Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
DakiNS
 Jel ostade za tobom nešto živo u lovištu?Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank
 Mišo dobro ste ih nalovili, mora da je bilo veoma uzbudljivo...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac

misa 71 kaže:
Hvala kolega Podunavac, bilo je toga podosta al mora nesto biti cenzurisano Odobreno(neprijatelj vreba sa svih strana)
Inace drago mi je sto smo se napokon upoznali kod Dakija na splavu iveli 3

I meni je drago, samo mi je krivo što nisi mogao duže da ostaneš na druženju. Ali sobzirom na kilometražu koju si prešao, svaka čast i na samom dolasku.Respekt
Tri prsta 2Kolce

zoranp
 Mišo Odobreno
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

misa 71

DakiNS kaže:
Jel ostade za tobom nešto živo u lovištu?Grin

Ma Daki ima ove zivuljke kod mene i te kako al malo municije Odobreno
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

misa 71

Jank kaže:

Jank druze sta da ti kazem svaki izlazak dve kutije patrona pa ti oceni kako se odvijao lov . Yao mi je sto nisam uspeo da vas drugare ugostim u lovu na prepelicu kod mene al cu se valjda iskupiti sa lovom na DS. u decembru.Bye

misa 71

Podunavac kaže:

misa 71 kaže:
Hvala kolega Podunavac, bilo je toga podosta al mora nesto biti cenzurisano Odobreno(neprijatelj vreba sa svih strana)
Inace drago mi je sto smo se napokon upoznali kod Dakija na splavu iveli 3

I meni je drago, samo mi je krivo što nisi mogao duže da ostaneš na druženju. Ali sobzirom na kilometražu koju si prešao, svaka čast i na samom dolasku.Respekt

Brate Podunavac nista nije daleko kad su pravi drugari i prijatelji u pitanju.
Da sam bio malo blize ostao bi ja ihaha al se na put moralo poc.Pilot

misa 71

zoranp kaže:
Mišo Odobreno

Hvala Zoki Odobreno

Jank

misa 71 kaže:

Jank kaže:

Jank druze sta da ti kazem svaki izlazak dve kutije patrona pa ti oceni kako se odvijao lov . Yao mi je sto nisam uspeo da vas drugare ugostim u lovu na prepelicu kod mene al cu se valjda iskupiti sa lovom na DS. u decembru.Bye

Neka smo živi i zdravi pa ako bude sreće lovićemo DS po homolju...jako bih to voleo...Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

misa 71
 Ma dace bog da se vidimo i druzimo kod mene u Homolju Bye Daki,Sremac i Slava znaju kako je Odobreno

Lala
 Danas izlazak na prepelice, sa velikim očekivanjima; prošli vikend smo jako lepo lovili, a u medjuvremenu je palo nešto kiše, i temepratura se spustila, pa sam očekivao da će biti bogovski lov.
CVRC!
Jedva da smo nas tri lovca sa tri psa uspeli da podignemo desetak prepelica, za neka 2 sata lova. Kao da ih je neko 'isključio'. Nema, pa nema.Confused
Neverovatna je bila ova sezona za prepelicu: prvo je početkom avgusta po onim vrućinama ipak bilo solidno, iako psi nisu baš mogli da rade normalno, zbog manjka vlage i mirisa, ali opet, podizale su se, i tako sve do otprilike 25. avgusta. Onda je bilo neko malo zatišje, ali se opet moglo loviti. Taman kad se očekivalo da krenu cugovi (oko 1. septembra), malo je ipak orosilo, ali su cugovi kasnili barem desetak dana, ako ne i više. Pa je u medjuvremenu palo malo kiše, ali cugovi su bili vrlo kratki, svega par dana su trajali, i po mom vidjenju, nisu uopšte bili onako masovni, kao što su bili pre jedno 5-6 godina.
Da li je ovo potvrda one teze da se pomeraju rute seobe, ili ovih ptica ima sve manje? Ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo, ne znam, ali znam da se ove sezone retko ko mogao pohvaliti da je imao duži period sa većim brojem prepelica (ne mislim na odstrel, nego na brojnost u podizanju).
Šta se dešava sa ovom pticom? Da li su možda one priče o tamanjenju prepelica na ostrvima u sredozemlju i na afričkoj obali, kada iznemogle stignu tamo, zaista tačne?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aleksa

sheytan kaže:
i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/prepe20122.jpg

Sheytan, koja je položara u pitanju kod ovog kolege na slici što joj se samo cevi vide?
Zanima me kalibar i marka.

sheytan
 Zastava, ali matora, "belgijanka", valjda, cal. 16(mm Grin)...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

aleksa
 Tanke "nogice" ima pa sam pomislio da je neka 20-ica u pitanju.
Te "Belgijanke" su baš dobre puške i estetski lepo urađene samo što ih je danas veoma malo ima u dobrom stanju.
Ne voli naš lovac da očisti pa to ti je.ConfusedSmile

sheytan
 Moje oruzje je uvek u SAVRSHENOM stanju, a "chishtjenje" nakon lova na prepe traje cca. 1min, mozda i manje - masTnom krpom se predju svi crni delovi spolja, a HROMIRANA UNUTRASHNJOST CEVI se dzara za vetje slave, Bozitj ili N. Godinu! Stari

E, sad, "belgijanke", shvapsko-austrijske sachmare, chehske(sem Brno Super), itd. - sve te nehromiraTe pushke starijih godishta su, po mom skromnom mishljenju, vishe propale zbog KOROZIVNIH kapisli(zivin fulminat), nego od nechishtjenja! ika

Ponavljam po ko zna koji poot, a neka me pljuju po isti taj poot, dok god imam mogutjnost izbora, nehromiranu pushq ich ne ...m! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Bune
 http://i840.photo...0334de.jpg

http://i840.photo...c2e473.jpg

Zavrsetak ovogodisnje sezone na prepelice, standardna ekipa pojacana gostom, nasim Keltom proizvodjacem sirceta Ups, odlicnog vina. Druzenje super, kao i uvek, kad je ova konbinacija u pitanju, psi odlicni, markiranje aport. Bilo odstrela a bogami i promasaja iz marke. Bata Kelt, ostadosmo duzni drugo poluvreme, bice kad ne budemo ni ti a ni mi zurili na posao, pozdrav.
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!

RILE
 danasnji izlazak veoma razocaravajuci...nas 3 u grupi sa 4 psa jedna prepelica podignuta i otstreljena u ostatku lova i predjenog terena nikakvih rezultata...prepelica nemaConfused
samo low srbijalov

saja rudnik
 Bio sam u Srbiji letos i zakacio sam dva izlaska lova na prepelice.Potez reka Gruza,Kalipolje,Talambas.Sekcija Belo Polje,LU Vojvoda Milan Obrenovic-Gornji Milanovac.U dva izlaska koliko sam bio,ucestvovalo nas je prvi dan 8.kom.drugi dan 7.kom sa oko 5.kerova.Dal zbog velike suse,sto posto je tako,znaci mesta na kojima je ranijih godina bilo solidnog odstrela.to sto sam bio bolje i da nisam,mrsavo do zla boga.Kasnije su mi drugari javljali da je stalno tako bilo.Bilo je entuzijazma,bilo je volje ali prepelica slabo..srbijalov
Saja Rudnik

Cvele
 Cuo sam ih pre nekoliko dana, cuo sam iiiiiiiiiih Veselo
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

arli
 Valjda će ova godina biti bolja što se tiče prepelice.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 35
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,395,171 posete www.srbijalov.com