Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:
Hvala kolega!nesmemo dozvoliti da nam trgovci diktiraju kako cemo puniti i sa cim,treba biti uporan i traziti i praviti komponente!jos malo kada popiz...napravicu i neku masinu za korpice,a ne da zavisim od njih!uzdravlje

To bi ti bio pun pogodak !Masina za korpice,kada bi to uspeo gde bi ti bio kraj ,
samo napred druze![/xhide]

DakiNS
 Momci mislim da je u stvari najskuplji alat a samo brizganje plastike moze vam uraditi bilo koji ozbiljniji plasticar i to sa recikliranom plastikom. Dogovorite se ujedinite sredstva kupite alat (kalup) dogovorite sa plasticarem usluzno brizganje i bice viska cak i za prodaju�ika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]Nadijite plasticara ja ucestvujem finansijski ![/xhide]

BUCKO
 Neznam kolko bi kostao alat za tako nesto, korpica nije nimalo jednostavna da se uradi alat za nju.
Za sve te pare koje bi se ulozile u tako nesto bi na SIARM-u mogli kupiti brdo korpica i drugih stvari.
Jer za tako nesto nisu dovoljne stotine evara vec i nesto vise a za to nesto vise se moze nakupovati robe ohoo hoo �ika

sheytan
 Ja sam kaki-taki p(os)lastičar, ali Bucko je prokleto u pravu! NE ISPLATI SE! S druge strane, na SIARM-u ima čepići kaki oćeš, a alat ZA 1 KALIBAR I JEDNU VRSTU čepa je jako sqp, tako da tu selameta nema... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! �iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]Jel ima neka konkretna cifra ili samo su pretpostavke ,ubedjivali me da se ne isplati ni masina za livenje sacme ,ali me ne ubedise i hvala im!Grin[/xhide]

sheytan
 Paa, nisam nijednom alatničaru nosio tčep za uzorak, ali alatić sa npr. samo 2kom bi koštao sigurno 1000-2000e. Koliko čepova RAZLIČITIH vrsta i kalibara možeš qpiti kod Žabara za te novce?
Drugo, i materijal i brizganje košta. Npr., ako čepovi koštaju cca. 2rsd/kom, brizganje i materijal moraju koštati barem 1rsd(pogotovu ako se brizga u alat sa tako malim brojem "gnezda"(2))...

Tako da prepEručujem svima da odustanu od vake ideje... Stari

BUCKO

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Jel ima neka konkretna cifra ili samo su pretpostavke ,ubedjivali me da se ne isplati ni masina za livenje sacme ,ali me ne ubedise i hvala im!Grin[/xhide]

Malo na poslu imam dodir sa plastikom i plasticnim delovima i odlivcima, pa tako malo i znam da kad bi se radio alat za jednu dobru casicu nebi bio bas jednostavan.
U svakom slucaju moze da se pita, u Staroj Pazovi i oko nje sam cuo da ima dosta plasticara napravi se jedna poseta sa uzorcima i pita se sta , kako i kolko �ika

Sniper Hunter
 [xhide]Ako neko poznaje nekog ko radi sa plastikom neka pita ,ja sam zainteresovan ,kolika je cena alata ,masine za brizganje ,voleo bih da znam ,hvala unapred kolege![/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Jos 70kg pretopljeno u odlivke !
i52.tinypic.com/f3721f.jpg
imala je jedna poluga od skoro 4kg,dobio danas od kolege sa posla,lep gest!
nisam se nadao ,imala kaze jos jedna ali je deca zagubila.
PS.ispod poluge je negrafitirana sacma od zadnjeg livenja odlicno ispala !
i52.tinypic.com/4vsbcl.jpg
i odlivci
i53.tinypic.com/142aqz5.jpg[/xhide]

I Jevtic
 koliko ja vidim ti se vise neces zvati sniper hunter nego olovni vojnikROFL

Sniper Hunter
 [xhide]

sjeftic kaže:
koliko ja vidim ti se vise neces zvati sniper hunter nego olovni vojnikROFL

Dobra ti fora!ROFL
Sta da radim ljudi mi donose ,moram da pretapam i lijem dok je vreme povoljno kad zahladni nema nista od toga![/xhide]

stevin
 To sniper,samo je przi!meni nestalo olova,ali sam ja sitna riba za tebe!
Lisica

sheytan

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Ako neko poznaje nekog ko radi sa plastikom neka pita ,ja sam zainteresovan ,kolika je cena alata ,masine za brizganje ,voleo bih da znam ,hvala unapred kolege![/xhide]

El ti poznajesh mene???Jaooo

Sniper Hunter
 [xhide]Poznajem te shekke ali ne lijes korpice ???ili??Zbunjen[/xhide]

sheytan
 Pa, to mi je osnovna delatnost!

Dodushe, ne bash korpice, nego neshto shto je svakom od nas potrebno, ali BRIZGAM!!! Po qtjama, ako treba!!! Grin

I Jevtic
 nediraj sekija on je kupatilski klanBye

Sniper Hunter
 [xhide]

stevin kaže:

Kolega ovde ima olova koliko hoces samo treba da se covek interesuje ,da prica ljudima oko sebe i onda ljudi nalaze donose ,u Srbiji nije tako ,manje ga ima i ljudi nisu bas nesto zainteresovani kada im se nesto kaze ,bar sam ja stekao takav utisak Confused[/xhide]

sheytan
 ^ Srbin je zainteresovan da ti utera, ako ikako moze... Cry

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

stevin kaže:

Kolega ovde ima olova koliko hoces samo treba da se covek interesuje ,da prica ljudima oko sebe i onda ljudi nalaze donose ,u Srbiji nije tako ,manje ga ima i ljudi nisu bas nesto zainteresovani kada im se nesto kaze ,bar sam ja stekao takav utisak Confused[/xhide]
i ja sam to skontao,kao zenu da ces im pretopiti!imam druga vulkanizera pa od njega dobijem malo tegova!jednom me kolega sa posla zvao kaze procitao je u oglasima,covek prodaje 1tonu olova,tu sam se slatko nasmejao(to je ipak previse za mene).ali se covek potrudio da mi javi,lepo od njega
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,678,926 posete www.srbijalov.com