Ako mi verujes bar tecinu vremena smo proveli trazeci ranjenu divljac. Do ove nedelje nismo imali nijednog niti ranjenog niti nepronadjenog fazana. Ali dodje ponekad i ovakav dan...
Nemam razloga da ti ne verujem kolega,zato sam i rekao da se i pored najbolje volje takve stvari desavaju.Moj upis nije nikakva kritika vec mali podsetnik,kako spreciti takve situacije.Meni zakuva stomak kad vidim da leti perje ili dlaka a ne mogu da ispratim gde je divljac otisla i svojski se trudim da takve situacije svedem na minimum
pozdrav kolege vidim da je ovogodisnja sezona lova na fazane dobro pocela!Ja sam bio u maloj svadji sa kompijuterom,pa sa internetom...pa nisam stiyao da se javim na forum,sada se trudim da pohvatam gde se sta izdesavalo Dobar pogled!
Kod mene ova sezona odlična što se tiče fazana. Do sada smo odstrelili više petlova nego cele prošle sezone ukupno. Danas 10 lovaca odstrelilo 12-13 petlova. Ja sam odstrelio dva, tako da je nova puška krštena.
Cestitam krstenje,svaka cast za odstrle.Jos jedan moj zemara bio vise nego uspesan na ponovljenomgostovanju u Ridjici.Posto je posle proslonedeljnog gostovanja zaboravio cizme,a njegova lepsa polovina bila slobodna ovaj vikend,za cas smo se dogovorili da ponovimo susret,ovaj put porodicno.
I tako jutros posle kafe i mucenice nas dvojica odosmo u atar,ostavljajuci da nas na miru izogovaraju,jadajuci se jedna drugoj sta ih u zivotu snadje sa ovakva dva ugursuza.
Dan za lov idealan,hladno,retka izmaglica i taman dovoljno vetra da psi mogu dobro da rade.Divljaci opet kao u prici tako da smo u prvoj tabli po silasku sa puta nas pet sa pet pasa imali situaciju da od 5 pasa 4 imaju divljac u nosu(svaki svoju) istovremeno.Prizor zaista nestvaran.Koke polecu jedna za drugom i posle nabrojanih 8 komada,kad smo vec spustili puske i odusevljeno komentarisali pocetak dana,Bebarina Granda u povratku podize prelepog matorog petla koji odlece niz reku ispracen samo pogledima.Ostatak dana prolazi u istom tempu a marke se smenjuju ko na traci.Do dorucka samo jedan petao na visku,cime trecu nedelju zaredom pokazuju koliko ce ih biti tesko realizovati kako sezona odmice.Dok koke prste na sve strane,oni se lukavo izvlace nogama i polecu na granici pucanja ili cak i dalje.Moj Bebara nastavlja sa dobrim odstrelima,pa je i danas imao dva prelepa divljaka(samo na njih je i pucao,ucinak 100%),a njegova mlada kujica za klasu bolja nego prosle nedelje,osokoljena prisustvom Grande koja je kao i uvek lovila izvanredno.Ja drugi put u karijeri(10god)vratio se kuci bez fazana i posto nisam znao da li je baksuz Bejbi ili Lala,ovonedeljni lov dokazuje da je to moj zemara.Dve nedelje za redom bez odstrela,a pored toga u te dve nedelje dva puta mi zataji metak a fazan polece iz marke(vise o tome na drugoj temi).Opet dosta srnece divljaci uz nazalost jednu koja se ranjena jedva odvukla do Madjarske granice(posledica idiotluka neke od okolnih grupa).
Sve u svemu jos jedan izuzetan lovni dan i drugo poluvreme da umres od smeha(majkana krenulo pa je sipao provale kao iz kante,upishali smo se od smeha).
Za kraj fotka moga majkana sa ulovom i sa elitom von house Popovich odgajivacnice
Mrwa, ti si dobar momak, i pošten i sve....ali si mnogo naivan....
Taj zlikovac da je zaboravio čizme...slučajno....ma nema šanse.....
Pa on i kada je iz Zadra odlazio nije ništa ostavio....baš ništa....tako da oni koji su hteli da se usele u njegov stan to nikada nisu uradili jer je trebalo previše uložiti...pa on je i lavabo i wc šolju poneo....pragove, dovratke, šaltere....SVE
NEMA TU SLUČAJNOSTI, moj mrwane....
Kada ga danas budeš pratio, dobro proveri da li je sve poneo.... ako treba daj mu i nešto tvoje da ponese ako kaže da je njegovo....pa taj je počeo da se doseljava zar ne vidiš.....prvo povede kerove, pa Lalu, pa ženu, decu, sledeća je svastika (to može).....
To su ti moj mrwo INVAZIVNE VRSTE...... nemož ih se rešiti ni totalom...ja znam iz iskustva sa njim i jednom njegovom zemljakinjom....KO VANZEMALJCI, ILI VANZEMLJACI...
