Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
milosajac
 Ako mi verujes bar tecinu vremena smo proveli trazeci ranjenu divljac. Do ove nedelje nismo imali nijednog niti ranjenog niti nepronadjenog fazana. Ali dodje ponekad i ovakav dan...

mrwa22250
 Nemam razloga da ti ne verujem kolega,zato sam i rekao da se i pored najbolje volje takve stvari desavaju.Moj upis nije nikakva kritika vec mali podsetnik,kako spreciti takve situacije.Meni zakuva stomak kad vidim da leti perje ili dlaka a ne mogu da ispratim gde je divljac otisla i svojski se trudim da takve situacije svedem na minimumiveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

lovac junior
 pozdrav kolege Grin vidim da je ovogodisnja sezona lova na fazane dobro pocela!Ja sam bio u maloj svadji sa kompijuterom,pa sa internetom...pa nisam stiyao da se javim na forum,sada se trudim da pohvatam gde se sta izdesavalo Grin Dobar pogled!
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Podunavac
 Kod mene ova sezona odlična što se tiče fazana. Do sada smo odstrelili više petlova nego cele prošle sezone ukupno. Danas 10 lovaca odstrelilo 12-13 petlova. Ja sam odstrelio dva, tako da je nova puška krštena.srbijalov

Prvi.
i62.tinypic.com/11sm33l.jpg

Drugi.
i58.tinypic.com/2wlzw2x.jpg
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Pravi fazani, pogotovo prvi! Bravo 2 samo sto ova kesa kvari sliku Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mrwa22250
 Cestitam krstenje,svaka cast za odstrle.Jos jedan moj zemara bio vise nego uspesan na ponovljenomgostovanju u Ridjici.Posto je posle proslonedeljnog gostovanja zaboravio cizme,a njegova lepsa polovina bila slobodna ovaj vikend,za cas smo se dogovorili da ponovimo susret,ovaj put porodicno.
I tako jutros posle kafe i mucenice nas dvojica odosmo u atar,ostavljajuciena da nas na miru izogovaraju,jadajuci se jedna drugoj sta ih u zivotu snadje sa ovakva dva ugursuzaGrin.
Dan za lov idealan,hladno,retka izmaglica i taman dovoljno vetra da psi mogu dobro da rade.Divljaci opet kao u prici tako da smo u prvoj tabli po silasku sa puta nas pet sa pet pasa imali situaciju da od 5 pasa 4 imaju divljac u nosu(svaki svoju) istovremeno.Prizor zaista nestvaran.Koke polecu jedna za drugom i posle nabrojanih 8 komada,kad smo vec spustili puske i odusevljeno komentarisali pocetak dana,Bebarina Granda u povratku podize prelepog matorog petla koji odlece niz reku ispracen samo pogledima.Ostatak dana prolazi u istom tempu a marke se smenjuju ko na traci.Do dorucka samo jedan petao na visku,cime trecu nedelju zaredom pokazuju koliko ce ih biti tesko realizovati kako sezona odmice.Dok koke prste na sve strane,oni se lukavo izvlace nogama i polecu na granici pucanja ili cak i dalje.Moj Bebara nastavlja sa dobrim odstrelima,pa je i danas imao dva prelepa divljaka(samo na njih je i pucao,ucinak 100%),a njegova mlada kujica za klasu bolja nego prosle nedelje,osokoljena prisustvom Grande koja je kao i uvek lovila izvanredno.Ja drugi put u karijeri(10god)vratio se kuci bez fazana i posto nisam znao da li je baksuz Bejbi ili Lala,ovonedeljni lov dokazuje da je to moj zemara.Dve nedelje za redom bez odstrela,a pored toga u te dve nedelje dva puta mi zataji metak a fazan polece iz marke(vise o tome na drugoj temi).Opet dosta srnece divljaci uz nazalost jednu koja se ranjena jedva odvukla do Madjarske granice(posledica idiotluka neke od okolnih grupa).
Sve u svemu jos jedan izuzetan lovni dan i drugo poluvreme da umres od smeha(majkana krenulo pa je sipao provale kao iz kante,upishali smo se od smeha).
Za kraj fotka moga majkana sa ulovom i sa elitom von house Popovich odgajivacniceBravo 2
mrwa22250 priložio:
3265babara_i_fazani_30_11_004.jpg

