Breton
|
lovac001 |
Objavljen 14.12.2011. 21:58
|

Član

Upisa: 62
Pristupio: 16.08.2011. 21:45
|
ja cu moje da isteram do kraja sigurno,sto bi se reklo bice kako ja kazem il nece da bude nikako,ima svakakve bagre danas,nabili cvece uz moju ogradu i pokacila cvece po MOJOJ ogradi nista im nikad nisam rekao,racunam ne smeta mi,a ovom malom bilo dosadno ili ko zna sta mu je sve pokrsio i pocupao,da bi ona meni rekla da vezem kuce,ja mislim da ne moze da mi prica sta cu ja da radim po mom dvoristu.ne zelim da drzim kera na lancu a i pre podne nisam kuci pa ne mogu da razbijam glavu dal se obesio na nesto i slicno.ima boks ali je uvek otvoren.mislim da sam ja u pravu.al ako treba ce se teramo i po sudu sve je za ljude... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.12.2011. 22:01
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
u indjiju ima djungla kaže:
ma jok ,uzeo sam seme za ljute papričice od nekog darka iz ns,posadio i kad su bile u cvetu papričice ,to su tako ljute papričice da su komšiji pocrkale pčele 

Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.12.2011. 22:13
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
On je još dobro prošao ima mnogo pčela a šta misliš kako bi prošli komšijski golubovi Prošle godine kada smo prebirali papričice ostalo na pokojoj grančici one koje nisu za upotrebu i lepo naš mladi mačor uzeo da se igra i verovatno malo gricnuo,da znate kako je teško bilo skinuti ga sa plastenika , tek što mu priđem on se sjuri dole pa par metara dalje se opet popne, sigurno je ustima hvatao povetarac da se rashladi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 14.12.2011. 22:22
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
ma sreća da me nisu videli oni zelembaći zaštitnici životinja,našao sam nekoliko bumbara kako ko pijani bauljaju po betonu od te ljutine iz cveta,ma kako li su tek paprike ljute
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 15.12.2011. 12:20
|

Stari član

Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
lovac001 kaže:
ne znam gde da pisem pa ajd ovde jer je u pitanju bretonac..star 7 meseci nestasan je jos uvek ,veoma hiperaktivan pas..pa mi se malopre pozali komsinica da joj lomi cvece jer provlaci sape kroz ogradu koja je inace moja tj ja je platio,a zali se i da joj smeta sto pas laje,pa me zanima dal moze da mi pravi probleme ili samo podjebava. Kolega uvek neko moze da vam pravi probleme sto drzite psa, ali uglavnom vam ne moze nista.Po nekoj gradskoj odluci [ za Beograd ]koja je davno objavljena u Sluzbenom glasniku ,imate pravo da u svom dvoristu drzite dva psa, s tim ako su u pitnju zenke mozete da im dozvolite i da se kote ,a da stenad drzite u dvoristu najdalje do navrsenih cetiri meseca zivota.Ovo je mozda u medjuvremenu i promenjeno jer tako je bilo do pre neku godinu, ali vi to mozete verovatno sa lakocom da proverite [ mozda cak i na internetu] .Sto se tice lajanja, postoji elektricna ogrlica , koju pas stalno nosi, koja se steluje[ moze da se nastima da ga struja udari kad zalaje recimo jednom, dva ili tek peti put] i kad pas preterava u lajanju sama se aktivira i vrlo brzo ga nauci cutanju .Mislim da ona po Evropi nije zabranjena, ali kod nas vecih Evropejaca mozda i jeste.E sad u Italiji postoji jedan drugi nacin zabrane lajanja psima , pogotovo se ovo primenjuje gde ima vise pasa ,a moglo bi se reci da je prirodnije i ne tako bolno.Ispred bokseva se montira jedno vodeno crevo sa mlaznicom, to se poveze sa jednom osetljivom sklopkom [ na struju ili baterije] koja reaguje na lajanje i kad psi pocnu svoju pesmu ,ukljuci se voda koja ih poprska po boksevima i onda se oni sakriju u kucicu i nema lajanja.Elektronska ogrlica u Italiji kosta oko 70 evra, a ovaj sistem sa vodom oko 150 E. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 22.12.2011. 13:43
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
duskodugousko,lepe slike,lep ambijent i moglo bi se zakljuciti,odlicna saradnja izmedju tebe i tvog psa.
Sto se tice mog Bretona,samo jednu nedelju lova smo propustili ali i dalje nemam vremena da mu se studioznije posvetim sto se tice aporta.I pored toga,prosle nedelje pas je stao u marku ispred obraslog kanala uz asfaltni put,prisao sam,slikao,pas je krenuo da se sunja kao macka,ponovo marka,onda malo mazenja pa ponovo kule,treca marka i na moj pokret nogom ukoso je poleteo fazan koji je i odtreljen prvim metkom,a pao je na put.Izdao sam komandu "aport Migel",pas je otrcao do fazana i za divno cudo poneo ga ka meni,nekon 7-8 metara ispustio pa se vratio po njega i doneo ga na metar do mene kada sam mu prisao i uzeo fazana.Pozitivan pomak ali cemo videti kako ce se stvari dalje odvijati.U svakom slucaju ce biti treniranja aporta cim se domognem vremena.
A,sada malo o problemima.Desava se da pas kako lov odmice,pokazuje tendenciju da radi sve dalje od mene,prakticno lovi za sebe.Cak zastane,potrazi me pogledom i sta god da mu kazem,nastavlja pretragu,retko dolazi do mene.Mislio sam da ga iskuliram i uopste mu se ne javim ali posto je prilisno pametan i uvek me pronadje,plasim se da ce shvatiti da uvek moze da me nadje i onda ce jos vise teziti da lovi za sebe.
Jasno mi je da je i to deo temperamenta Bretona,pogotovo muskih jedinki ali bih zeleo da to svedem na minimum.Sta predlazete? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.12.2011. 20:08
|

