja te tolerisao dok si hrkao!!!
Opet sam ispao naivan!
Lala kaže:
"...
Neko od forumaša je napisao da ne bi bilo loše da je i Ficha bio tamo - apsolutno podržavam! Falio je, makar za našim stolom, a siguran sam da bi imao štošta pametno da kaže i za govornicom, naročito u ovoj situaciji. Kad smo kod toga, jedan od diskutanata je bio i delegat iz Šida, predsednik tamošnjeg LU (zaboravio sam ime, pa se izvinjavam), ali njegova diskusija je upala taman u jeku pravničko-advokatskog prepucavanja, tako da mi nije ostala u pamćenju - znam da mi je utisak bio da nije odmogla, ali nije nešto preterano ni pomogla radu. Pravnici uzeli štafetu, i ne puštaju! ..."
Prvo da zahvalim Lali na lepim rečima kao i onim kolegama koji misle da je moja malenkost falila tamo u Futogu.
E sad, nekima sam izgleda falio, a mislim da bi nekima ( čitaj: Predsedniku LU Srem ) krenuo čir na dvanaestopalačnom crevu kada bi me videli
Što se tiče "govornika iz Šida" ne brini se Lalo što ga nisi razumeo. Ume on sa jako puno reči da kaže ništa ili vrlo malo, samo kad hoće.
A da je još Jeremija bio i snimao, Boga mi skidali bi ste vi njega špaklom sa govornice jer čovek prosto obožava da se slika. Što bi rekli fotografi, kamera ga baš voli .
Mada sve što nije rekao tamo za govornicom verovatno će večeras na Skupštini Udruženja "Lovačko društvo Šid" koja je zakazana za 18.00 i u kojoj moja malenkost učestvuje.
Za večeru neće biti nikakvih "slonovskih ušiju" ali se nadam da će paprikaš biti dobar.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Kako da je tako Pasulj zaslužan za rasulo na sednici LSS?
Na druženju u Novom Sadu isto je bio pasulj sa kupus salatom i u izvesnoj meri je uticao na gađanje MK puškom.
Ali ako tako Čika Marko kaže bolje da verujem nego da proveravam.
A ako se dogovorimo za druženje u Gardinovcima Pasulj sigurno neće biti na meniju a za kupus salatu će mo još razmisliti.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Ovde je druženje sporedna stvar Pasulj je u prvom planu kakve posledice može da izazove,od nemogućnosti nastavka skupštine LSS. Pa mi nadolaze raznorazne ideje njegove dalekosežne primene i posledica koje će izazvati.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?