Sremac75
 Mrwa, ti si dobar momak, i pošten i sve....ali si mnogo naivan....
Taj zlikovac da je zaboravio čizme...slučajno....ma nema šanse.....
Pa on i kada je iz Zadra odlazio nije ništa ostavio....baš ništa....tako da oni koji su hteli da se usele u njegov stan to nikada nisu uradili jer je trebalo previše uložiti...pa on je i lavabo i wc šolju poneo....pragove, dovratke, šaltere....SVE Shock
NEMA TU SLUČAJNOSTI, moj mrwane....

Kada ga danas budeš pratio, dobro proveri da li je sve poneo.... ako treba daj mu i nešto tvoje da ponese ako kaže da je njegovo....pa taj je počeo da se doseljava zar ne vidiš.....prvo povede kerove, pa Lalu, pa ženu, decu, sledeća je svastika (to može).....

To su ti moj mrwo INVAZIVNE VRSTE...... nemož ih se rešiti ni totalom...ja znam iz iskustva sa njim i jednom njegovom zemljakinjom....KO VANZEMALJCI, ILI VANZEMLJACI...

Samo ti dobro pregledaj kuću i dvaput zaključaj.....;)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Eto stvarno iako nisam planiraoStidljiv, morao sam i ovaj vikend kod zeme mrwvana na "padelu" iii bilo je super..Jelo se, pilo se, a i neki od nas su i lovili...mrwa doduše nije, ali mi svi drugi jesmoROFL...e onda je na kraju onaj moj sretnik iz moje odgajivačnice "fasovao" jednu "tigar obuku" od mrwana, jer nije ulovio fazana cccc.... doduše rešenje mrwanovog problema je na vidiku, jer navodno ima tamo neka baba koja "baja" ove lovce koji imaju (da tako kažemoSmean) malo manje sreće, pa navodno onda odneseš k njoj pušku, ona je zera zapiša i ide te opet ko ludogIznenadjenROFL!!!! No sve u stranu, ali kod mog zemare je sve baš kako valja i zahvaljujemo i njemu i njegovima na gostoprimstvu, a eto i njih za koju vikend k nama, pa ćemo opet jariti po atarulovac!! ..mada m,i žena kaže da je opet ostala neka gumica za kosu, pa neznam, jel se vredi i po to vraćatiConfusedGrin??!!

AAAA TIIII KOJEM SMO MIIII OTVORILI OČIII, I ČOJEKOM TE NAPRAVILI, PA TI TREBAŠ FRANJINU SLIKU DA URAMIŠ, JER DA NJEGA NEBI, NIKAD OVAKI LJUDI NEBI NI UPOZNA!!!Pozdrav Grin ..he he kažeš INVAZIVNE Hmmm....sviđa mi se taj terminčićGrinGrin!!!..PA MAJKU MU IPAK SMO MI KRAJIŠNICI, NAPAD JE NAŠA NAJBOLJE ODBRANA he he...ika
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Podunavac
 Zemara trebao je Sremac da zove Njofru za kuma. Jer da nije bilo njegove "demokratije" nikada se oženio nebi. I vidi se da mu je u braku odlično. Dok je bio momak bio je neuhranjen i žgoljav. A vidi ga sad. Pravi sremac, lep pa deb'o.Grin
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250

Sremac75 kaže:
Mrwa, ti si dobar momak, i pošten i sve....ali si mnogo naivan....
Taj zlikovac da je zaboravio čizme...slučajno....ma nema šanse.....
Pa on i kada je iz Zadra odlazio nije ništa ostavio....baš ništa....tako da oni koji su hteli da se usele u njegov stan to nikada nisu uradili jer je trebalo previše uložiti...pa on je i lavabo i wc šolju poneo....pragove, dovratke, šaltere....SVE Shock
NEMA TU SLUČAJNOSTI, moj mrwane....

