Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
AcaNik
 И 14 грама обара петла у калибру 36 (410), проверено. Мада рађе користим 19 грама.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Ma to je za vas što prcizno nišanite, mom rođi , ni 50 gr nije dovoljno, jednom je za prvu oborenu prepelicu ispalio ukupno 728 grama 1,7mm sačme. Možda će ga ovo isprovocirati da se javi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 углавном пуцам из марке. Мислим да сам просечан стрелац. Онај ко погађа са 12 погађаће и са 28 без икаквог проблема. Убеђен сам у то.
Био сам у једном лову где је стручњак за препелице користо 12/89, 63 грама сачме чини ми се. Није прошло пар минута како сам се искусно склонио са Еросем скроз десно од њих када је закукао неки пас Sad
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

kimi
 Sve je stvar navike i vežbe. Letos sam u lovu na prepelice zamenio moj top u kalibru 16 za baklavu u kalibru 36 i ništa nisam mogao da pogodim. Ni drugar sa mojom levčom nije ništa uradio sem što se išamarao kundakom, kaže čovek mnogo se rita topuzina. A njegova olovkica nit grmi nit se baca prosto ko iz vazdušare da pucam.
Iako nisam uspeo ništa da odstrelim iz lova sam izašao pozitivno naelektrisan sa osmehom na licu. Mogu reći da je kalibar 36 čist fetiš.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Podunavac
 Ја не знам да ли ви колеге читате уписе? И Мрва и ја смо писали о калибру 12. И ја препелице ловим са 28 грама сачме гранулације 1,7 мм. Али фазана и зеца од 32 грама па на даље. Не може да се пореди калибар 12 и 36. Нити у калибар 12 може да се стави 18 грама сачме (може теоретски али нема ефекта), нити у калибар 36 може да се стави 32 грама сачме. Промер цеви је у питању.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Карабина имам три у три различита калибра, али сачмарицу имам само једну у калибру 12, и ту немам никаквог избора. Имао сам још једну у калибру 20 али ми је нису могли поправити у гаранцији па ми вратили паре. Следећа ми је инвестиција куповина сачмарице у калибру 20. А за калибар 36 искрено немам интересовања.
Tri prsta 2Kolce

Jastreb
 Hmmmm... postavio izazov Podunavac... ajmo punioci moji... 18gr u cal12 i 32gr u cal 36... da vidimo efekte na cilju! ;)

AcaNik
 Нема мога поста од јутрос Sad
За сада је максимум за кал 36, 21 грам. Како физички ставити више у ту магнум чауру, појма немам.
За кал 28 са којим највише ловим има муниције са 36 грама сачме. Лично пуцам највише са 24 грама и по мени је то одличан однос за тај клибар.
Сада иначе има и у магнум верзији кал 28.

Zhile
 Opet ja imam jedno pitanje Namigivanje

Koristim trenutno kombinaciju MB Trikolor za prvu cev i MB Long range za drugu, 10ku i 8icu, zavisno od uslova i vremena, kada je rec o lovu na zeca i fazana.

E sad nije mi jasno, i jedan i drugi su od 36grama, tu nema razlike, ali Trikolor ima radni pritisak od 1050 bara dok long range mislim oko 700, kako je onda long range bolji za drugu cev? Po ovome bolje bi bilo staviti Trikolor i u drugu cev samo sa vecom sacmom, recimo ako ide 10ka u prvu, u drugu trikolor 8ica. Znam da long range ima korpicu i kao siri sacmu dalje, ja posto i zeca i fazana ne gadjam na dalje od 40-50m mislim da bi mi bolje bilo da gadjam samo Trikolorom?

Djurovic Djordje
 Najbolje ti je da uzmes papir, karton i da probas i jedan i drugi na daljinama kojima otprilike pucas i videces sve.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

DakiNS
 Prvo proveri na koliki pritisak ti je tormentovana puška.

Macvanski lovac
 Moj ti je savet da pojednostavis sve to oko izbora municije,isti metak u obe cevi,eventualno razlicita granulacija,sta ce ti long range za pucanje do 50m,obican metak sa korpicom je dovoljan.Uzmes marku municije koja ti je uvek dostupna i naviknes se na nju i ....to je sve Smile
Rodjen da budem lovac

Zhile
 Ma to sa kartonom je mnogo dobra stvar, al kad dodjem u lov jedva cekam da krenemo, a kad se zavrsi krene se sa zabavom, rucak, kafana i tako to, sto naravno nije opravdanje.

Provericu, ali mislim da 1050bara nije mnogo za nju, nova je puska, iz 27 i magnum verzija, odnosno 70/76.

Ma hocu ja da se odlucim za metak, al moram prvo da probam svaki Grin

Macvanski lovac
 Dobar je (skoro) svaki koji pogodi....
Rodjen da budem lovac

DakiNS
 Lepo kreni od domaće jeftine municije , ali trebalo bi da ispališ barem kutiju da vidiš kako ti leži patrona i da se privikneš na nju . Čestim menjanjem municije imaćeš uglavnom promašaje pošto svaka municija ima različitu i brzinu i posip. Bez kartona nećeš znati ništa ni o posipu ni o kvalitetu svog nišanjenja. Imaš kod nas na forumu testove sa videoprikazo o brzini pojedinih testiranih patrona od kolege Snipera.

Podunavac

Zhile kaže:

Opet ja imam jedno pitanje Namigivanje

Koristim trenutno kombinaciju MB Trikolor za prvu cev i MB Long range za drugu, 10ku i 8icu, zavisno od uslova i vremena, kada je rec o lovu na zeca i fazana.

E sad nije mi jasno, i jedan i drugi su od 36grama, tu nema razlike, ali Trikolor ima radni pritisak od 1050 bara dok long range mislim oko 700, kako je onda long range bolji za drugu cev? Po ovome bolje bi bilo staviti Trikolor i u drugu cev samo sa vecom sacmom, recimo ako ide 10ka u prvu, u drugu trikolor 8ica. Znam da long range ima korpicu i kao siri sacmu dalje, ja posto i zeca i fazana ne gadjam na dalje od 40-50m mislim da bi mi bolje bilo da gadjam samo Trikolorom?

Ни једна муниција у калибру 12/70 и тежином сачменог пуњења од 36 грама не постиже радне притиске веће од 800 бара. То су чисте глупости. Највећи притисак у калибру 12/70 постиже муниција B&P Flash. Све пушке торментоване по новим C.I.P. стандардима (после 1989. године) могу да користе сву муницију у калибру 12/70 укључујући и семи магнум.
Tri prsta 2Kolce

Jastreb
 a svakako pritisak nema puno veze sa brzinon, daljinom i efektom na cilju...

Djurovic Djordje
 Znam za Mirage standard 34gr (12/70), njega sam koristio neko vreme na kutiji pise maksimalni pritisak 1050 bara, dal je to da bi se oni ogradili ili je stvarno tako to vec ne znam.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

Brka bez brkova
 Kako nema.Za punjenje sacmom 36gr potreban je veci pritisak da bi razvila istu brzinu kao metak punjen sa 30gr..To je zakon fizike.

tomo vrbas
 Dali ko od kolega koristi ovu municiju i kako ste zadovoljni sa njom?Danas je pazario da imam za lisice,a i sakala ako naleti na mene!

fotkica.com/thumbs3/1_tmb_100972352_DSCN1336.JPG

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,149 posete www.srbijalov.com