Admin

|
Aleksa moraš mu i mimo lova dokazati ko je vođe čopora i ko je autoritet ovako on polako preuzima ulogu vođe
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 26.12.2011. 20:14
|

Veteran

|
DakiNS kaže:
Aleksa moraš mu i mimo lova dokazati ko je vođe čopora i ko je autoritet ovako on polako preuzima ulogu vođe
Na koji nacin?Da li su dozvoljene fizicke mere,malo po gu..ci i sl.?Moram priznati da mi ponekad dodje da ga istabanam fino ali se nekako suzdrzim imajuci u vidu da efekat moze biti apsolutno kontraproduktivan. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.12.2011. 20:17
|

Admin

|
Pomalo ali kada pretera ja sam psa znao vratiti u auto i završiti lov bez njega ili ga staviti na povodac i morao je ići strogo uz nogu , svaki iskorak više , nagli trzaj povocem i brzo shvati ko je baja
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 26.12.2011. 20:51
|

Veteran

|
Drago mi je da postoji neko realan i neko ko nece samo hvaliti svoje pse.Dok sam lovio sa NKD-om,znao sam sta cu i kako,sto si stroziji,to bolje!Sada sam oprezniji,ne bih da upropastim psa.Hvala Daki na sugestijama! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 26.12.2011. 22:23
|

Admin

|
Kolega ima još jedna stvar možda malo specifična za bretone, a to je što su zlopamtila. Jednom prilikom smo u redovnom lovu na fazana digli zeca, moj pas pojurio za njim , zviznem da legne on prečuje i nastavi posle par minuta se vrati tačno na ono mesto gde se zatekao kada sam zviždao i legne, bio sam jako razočaran i par puta ga švićnem šibom i to prvi puta, od tada godinu dana nije hteo da aportira iako je aport radio bezprekorno. Pri kažnjavanju psihološke kazne su za njih teže i duže ih pamte ali ređe ostavljaju negativne posledice
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 26.12.2011. 23:10
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Mora se biti oprezan sa batinom ona cesto moze da pomogne ali i ponekad dosta da odmogne. Pogotovo kod bretona po meni oni su jako osetljivi na batine. Na jednom izvodjenju pasa druga nesto nije slusala bretonka i on je udari celo vreme tokom izvodjenja nije mu ni prilazila a kamo li da ga je slusa, Hvala Bogu sad je sve ok.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 27.12.2011. 15:52
|

Stari član

Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
Vidite koliko je apel vazan, ali psa morate na sve polako navikavati , polako i postepeno.Narocito ga morate polako navikavati na kaznene mere.Prvo polako pa sve jace ,strozije, cesce i zesce, ali pre toga pas obavezno mora da vas odlicno poznaje i jako zavoli.Pas kada iznenada dozivi neku veliku neprijatnost, veliki bol , a sa tim se do tada nije sretao, jako tu neprijatnost dugo pamti. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.01.2012. 13:37
|

Admin

|
Očekivao sam da će mi moja kujica za Novu godinu doneti poklon nekoliko malih bretončića ali nisam bio te sreće , moj verni Zik zakazao, verovatno ga stigla godina priozvodnje pređena kilometraža i usputne havarije. Idući puta moram naći dobrog veterinara da pokušamo umetnu oplodnju jer svim srcem želim jednog malog Mrvana.
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 01.01.2012. 16:07
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Daki, bas mi je zao...  |
|
|
|
alex |
Objavljen 01.01.2012. 18:31
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Daki zao mi je zelim ti da ti se ostvari zelja
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
vladant |
Objavljen 03.01.2012. 14:54
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
DakiNS kaže:
Očekivao sam da će mi moja kujica za Novu godinu doneti poklon nekoliko malih bretončića ali nisam bio te sreće , moj verni Zik zakazao, verovatno ga stigla godina priozvodnje pređena kilometraža i usputne havarije. Idući puta moram naći dobrog veterinara da pokušamo umetnu oplodnju jer svim srcem želim jednog malog Mrvana.  
Daki previse si se radovao unapred, zao mi je, pogotovu sto sam i ja trebao da uzmem stene, vise srece iduci put.!
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.01.2012. 16:07
|

Admin

|
Danas je nesuđena mama imala pet marki a ja 4 realizacije
|
|
|
|
alex |
Objavljen 03.01.2012. 17:29
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Svaka cast kolega na odstrelu.
A i prelepa marka
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
amigo |
Objavljen 04.01.2012. 19:28
|

Mlađi član

Upisa: 30
Pristupio: 03.11.2011. 20:58
|
DakiNS kaže:
zao mi je daki.bice bolji dana.
volim da lovim
|
|
|