Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
ssekir75

davorcalic kaže:
Beli nosorog,jedna od najređih životinjskih vrsta na planeti je odstreljen legalno i plaćen je 300.000 dolara,naime taj nosorog je bio star i što bi rekli pred smrt... novac od tog odstrela išao je u fond ,,zaštite beliog nosoroga,, da bi se adekvatno zaštitile ostale jedinke.... mač sa dve oštrice, zbog odstrela i zbog para pa otuda su bile i osude al ti što su osuđivali trebali su skupiti 300.000 dolara pa onda nek ugine u miru.... tako je i sa svime ostalim napr.slonovima koji imaju problem sa člankom na stopalima,kad omatore više se nemogu kretati tražeći hranu i nemogu da prate krdo....zbog toga su primorani da naplaćuju odstrel jer zeleni nedaju ni cent za zaštitu...

ово је било релативно скоро, знам да сам се свађао са којекаквима по фејсу објашњавајући колико је важно да се те животиње жртвују зарад опстанка врсте. аја, убице па убице. кад сам питао зашто нису скупили паре, почела су питања а зашто тај "убица" није дао паре. па рекох он је дао паре за то што хоће, а ви пошто желите да сви остану лепо их откупите као ловну дивљач па их чувајте где оћете. њихова логика је да се само слика. добро, па нек сликају и од тога уплаћују паре, немам ја ништа против. а колико је тих носорога одстрељено у скорије време? верујем свега пар, и то за дебеле паре. но џабе је глувом говорити...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

milenko0609
 http://www.radio-...-zice.html
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

AcaNik
 http://www.kurir....ak-1983929

tomo vrbas
 Kod nas je u nedelju na jednom terenu bilo sranja neki lik sto ima kucu na periferiji grada prijavio miliciji kako su mu lovci pucali na kucu.I kada su dosli na uvidjaj pita ga policajac kako je bilo i on kaze "ma to je sve prasilo oko nas i fijukala sacma na sve strane" i pita ga policajac pa jesi li vide koga kad je vec tako prasilo oko vas morao si videti ko je i odakle je pucao,e onda je poceo da menja pricu i izjave su se nizale u nedogled da bi na kraju izjavi kako je samo sacma padala po krovu i da on neda da mu se lovi i puca u blizini kuce!udaranje

AcaNik
 Одмах пријаву против њега!

Tomash
 Kod nas se to redovno desava da lovce prijavljuju.

Jedan je neosnovano prijavio grupu lovaca da su pucali prema njegovoj kuci/vikendici,
a istina je da su lovci krenuli od kuca prema cistini, jedno 300m od kuca, i samo se udaljavali.

Sevnula prijava, a onda je nas upravnik podneo prijavu protiv tog vikendasa za krivolov, i nadjeno mu razno oruzje....malokalibarsko izmedju ostalog!
Sta ce tebi gomila oruzja na vikendici nedeljom.....?!!!!!!!!!

Ti sto se bune na postene lovce, oni se mahom bave krivolovom, vazdusarama, malokalibarkama i smatraju da je sve sto se mrda oko njihove vikendice ili kuce njihovo....., dovoljno je samo da prijavite krivolov, da bi mu policija izvrsila pretres...

Na dan otvaranja lova u Petrovaradinu, policija intervenise po prijavi za pucanje na Miseluku, a u trenutku puskaranja svi lovci na zbornom mestu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedan krivolovac lovi, drugi ga prijavljuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dok su regularni lovci svi na zbornom mestu!

Od tog trenutka preduzete su jake mere....
Lovci su podneli prijavu protiv NN lica, i jos neke mere(koje nisu za javnost), a ti koji nedeljom puskaraju pre lovaca, sada su pod prismotrom, sto od plavaca, sto od nas....

Krivolovac je gori od pasa lutalica....i protiv njih ne sme biti milosti.

DakiNS

Gde je to ona mogla šetati uz Dunav pa da je sačma pogodi? I koji je to dan bio , nisu objavili.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

DakiNS kaže:

Gde je to ona mogla šetati uz Dunav pa da je sačma pogodi? I koji je to dan bio , nisu objavili.

Ма то није важно...
Важно је да је у питању сачма, и да су у питању ловци...који су били у непосредној близини, иако их девојчице нису ни виделе ни чуле....
Па добро багро новинарска, како можете да објавите овакву назови "информацију" а да у њој не наведете ни један веродостојан податак, а да не причам о проверавању истинитости на коју сте по закону дужни....олошу плаћенички....
Чуди ме да још не пише и да су ловци били пијани....

Да не буде забуне :
Ако се заиста ради о ловцима који су толико неодговорни да су пуцали у близини шеталишта и према њему, онда им треба свима заувек одузети оружје и заувек забранити лов.