Samo ti dobro pregledaj kuću i dvaput zaključaj.....;)
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Eto stvarno iako nisam planirao, morao sam i ovaj vikend kod zeme mrwvana na "padelu" iii bilo je super..Jelo se, pilo se, a i neki od nas su i lovili...mrwa doduše nije, ali mi svi drugi jesmo...e onda je na kraju onaj moj sretnik iz moje odgajivačnice "fasovao" jednu "tigar obuku" od mrwana, jer nije ulovio fazana cccc.... doduše rešenje mrwanovog problema je na vidiku, jer navodno ima tamo neka baba koja "baja" ove lovce koji imaju (da tako kažemo) malo manje sreće, pa navodno onda odneseš k njoj pušku, ona je zera zapiša i ide te opet ko ludog!!!! No sve u stranu, ali kod mog zemare je sve baš kako valja i zahvaljujemo i njemu i njegovima na gostoprimstvu, a eto i njih za koju vikend k nama, pa ćemo opet jariti po ataru!! ..mada m,i žena kaže da je opet ostala neka gumica za kosu, pa neznam, jel se vredi i po to vraćati??!!
AAAA TIIII KOJEM SMO MIIII OTVORILI OČIII, I ČOJEKOM TE NAPRAVILI, PA TI TREBAŠ FRANJINU SLIKU DA URAMIŠ, JER DA NJEGA NEBI, NIKAD OVAKI LJUDI NEBI NI UPOZNA!!! ..he he kažeš INVAZIVNE ....sviđa mi se taj terminčić!!!..PA MAJKU MU IPAK SMO MI KRAJIŠNICI, NAPAD JE NAŠA NAJBOLJE ODBRANA he he...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Zemara trebao je Sremac da zove Njofru za kuma. Jer da nije bilo njegove "demokratije" nikada se oženio nebi. I vidi se da mu je u braku odlično. Dok je bio momak bio je neuhranjen i žgoljav. A vidi ga sad. Pravi sremac, lep pa deb'o.
Sremac75 kaže:
Mrwa, ti si dobar momak, i pošten i sve....ali si mnogo naivan....
Taj zlikovac da je zaboravio čizme...slučajno....ma nema šanse.....
Pa on i kada je iz Zadra odlazio nije ništa ostavio....baš ništa....tako da oni koji su hteli da se usele u njegov stan to nikada nisu uradili jer je trebalo previše uložiti...pa on je i lavabo i wc šolju poneo....pragove, dovratke, šaltere....SVE
NEMA TU SLUČAJNOSTI, moj mrwane....
Kada ga danas budeš pratio, dobro proveri da li je sve poneo.... ako treba daj mu i nešto tvoje da ponese ako kaže da je njegovo....pa taj je počeo da se doseljava zar ne vidiš.....prvo povede kerove, pa Lalu, pa ženu, decu, sledeća je svastika (to može).....
To su ti moj mrwo INVAZIVNE VRSTE...... nemož ih se rešiti ni totalom...ja znam iz iskustva sa njim i jednom njegovom zemljakinjom....KO VANZEMALJCI, ILI VANZEMLJACI...
Samo ti dobro pregledaj kuću i dvaput zaključaj.....;)
Eeeee,da si mi ovaj savet mogao dati dan ranije docekao bi ja njega kao neki jednog naseg admina.Kapija zakljucana,telefon iskljucen pa da vidisJos naso da zayebaye a toliki mi maler donese da sam evo bas malopre istovario prikolicu belog luka koji ce biti uredno razbacan po lovistu pre sledeceg lova.
Opet,drago mi zbog njega jer je u svom oprostajnom lovu u Ridjici bio vise nego uspesan.
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Evo kolege jedne slicice iz nedeljnog sedmog po redu iposlednjeg lova na matore reponje. ''Mala''(tako je ime bretonki) je morala bas dobro da se pomuci da istera iskusnog starca iz kupinjaka visokog do guse. A onda mu je presudio Clever Mirage T2 trap kao i na desetak njegovih prethdnika ove sezone.Sve u svemu ovo je bila izuzetna sezona.Nas deset u sekciji uvek smo imali po petla-koke ne lovimo-a dosta je ostalo za narednu reprodukciju. Izgleda da se trud na reduciranju predatora visestuko isplatio naravno uz naseljavanje i zastitu podmlatka...
Kada bi lovac svakog puta ulovio zvao bi se nosac a ne lovac.
Kisa preti da ukenya sutrasnji lov,ali kabanica je spremna tako da odustajanja nema.Sutra cu posle duzeg vremena voditi i mog matorog Ozzy-ja,da vidim da li je hladjenje na klupi za rezerve malcice ohladilo njegovu usijanu glavu.Interesuje me kako ce se on i Ares slagati,jer u tamanjenju pacova po dvoristu saradjuju savrseno.Lovili su samo jednom zajedno,a Ares je tada imao 4 i po meseca tako da taj lov i ne racunam.
Bez obzira na kisu jedva cekam da krenemo sutra,a kako je bilo cuce se ovdi
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?