Kada ga danas budeš pratio, dobro proveri da li je sve poneo.... ako treba daj mu i nešto tvoje da ponese ako kaže da je njegovo....pa taj je počeo da se doseljava zar ne vidiš.....prvo povede kerove, pa Lalu, pa ženu, decu, sledeća je svastika (to može).....

To su ti moj mrwo INVAZIVNE VRSTE...... nemož ih se rešiti ni totalom...ja znam iz iskustva sa njim i jednom njegovom zemljakinjom....KO VANZEMALJCI, ILI VANZEMLJACI...

Samo ti dobro pregledaj kuću i dvaput zaključaj.....;)

Eeeee,da si mi ovaj savet mogao dati dan ranije docekao bi ja njega kao neki jednog naseg admina.Kapija zakljucana,telefon iskljucen pa da vidisGrinJos naso da zayebaye a toliki mi maler donese da sam evo bas malopre istovario prikolicu belog luka koji ce biti uredno razbacan po lovistu pre sledeceg lova.
Opet,drago mi zbog njega jer je u svom oprostajnom lovu u Ridjici bio vise nego uspesan.ROFL

darkon
 Jedna slika iz jučerašnjeg lova na fazana. Lep "reponja".

oi62.tinypic.com/rwoyuc.jpg

I još malo snimaka iz lova.

https://www.youtu...t6asH2Bcrw

nidzamotocross
 Darkon, svaka čast na snimcima. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

vlajko069
 Darkon kapa dole za snimke!!!
Tri prsta 2Jelen

vlajko069
 [img][/img]
vlajko069 priložio:
1536454_736114553143578_7129832384913039987_n.jpg

Tri prsta 2Jelen

zoranp
 Darkon svaka čast!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

golf071
 Odobreno Svaka cast kolege.
Novine

Ciki018
 Evo kolege jedne slicice iz nedeljnog sedmog po redu iposlednjeg lova na matore reponje. ''Mala''(tako je ime bretonki) je morala bas dobro da se pomuci da istera iskusnog starca iz kupinjaka visokog do guse. A onda mu je presudio Clever Mirage T2 trap kao i na desetak njegovih prethdnika ove sezone.Sve u svemu ovo je bila izuzetna sezona.Nas deset u sekciji uvek smo imali po petla-koke ne lovimo-a dosta je ostalo za narednu reprodukciju. Izgleda da se trud na reduciranju predatora visestuko isplatio naravno uz naseljavanje i zastitu podmlatka...
Kada bi lovac svakog puta ulovio zvao bi se nosac a ne lovac.

Ciki018
 [img]: www.dodaj.rs/f/2q/T9/17T5OO6l/lovac.jpg[/img]
Kada bi lovac svakog puta ulovio zvao bi se nosac a ne lovac.

DakiNS
 OdobrenoBravo 2Pas
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mrwa22250
 Kisa preti da ukenya sutrasnji lov,ali kabanica je spremna tako da odustajanja nema.Sutra cu posle duzeg vremena voditi i mog matorog Ozzy-ja,da vidim da li je hladjenje na klupi za rezerve malcice ohladilo njegovu usijanu glavu.Interesuje me kako ce se on i Ares slagati,jer u tamanjenju pacova po dvoristu saradjuju savrseno.Lovili su samo jednom zajedno,a Ares je tada imao 4 i po meseca tako da taj lov i ne racunam.
Bez obzira na kisu jedva cekam da krenemo sutra,a kako je bilo cuce se ovdiSmile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,798,571 posete www.srbijalov.com