П.С.
Све ово ме, ипак, асоцира на оних 48 милиона...
..
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Djurovic Djordje
 Meni ovo deluje da se mozda neko igrao sa prackom ili vazdusnom puskom...
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

DakiNS

DakiNS kaže:
Kada bih i bio u mogućnosti , i imao sve dozvole na svetu nikada ne bih lovio ugrožene vrste. Ne verujem da su i te dozvole legalne , verovatno dobijene uz pomoć mita. Treba da se zamislimo , šta će nam deca reći! Ako je slon upisan u crvenu knjigu ugroženih vrsta , gde je u celom svetu zabranjena čak i trgovina delovima ugroženih vrsta , ko je taj ko može da da dozvolu, a još više mi je interesantan onaj ko je uopšte traži.

http://www.informer.rs/vesti/svet/379...iji-Afrike
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mb-bb
 http://www.kurir....ak-1988111
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

ssekir75
 везано за овог швабу и слона, уколико је он имао дозволу за лов на слона госн ренџерски шеф може само да поздрави и ћути, да се не би поставило питање како му је "највећи слон икад виђен на планети" побегао из националног парка.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Planinko011
 Pa moram da kazem da nema para za koje bih pucao na slona, zirafu, nosoroga, lava, nilskog konja i medveda u Srbiji ali nisam protiv toga da ga neki lovac otpuca pred skapavanje za velike pare i da ostane da zivi kao trofej i za unucice lovca ili prirodnjackom muzeju.

Ali bih pucao medveda u Rusiji, Kanadi i SAD ali nikako onog crnog kad ga kerovi oteraju na drvo sto gledam na kablovskoj.
Pucao bih i leoparda, bafala sa zemlje i ..... aaah vec je vreme za posao. Uvek zvoni kad najlepse sanjamCry.

AcaNik
 Пуцати бизона са пушком на црни барут Smile

ssekir75
 од великих пет мени је интересантан једино афрички биво, од остале африканске дивљачи антилопе због рогова. слон, носорог, лав, нилски коњ, мени нису занимљиви за лов (сад на страну што ја никад то нећу моћиSiroma). но што каже планинко, боље да га неко упуца за дебеле паре које се после користе за одржавање националног парка, него да ускоро крепа сам од себе и да и остале јединке буду угрожене због немања пара.

Lala
 Dnevni list 'Kurir' donosi priču sa video snimkom kamere prikačene na ogrlicu psa kojeg je napao čopor vukova http://www.kurir.rs/zabava/ludi-svet/...ak-1989965.
Za one koji ne znaju, psi su često omiljeni plen vukova, a to najbolje znaju goničlije iz planinskih delova Srbije, kojima se desi da neznano kako ostanu bez svog pomoćnika - neki budu ukradeni, a neki budu pojedeni od strane vukova! Po pričama iskusnih lovaca, dešava se čak da jedan od vukova (vučica-ženka) bude mamac koji će odvući psa goniča pravo u zasedu čopora vukova, a onda se epilog može naslutiti.
Na ovom snimku koji Kurir objavljuje vidi se kako je tekla 10-minutna borba jedne krupne ženke psa (ne mogu da procenim koje rase) sa dva ili tri vuka - kamera na ogrlici psa je sve zabeležila. Vukovi su se povukli tek kada su osetili da se približava čovek-vlasnik psa.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Tomash
 Ja upravo ovo procitao na Blicu, ali Lala je prvi postavio:

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zan...va-IZBLIZA

U jednoj šumi u Švedskoj uhvaćen je dramatični trenutak kada je pas napadnut od strane dva vuka....
...Na klipu se vidi pas Klara kako reži na predatore pre nego što ga on opkole i napadnu. Potom se pas čuje kako jauče od bola i pokušava da se odbrani posle ...više talasa napada vukova koji su ga skroz izgrizli. Napad je trajao oko 10 minuta i da pas nije nosio zaštitni prsluk, verovatno bi uginuo od povreda.....
....Tomi je odveo Klaru kod veterinara i ona je odmah dobila anesteziju. Sve povrede su joj zašivene i, kako kaže, sada je kao nova. Posle tri dana odmaranja, Klara je ponovo ona stara i spremna za nove lovačke podvige.....

AcaNik
 Зна ли неко где се поставља та камера и да ли је то нека посебна камера?

Tomash
 To su male akcione kamerice tezine oko 60-70g, kačaju se sa sve tim zaštitnim kućištem, u paketu ide gomila montaža i tregera, a na kera se obično tregerima kačaju na prednji deo leđa, a postoje i prsluci specijano za pse. Pun je internet takvih snimaka, a više imaš na posebnoj temi koja je aktivna zadnjih dana baš ovde kod nas na forumu :
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_155003

AcaNik
 Ма те наочаре имам и то што се ту помиње. Баш ме ово за псе занима. Увек ме копкало шта он то види кад лови.Мада ме брину трегери на њему да се негде не закачи па да не може да се извуче Sad

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,551,371 posete www.srbijalov.com